Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Gulan: Srpsko selo stari i nestaje  (Pročitano 7707 puta)
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
марко...само ћу ти рећи једну ствар: за тебе који поседујеш само земљу у саксији 10 хектара је велико...у војводини-то је ништа Smile
вредност те земље је отприлике једнака цени опела инсигние са фул опремом Smile у преводу: керин курац Smile
да пољопривредници понекад претерују и да кукају само реда ради је  углавном тачно али то не мења ствар да је ова власт(као и претходне) скоро уништила аграр
поседовати најновију механизацију а имати 10 хектара је сулудо и тотално неисплативо,субвенције су мизерне...могу ти набрајати до сутра али не вреди
ако ти мислиш да на свакој земљи можеш сејати било шта онда силно грешиш...не могу ја да правим малињаке и воћњаке јер то неће успети...неки пробали па се опекли
поднебље где се налазим је погодно углавном за јечам,пшеницу,кукуруз,сунцокрет,шећерну репу итд а то кад сејеш мораш имати баш пуно хектара да би ти се исплатило
а што се тиче сељачког менталитета...ја сам га досад сретао само у београду Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
Ja licno znam mnogo ljudi koji hoce da rade poljoprivredu, ali ih drzava namerno unistava, da bi tajkuni uvozili poljoprivredne proizvode. Naravno, ima i seljaka koji ne zele da uce, vec sve rade na prevazidjen nacin , i naravno da nisu konkurentni. Takodje je bitna i infrastruktura. Ko mlad danas zeli da zivi u vukojebini. bez ikakve veze sa svetom( put, bolnica, telefon, struja, voda, televizija,internet).

tacno,ovaj gulan sere ko foka a glup je ko tuki,sva sela iole bliza gradu sa solidnom infrastrukturom su puna i tu ne samo da nema iseljenja vec se i povecava broj stanovnika,te vukojebine bez puteva struje i televizije naravno da ce ostati puste

sto se tice uvoza tu vec prica ie ovako uvozi se pasulj gradistanac i tetovac iz kirgistana ali preko bugarske,rumunije pa cak i svajcarske
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
LG Nexus 5
Ili su svi seljaci u Srbiji stoka i lenji ili stvarno tu neka racunica ne stima.

Prvo, drzava se prema seljacima ponasa kao privatnik prema svojim radnicima. Poredjenja radi, vec sam o ovome pisao, drzava japanskom seljaku placa 5 puta skuplje po kilogramu pirinca, nego sto im susedna Kina nudi. Zanimljivo, a?

To je samo odbrambeni mehanizam drzave u zastiti svog seljaka, jer ako pocnu masovno da uvoze 5 puta jeftiniji pirinac iz Kine, japanski seljak propada, a seljaka koji zive od ribolova i pirinca u Japanu ima na milione.

Mada ima svega, da se ne lazemo. Konkretno, sa majcine strane deo rodbine zivi u Kopljarima, selo blizu Orasca, drugi deo u Darosavi (ex selo Partizani). Prvi imaju oko 22 hektara, drugi oko 15-16. Gaje slicne, skoro identicne kulture, a da ne gresim dusu, kad god sam otisao i kod jednih i kod drugih, bilo je 3 vrste suvog mesa, rakije, sira, zenskih, ma sve, prava trpeza. Za pozeleti. E sad, istina je da nemaju neko narocito novcano bogatstvo ali sasvim solidno zive, ako postoji neki standard zivota za seljaka. S'tim sto su ovi iz Kopljara otvorili farmicu pilica, pa valjaju to u Mladenovcu i Arandjelovcu, imaju neku racunicu, ne znam kakva je ali mi deluje da im ide posao kako tako. Sto bi rekao moj ujak: "Za hleb, mleko, rakiju i gace ce biti, za ostalo ako bude..."
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Nokia 
@mrgec

Ja ni sam ne znam koliko posedujem zemlje ali je sve u teskoj vukojebini. 10 hektara je mozda malo za gajenje zitarica ali to nikako nije mala zemlja. I nemoj mi molim te pricati o teskom radu oko uzgajanja zitarica osim ako ne koristis ralo i volove i srp, to kad budes davao intervju za neku televiziju kao mladi srpski poljoprivdrednik pa to njima pricaj.
U poljoprivredi vaze ista pravila kao i u svakoj drugoj grani privrede. Ko je pametan i vredan taj ce i uspeti. Druga je stvar ako to nekog ne zanima, ali da ne moze da se zivi od zemlje je obicna laz.
Sto se tice te moje zemlje u vukojebini ona je idealna za stocarstvo. Kako su svajcarci uspeli da razviju stocarstvo, a mi nismo. Jel su to oni pametniji od nas? Za sve je kriv nas sugavi mentalitet, lenjost i zatucanost. U Vojvodini jos i nekako ali o mentalitetu, neobrazovanosti i zatucanosti seljaka juzno od Beograda da ni ne pricam.
« Poslednja izmena: 15. Apr 2011, 12:00:58 od Marco V »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Citat
ali o mentalitetu, neobrazovanosti i zatucanosti seljaka juzno od Beograda da ni ne pricam.

Da ti one kučke Biserko i Kandić nisu nešto od familije?

Sa ovoliko ostrašćenosti prema srpskom narodu samo one govore ....

Koliko zemlje imaš i gde, ako nije tajna?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Nokia C5-00
Марко, ти си шампион...

