Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 415 416 418 419 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hapsenje i sudjenje haskom optuzeniku Radovanu Karadzicu  (Pročitano 214682 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 102
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nije mi jasno, kako Velja Ilić učestvuje u protestu protiv hapšenja Radovana Karadyića, a javno kaže da je on u vlasti ili ministar policije uhapsio Karadyića, navodno da je to po zakonu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Pokusava da dodje u "utisak nedelje"   Smile
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Nokia 6230
Ispravka, Muslimasnki ekstremisti rade po verskoj osnovi a ne nacionalnoj. Ako predjes na Islam nisi im neka smetnja, oni samo zele da ceo svet pstane islamski, dok Jevrej nije mogao da postane Nemac. Mada na Balkanu taj nacionalizam i vera funkcionise. Ne postoji Hrvat Pravoslavac ni Srbin Katolik. Kuriozitet je toga da je Kusta postao "Srbin" tako sto je presao na pravoslavlje. Ali Hrvata kao i Srba ima i jehovinihsvedoka, subotara, pripadnika hari krishne i ostalog, mislim najvise ateista
Kusta je bio od onih islamskih porodica koje nisu negovale islam, nego komunizam.(onaj Jugoslovenski).
Islam kao religija, propoveda ljubav medju svojima i netoleranciju prema drugima, za razliku od Hriscanstba koje propoveda univerzalnu ljubav.
Islam ima pored svega toga jos jednu tesku boljku. Knjiga im se moze koristiti u politiske svrhe, za stvaranje masovne histerije lincha.
I to njihove glavonje koriste maksimalno.
Sustina Bosanskog konflikta je bila zelja da se stvori islamska drzava na celoj teritoriji.
Dobili su je tamo gde se seju krompiri, ali im Hodze to prikazuju kao Alahove cvetne baste.Vazno je da je njima lepo.
Oni ce i dalje da cackaju mecku, tako dataj konflikt nije gotov. Pitanje je kada ce da bukne.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11410
Zastava Francuska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Kriju sporazum
Radovan Karadžić poručio iz Haga da jošne želi da preko Tribunala traži svoj laptop i diskete sa dokumentima jer neće da bruka Srbiju

BEOGRAD - Na laptopu i disketama koji su oduzeti Radovanu Karadžić prilikom hapšenja nalaze se skenirane kopije srpske i engleske verzije sporazuma koji je on potpisao sa Ričardom Holbrukom, a koji mu garantuje da neće biti izručen haškom sudu, saznaje Kurir iz pouzdanih izvora.

Za sada se pretpostavlja da ove predmete, na kojima je celokupna Karadžićeva odbrana, drže operativci BIA, a advokat Radovana Karadžića Goran Petronijević kaže da se čuo sa svojim klijentom, koji leži u Sheveningenu.

- Razgovarali smo o mogućnosti da zatraži od Haškog tribunala da oni insistiraju kod srpskih organa na vraćanju neophodne dokumentacije. Međutim, odlučio je da još sačeka. Rekao mi je: „Mene je sramota da brukam Srbiju i da tako zahtevam svoja prava“ - preneo je Petronijević.

Istražni sudija Milan Dilparić tvrdi da nema „nikakvih saznanja o tom laptopu“. Upitan ko je izručio Karadžića Specijalnom sudu, s obzirom na to da u njega sigurno nije sam ušetao, nije hteo konkretno da odgovori.

- Kad sam ja došao, on je već bio tamo - kazao je Dilparić.

Na naše insistiranje da zasigurno postoji zapisnik o tome ko ga je predao sudu i da je to bitno jer ta osoba može da objasni šta se desilo sa laptopom, odgovorio je da je to „službena tajna koja postoji u spisima predmeta i ne može da se odaje“.
Ipak, branilac Radovana Karadžića Goran Petronijević tvrdi da nikakvo ime u spisima ne postoji.
- Da je upisano ime osobe koja ga je predala, bila bi to službena tajna, ali kad nema imena, nema ni tajne. Od stražara sam čuo, nezvanično, da su se ti ljudi predstavili da su iz BIA, a ne znam čak ni da li su pokazali legitimaciju. To će svakako bio predmet istrage, jer smo mi predali krivičnu prijavu ne samo zbog Karadžićevog nezakonitog zadržavanja od 74 sata već i zbog nezakonitog oduzimanja predmeta. Kad neko silom oduzme nečije vlasništvo, to je krivično delo razbojništva, a imamo i zloupotrebu službenog položaja, prikrivanje dokaza - naglašava Petronijević.

