Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hipohondrija, mizantropija... Pomoć, saveti!  (Pročitano 20212 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia 
Ne znam da li znats, ali muzika definitivno ima sirok uticaj na emocije i ponasanje ljudi, posebno tinejdzerskih grupa. U dobu kada su raspolozenja i emocije mladih podlozni uticajima muzika se nametnula kao univerzalni nacin komunikacije, sto je odlicna stvar, ali se postavlja pitanje kvaliteta te muzike i poruke koju ona nosi.
Nije tajna da su pojedini zivotni stilovi povezani sa odredjenim muzickim zanrovima.
Primer, rep muzika. Nasa je jos i mala maca za zapadne repere. Droga, silovanje, obljuba, nasilje, novac... reci koje se eksploatisu na zilion nacina i verzija, saljuci mladima odredjene poruke.

Ili nam je mozda bliza nasa muka, iliti folkeri... Deca, treci razred osnovne skole djuskaju u diskoteci jednog hotela. Muzika? Domaca folk. Medju svom decom jedna devojcica, obucena u najmanju ruku kao prostitutka. Sve na njoj sljasti....od sminke, sjaja, kratke suknje i sirokog kaisa. Najupecatljivije su bile visoke crvene stikle. Upoznam se sa uciteljicom tog odeljenja, i pitam je sta misli o svemu tome. Zena mi kaze da ne vidi ni u cemu problem, jer njena mama kod kuce gleda te emisije koje favoriziju uglavnom folk muziku...Na izvodjenje svake druge od neimarki folk zanata, obicno jako oskudno obucene prokomentarise... Vidi, sine... kako je lepa ova teta... Dete to "pokupi", i za par dana i ono zeli da bude lepo.
Muziku koju ti slusas ne pratim, tako da ne mogu nista konkretno da ti kazem, ali u principu svaka stvar kojoj si izlozen duze vreme ima odredjen uticaj na tvoj zivot.
Sto se konkretnog pitanja tice a vezano za tvoje zdravstveno stanje, moram da ti kazem da ljudi ne razmisljaju o nama onoliko koliko mi mislimo. Jeste, neko se smeje, nego siri traceve, ali su uglavnom drugi zauzeti svojim zivotima i problemima, sto znaci da ne postoji nikakav razuman razlog da verujes da ti se svi smeju i da te mrze.
Voleo bih da mi kazes od kada si izgubila veru u sve sto je duhovno, i zbog cega.
Da li mislis da ti taj tvoj generalno negativan stav prema ljudskoj vrsti predstavlja smetnju u funkcionsanju?
Kazes da ti ne prijaju muski pogledi. Da li si mozda ranije imala negativno iskustvo sa muskarcem? Kako si vaspitavana po pitanju seksualnosti?
Khm... jedna sasvim nebitna stvar... da nisi mozda u horoskopu jarac?

Dare je u pravu, poruke koje šalje umetnost u svakom svom vidu, a kad je u pitanju multimedija to su objedinjene audio, vizuelne i tekstualne poruke, snažno utiču na psihu slušalaca. Pre nekog vremena pokušali smo ovde da započnemo diskusiju na tu temu, na žalost nismo naišli na razumevanje nego je tema zaključana. S toga ne mogu da ti pomognem savetom a da pri tome ne uvredim autoritet zadužen za oblikovanje ovog dela foruma.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2170
Zastava Banja Luka
OS
Nepoznat
Browser
Nokia7610 2.0
mob
SonyEricsson Xperia mini
Kakve veze ima Evanescence ili Nightwish (sta vec rece da slusa) sa muzikom ili umjetnoscu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia 
I jedna i druga muzika su veoma snažne i nose sublimalne poruke s tim što evanesens vuče u depresiju dok najtviš ima puno motuivišuće energije
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
LG Frizider
Citat
Primer, rep muzika. Nasa je jos i mala maca za zapadne repere. Droga, silovanje, obljuba, nasilje, novac... reci koje se eksploatisu na zilion nacina i verzija, saljuci mladima odredjene poruke.
Ja slusao RAP, srednjoskolac, ortaci, vutra, silovao i pljackao svaki dan...........shvatam da je ovo bukvalno tumacenje tvog teksta ali ne kreira muzika licnost coveka vec covek prema svojim osecanjima i svom okruzenju bira muziku koja mu odgovara. Rhythm And Poetry, znaci i ritam, cisto sumnjam da klinac od 14-15 godina moze da povata pola slenga u RAP pesmama ma kako dobro baratao engleskim Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Da, ali može preko Google-a da nađe lyrics, pa da ih prevodi i uči napamet, čime jezička barijera gotovo i da ne postoji. Wink
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2170
Zastava Banja Luka
OS
Nepoznat
Browser
Nokia7610 2.0
mob
SonyEricsson Xperia mini
Da ali kakakv je to covjek koji dozvoli da ga tamo da ne kazem lijeva grupa oblikuje i utice na njegove stavove i razmisljanja?Kako se naziva takva licnost?Ja se nesto ne mogu sjetiti... mozda labilna... manipulativna... "naivna"... uglavnom znam da na mene ne moze uticati niko i nista...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
LG Frizider
Da, ali može preko Google-a da nađe lyrics, pa da ih prevodi i uči napamet, čime jezička barijera gotovo i da ne postoji. Wink
Da uci napamet, da, fonetski, ali i dalje nema blage veze kakav je kontekst. Ma to ti je ista fora sa igricama, imas 3 kretena od 5 miliona ljudi koji ce da izigrava GTA realno na ulicama. Uostalom i taj GTA je nastao na osnovu nekih koliko toliko realnih situacija iz zivota mladog gangstera samo eto brutalno preuvelicano, nije igrica smislila takvo ponasanje Smile
« Poslednja izmena: 07. Jan 2009, 15:54:10 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Imaš pravo, da.   Smile
A ličnost koja je još u pubetetu i koja prima uticaje spoljnjeg sveta (bilo dobre, bilo loše) nije ni labilna ni ne.znam.ni.ja.šta, već prsoto - osoba koja se razvija. U kom će pravcu taj razvoj krenuti, pitanje je mnogih faktora. Wink
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

