Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Haradinaju ce se suditi u Srbiji ili ipak varka?  (Pročitano 27685 puta)
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 14. Jan 2017, 18:43:55
  Hag ga je oslobodio i samim tim ne mogu mu ništa. Mogu da ga kazne ako je džepario u Prištini, Nišu ili ko zna gde. Biće da je ova predstava režirana od kartela koji su podelili Kosmet. Podrazumeva se da je ovo sjajan povod za patritsko grudobusanje.

nema to veze sa hagom...
sav ovaj dokazni materijal koji trenutno posjeduje tuzilastvo
nije bio medju dokazima u hagu..ili se radi o novim detaljima vezanim za  vec postojece dokaze...
koji su bili u hagu...

a vecina dokaza nije upuceno u hag...najpre zbog tadasnjih srbijanskih vlasti
kojima su saradnici ramusa haradinaja(citaj nato)
nalozili da se ti dokazi ne nadju zajedno sa ostalim dokazima koji su upuceni u hag....

izmedjuostalog u ovim dokazima bi trebalo da se nalaze i dokazi o ubisvu nekoiko desetina  srpskih civila ..
i o zvjerskom mucenju i silovanju nekoliko zena srpske nacionalnosti...
kao i o mucenjima i ubistvima i albanaca...
ali nije to ni vazno ...to je posao tuzilastva....
i ne sumnjam da bi dobro odradili posao....

mi svi se nekako nadamo da postoji i neka pravda i za srpske zrtve i potrebe...
pa otud i sva ova nadanja oko procesuiranja haradinaja...

a u sustini...kad malo bolje razmislis....
jasno ti je da su ramus haradinaj ...kao i ostalih 6 kosovksih teroristickih vodja
bili saveznici najvece svjetske vojne sile natoa..
i da bi i samo procesuiranje a kamoli presuda za ratne zlocine
i saveznike teroristickih vodja dovelo u kontekst zlocinaca....

a to nece dozvoliti ni njemci ni britnici ni amerikanci ni francuzi....

tako da...srbiji preostaje samo jedno...da ceka neka bolja vremena...
neka vremena kad ce svet postati mnogo bolje i pravednije mjesto nego sto  je sada...
i da onda trazi pravdu za svoje zrtve....

a to nije jedini nacin da se pravda zadovolji...
postoji jos nacina da pravda bude zadovoljena...
samo i za tako nesto treba cekati neka druga vremena i neke  druge ljude
 koji ce potpisati nalog za takav vid zadovoljavanja pravde...
a danas u srbiji nema takvih ljudi....
i ko zna zasto je to dobro...

Smile
« Poslednja izmena: 22. Jan 2017, 12:41:07 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
  Najviše bih voleo da nisam u pravu jer me iskustvo uči drugačije.

"Naše" famozno tužilaštvo za ratne zločine nije prstom mrdnulo ni protiv haradinaja ni protiv bilo kog drugog iz regije. A imali su i imaju ovlašćenja. Pisao sam o bruni i vukčeviću. Sada se prave naivni, pričaju kako je zaturena dokumentacija i druge bajke.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
tuzilastvo za ratne zlocine je do 2012 .g podnosilo mjesecni izvjestaj stejt departmentu....
i bez amera nijedna optuznica nije mogla biti podignuta ....
sav dokazni materijal je prvo prolazio kroz njihove ruke pa sto oni ne 'cenzurisu' to je moglo da se posalje za hag ili
da se iskoristi kao dokaz na sudu u srbiji....
sve sto je kompromitovalo nato i stavljalo nato u kontekst zlocinaca
to je cenzurisano ....

protiv haradinaja kao i protiv ostalih 6 teroristickih vodja  ..bilo kakvo sudjenje se nece zavrsiti sa hepi endom
za stranu koja ih tuzi....

ali ko zna ....politicke prilike se mjenjaju....
a inace istina kad tad ispliva....

ako nato bude prosao kroz neku reformu i ako neki novi ljudi budu dostojni funkcija koje obavljaju u natou...
i ako budu htjeli da skinu ljagu sa natoa i da svu nepravdu pripisu pojedincima...
sve to preko noci moze da se promjeni...
i svi oni veoma lako mogu da se nadju pred licem pravde...

a to da srbija moze da nesto uradi samostalno i da se docepa i haradinaja i da ga osudi...
bez saglasnosti natoa i mocnih  ljudi iz njemacke i amerike i iz te citave price
..to je vec sf.... Smile

Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
Харадинај тражи потернице за Вучићем и Дачићем

„Вучић испуњава критеријуме да се за њим изда потерница. Дачић, такође“, рекао је Харадинај.

