Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Gulan: Srpsko selo stari i nestaje  (Pročitano 7664 puta)
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Nokia C5-00
Марко, нико не прича о одласку са села, тачније ја не причам, већ о томе да не жели да "пласира" производе, по цену константног губитка... лепо човек има башту за себе, стоку за себе, млеко за себе. Ако му треба пара за уље и шећер, снаћиће се већ некако, нешто ситније ће одрадити и продати...
Е сад, некоме све то постане просто неприхватљиво, или жели да види "бели свет".. Мотиви су различити.. Али у том белом свету може да шљака само као физикалац, тако да баш и нисам сигуран да не воли да ради, или да је лењ...

А коме ће се необрађена земља, и политика бацања пољопривреде у други план, и давање готово неприхватљивих услова и откупних цена сељацима, обити о главу, остаје да се види, мада је сценарио свима очигледан...

Ето имамо већ могући сценарио увоза сопствене пшенице.. А и то не би било први пут...
Село може без града, јер се старији и елементарнији облик становања и егзистенције... Супротно је изводљиво само ако имаш нека туђа села, или некакву фабричку производњу и огромне фарме, где се нервозни радник мало испиша на финални производ, јер му касни плата, а туђа села могу фино да лупе по ушима..
« Poslednja izmena: 14. Apr 2011, 19:04:26 od gagijk »
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Nokia 
Covek koji zivi na selu, a proizvodi taman toliko da ima da prezivi je ili lenj ili glup, a verovatno i jedno i drugo. A onaj ko ostavi veliku zemlju i ode u grad da bi fizikalisao je idiot.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Nokia 
E jel znate sta. U pravu ste. Selo i zemlja su sranje. Od toga nikad ne moze da se zaradi. A i ako moze da se zaradi onda mora puno da se radi. Bolje da svi zivimo u gradovima, a od ostatka Srbije cemo da napravimo jedan veliki safari i ima da promovisemo lovni turizam.
Plodna i bogata zemlja su potpuno beskorisna stvar. Kome je jos plodna zemlja nesto dobro donela. A i ova drzava, to je uzas unisti nas potpuno. Danas jedan seljak mora dobro da radi da bi zaradio sto je sramota. Tako da svi treba da dodjemo u gradove, u Beograd ako je ikako moguce.
Niko ti nije rekao da su selo i zemlja sranje (jel tim istim ustima ljubis svoju mamu? Smiley

Vojvodina je oduvek bila i bice bogato poljoprivredno zemljiste, oni koji prepoznaju gde se moze zaraditi kupuju cele atare i pretvaraju u profitabilne kombitane. U svakom vrednom radu ima zarade, da se obogatis ne mozes.

Ono sto je mene licno nateralo da ovde pisem, da objasnjavam i opisujem srpskog seljaka je taj sto me vredja kad neko kaze da je seljak stoka, glup i prost a kupuje i jede hranu koju je taj isti seljak proizveo. Hocu pokazati da u nasoj zemlji, kavka god da je, ne postoje ljudi vise i nize klase, omalovazavanje zbog posla i interesovanja.
IP sačuvana
social share
Ni jedan čovek nije ostrvo, sam po sebi celina; svaki je čovek deo Kontinenta, deo zemlje; ako Grudvu zemlje odnese more Evrope je manje, kao da je odnelo neki Rt, kao da je odnelo posed tvojih prijatelja ili tvoj; smrt ma kog čoveka smanjuje mene, jer ja sam obuhvaćen Čovečanstvom.
I stoga nikad ne pitaj za kim zvono zvoni; ono zvoni za tobom...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Citat
Ja nisam sa sela i ne razumem sta i kako treba da se radi

зато не лапрдај и не прави се паметан кад немаш појма о пољопривреди Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Nokia 
Citat

Sto volim kad mi ljudi kazu ovo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Citat

Sto volim kad mi ljudi kazu ovo

није проблем...рећи ћу ти ја још неколико пута ако ти треба Smile
IP sačuvana
social share
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Nokia C5-00
Марко, па ти си својим постовима на овој теми управо то позакао...
Сам си написао то, па си после тога развио теорије о томе како то фино треба, и како су сељаци идиоти...

