Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Jan 2025, 19:20:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Glavna jela  (Pročitano 197592 puta)
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Šnicle u sosu od ajvara i senfa

Sastojci
500 grama svinjskog buta
100 grama brašna
1 dl ulja
2 supene kašike senfa
3 supene kašike ajvara
so, biber
začin po ukusu
Način pripreme

Iseći šnicle, izlupati ih i svaku uvaljati u brašno. Zagrejati ulje i pržiti ih sa obe strane dok ne porumene. Izvaditi šnicle i na ulju na kojem su se pržile propržiti 5-6 kašika brašna, senf i ajvar. Naliti sa pola litra vode.

Kad prokuva, vratiti šnicle u sos i kuvati na laganoj vatri uz mešanje, dok šnicle ne omekšaju. Po potrebi dolivati vodu. Na kraju posoliti po ukusu. Služiti uz pire krompir, makarone, rižu.

Vreme pripreme: 120 minuta

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Hrskavo povrće i meso

Ćufte sa đumbirom
Za 4 osobe: 600 g mlevene junetine, komadić svežeg korena đumbira, limun, čen belog luka, pola veze peršuna, malo brašna, 3 jaja, 2 kašike susama, 100 g prezli, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber.
Pomešajte meso, jaje, sitno iseckani peršun i beli luk, struganu limunovu koru i đumbir, posolite, pobiberite, pa mesite prstima da se svi sastojci sjedine i formirajte ćufte. Svaku ćuftu uvaljajte prvo u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u mešavinu prezli i susama. Pažljivo tapkajte prstima da se prezle i susam dobro zalepe. Ćufte ređajte u pleh obložen kolačarskim papirom, poprskajte maslinovim uljem i pecite 10-15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, povremeno ih okrećite da bi bile hrskave sa svih strana.

Škarpina sa začinskim travama
Za 4 osobe: 800 g fileta od škarpine, 6 krišaka tosta, pola vezice peršuna, pola vezice majčine dušice, 2 lista žalfije, malo mleka, čen belog luka, brašno, 2 jajeta, kašika maslinovog ulja, so i biber.
U posudu poređajte filete od ribe, prelijte mlekom i ostavite da odstoji na hladnom mestu 30 minuta. Izmiksujte izlomljene kriške tosta, očišćen beli luk i sve začinske trave. Riblje filete izvadite iz mleka, uvaljajte ih u brašno, zatim u umućena jaja u koja ste sipali malo bibera i na kraju ih uvaljajte u mešavinu tosta i začinskih trava, tapkajući prstima da se masa dobro zalepi. Filete poređajte u pleh koji ste obložili kolačarskim papirom, zalijte maslinovim uljem i pecite 10-15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Tokom pečenja povremeno ih okrenite na drugu stranu. Neposredno pre serviranja posolite.

Štapići od povrća
Za 4 osobe: 2 tikvice, crvena paprika, 2 šargarepe, koren celera, malo brašna, 2 jajeta, 4 kriški tosta, 4 kašike maslinovog ulja, so i biber.
Povrće operite, očistite i isecite na štapiće debljine prsta. U loncu zagrejte do vrenja slanu vodu i u nju ubacite prvo šargarepu, posle nekoliko minuta papriku i celer, pa posle još nekoliko minuta tikvice. Povrće kuvajte još 2-3 minuta, ocedite i ređajte na upijajući papir. Izmiksujte tost. Štapiće od povrća uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja kojima ste dodali malo soli i bibera i na kraju u mleveni tost. Utapkajte prstima i ređajte u pleh koji ste prethodno obložili kolačarskim papirom. Povrće poprskajte maslinovim uljem i pecite 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Tokom pečenja povremeno okrećite štapiće da se ravnomerno ispeku. Služite toplo.

