Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 47
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: GPS Navigacija - ćaskanje!  (Pročitano 64176 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 841
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy 3
Cigla sve si rekao! Smile
Najbolje da kombinuješ TomTom i SmartCom GPS s tim da uradis dobru mapu u ogf2toll.
Ja sam nasao jednu na sajtu koji se bavi dizajnom i uradjena je dosta kvalitetno !
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Hello, putnici namernici, nešto ste se primirili?!?

Interesuje me, da li sem onih mapa Istočne Evrope za TomTom medju kojima se nekako provukla i ova naša beda od države postoje neke bolje i preciznije GPS mape naše države i na kojoj platformi rade??
Da li je neko upoznat sa ovime???
Doduše, postoji fora sa samostalnom izradom, ili eventualnim downloadom mapa za SmartComGPS ali to je ovde obradjeno na forumu ... šta dalje od toga?!?
Koliko sam upoznat Route66 ili Wayfinder Navigator nemaju podršku za Srbiju u svojim mapama ...
Znam da Garmin nudi mape tj., "SCG Route" u kompletu, ali to je više posebna navigacija za automobile a ne za mob. telefone ...
iGO My way je podredjen WM platformi tj., PDA uredjajima i imao je neku mršavu mapu naše države i to glavnih puteva uglavnom ....
Ovo oko Nokijinih mapa za N95 smo započeli no niko precizno i nije rekao kolika je razlika izmedju njih i TomTom mapa ali verujem ogromna i mislim da te nokijine opet pokrivaju samo glavne puteve van većih gradova ili ....

Za naše prostore definitivno najbolje rješene mape su Garminove ,a za Evropu je Tom Tom bez konkurencije vrhunska aplikacija i mape su 99,9% odradjene.

Evo malo o Garmin Mobile 10 aplikaciji za S60 telefone , uskoro i za OS 9.1

Mobile 10

Garmin Mobile 10 predstavlja novo rješenje za navigaciju u Smartphone mobilnim telefonima te na Pocket PC ili PDA uređajima.

Od smartphone uređaja za sada su podržani svi telefoni sa Symbian v. 7 i Symbian v. 8 operativnim sustavom, a u završetku je update za Symbian v. 9.

Jednostavnost navigacije:

U paketu Garmin Mobile 10 dolazi jedan jedini DVD na kojem se nalazi sve što vam je potrebno: Garmin Mobile XT i nRoute navigacijski softver te detaljna karta EU zemalja - CityNavigator v 9. Potrebno je samo instalirati željene karte i navigacijski softver na data karticu za rad na mobilnom uređaju ili koristiti DVD za rad na laptopu. Glasovna "Turn-by-turn" navigacija sada se nalazi na dohvat vašeg prsta. Rad sa XT aplikacijom jako nalikuje softveru u drugim, popularnim Garminovim cestovnim navigatorima kao što su Nuvi ili StreetPilot.

Mobilnost:

U Garmin Mobile 10 paketu nalazi se i novi Bluetooth GPS prijemnik visoke osjetljivosti - GPS 10x. Možete ga montirati u automobilu ili zakvačiti za pojas od hlača te imati navigaciju u vožnji ili šetnji.   Smile

Napredne mogućnosti:

Mobile XT softver pored standardne glasovne, "turn-by-turn" navigacije pruža i mnoštvo naprednih mogućnosti. Jedna od značajnijih je svavako PeerPoint funkcija koja omogućava korisniku slanje SMS poruke s lokacijom na drugi GSM telefon. Također je moguće dodjeliti svim kontaktima iz telefonskog imenika njihovu lokaciju. Novost je i Garmin Online podrška u kojoj će se moći naći prognoza za željeni grad, cijene naftnih derivata, cijene hotela i druge informacije koje vam na putu mogu zatrebati. Mobile XT softver dozvoljava spremanje ruta i tragova čime je omogućeno korištenje i van ceste (npr. planinarenje s učitanom topografskom kartom AdriaTOPO).

Garmin Mobile 10 ima glasovno navođenje na hrvatskom jeziku te hrvatske izbornike.