Рамуш Харадинај, лидер бивше ОВК, којег Србија сумњичи за ратне злочине против цивилног становништва на КИМ 1998. и 1999. године, изјавио је данас да би Приштина требало да уведе одговарајуће мере Београду када су у питању потернице.

„Они имају потернице, па би требало и ми. Вучић испуњава критеријуме да се за њим изда потерница. Дачић, такође“, рекао је Харадинај, преноси приштинска РТВ21.

Харадинај је ухапшен 4. јануара на граници Швајцарске и Француске по Интерполовој потерници, а Србија је потом упутила Француској захтев за његово изручење.

Он је недељу дана касније пуштен да одлуку суда о захтеву Србије за изручење чека на слободи, али му је одузет пасош и забрањено да напушта територију Француске.

Истрага против Харадинаја у Србији је покренута 2004. године, а недавно је проширена новим оптужбама и новим доказима који су прослеђени суду у Колмару.

Потерница је издата, како је Београд саопштио, јер је реч о сумњи на дела која нису била предмет суђења пред Хашким трибуналом.

Харадинају је суђено у Хашком трибуналу за ратне злочине на КИМ, али је 2012. ослобођен свих оптужби.

Апелациони суд у француском граду Колмару најавио је да ће 2. марта саопштити одлуку о захтеву Србије за изручење Харадинаја.   

ћупан Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
slobo... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
У четвртак одлука о молби Србије за изручење Харадинаја

Апелациони суд у француском граду Колмару у четвртак, 2. марта, ће саопштити на јавној седници одлуку поводом захтева Србије за изручење Рамуша Харадинаја због сумње да је извршио ратне злочине на Косову и Метохији, потврђено је "Танјугу" у том суду.

Суд у Колмару има три опције у свом одлучивању, навела је портпаролка суда Сандра ди Роса у изјави за Танјуг.

"Истражно одељење Апелационог суда може да наложи прикупљање додатних информација и затражи даље разматрање случаја на следећој седници. Такође може да да позитивно мишљење о захтеву Србије за изручење или да се са њим несагласи", навела је Сандра ди Роса.

Према њеним речима, уколико Апелациони суд у Колмару да негативно мишљење о захтеву Србије, изручење Харадинаја неће бити могуће.

После тога, Харадинај ће бити слободан да напусти Француску, а Србија не би имала право да се жали на одлуку.

Уколико пак Апелациони суд утврди да су испуњени услови за изручење Харадинаја, коначну одлуку о изручењу донеће француска влада, навела је портпаролка суда у Колмару.

Тај суд је 9. фебруара одржао јавну седницу на којој су своје ставове о захтеву Србије изложили Харадинај и његови браниоци, па је ради већања (утврђивања испуњенисти услова и гласања) о захтеву Србије за изручење одложио доношење своје одлуке.

Задатак суда у Колмару је да утврди да ли су испуњени услови за изручење које предвиђа Европска конвенција о екстрадицији, која не орочава доношење одлуке, док се поступак одлучивања тог суда води у складу са процесним законима Француске.

Харадинај, који је лидер опозиционе Алијансе за будућност Косова, ухапшен је 4. јануара на граници Швајцарске и Француске по српској потерници, а Србија је потом упутила Француској захтев за његово изручење.

Недељу дана касније он је пуштен да одлуку суда о захтеву Србије за екстрадицију чека на слободи, али му је одузет пасош и забрањено да напушта територију Француске.

Истрага против Харадинаја у Србији је покренута 2004. године, а у јануару је проширена новим оптужбама и новим доказима који су прослеђени суду у Колмару. Харадинају је суђено у Хашком трибуналу за ратне злочине на КиМ, али је 2012. правоснажно ослобођен свих оптужби.

