Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Haradinaju ce se suditi u Srbiji ili ipak varka?  (Pročitano 27596 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
mob
HTC One
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 10. Jan 2017, 19:05:09
MIP Kosova: Dačićeva izjava zapaljiva i tendenciozna

Ministarstvo inostranih poslova Kosova oštro je osudilo izjavu ministra inostranih poslova Srbije Ivice Dačića u vezi "sa navodnim napadima albanske dijaspore u svetu na diplomatske misije Srbije".

MIP Kosova takve izjave smatra zapaljivim, tendencioznim i sa ciljem da se region drži u tenzijama.

Ministarstvo inostranih poslova ocenjuje da je to rečnik devedesetih godina i straha kada je Srbija sama orkestrirala napade i pripisivala ih drugima, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova Kosova.

Ko ih ne zna...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49940
Zastava Босна
mob
Samsung Galaxy S24
Трагедија је што Француска штити терористе и убице од којих је и сама толико страдала.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
Женева: На протесту због хапшења Харадинаја Албанци запалили српску заставу

.
 Женева -- Албанци са Косова и Прешева запалили су у Женеви српску заставу због хапшења бившег команданта ОВК и некадашњег косовског премијера Рамуша Харадинаја.

Агенција "Прешева Јоне" преноси да је у Женеви српска застава спаљена од стране албанских имиграната са Косова и Прешева.
На снимку се види како два лица пале српску заставу, коју су сами нацртали и на којој ћирилицом стоји исписано "Србија".

Након првих потешкоћа да је запале доливају запаљиву течност како би брже изгорела.

Снимак је вероватно настао недуго након хапшења, с обзиром на то да је објављен 6. јануара.

Француски суд у француском градићу Колмар је Харадинаја у четвртак пустио уз кауцију, одузевши му пасош и наложивши му да се два пута недељно јавља надлежној полицијској управи, да на слободи чека одлуку на захтев Србије за његово изручење.

Албанци су протеклих дана у више градова, од Њујорка до Беча,демонстрирали против хапшења Харадинаја, а шеф српске дипломатије Ивица Дачић, на основу добијених упозорења, указао је да би могло доћи до напада на дипломатско-конзуларна представништва Србије.

Србија је пре два дана послала Француској захтев за изручење Харадинаја, а јуче је проследила и допуну захтева са пратећом документацијом и новим доказима.

(Б92-Танјуг)

чобани Smile
швајцарска сиротиња Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
mob
Qtek 小米
Трагедија је што Француска штити терористе и убице од којих је и сама толико страдала.
Француска не постоји, као и Немачка. Кад патриоте ћуте и трпе у опозицији, а фукаре и исламисти воде државу, шта друго да очекујеш.
« Poslednja izmena: 14. Jan 2017, 10:21:49 od Гамбино »
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
  Hag ga je oslobodio i samim tim ne mogu mu ništa. Mogu da ga kazne ako je džepario u Prištini, Nišu ili ko zna gde. Biće da je ova predstava režirana od kartela koji su podelili Kosmet. Podrazumeva se da je ovo sjajan povod za patritsko grudobusanje.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
mob
Qtek 小米
Tребало би ослободити момке који робијају за наводно убиство Бриса Татона, као одговор за француско пуштање шиптарског зликовца.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
то је прво што сам помислио кад сам чуо да су овога пустили Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11709
Zastava Okolina "Venerinichinih brezuljaka"-najcesce !
mob
I-mate il` nemate
I sta bi usledilo nakon toga ?
Nove "demokratise sankcije , pa bombing do smrta" ...

A MiG , BUK - ova   ni od korova  ... Smile

Avijano blizu , Kaljinigrad daleko , a  "BoTa und Yellow Company"  je  po svoj prilici , "odradila svoj posal` - Srbija vise skoro pa nema vojsku i PVO  i one raketle zemlja - vazduh sa ramena" ...!
A ni "dobrovoljno sluzenje , a kamo li obavezno" ...  Smile
IP sačuvana
social share
Jedem da bih ziveo , a zivim da bih - jeVao...Pa sta ?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Док се Срби надају изручењу Харадинаја због ратних злочина, Јањић пријатељује са њим

Нисам пријатељ, већ познаник са Харадинајем и са њим сам се сретао у више наврата. Његов деда је сахрањен на гробљу у Београду, а мој на гробљу код Дечана, и 2012-13. смо у једном ресторану разговарали о томе. Тада је и настала наша заједничка слика, која сада изазива бурне реакције – овако Душан Јањић из Форума за етничке односе коментарише фотографију на којој се срдачно поздравља са Харадинајем, а која је, међутим, како преносе добро обавијештени извори „Новости“, настала 2016. у Приштини.

Јањић тврди да су стиском руке практично печатирали договоре да међусобно учине све што могу да се посмртни остаци Харадинајевог дједа пренесу на КиМ, као и да се обнови гробље код Дечана.