Kroketi od krompira i bundeve
Za 4 osobe: 800 g krompira, 300 g bundeve, 80 g struganog kačkavalja, 100 g topljenog sira, 2 jajeta, 2 kašike prezli, 200 g badema, kašičica ljute tucane paprike, pola veze peršuna, maslinovo ulje i so.
Krompir u ljusci ubacite u ključalu slanu vodu i kuvajte 30 minuta. U međuvremenu očistite bundevu, isecite je na kockice, sipajte u posudu, prelijte sa oko 2 dl vode, poklopite i kuvajte na umerenoj temperaturi dok bundeva ne omekša. Kuvani krompir ohladite pod mlazom hladne vode, oljuštite i izgnječite da dobijete pire. Kuvanu bundevu ocedite, izgnječite viljuškom pomešajte sa pireom od krompira, dodajte strugani kačkavalj, prezle, iseckani peršun i tucanu papriku, mešajte da se svi sastojci sjedine i ostavite da se masa ohladi. Za to vreme umutite jaja i dodajte ih ohlađenoj masi. Sir za topljenje isecite na kockice. Od mase od krompira i bundeve formirajte kuglice i u svaku utisnite komadić sira za topljenje, vodeći računa da nastalu šupljinu zatvorite. Kuglice uvaljajte u bademe koje ste grubo samleli. Ređajte ih u pleh obložen kolačarskim papirom, poprskajte maslinovim uljem i pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Sendviči sa mocarelom
Za 4 osobe: dva pakovanja mocarele (po 125 g), 8 kriški tosta, 2 dl mleka, 2 jajeta, brašno, prezle, 30 g maslaca, so i biber.
Kriške tosta dijagonalno prepolovite. Mleko sipajte u posudu, posolite, pobiberite i brzo umačite jednu po jednu krišku tosta. Hleb treba da bude tek ovlaš navlažen, a nikako natopljen mlekom, pa ga odmah vadite iz mleka i ređajte na upijajući papir. Mocarelu isecite na deblje kriške i ređajte ih na svaku drugu krišku hleba. Poklopite ostalim kriškama tosta i ovako dobijene sendviče dlanovima pritisnite da se kriške zalepe jedna za drugu. Umutite jaja, posolite, pobiberite i u njih umačite pripremljene sendviče, zatim ih uvaljajte u brašno, pa ponovo u jaja i na kraju u prezle. Sendviče poređajte u pleh obložen kolačarskim papirom, na svaki stavite komadić maslaca i pecite 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Posle 10 minuta sendviče okrenite i pecite još 10 minuta. Odmah služite.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Začinjeni krompir

Sastojci

1 kg belog krompira
1 dl maslinovog ulja
10 grama soli
50 grama peršuna
2 čena belog luka

Način pripreme

Operite krompir, nalijte ga vodom i skuvajte ga zajedno sa ljuskom. Pomešajte maslinovo ulje, peršun i beli luk. Kada je krompir skuvan, oljuštite ga dok je još vruć, isecite na komade i prelijte prethodno pripremljenom marinadom. Dobro promešajte i služite uz teleću džigericu.

Vreme za pripremu: 35 minuta

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Šnicle sa sirom, šunkom i slaninom

Sastojci

1 kilogram svinjskih šnicli
1 glavica crnog luka
100 g slanine
100 g šunke
100 g kačkavalja
100 g majoneza
1 pavlaka

Način pripreme

Šnicle ređati u jednu posudu, između svake šnicle staviti vegetu i jedan kolut limuna. Kada se šnicle poređaju, preliti ih kiselom vodom tako da voda prekrije šnicle i ostaviti u frižideru da prenoće.

Dno vatrostalne posude prekriti tanko iseckanom slaninom, zatim poređati šnicle, na svaku šniclu staviti crni luk iseckan na kolutove, zatim poređati kolutove šunke, prekriti sirom (kačkavaljem) isečenim na listiće, umutiti pavlaku i majonez i sve to preliti. Peći u rerni na 200 stepeni dok ne porumeni

Vreme za pripremu: 40 minuta

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Njoke s paradajzom i bešamelom

Sastojci

Njoke
oko 1,5 kg krompira
oko 100 ml ulja
brašno (koliko je potrebno da se njoke zamese)
1 kašičica soli
2 jaja

Sos od paradajza
1 crni luk
3 čena belog luka
200-300 grama mlevenog mesa (mešanog)
3 paradajza
začini po ukusu (so, biber, kari, čili, origano, mlevena paprika)

Bešamel sos
1 litar mleka
50 grama brašna
50 grama putera
začini po ukusu (so, biber, muskatni oraščić)
kesica parmezana za posipanje (ili u komadu)
Način pripreme

Oljuštiti krompir i skuvati ga uz dodatak soli i malo ulja. Ispasirati ga, kao za pripremu pirea, posoliti po potrebi, dodati ulje, sačekati da se malo prohladi i dodati 2 jaja, umešati masu i u to polako dodavati brašno koliko je potrebno da bi se dobilo testo dovoljne gustine da se ne lepi, a da se lepo oblikuje. Kad je dobijena dovoljna gustina, testo oblikovati u valjak malog prečnika, pa seći komadiće. Uvaljati ih u brašno pa svakim posebno preći preko jedne strane metalnog rendeta, da bi se dobile šare... Njoke kuvati u dubokom sudu u kojem je proključala voda. Vodu posoliti tek kad je prokuvala, radi uštede energije. Njoke stavljati u sud tek kad voda provri i kuvati dok ne isplivaju na površinu. Kada su gotove, ređati ih u đuvečaru ili neku dublju posudu, može i u vatrostalnu.

