Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 17:11:27
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Gubljenje Indentiteta  (Pročitano 28208 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
Ne znam, ja to posmatram i iz svoje perspektive izmedju ostalih; ako se ti boris svaki dan da obezbjedis sebi neko normalno zivljenje, prosto nemas vremena da brines o 'visim ciljevima'. Ako ti drzava otezava sve to, onda tek ne brines o tome sta ce bit za 3 generacije.
ti osiguravas sebi normalno zivljenje i gledas TV citas novine sto ce reci pratis sredstva informisanja koja se kontrolisu sa viseg nivoa odnosno formiranje svesti o necemu je sada dosta lakse nego pre ako se pametno radi... isto tako moze se napraviti pizdarija mnogo lakse ako se pogresno radi....
Citat
Gledaj kako hoces, rekao si istu stvar kao i ja. Njih su englezi ugnjetavali, oni su popizdili (Kao i skoti uoostalom) i iz inata su se trudili da ocuvaju svoju tradiciju. Na vas srbe niko ne vrsi pritisak te vrste. Vi gledate mtv i jedete u meku, ali je to indirektni uticaj recimo .. niko nije dosao i rekao 'vas prvi jezik ce biti engleski, a drugi srpski i to tako mora biti'. da se to desilo, i vi biste se probudili
nas su turci 400 godina tlacili, ubijali, uzimali danak u krvi, terali ljude da uzmu njihovu veru, u nekoj meri i promenili Srbe zbog pravila prve bracne noci mada ja u to ne verujem preterano Smile (mislim postojao je i tada nacin da se ubije dete koje nije rodjeno sigurno) nista manje problema nismo imali sa turcima nego sto su ih Irci imali sa Englezima.... Oni su se mnogo bolje organizovali i mnogo bolje reagovali na sve to i zato su sada tu gde su i zato sada ima ta saka jada protestanata medju njima koji opet za sebe kazu da su Irci. Zavidim im sto su imali tako dobre vodje, ljude koji su bili dovoljno pametni da razmisljaju unapred i koji su znali da to nije bacanje para i vremena nego ulaganje u buducnost.

Mi Srbi ne ulazemo u buducnost nego gledamo samo sadasnjost odnosno kako da prezivimo u sadasnjem vremenu i zbog toga nas svi jebu u zdrav mozak.... Zbog toga smo svedeni do ove mere na kojoj smo sada, zbog toga sada pricamo o ovome, zbog toga nam je drzava ovolika kolika je i zbog toga npr nemamo izlaz na more .... Moraju se imati neki ciljevi kod ljudi koji odlucuju inace ce biti samo losije.

Citat
nije niko spolja nista uradio, vec mi svi iznutra.
sta je bilo bilo je, taj proces razdvajanja se nije desio preko noci i mislim da nema te sile koja bi mogla natjerati muslimane koji su se prije 50g izjasnjavali ko srbi da se ponovo vrate svojim 'korijenima'.

To prosto nije tacno. Da je zapadu odgovaralo da opstane kraljevina jugoslavija na prvom mestu vi bi danas pevali da ste Srbi.... Da je nekom na zapadu odgovaralo da opstane SFRJ vi bi se i dan danas kunuli u druga titu i partiju. A to da nema sanse da se Srbi muslimani vrate korenima je ocigledno i vrapcu na grani pa se prema tome moraju i praviti prioriteti...

IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
daj orf, to su price za malu djecu; mislim, naravno da su propaganda i mediji produzena ruka vlade, ali ja i dalje ne vidim kako to tebe ko pojedinca sprecava da njegujes svoju tradiciju i da se uclanis recimo u folklorasko drustvo  Smile mogu oni mene bombardovati mtvjem, ali ja i dalje znam da je to sranje od muzike i prije cu poslusati harisa dzinovica nego bilo sta strano.
i eto, ja zivim relativno normalno, ali to sto neko ima internet ne znaci da je zavrsio cijeli posao. taj internet placa neko-roditelj. dakle, mozda se ne lomi na tvojim ledjima, al na necim sigurno da