У праву си, све си у праву, понајвише ово :

Ja nisam sa sela i ne razumem sta i kako treba da se radi

Али битно је да ти не разумеш шта и како треба да се ради, нити познајеш трошкове.. Али знаш да је зарада загарантована, ако се само потрудиш..
Притом неко ко има искуства и разуме се, напише овако нешто :
ја сам се са земљом зајебавао 10 година...ствар је следећа:ако мислиш да пратиш најновија достигнућа и технологије да би самим тим имао веће приносе мораш имати кинту да би то испратио...сељак нема ту кинту јер је цифра велика...где ће наћи ту кинту? у банци где узмеш кредит чија камата поједе твој профит
наравно,ово се не односи на пољопривреднике који имају више земље...под "више" сматрам оне који имају преко 100 хектара...

Али ти просто не читаш, ти само тролујеш, или не поштујеш људе, и мислиш да лажу кад пишу  Smile
Није ствар у томе дал ја желим да шијем хаљине или не.. Ствар је да нисам луд да хаљину шијем 5 дана, да материјал платим 1000 динара, а да хаљину могу да продам за 800 динара.. О во имја оца... Па значи ја свесно дајем својих 200 динара да би неко имао хаљину...
Ако пак имам нека примања са стране, којима покривам губитак на хаљинама, док не уложим више тог новца са стране, па променим нешто у систему рада, купим машину која ће то одради сама, купим материјал на велико, и почне да ми се исплаћује...
По разним земљиштима има ствари које успевају боље, и које успевају лошије.. Моје село у Србији, Свилеува (између Шапца и Ваљева), бар тај део, солидан ја за воће, кукуруз и пшеница су мање више свугде ок.. Али све то је ок, кад имаш нормалне цене ђурбира и осталих ствари, и нормалне цене откупа....

« Poslednja izmena: 15. Apr 2011, 13:49:25 od gagijk »
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Nokia 
Okolina Leskovca, ne znam tacno koliko ima. Nesto je pod sumama, uglavnom su pasnjaci i livade.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

zvekete rodjaci

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 6155
Zastava Суботица
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia 3220
Али знаш да је зарада загарантована, ако се само потрудиш..

I onda ti jedna susa/poplava/grad/mraz  potuku celogodisnji rod i svi tvoji planovi padnu u vodu... Smile
IP sačuvana
social share
“Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes.”

William Gibson
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
Okolina Leskovca, ne znam tacno koliko ima. Nesto je pod sumama, uglavnom su pasnjaci i livade.

batice od tih 10 ektara izori 50 ar5a pa nasadi krompir to je dobro podrucje za tu kulturujedini problem moz da imas sa krticama pa zato nabavi jednu sacmaru,zlatice te nece jebavati prve godine a posle bi mogo i da ga oprskas,ako je na vecoj nadmorskoj visini posadi heljdu,mada ja mislim da bi crko od raboteposle sadjenja samo jednog reda krompira u tih 50 ara sadni krompir ti je oko 900din za zak od 10kg
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
@mrgec
U poljoprivredi vaze ista pravila kao i u svakoj drugoj grani privrede. Ko je pametan i vredan taj ce i uspeti. Druga je stvar ako to nekog ne zanima, ali da ne moze da se zivi od zemlje je obicna laz.
Sto se tice te moje zemlje u vukojebini ona je idealna za stocarstvo. Kako su svajcarci uspeli da razviju stocarstvo, a mi nismo. Jel su to oni pametniji od nas? Za sve je kriv nas sugavi mentalitet, lenjost i zatucanost. U Vojvodini jos i nekako ali o mentalitetu, neobrazovanosti i zatucanosti seljaka juzno od Beograda da ni ne pricam.
Pravo pitanje ali postavljeno na pogresnom mestu. Na to ti seljaci mogu odgovoriti ali ti njihove odgovore i argumenta ne cenis, za to imas nadlezno ministarstvo pa posalji mail, napravi hajku po medijima i dobices odgovore.

Znas li koliko je gazdinstava po Srbiji zatvoreno? Koliko ljudi je odustalo od posla i zatvorilo farme, iako su se njihovi oci i dedovi bavili time, zato sto jednostavno nemaju zaradu. Predlozila bih ti da pogledas (idu obicno vikendom, nedeljom) neke od poljoprivrednih emisija na tv-u i da vidis stvarnu situaciju poljoprivrednika i stocara. Ili jos bolje! Rekao si da imas imanje, da je dobro za stocarstvo. Ostavi grad i idi da zaradis novac. Kupi koze, krave, ovce, konje i kreni u biznis. Pa kad stignu jarici, jagnjici, telici, vuna, mleko da vidimo kome ces ih prodati i koliko zaraditi od prodaje. Da ne spominjem registraciju svake zivotinje, pa ako ti se slucajno pojavi neka bolestina pa pokosi stado...
IP sačuvana
social share
Ni jedan čovek nije ostrvo, sam po sebi celina; svaki je čovek deo Kontinenta, deo zemlje; ako Grudvu zemlje odnese more Evrope je manje, kao da je odnelo neki Rt, kao da je odnelo posed tvojih prijatelja ili tvoj; smrt ma kog čoveka smanjuje mene, jer ja sam obuhvaćen Čovečanstvom.
I stoga nikad ne pitaj za kim zvono zvoni; ono zvoni za tobom...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.