„Нисмо се видели последње две године. Не знам да ли је званично тражио од српских власти пребацивање тела, али дечанско гробље више није на удару екстремиста,“ категоричан је Јањић, преносе данашње „Новости“.

Бивши комадант ОВК Рамуш Харадинај чије изручење Србија тражи з6ог ратних злочина над Србима, пуштен је да са слободе чека одлуку француског правосуђа да ли ће бити изручен. И док је Удружење отетих и киднапованих са КиМ свој зид плача јуче премјестило испред амбасаде Француске очигледно да у Србији има људи који су спремни да Харадинају пруже руку.
« Poslednja izmena: 16. Jan 2017, 01:02:07 od zoranjurkovic5@gmail.com »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Удружење несталих Срба са КиМ: Децу су нам убили Харадинајеви!

Удружење киднапованих и несталих Срба са Косова и Метохије предали су амбасадорки Француске у Београду 25 килограма тешке документе против бившег команданта ОВК Рамуша Харадинаја.

„Силовали су ме! Мучили! Мужа су ми на моје очи одвели, кућу полупали… немам никога и немам ништа!“, овим речима Слободанка Ристић из Липње, директна жртва ратног пира Рамуша Харадинаја, стежући у рукама фотографију отетог супруга кога је последњи пут видела 1999, када су га одвукли из сопственог дома, објашњава зашто стоји испред амбасаде Француске у Београду, испред Париске 11.

„Видели смо Харадинаја тамо! Клао нас је… убијао…. Ми смо тамо на Косову бре људи, људи!“, каже она док јој глас дрхти.

О ономе што је Харадинај урадио једне ноћи у селу Оптеруша код Урошевца 1998. године још је у живом сећању Петре Костић, иако се ближи осамдесетој. У једном дану остала је без сина, девера и деверовог сина.

„Дан и ноћ су нас држали под опсадом. Ми сељани смо се бранили од ОВК док смо могли, али и нису успели да освоје село одмах. Али изјутра је дошао Харадинај са својима на камиону, ушли су у село узели су људе са улица заробили су их, и моје међу њима, не знам ни данас шта је са њима — прича времешна Петра бришући огрубелим старачким шакама сузне очи.

Ово су приче само двеју жртава од скоро 3.000 оних који су део Удружење киднапованих и отетих лица са Косова и Метохије, а чији су представници данас у 10.30 француској амбасадорки у Београду Кристин Моро предали документацију тешку више од 25 килограма, која се тиче злочина које је починио Рамуш Харадинај, ратни командант ОВК, кога је Француска недавно ухапсила по потерници Србије за ратне злочине.

У амбасаду је ушло седморо представника из Удружења, једно по једно. Транспаренте које су носили, нису могли да унесу, а у разговору са амбасадорком су се задржали скоро два сата.

Снежана Здравковић испред Удружења, која је остала без брата киднапованог 1999. године после доласка међународних снага и за кога ни данас не зна шта му се десило, и оца који је отет 2000. године док је био у пратњи Унмика, рекла је да су амбасадорки предали документацију онога што њих боли.

По њеним речима, састанак је трајао необично друго, јер, како је рекла, и самој амбасадорки је било изгледа тешко да прекине сведочења, нарочито исповест жене која је силована и мучена.

„Рекла нам је да се у случају Рамуша Харадинаја поступа по међународном законодавству и у складу са конвенцијом која постоји између Србије и Француске, као и у складу са законодавством Француске. У овом случају Француска неће доносити суштинску одлуку, већ само одлуку о изручењу или неизручењу Србији. Ми смо рекли да очекујемо да одлука буде у корист жртава и предали јој нашу документацију о злочинима Рамуша Харадинаја, коју је она узела, што је за нас помак. Она нас је такође обавестила и да Србија скоро свакодневно шаље документацију о овом случају Француској. Шта ће јаче него живи сведоци онога што се десило“, рекла је она.

Симо Спасић, председник Удружења, рекао је да је да је између осталог амбасадорки Француске у Београду предочено да Суд за злочине ОВК треба да ради праведно и да уважи сведоке и архиве које они имају.

„Ми тражимо да се и документација, тачније сведочење која је Хашки трибунал одбацио против Рамуша Харадинаја, сада буде уврштена у нове процесе. Очекујемо да суд суди и по командној одговорности. Француску амбасадорку смо позвали да јој део документације која је код нас уручимо у спомен-соби ’Косметске жртве‘ у Палати Београд“, рекао је Спасић.

Спасић је рекао да су у амбасаду Француске донели и видео-касете, на којима се види где су држани киднаповани Срби у Ликовцу, Лапушнику, Глођанима, Малишеву… Као и да су преко пута амбасаде Француске поставили и зид плача као подсетник да те жртве, са слика, заправо траже правду.

Он је истакао да представници Удружења моле Србију, правосуђе и Тужилаштво за ратне злочине да инсистирају да међународни суд осуди албански терористе. Како је речено, докази обухватају имена више од 300 отмичара и убица ОВК.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.