On tvrdi da su oni koji su hapsili Karadžića počinili niz nezakonitosti, ali „najveći zločin je oduzimanje dokumenata potrebnih za odbranu“.

- Kad bolesniku oduzmete lekove, činite zločin, a isti je slučaj ako optuženom oduzmete oslobađajuća dokumenta. Karadžiću je čak vraćena knjiga koja je stajala u kesi u kojoj su bili i diskovi, ali sami diskovi nisu - napominje Petronijević.
On kaže da postoji mogućnost da su kidnaperi Karadžića zapravo „lovci na glave“, koji su se lažno predstavili da su iz BIA, a da su laptop, diskove i diktafon uzeli kako bi ucenjivali i tražili novac za njih.

Portparol Tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić nije odgovarao na brojne pozive Kurira, dok u njegovom kabinetu tvrde da su uradili sve što je bilo u domenu njihove nadležnosti.
- Ni laptop ni diskovi nisu dostavljeni istražnom sudiji Milanu Dilpariću. U momentu kada je Karadžić bio ovde, to nije bilo na sudijinom stolu, pa je Dilparić izdao nalog da se stan u kome je Karadžić boravio pretrese. Mi smo svoj posao odradili - ističe Vekarićeva saradnica, koja se predstavila kao Jasna.

HOLBRUK UHVAĆEN U LAŽI

Prema tvrdnjama iznetim u tekstu Domagoja Margetića, predsednika Udruženja novinara Republike Hrvatske, Ričard Holbruk je 1996. godine u intervjuu Šarlejn Hanter Golt, novinarki američke televizije PBS, priznao postojanje sporazuma s Karadžićem. Kurir prenosi deo tog razgovora:
Šarlejn Hanter Golt: Gospodine Holbruk, hvala vam na gostovanju u našoj emisiji. U Beogradu ste rekli da ste uspešno napravili plan za uklanjanje Radovana Karadžića iz politike. Šta ste tačno time hteli da kažete?
Ričard Holbruk: Prošle nedelje smo obezbedili Karadžićevo potpisivanje dokumenta u kojem obećava da će napustiti politički život odmah i zauvek, i da će odustati od oba svoja posla, pod jedan: od pozicije predsednika srpskog dela Bosne i Hercegovine i pod dva: od mesta predsednika SDS, koji je osnovao i koji kontroliše. Ako Karadžić ne ispuni svaki detalj ovog ugovora, mi imamo poluge preko kojih možemo da se žestoko obrušimo na čitav srpski pokret u Bosni i Hercegovini.

ISTINU NA SUNCE ILI ANKETNI ODBOR

Radikal Dragan Todorović, predsednik Odbora za bezbednost Skupštine Srbije, kaže da čeka odgovore iz BIA, VBA i VBO o tome ko je, kada i kako hapsio i predao Karadžića sudu.
- Ako dobijemo istinit odgovor, lako ćemo rešiti i problem laptopa, diskova i diktafona. Ako ne, tražiću formiranje anketnog odbora, na kojem ćemo ispitati svedoke i, uveren sam, utvrditi i da je Karadžić uhapšen 18. jula i nezakonito držan tri dana, da je nosio lap top i da je kršena procedura prilikom njegove predaje sudu - ističe Todorović.