Stvarno mrzim ove istorijske rasprave, ko je koga zajebo i sl, tako da eto, mozda i jesi u pravu, mozda su turci zapecatili svima nama sudbinu prije 400g. U svakom slucaju, stranci ne bi mogli tako lako razvaliti sfrj da smo mi bili slozniji, da se nismo poceli pickarati oko ekonomskih pitanja i sl .. Tako da, ja ne bih krivila strance iskljucivo.
I ne znam o kojim vi-mi pricate, ja sam mislila da smo svi srbi  Smile
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
naravno da su propaganda i mediji produzena ruka vlade, ja i dalje ne vidim kako to tebe ko pojedinca sprecava da njegujes svoju tradiciju i da se uclanis recimo u folklorasko drustvo

Код мене у Руми су постојале 2 школе фолклора и 2 велика тамбурашка друштва, једно хрватско и друго у које је свако могао да се учлани и које је проглашено за најбоље аматерско тамбурашко друштво на свету. Школе за фолклор су се угасиле, хрватско тамбурашко друштво је на издисају, свега пар клинаца свира, а ово ово друго и даље живи али је све лошије и лошије. Тамбура је иначе саставни део војвођанског идентитета а Рума као други најбитнији град у Срему нема ни једно место где се може отићи на тамбураше. Дакле идентитет се губи. Није битно то што ти не видиш зашто је то тако, већ је битно да се то дешава!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
hmmm kako da ti docaram to bolje.... tako sto mi taxista kaze da je izgleda ozbiljno krenula u borbu protiv kriminala ili tako sto moja nana kaze picka li im materina oni diluju drogu i tuku su  Smile Propaganda je najmocnije oruzije danasnjice. Jednostavno je prilicno od malena gledas jednu sliku 'stvarnosti' i onda mislis da je to jedina prava slika i samo mali broj ljudi pocne da se zanima da li ima jos nesto pored toga. Evo ti pominjes primer muzike ja mogu da ti garantujem da od kada je prestalo preterano forsiranje granda da je mnogo ljudi koji su poceli da slusaju i druge vrste muzike i kojima je i house ok  Smile ovo je samo primer....

Citat
Stvarno mrzim ove istorijske rasprave, ko je koga zajebo i sl, tako da eto, mozda i jesi u pravu, mozda su turci zapecatili svima nama sudbinu prije 400g.
pa objasnio sam ti lepo paralelu izmedju nas i Iraca i razliku izmedju dobrog i loseg pristupa stvarima Smile Mi smo dopustili da nas destabilizuju strani uticaji a oni su se nacionalno konsolidovali i imali su prave vodje i dosli su na pravi put. Mi nismo na pravom putu.

Citat
U svakom slucaju, stranci ne bi mogli tako lako razvaliti sfrj da smo mi bili slozniji, da se nismo poceli pickarati oko ekonomskih pitanja i sl .. Tako da, ja ne bih krivila strance iskljucivo.

Naravno da ne treba kriviti strance oni su samo radili ono sto je u njihovom interesu mi smo krivi, krivi su nasi vodeci ljudi sto nisu imali pametnu strategiju buducnosti i sto nisu sprecili da se desi sto se desilo.... Ekonomska pitanja nemaju veze sa bilo cim posebno ne u bosni. I da jeste Srbi i sami to znate vasa je volja da li vi to zelite da budete ili ne  Smile Smile Nemam nameru bilo koga da teram na bilo sta postoje pametniji nacini...

EC na nama je da stvari popravimo niko nece umesto nas Smile Smile Bitno je da se ljudimo obajasni da nije sve otislo u kurac  Smile
« Poslednja izmena: 22. Jan 2010, 02:07:17 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
naravno da su propaganda i mediji produzena ruka vlade, ja i dalje ne vidim kako to tebe ko pojedinca sprecava da njegujes svoju tradiciju i da se uclanis recimo u folklorasko drustvo

Код мене у Руми су постојале 2 школе фолклора и 2 велика тамбурашка друштва, једно хрватско и друго у које је свако могао да се учлани и које је проглашено за најбоље аматерско тамбурашко друштво на свету. Школе за фолклор су се угасиле, хрватско тамбурашко друштво је на издисају, свега пар клинаца свира, а ово ово друго и даље живи али је све лошије и лошије. Тамбура је иначе саставни део војвођанског идентитета а Рума као други најбитнији град у Срему нема ни једно место где се може отићи на тамбураше. Дакле идентитет се губи. Није битно то што ти не видиш зашто је то тако, већ је битно да се то дешава!