Је л ти бре читаш? Макар своје постове, ако не туђе  Smile Smile Smile

Да си туђе постове прочитао, нешто би можда и схватио, о ономе о чему си и сам рекао да немаш појма...  Smile

Ти си категорија "Не зна, а зна да не зна"
а понашаш се као "Не зна, а не зна да не зна"
Јер онај који је свестан свог незнања, има жељу да знање стекне  Smile

Причамо само о селима, не о нечему другом..
« Poslednja izmena: 14. Apr 2011, 20:47:36 od gagijk »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
пази чода....ја сам се са земљом зајебавао 10 година...ствар је следећа:ако мислиш да пратиш најновија достигнућа и технологије да би самим тим имао веће приносе мораш имати кинту да би то испратио...сељак нема ту кинту јер је цифра велика...где ће наћи ту кинту? у банци где узмеш кредит чија камата поједе твој профит
наравно,ово се не односи на пољопривреднике који имају више земље...под "више" сматрам оне који имају преко 100 хектара...све мање је само пресипање из шупљег у празно и најобичније животарење и пуко преживљавање...наравно,уз огромне количине муке и зноја које нико и не рачуна у комплетни рачун
ја са мојих 10 хектара нисам никако могао да изађем у плус кад подвучем црту тако да ми је једино решење било да их дам у аренду човеку који већ има пуно земље и који ће моћи да извуче плус...није био проблем лењост већ једноставна економија за први разред основне
остаје ми да петљам са пар свиња годишње и пилићима чисто за замрзивач да не морам то месо да купујем и мало рекреације у башти са кромпиром,луком и парадајзом
IP sačuvana
social share
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Nokia C5-00
Знам.. зато и сам и рекао да иде фино онима којима капље са неке стране, па имају неки додатни новац.. Остали просто балансирају.. Сеју све мање, само за себе...

Ово је кључно :

ја са мојих 10 хектара нисам никако могао да изађем у плус кад подвучем црту...
остаје ми да петљам са пар свиња годишње и пилићима чисто за замрзивач да не морам то месо да купујем и мало рекреације у башти са кромпиром,луком и парадајзом

И то је оно што и ја сво време причам Smiley

Ти ниси на губитку, ниси ваљда ретард, па да губиш да би тамо неки град имао домаћи производ... Боли те.. и ја бих радио исто то, и тако ради свако ко је на селу паметан...

А коме ће се то обити о главу, то остаје да се види, као што сам рекао... А рекао сам и да је очигледно коме ће...
« Poslednja izmena: 14. Apr 2011, 21:31:21 od gagijk »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Nokia 
Марко, па ти си својим постовима на овој теми управо то позакао...
Сам си написао то, па си после тога развио теорије о томе како то фино треба, и како су сељаци идиоти...

Је л ти бре читаш? Макар своје постове, ако не туђе  Smile Smile Smile

Да си туђе постове прочитао, нешто би можда и схватио, о ономе о чему си и сам рекао да немаш појма...  Smile

Ти си категорија "Не зна, а зна да не зна"
а понашаш се као "Не зна, а не зна да не зна"
Јер онај који је свестан свог незнања, има жељу да знање стекне  Smile

Причамо само о селима, не о нечему другом..
Ne seri  Smile

Mrgec ako si imao neka iskustva sa zemljom trebao si onda to odmah da kazes bez onog predhodnog nepotrebnog posta. Ja zaista neznam kad treba da se prska voce i koliko djubriva treba po hektaru ali problemi seljaka i seljacki mentalitet su mi jako dobro poznati. I naveo sam primere gde i ljudi koji imaju mogucnost da zarade na selu ipak tu mogucnost ne koriste.
Naravno da je danas za ozbiljan profit neophodno da imas modernu opremu i da se pridrzavas nekih standarda i znam ja da to sve kosta. Ali da je neko pre tebe radio kako treba i vodio imanje i domacinstvo kako treba ti bi sada mozda i imao dobru osnovu da nastavis da se bavis time. Ovako si stalno na pocetku, a svaki pocetak jeste tezak.
Ja predpostvaljam da si pokusavao sa zitaricama na tih tvojih 10 hektara pa zato nisi imao neki profit, ali 10 hetara je velika zemlja ma sta ti pricao, mogucnosti su velike. Ta zemlja je predpostavljam pripadala tvojoj porodici godinama. Pa nemoguce da za 50 ili ne znam koliko godina nikad niko nije imao sansu da zapocne neki malo ozbiljniji posao. Jel je ta zemlja uopste ikad donela profit nekom?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.