Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 20:23:42
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: God is dead?  (Pročitano 37112 puta)
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.109
mob
Ericsson jeste
nisam.
pa napisah jbt,da saznajemo pomoću njega,šta ti nije jasno,šta oćeš uopšte?  Smile
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.116
kako se neprecizno izrazavas
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.116
mob
Samsung S7
On? Neprecizno? Ma jok, on je covek koji se savrseno precizno izrazava, a mi smo retardi koji njega, genija, ne razumemo. (dacu link ako treba)

@abernaz >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Iskustvo nam sluzi da pomocu njega saznajemo kazes?

A kako nastaje iskustvo?

Putem saznanja.

I sad da uradimo supstituciju:

Saznanje nam sluzi da saznajemo stvari.

Iskustvo nam sluzi da dobijemo iskustvo.

Brilijantno, nema sta!  Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile

===============

Iskustvo u evolutivnom smislu nam sluzi da prezivimo. Opasne situacije, procena dobitka/gubitka, optimizaciju upotrebe energije (sto imas vece iskustvo, manje ces potrositi energije u lovu, npr).

Koji ce nam andrak iskustvo po tebi? ; Kad ces ionako da uradish ono sto morash, jer si robot?

Kakve veze ima sto si naucio da je struja opasna, kad ces zato sto si robot, da sve jedno gurnes ruku u utikac i poginesh?

==================

Koja je razlika izmedju ludaka koji nema svest o onome sto radi, dakle haotican je, i koji nije svestan posledica svog cinjenja u odnosu na normalnog, razumnog coveka sa iskustvom?

« Poslednja izmena: 23. Feb 2016, 11:07:36 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.116
ja se slazem da smo bioloski roboti samo sto on precenjuje ili pogresno shvata tu cinjenicu.

iako nemamo slobodu volje imamo osecanja
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.116
mob
Samsung S7
ja se slazem da smo bioloski roboti samo sto on precenjuje ili pogresno shvata tu cinjenicu.

Kako ti shvatash to?

Ne moze biti cinjenica dok ne dokazes da je to tacno.

Kakve veze sad imaju osecanja?

Ja sam lepo postavio dve situacije:  ludak <--> razuman covek
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.116

Kako ti shvatash to?

izvini ali sta?
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.116
mob
Samsung S7

Kako ti shvatash to?

izvini ali sta?

>>dabisha:  ja se slazem da smo bioloski roboti samo sto on precenjuje ili pogresno shvata tu cinjenicu.

>> ja: Kako ti shvatash to?
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.116
pa postoji niz cinjenica koje kad shvatimo, u nasim zivotima se nista realno ne promeni. sloboda volje npr nije uslov za moral. shvatanje da nema slobode volje nema realnog znacaja za moralne stavove ili sudske presude. na sudu se osudjuje postupak ali kao pokazatelj sklonosti ka kaznjivom postupanju, koja se tom prilikom pokazala. kazna moze da posluzi da krivac prestane tako da se ponasa ili cak da bude nateran na razmisljanje o svom postupku i da se promeni tj. da postane saosecajniji. ili da se ukloni iz drustva naravno. pored toga, tu je i kazna kao nadoknada ostecenima.

saznanje da smo bioloske masine tako ne bi trebalo da utice na nas stav o zivotu sem ako smo pre toga bili vernici ili nesto slicno. i kao bioloske masine suoceni smo sa svojim osecanjima, narocito moralnim osecanjima koja nas obuzdavaju u tome da druge ljude shvatamo kao sredstvo.
« Poslednja izmena: 23. Feb 2016, 12:56:30 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.116
mob
Samsung S7
ok, i dalje nema dokaza da smo roboti i u tom svetlu ne mozemo govoriti o cinjenicama.

Uprvao slobodna volje je preduslov za moral. Jer ako si ti isprogramiran da se ponasash na odredjeni nacin, tada nema govora o tvom izboru (unutrasnjem-osecajnom ili razumnom) kako ces se ponasati. Tada je odgovornost na kreatoru tvog bica, mozga i svesti da odgovara za necije lose ponashanje.