It's true that we're all little insane.

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 21
OS
Nepoznat
Browser
SAMSUNG-SGH-D900i 1.0
Thnx b@mbin@ slazem se s tobom!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Apple iPhone 6s
Moram da citiram jedan dobar film...

Sean: Thought about what you said to me the other day, about my painting. Stayed up half the night thinking about it. Something occurred to me... fell into a deep peaceful sleep, and haven't thought about you since. Do you know what occurred to me?
Will: No.
Sean: You're just a kid, you don't have the faintest idea what you're talkin' about.
Will: Why thank you.
Sean: It's all right. You've never been out of Boston.
Will: Nope.
Sean: So if I asked you about art, you'd probably give me the skinny on every art book ever written. Michelangelo, you know a lot about him. Life's work, political aspirations, him and the pope, sexual orientations, the whole works, right? But I'll bet you can't tell me what it smells like in the Sistine Chapel. You've never actually stood there and looked up at that beautiful ceiling; seen that. If I ask you about women, you'd probably give me a syllabus about your personal favorites. You may have even been laid a few times. But you can't tell me what it feels like to wake up next to a woman and feel truly happy. You're a tough kid. And I'd ask you about war, you'd probably throw Shakespeare at me, right, "once more unto the breach dear friends." But you've never been near one. You've never held your best friend's head in your lap, watch him gasp his last breath looking to you for help. I'd ask you about love, you'd probably quote me a sonnet. But you've never looked at a woman and been totally vulnerable. Known someone that could level you with her eyes, feeling like God put an angel on earth just for you. Who could rescue you from the depths of hell. And you wouldn't know what it's like to be her angel, to have that love for her, be there forever, through anything, through cancer. And you wouldn't know about sleeping sitting up in the hospital room for two months, holding her hand, because the doctors could see in your eyes, that the terms "visiting hours" don't apply to you. You don't know about real loss, 'cause it only occurs when you've loved something more than you love yourself. And I doubt you've ever dared to love anybody that much. And look at you... I don't see an intelligent, confident man... I see a cocky, scared shitless kid. But you're a genius Will. No one denies that. No one could possibly understand the depths of you. But you presume to know everything about me because you saw a painting of mine, and you ripped my fucking life apart. You're an orphan right?
[Will nods]
Sean: You think I know the first thing about how hard your life has been, how you feel, who you are, because I read Oliver Twist? Does that encapsulate you? Personally... I don't give a shit about all that, because you know what, I can't learn anything from you, I can't read in some fuckin' book. Unless you want to talk about you, who you are. Then I'm fascinated. I'm in. But you don't want to do that do you sport? You're terrified of what you might say. Your move, chief.

Good Will Hunting

- - - - - - - - - - - - - - - - -

Nije lose da se covek ugleda na poznate tokom odrastanja, ako ume da pravi pravi izbor i ako nije opterecen...
To sto se vidi, uglavnom je fasada koju grade ljudi koji su placeni samo o tome da misle...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.