Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 06:46:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Gubljenje Indentiteta  (Pročitano 28156 puta)
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Citat
s tim sto se Beli Andjeo vec nalazi na putu ka sledecem suncevom sistemu... 
Не разумем... Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Ja ne znam sta je toliko cudno u tome sto se jedna mala zemlja s balkana odaje uticajima, bilo sa zapada ili sa istoka.
Cijeli balkan je u svakom smislu pod kontrolom 'visih sila', pa tako i u kulturoloskom.
Sto se tice frulasa, gajdasa, folklora, nije tacno da se to ne njeguje; ima mnogo KUD-ova po srbiji koji cuvaju tradiciju.

I ne znam ko ocekuje i ko misli da je realno da srbi ili bilo koji narod s balkana bude ono sto je bio prije 2 vijeka. Mislim, vrijeme prolazi, 'i mona liza se raspada', prosto je nemoguce spreciti vanjske uticaje. A i budimo realni, lupicu, 80% ljudi s foruma koristi engleske fraze u raznoraznim diskursima, pa i dosta vas koji se na ovoj temi borite protiv zaborava srpske tradicije  Smile

'living dog is better than a dead lion' - thoreau

IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Poenta je da ti uticaju budu svedeni na meru u kojoj ne menjaju nase nacionalno bice ! Wink
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
A sta znaci 'nacionalno bice'?
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Pa znaci da imamo osecaj za pripadnost jedni ka drugima, da gajimo osecanja prema svojoj domovini, da se ponosimo njome i isticemo njene kvalitete.... Jedan deo Srba se odrodio od svog roda zbog spoljnjeg uticaja meni ce uvek jedan od ciljeva u zivotu biti da sve u mojoj moci uradim da se to ne ponovi.
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Citat
Pa znaci da imamo osecaj za pripadnost jedni ka drugima, da gajimo osecanja prema svojoj domovini, da se ponosimo njome i isticemo njene kvalitete.

Pa ako ti mislis da je moguce postici pripadnost 100% medju ljudima, onda si naivan. Ja ne vidim da se ljudi stide domovine, vise vidim nezadovoljstvo zbog lose ekonomske/politicke situacije; kad je covjek gladan, znas kako ga boli uvo za domovinu, sto nije nista cudno.
Dakle, treba poraditi na opstem dobru, pa ce sve ostalo doci samo. Zasto ljudi hrle vani nego da bi nasli bolje uslove za zivot, koje srbija ne pruza?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Nista nije moguce sto posto ali ti kazem da treba da se spreci nasilno otimanje dela srpskog nacionalnog korpusa... ovoga sto nam je ostalo... Ne mislim ja da nekome to sto je Srbin treba da bude najvaznije od svega ali mislim da treba da bude ponosan sto je Srbin i mislim da treba to svugde da istakne. Da je postojala strategija da se to podstice kod naroda i da se suzbijaju negativni strani uticaji ne bi bilo ovoliko problema iliti neki problemi koji su sada kocnica ogromna razvitku Srbije ne bi postojali.

Ljudi hrle za boljim zivotom i to je logicno nema tu sta da se prica ali ovde nije rec o tome rec je u tome da posle druge generacije ne znaju ni odakle su poreklom... Iraca ima 30 miliona u americi i svi i dan danas kazu da su Irci... a ovde imas bosnjake,crnogorce,makedonce koji su se pre pedeset godina izjasnjavali kao Srbi a jos malo ces da imas vojvodjane .... vrlo je moguce da nastane i nacija kosovari. A niko ne moze da me ubedi da na Irce nije vrsen spoljni uticaj cak i mnooogo veci nego na nas.
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Ja ti kazem; dokle god su ljudi nezadovoljni svojim zivotom s ekonomske tacke gledista, sva ta tradicija i nacionalni identit ce im biti otp na zadnjem mjestu prioriteta. Drzava ne moze da obezbjedi osnovne uslove za zivot, a kamoli da promovise neko ocuvanje tradicije. Mada, kazem, koga zanima, moze da da svoj doprinos.
Foklornih drustava koliko oces npr. Crkva je i dalje izuzetno prisutna, sad da li kao tradicija ili kao nesto vise, nije ni bitno, poenta je da je tu. Srpski jezik je vjerovatno najocuvaniji na ovim prostorima; neko je spomenuo hrvate i njihov jezik - to je tragedija sta su uradili.

Citat
Iraca ima 30 miliona u americi i svi i dan danas kazu da su Irci.

Irci su oduvijek bili iskompleksirani od engleza i maltene cijela njihova 'novija' historija se svodi na to da su zarko pokusavali da se izdvoje i da ocuvaju svoj identitet, a sve zato sto su imali itekako jakog rivala.
To u srbiji nije slucaj; koga ti imas u komsiluku da ti namece svoje vrijednosti? Od koga se ti iz komsiluka osjecas ugrozeno s te strane?