Mislim da kazne ne mogu nekome da pomognu da postane saosecajniji, zato sto su osecanja implementirana u nas mozak i mi imamo kontrolu nad njima samo ako uspemo da ih ukrotimo, ali zapravo ne mozes sebe naterati da volish nekoga ili nesto tek tako. Kao sto ne mozes samog sebe naterati da se radujesh necemu ili da mrzish nesto.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don&#039;t fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.109
mob
Ericsson jeste
Citat
Saznanje nam sluzi da saznajemo stvari.

Iskustvo nam sluzi da dobijemo iskustvo.
tako je.i šta ti tu nije jasno,kakav imaš problem s tim?  Smile
Citat
Iskustvo u evolutivnom smislu nam sluzi da prezivimo.
smehotresno. dosad i zasad NIKO NIJE PREŽIVEO tako da ne znam šta bulazniš  Smile
Citat
Koji ce nam andrak iskustvo po tebi?
nikoji,nema neku pravu svrhu/cilj/smisao jer ništa nema
Citat
Koja je razlika izmedju ludaka koji nema svest o onome sto radi, dakle haotican je, i koji nije svestan posledica svog cinjenja u odnosu na normalnog, razumnog coveka sa iskustvom?
pa upravo u tome  Smile taj hipotetički ludak nema svest o tome šta čini a normalan ima.kad ćemo konačno čuti poentu  Smile

Citat
Kad ces ionako da uradish ono sto morash, jer si robot?

Kakve veze ima sto si naucio da je struja opasna, kad ces zato sto si robot, da sve jedno gurnes ruku u utikac i poginesh?
kakve veze ima iskustvo sa time što smo roboti i programi i neslobodni?!? totalni non sequitur. a ovo drugo je još veća nebuloza

Citat
kako se neprecizno izrazavas
nikako,uvek se izražavam savršeno precizno i jasno.to što neki ne mogu da skapiraju šta sam rekao nije moj problem ni krivica

Citat

koji su argumenti da ja pogrešno shvatam tu činjenicu? kada sam ja rekao nešto SLIČNO tome da budući da nemamo slobodu volje nemamo osećanja?!? si normalan ti jbt al ozb
Citat
Ne moze biti cinjenica dok ne dokazes da je to tacno.
dokazano ti je više puta ali ti i dalje NE KAPIRAŠ TO,u tome je problem.šta vredi slepompokazivati išta KAD NE MOŽE DA VIDI JEDNOSTAVNO JEBENO.tako isto i ti. a ako misliš na neke (koji su tvojoj ''inteligenciji'' jedini prihvatljivi) naučne dokaze il tako nešto,čak i toga ima,čak je i nauka koju ti obožavaš dokazala da ne postoji slobodna volja i ne znam zašto se džabe i dalje koprcaš.. evo ti,ovaj je neuronekikurac naučnik pa počuj šta on ima da kaže o tome

znam ofc da ne vredi jer ćeš i dalje nastaviti da se zabluđuješ jer misliš da ti tako odgovara al jbg

Citat
Uprvao slobodna volje je preduslov za moral. Jer ako si ti isprogramiran da se ponasash na odredjeni nacin, tada nema govora o tvom izboru (unutrasnjem-osecajnom ili razumnom) kako ces se ponasati. Tada je odgovornost na kreatoru tvog bica, mozga i svesti da odgovara za necije lose ponashanje.

Mislim da kazne ne mogu nekome da pomognu da postane saosecajniji, zato sto su osecanja implementirana u nas mozak i mi imamo kontrolu nad njima samo ako uspemo da ih ukrotimo, ali zapravo ne mozes sebe naterati da volish nekoga ili nesto tek tako. Kao sto ne mozes samog sebe naterati da se radujesh necemu ili da mrzish nesto.
za divno čudo konačno si nešto normalno tj racionalno napisao.sve si u pravu,sem ovog lupetanja o kontroli i kroćenju al aj dobro nemož sad sve odjednom

neće nešto link ček da probam opet https://www.youtube.com/watch?v=iRIcbsRXQ0o
« Poslednja izmena: 23. Feb 2016, 14:22:41 od abenaz »
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 20:23:42
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: God dead

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.