BUHA: POSTOJAO DOGOVOR S VAŠINGTONOM

BEOGRAD - Bivši ministar spoljnih poslova Republike Srpske Aleksa Buha izjavio je juče da je postojao dogovor sa američkim diplomatom Ričardom Holbrukom o povlačenju Radovana Karadžića iz političkog života u RS u zamenu za to „da ga Haški tribunal više neće dirati“.
- Znam iz prve ruke, ja sam zajedno s gospodinom Krajišnikom, u noći između 18. i 19. jula 1996. godine, u Beogradu razgovarao s gospodinom Holbrukom, sa kojim je bio i njegov tim - kazao je Buha za Prvi program Radio Beograda.
Buha je naveo da se razgovor s Holbrukom, u to vreme specijalnim izaslanikom predsednika SAD Bila Klintona i državnog sekretara Madlen Olbrajt, odvijao u prisustvu tadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića i ministra spoljnih poslova Milana Milutinovića.
Buha kaže da je tekstu koji je „Karadžić potpisao na Palama, a mi ovde posvedočili u Beogradu, stajalo ovo što sam vam rekao - on se zauvek povlači iz politike“. Buha smatra da je povod za dogovor bio uslov ambasadora Holbruka da Karadžićeva Srpska demokratska stranka (SDS) može da učestvuje na izborima u BiH u jesen 1996. samo ukoliko njen predsednik potpiše povlačenje iz politike, posle čega „njega Haški tribunal više neće dirati“.
- Da bih bio siguran da je to tako, da bih još jednom čuo iz usta glavnog čoveka ovo što je prethodno bilo dogovoreno, ja sam pri kraju upitao gospodina Holbruka „na čemu smo sada“ - izneo je dalje Buha.
Prema Buhi, onda je Holbruk, držeći papir sa tekstom ostavke predsednika RS i SDS, kazao sledeće: „Posle ovog papira, SDS ide na izbore, a što se tiče Haškog tribunala, on je za Karadžića prošlost.“   

(TANJUG)
izvor :   kurir
IP sačuvana
social share
Dve su stvari beskrajne: svemir i ljudska glupost.
Albert Ajnštajn, nemački fizičar
(1879–1955)
            .
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Nokia 6230
Ja ne znam kako je njima omanulo da im Radovan stigne ziv u Hag?
Priredice on njima jos zaprske za corbu koju su kuvali.
Bice tu I Morion, Francuz, bice tu i Holandjani, bice tu i dosta postojece dokumentacije.
Samo da mu Fila pripremi dobro odbranu.

Sto se tice dokumentacije, laptopa itd, tu nema fajde. nema tu bia veze.
To je vec u okviru vojne tajne.Bice usijanja na svim linijama: bia, cia, vojska, politicari.
Sve se mislim da je bio toliko pametan da mu laptop bude samo maska, a kada bude da im izvadi odakle treba sve to.
Licilo bi to na cara Radovana.Vidi se po Holbrukovoj faci da mu nije svejedno.

ne znam ako nece biti ponovo pretresanja popova. Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 03. Avg 2008, 11:33:04 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
ova bruka sa Radovanom nikako ne odgovara onom delu korpusa Demokrata u SAD koji je preko Hilari klinton želeo da se vrati na vlast. To je i verovatan razlog što se Radovan hapsi živ i sudi. Republikanci se nadaju da će ljuljanje kod Demokrata njima povećati šansu, a Obama i njegova struja bi da skinu Klintone i Holbruka s vrata.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Kolarov je bila Govedarica...

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 7487
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
A sto su oni koje je isporucila Kostunicina i Iliceva vlada manje vazni od Karadzica? Sto radikali tada nisu pravili sranja po Beogradu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Ja se samo bojim da jednog dana zemunac, sa ovakvom poslusnoscu prema sili jaceg, ne zavrse nase demokrate u Sibiru na nekome sudu.

Nemoj da se bojiš  Smile, neće se to dogoditi našim demokratama. Veruj mi da je vreme ekstremnog nacionalizma na zalasku, kad ništa nisu uspeli da profitiraju na gubitku Kosova, sigurno da neće profitirati ni na lošoj sreći Karadžića i Mladića (uskoro).

Nema od toga ništa, ova zemlja ipak ide u normalnije i mirnije tokove, većina naroda shvata šta su im prioriteti u životu, a to je sudbina njihove rođene dece, a ne sudbina nekog starca iz Petnice kod Šavnika.  Smile

Samo da znas da se kolo srece mnogo puta okretalo zapadnim zemljama u pohodu na Rusiju u proslosti. I ovo je jedan od pohoda na majku Rusiju. Plakace mnoge majke na svim stranama. Posle ce biti kasno za pranje ruku, tipa: mi smo hteli samo normalan zivot. Kao vazali NATO-a moracemo i mi da saljemo decu u prostransva Rusije da ginu....