Uz duzno postovanje, ruma je mali grad, koliko vidim ljudi masovno idu iz takvih mjesta u vece gradove i sasvim je logicno da se gase mala drustva. Uostalom, koga ti krivis za to sto su se ugasili orkestri i foklor? Kakvu ulogu imaju roditelji u svemu tome, oni bi valjda prvi trebali da svoju djecu usmjeravaju, pa tek poslije drzava, opstina, okrug, svejedno .. U Beogradu sigurno postoji xy drustva i orkestara, ako ti je stalo da ocuvas tradiciju, mozes se prikljuciti, evo preporucujem ti KUD Spanac. Osim sto ces njegovati obicaje, obici ces pola svijeta  Smile
I nisam rekla da se to NE desava, vec da je to neminovno, ali da i dalje svako od vas ovdje moze dati svoj doprinos da se to uspori, ako nista drugo. Medjutim, lakse je piskarat po forumima, istina.

@orf
Kako da ti ovo objasnim, a da zaista shvatis ..
Ne, nismo svi mi srbi   Smile
I hvala ti na lekciji o propagandi, ne znam kako mi je promaklo to u dosadasnjem skolovanju  Smile Smile
I da .. ekonomija nema veze s politikom, naravno  Smile Smile
« Poslednja izmena: 22. Jan 2010, 13:51:16 od cesarica18 »
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Apple 15
Citat
s tim sto se Beli Andjeo vec nalazi na putu ka sledecem suncevom sistemu... 
Не разумем... Smiley

Ako se dobro secam, na zlatnom disku koji se nalazi na Vojadzeru 1, nalazi se i reprodukcija Belog Andjela... Smiley
To je jedna verzija... doduse, Belog Andjela nema na listi zvanicnih slika...

Druga verzija je ovo:

"Kada je iz Evrope poslat prvi satelitski signal u vasionu - u "peketu dostignuca zemljana", a to je ustvari bila poruka eventualnim razumnim bicima u vasioni, bile su slike covekovog osvajanja Meseca, Kineskog zida i Belog andjela. Verovalo se da ce, ako u vasioni postoje razumna bica, shvatiti poruku koju svojom pojavom i likom nosi Beli andjeo - poruka ljubavi i razumevanja."

http://sh.wikipedia.org/wiki/Beli_andjeo

Smiley
« Poslednja izmena: 22. Jan 2010, 13:48:40 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Au, blamaže, meni to majka pričala još pre koju godinu, ja mislila da se nešto žena istripovala.  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Citat
s tim sto se Beli Andjeo vec nalazi na putu ka sledecem suncevom sistemu... 
Не разумем... Smiley

Ako se dobro secam, na zlatnom disku koji se nalazi na Vojadzeru 1, nalazi se i reprodukcija Belog Andjela... Smiley
To je jedna verzija... doduse, Belog Andjela nema na listi zvanicnih slika...

Druga verzija je ovo:

"Kada je iz Evrope poslat prvi satelitski signal u vasionu - u "peketu dostignuca zemljana", a to je ustvari bila poruka eventualnim razumnim bicima u vasioni, bile su slike covekovog osvajanja Meseca, Kineskog zida i Belog andjela. Verovalo se da ce, ako u vasioni postoje razumna bica, shvatiti poruku koju svojom pojavom i likom nosi Beli andjeo - poruka ljubavi i razumevanja."

http://sh.wikipedia.org/wiki/Beli_andjeo

Smiley

Веома интересатно, нисам знао. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Apple 15
To je samo dokaz da su Srbi Evropljani kao i svi drugi... tako da...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Да, а ако се не варам слика Белог Анђела из Милешеве је и уопше први снимак из Европе који је путем сателита емитован на ТВ-у преко Атлантика...
« Poslednja izmena: 22. Jan 2010, 14:17:36 od Srpska Sparta »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 17:11:27
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.