Osnovne karakteristike GPS 10x:

- SIRFstarIII chipset
- težina 60 g
- baterija: punjiva i izmjenjiva (Lithium Ion), Nokia BL-5C
- trajanje baterije: 22 sata
- 2D i 3D navigacija (na laptopu samo 2D)
- automatsko sortiranje i optimizacija navigacije na više odredišta
- PeerPoints - funkcija odašiljanja SMS poruke s lokacijom (samo smartphone)

U Garmin Mobile 10 kompletu dolazi:

GPS 10x (novi Bluetooth GPS sa SIRFstarIII chipsetom)
- DVD sa cijelom zapadnom Europom (i dijelom istočne)
- Mobile XT software za Smartphone, PPC, Palm OS
- nRoute software za laptop
- Lithium Ion baterija
- 12 V adapter
- klip za pojas
- upute za uporabu

http://www.navigo-sistem.hr/index.php?page=product&pid=1&cid=57&id=409

cijena ovog kompleta je u hr 270 € i ovo je odlično rješenje za mobilni telefon i laptop sa regularnim i odlično odradjenim kartama i redovnim updateom.

« Poslednja izmena: 11. Maj 2007, 14:13:43 od nikola34 »
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 194
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC Tattoo CM7
Sto se tice Garminove 10-ke, ima je i u Beogradu i mogu vam reci da odlicno radi, softver se skida sa Garminovog sajta i moze si instalirati na racunar, simbian, pocet pc.
Postoje dve varijante sa celom zapadnom Evropom ili bez karte

http://www.garmin.co.yu/proizvodi.php?id=97
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
HTC HD2
Šta sve nikola34 ne uspeva da iskopa ... vidi ti kada Garmin navigacija postoji i za mob. telefone - ladno! Smile
Sada svi znate da ima i u Beogradu ... znate i oficijelni link ... ha ... pa gde ste do sada?!?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mali update , cijena kompleta je 200 €   Smile  .... mislim da bolje ne može , bolje dat 200 za pravi komplet nego 100 za suv GPS prijemnik .

http://www.hgspot.hr/komponente.aspx?grupa=59

koja je cijena kod vaših prodavača , svi kriju cijene kao zmija noge    Smile
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 194
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC Tattoo CM7
Garminova 10-ka bez karte je oko 15000 din (190 E), a sa Evropom mslim da je oko 21000 din (265E), Link sam dao, pa ko voli...
Ja se nisam pokajao
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 194
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC Tattoo CM7
Zaboravih da kazem da je rutabilna karta Srbije i Cne Gore (Garminova) oko 150E
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
HTC HD2
Jeb'ga, sada ja zvao ljude i evo cena:

Garmin Mobile 10x Deluxe = 21860 dinara --> 270€
SCG Route 1.2                = 12866 dinara --> 160€

Eto, u Srbiji je to ukupno 430€

Samim tim, držaću se ja ovih TomTom mapa Istočne Evrope .....
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2568
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Nokia N82
Ja sam se razocarao u tu navigaciju u Srbiji. Za ove Garminove nemam pare, a ovo ostalo je vise za pokazivanje nego za realnu upotrebu. Ako neko hoce da kupi GPS Nokia LD-3W neka mi se javi preko privatne poruke. Uredjaj je samo da napomenem odlican, ali akrte su jako lose uradjene. Beograd, jos tu i tamo, ali ostatak nula.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Srbija sa 'J' ko Nokia :)

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 4017
Zastava beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia n80 i MyPal A639
ja imam na asusu gps a nikad me nije ni interesovalo da ga aktiviram.dobila pocket pc od breta i sluzi mi za drugu karticu, lazem ponekad nesto i uradim na njemu tipa word ili tako nesto Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Kada sve ko za inat krene po zlu, dignem glavu visoko najvise- ko da su najlepse pesme za mene pevane. Ne dam se stisnem zube ko da je sva, snaga sveta u mojim rukama, od srca smejem se kad je najteze. Jer ja se gorih ne bojim jos mogu svetove lomiti i sve dok postojim jos mogu ponovo krenuti...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 47
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.