Citat
a ovde imas bosnjake,crnogorce,makedonce koji su se pre pedeset godina izjasnjavali kao Srbi a jos malo ces da imas vojvodjane ....

jeste, i to je sve zato sto im se do prije 50g nije pruzala prilika da se izjasne kako hoce, nego si imao srbe i hrvate, pa si mogao biti i kinez, ali si morao da se stavis pod jednu od te dvije tabelice. kad se osjecas ugnjetavanim onda tek imas poriv da se dicis svojim identitetom pa makar on bio mizeran, osjecas da je tvoj i zelis da ga sacuvas. uostalom, da ne ulazim u politiku .. ali je cinjenica da ce na balkanu samo da se nastavi s tim podjelama na manje etnicke (Ili nazovi kako hoces) skupine i to se ne moze sprijeciti.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Ne mislim da je drzava toliko propala da ne moze da se bavi stvarima koje su od ogromne vaznosti. Rekoh vec da su se neki pre nas time bavili sada bi nam drzava bila kud i kamo veca a i ne bi imali aboridzine s'leve strane Smile

Kazes Irci imaju kompleks od engleza ja to ne gledam tako ja to gledam kroz prizmu ljudi koju su tu ''iskompleksiranost'' isticali u prvi plan kao nesto sto ce da ocuva nacionalni identitet. Irci su od onih na koje se vrsio uticaj spolja postali oni koji vrse uticaj tako sto su se borili za sebe kad su svi oko njih bili protiv njih. Mi Srbi sve prepustamo da ide nekim putem koji neko drugi odredi, cak veliki broj nas slavi ustasu kao velikog coveka.

Citat
jeste, i to je sve zato sto im se do prije 50g nije pruzala prilika da se izjasne kako hoce, nego si imao srbe i hrvate, pa si mogao biti i kinez, ali si morao da se stavis pod jednu od te dvije tabelice.

aboridzini muslimanske veroispovesti su se izmedju 1450 godine i 1804 godine nasli svoj put do balkanskog poluostrva i posle 180 godina borbe za svoja prava uspeli su da se istrgnu od cvrstog stiska srpsko hrvatskog hegemonizma i da sebi daju svoje pravo ime.

Ili je neko spolja video da se pravoslavci, katolici i muslimani ne podnose a da su isti narod pa je onda podstakao jedne da kazu da oni ustvari nisu to sto su bili do tada nego da su nesto posebno i da je to razlog sto mrze ove druge a ne vera Smile

IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Citat
Ne mislim da je drzava toliko propala da ne moze da se bavi stvarima koje su od ogromne vaznosti

Ne znam, ja to posmatram i iz svoje perspektive izmedju ostalih; ako se ti boris svaki dan da obezbjedis sebi neko normalno zivljenje, prosto nemas vremena da brines o 'visim ciljevima'. Ako ti drzava otezava sve to, onda tek ne brines o tome sta ce bit za 3 generacije.

Citat
Kazes Irci imaju kompleks od engleza ja to ne gledam tako ja to gledam kroz prizmu ljudi koju su tu ''iskompleksiranost'' isticali u prvi plan kao nesto sto ce da ocuva nacionalni identitet. Irci su od onih na koje se vrsio uticaj spolja postali oni koji vrse uticaj tako sto su se borili za sebe kad su svi oko njih bili protiv njih. Mi Srbi sve prepustamo da ide nekim putem koji neko drugi odredi, cak veliki broj nas slavi ustasu kao velikog coveka.

Gledaj kako hoces, rekao si istu stvar kao i ja. Njih su englezi ugnjetavali, oni su popizdili (Kao i skoti uoostalom) i iz inata su se trudili da ocuvaju svoju tradiciju. Na vas srbe niko ne vrsi pritisak te vrste. Vi gledate mtv i jedete u meku, ali je to indirektni uticaj recimo .. niko nije dosao i rekao 'vas prvi jezik ce biti engleski, a drugi srpski i to tako mora biti'. da se to desilo, i vi biste se probudili

Citat
aboridzini muslimanske veroispovesti su se izmedju 1450 godine i 1804 godine nasli svoj put do balkanskog poluostrva i posle 180 godina borbe za svoja prava uspeli su da se istrgnu od cvrstog stiska srpsko hrvatskog hegemonizma i da sebi daju svoje pravo ime.

Ili je neko spolja video da se pravoslavci, katolici i muslimani ne podnose a da su isti narod pa je onda podstakao jedne da kazu da oni ustvari nisu to sto su bili do tada nego da su nesto posebno i da je to razlog sto mrze ove druge a ne vera Smile

nije niko spolja nista uradio, vec mi svi iznutra.
sta je bilo bilo je, taj proces razdvajanja se nije desio preko noci i mislim da nema te sile koja bi mogla natjerati muslimane koji su se prije 50g izjasnjavali ko srbi da se ponovo vrate svojim 'korijenima'.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 06:46:09
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.041 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.