Србија тражи Харадинаја због сумње да је извршио кривична дела ратних злочина против цивилног становништва на КиМ у току 1998. и 1999. године, а реч је, како је Београд саопштио, о делима која нису била предмет суђења пред Хашким трибуналом.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Харадинајев брат: Ако Рамуш буде изручен Србији, на Косову неће бити Срба

Посланик косовске скупштине Даут Харадинај који је брат лидера Алијансе за будућност Косова и бившег премијера Рамуша Харадинаја, изјавио је да на Косову неће бити ни једног Србина, уколико Рамуш буде из Француске изручен Србији.

Учествујући у емисији "Инфобокс" на ТВ Дукађини, Харадинај је претио и ратом уколико суд у Колмару, у Француској, донесе одлуку о изручењу Рамуша Харадинаја Србији, јавља Бета.

"Могу нас увести у рат, ништа друго. Ја за друге не знам, али знам за себе: ако погреше и ако то ураде (изруче Харадинаја) треба да буду спремни за озбиљније теме. Ако желе Косово етнички без Срба, онда нека се шале", рекао је Даут Харадинај.

Апелациони суд у Колмару одлучио је у четвртак да Харадинај остане у Француској и чека наредно рочиште, 27. априла, на којем и суд требало да се донесе одлуку о захтеву Србије за његово изручење.

Харадинај је јуче после завршетка рочишта рекао да очекује да ће 27. априла бити ослобођен.

У изјави за приштинске медије, Харадинај је позвао своје присталице да буду мирни јер сматра да је "правда у целости на његовој страни".

Харадинај је оптужен за ратне злочине на Космету током рата 1998. и 1999. године, док је ухапшен 4. јануара на аеродрому у Базелу, по Интерполовој потерници Србије због оптужби за ратне злочине.

Француски суд га је 12. јануара пустио из пртивора али условно, да у Француској сачека коначну одлуку о изручењу.

Харадинаја је 2012. године Хашки трибунал за ратне злочине у бившој Југославији ослободио оптужбе за ратни злочин.

Од рата у Македонији 2001. године налази се на америчкој црној листи.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
 Smile Smile Smile

ko je bre ovaj...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Šef UNMIK-a: Pretnje brata Ramuša Haradinaja ozbiljno zabrinjavaju

Šef UNMIK-a Zahir Tanin ocenio je večeras da pretnja poslanika Dauta Haradinaja da na Kosovu neće biti Srba ako francuski sud odluči da njegovog brata i bivšeg premijera Kosova Ramuša Haradinaja izruči Srbiji, izaziva ozbiljnu zabrinutost.

"Izjava koju je ovog vikenda dao Daut Hradnaj, koristeći govor mržnje da bi pretio etničkim čišćenjem je neprihvatljiva, i razlog za ozbiljnu zabrinutost", rekao je Tanin i pozvao sve odgovorne kosovske lidere da osude ovu izjavu, a pravosudne organe da sprovedu neophodnu istragu o tom incidentu i da preduzmu odgovarajuće mere u skladu sa zakonom Кosova.

Daut Hardinaj je gostujući na TV Dukađini rekao da bi izručenje Ramuša Haradinaja Srbiji bila "greška" koju bi mogao da počini sud u u Kolmaru, u Francuskoj, i da bi to moglo dovesti do etničkog čišćenja Srba na Kosovu.

"Mogu nas uvesti u rat, ništa drugo. Ja za druge ne znam, ali znam za sebe: ako pogreše i ako to urade treba da budu spremni za ozbiljnije teme. Ako žele Kosovo etnički bez Srba, onda neka se šale", rekao je Daut Haradinaj. Kako je saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, šef UNMIK-a Zahir Tanin će se sutra sastati sa pomoćnikom direktora Kancelarije Ljubomirom Marićem u Kosovskoj Mitrovici.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
picka im materina ...pretnje su ih ozbijno zabrinule a sve sto su poduzeli to je da su dali jednu izjavu u kojoj kazu da su ozbiljno zabrinuti  Smile
mogu mislit jesu se i zabrinuli  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.