Pohod na Rusiju. Ne, moj druže, ovo  je pohod ili bolje reći povratak Rusije na zapad u ekonomskom, ali i u političko-civilizacijskom smislu. Današnja Rusija je prozapadna i taj duh slobode i zapadnjačkih civilizacijskih i političkih tekovina je toliko ušao u običan narod da je to neverovatno. Pogotovo ruska omladina je bastion te i takve, prozapadne Rusije, to se vidi po profilu glasača pojedinih partija. Za Zjuganova i onog klovna Žirinovskog glasaju uglavnom penzioneri i ljudi u ruralnim sredinama, dok u metropolama narod glasa za demokratske, prozapadnjačke partije i ideologije.

Svi vi što mislite da je Putin antizapadnjak, varate se debelo. Putin nije judeo liberal tipa Javlinski ili Gajdar, ali nije ni antizapadnjak. U političkom smislu Putin je umereni desni prozapadni političar i njegovi politički stavovi su na tragu normalnih evropskih narodnjačkih partija i pokreta.

Ni u čemu se Putinova politička filozofija ne razlikuje od političkih stavova francuskih degolista (Žak Širak) osim što se razlikuju unutrašnje prilike u Rusiji i Francuskoj. Politika Putina je približavanje Rusije prema EU i privilegovani ekonomski odnosi, mada teško da će Rusija ikada ući u formalno članstvo.

Moram da razočaram sve one srpske iluzioniste koji misle da će Rusi da se bore za njihove srednjevekovne  ideje i ideologije. Od toga nema ništa, današnja Rusija nije nimalo slična bivšem SSSR-u.

« Poslednja izmena: 03. Avg 2008, 11:45:24 od zemunac22 »
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 3324
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Samsung 
Citat
Pohod na Rusiju. Ne, moj druže, ovo  je pohod ili bolje reći povratak Rusije na zapad u ekonomskom, ali i u političko-civilizacijskom smislu. Današnja Rusija je prozapadna i taj duh slobode i zapadnjačkih civilizacijskih i političkih tekovina je toliko ušao u običan narod da je to neverovatno. Pogotovo ruska omladina je bastion te i takve, prozapadne Rusije, to se vidi po profilu glasača pojedinih partija. Za Zjuganova i onog klovna Žirinovskog glasaju uglavnom penzioneri i ljudi u ruralnim sredinama, dok u metropolama narod glasa za demokratske, prozapadnjačke partije i ideologije.

Svi vi što mislite da je Putin antizapadnjak, varate se debelo. Putin nije judeo liberal tipa Javlinski ili Gajdar, ali nije ni antizapadnjak. U političkom smislu Putin je umereni desni prozapadni političar i njegovi politički stavovi su na tragu normalnih evropskih narodnjačkih partija i pokreta.

Ni u čemu se Putinova politička filozofija ne razlikuje od političkih stavova francuskih degolista (Žak Širak) osim što se razlikuju unutrašnje prilike u Rusiji i Francuskoj. Politika Putina je približavanje Rusije prema EU i privilegovani ekonomski odnosi, mada teško da će Rusija ikada ući u formalno članstvo.

Smile Smile Smile

Vidi se da si postao "ekspert"!
Bravo majstore  Smile
Pa ti si prevazišao i ove žute "analitičare" koji se ne skidaju sa TV-a!

Citat
Moram da razočaram sve one srpske iluzioniste koji misle da će Rusi da se bore za njihove srednjevekovne  ideje i ideologije. Od toga nema ništa, današnja Rusija nije nimalo slična bivšem SSSR-u.

E, jbga i nisi morao
Ovako si me baš žešće razočarao... Smile
IP sačuvana
social share
Citat
Po sopstvenom priznanju,Tomislav Nikolić svoj politički život duguje Vojislavu Šešelju. Na njegovim delima vaspitavao se osamdesetih godina. Oduševljeno je čitao sve što je napisao.

Citat
Kad je Tomislav, član Narodne radikalne stranke, čuo Šešelja iz Četničkog pokreta uživo, uverio se da je to „najveći srpski intelektualac”.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 158
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Nokia 6600
Pa jbg-a oni nisu Srbi i neka neko kaze da taj hag nije Anti-Srpski  Smile
A da za razliku od drugih zemalja Srbija nema ni ponosa ni casti,i rodjenog brata bi prodali za malo kesha.
Ali ipak gledaj mladi vise navijaju za Evropsku uniju zbog jednog razloga: otvaranja granica,da mogu da pobegnu odavde
IP sačuvana
social share
Yoxa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 415 416 418 419 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.