U međuvremenu pripremiti sos od paradajza. Paradajz oprati i malo ga prokuvati u vodi dok mu kožica ne omekša. Oljuštiti ga i iseći na sitne komade. Crni luk sitno iseckati. Pržiti ga na vrelom ulju dok ne požuti, zatim naliti malo vode (tople), dodati mleveno meso, paradajz, sitno seckan beli luk i začine po ukusu. Kuvati sos dok se masa ne sjedini i meso ne omekša (oko 20 minuta). Sjediniti sos sa njokama koje su u đuvečari ili vatrostalnoj posudi.

Preko svega toga preliti bešamel sos. Priprema se tako što se na otopljenom puteru proprži brašno dok ne porumeni. Nakon toga, polako se dodaje mleko da bi se masa lakše sjedinila. Sos mora da bude bez grudvica. Kuvati sos do željene gustine. Na kraju ga začiniti.

Kada su njoke sjedinjene sa paradajz sosom i prelivene bešamelom, posuti preko svega toga parmezan. Nakon toga, jelo zapeći u rerni na umerenoj temperaturi (peći 10-15 minuta).

Vreme pripreme: 70 minuta

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Posna sarma

Sastojci

500 grama kočanskog pirinča
2 srednje glavice crnog luka
200 grama pečenog semena bundeve
2 srednje šargarepe
listovi kiselog kupusa
začin, biber, aleva paprika
ulje
3-4 lista lovora

Način pripreme

Na ulju izdinstati sitno seckan crni luk. Dodati i narendanu (najsitnije) šargarepu. Kad je i šargarepa gotova, sipati 100 grama mlevenih semenki bundeve i 100 grama seckanih. Dodati i pirinač da se zacakli na ulju. Začiniti alevom paprikom, biberom i začinom. Treba biti obazriv sa začinom, zbog toga što je kiseli kupus slan.

U posudu u kojoj će se kuvati sarma na dno staviti ulje i 2-3 kašičice aleve paprike. Dno obložiti oštećenim liskama. Zatim uzimati očišćene listove kiselog kupusa, na svaku stavljati po jednu kašičicu fila i uvijati sarme. Posne sarme su lepše ako su manje, pa se zato, ako su listovi kiselog kupusa veliki, mogu i preseći.

Kada se uviju sarme, ređati ih u lonac u kome će se kuvati. Između stavljati lorber i pomalo aleve paprike. Poslednji red prekriti listovima kupusa. U posudu u kojoj je bio fil staviti šoljicu ulja i vode da zavri. Tako vrelim prelivom zaliti sarmu, lonac poklopiti i na tihoj vatri krčkati bar tri sata. Ovako pripremljena sarma lepa je i topla, a može da se služi i hladna.

Vreme pripreme: 180 minuta

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Ćufte u sosu od piva

Sastojci

Ćufte

2 krompira srednje veličine
300 grama mlevene junetine
2 jaja
2 kašike senfa
1/2 veze seckanog lista peršuna

Sos

60 grama margarina
1 vrhom puna kašika brašna
1/2 l piva (svetlog)
1 kašika senfa
1 kašičica šećera
2 lista lorbera
na vrh noža muskatnog (morskog) orašćića
mleveni biber i so po ukusu
2 dl pavlake (1 čaša)
biber, so i suvi začin po ukusu
20 grama margarina

Način pripreme

Opran krompir skuvati u ljusci. Kada se ohladi, oljuštiti ga i narendati, pa sve zamesiti sa mesom i jajima. Dodati biber, pola vezice seckanog peršuna i 1 kašičicu soli. Od dobijene smese napraviti osam ćufti. Poređati ih u margarinom podmazanu tepsiju, preliti sosom i peći na 180 pola sata.

Sos se sprema na sledeći način: na malo ulja i margarina propžiti kašiku brašna (kao za zapršku), naliti pivom i dodati 1,5 dl vode. Uz stalno mešanje, kuvati 4-5 minuta. Ovim sosom preliti ćufte, poklopiti i peći.

Vreme pripreme: 60 minuta
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Punjeni kelj sa povrćem

Kelj je lisnato povrće atraktivnog izgleda, a zbog svojih ukrašenih listovima podseća na kupus. Pri kupovini izaberite glavice sa manjim listovima, koji su mekaniji i srednje jake arome. Bitno je i da su glavice teže, tamnozelene boje sa čvrstim središnjim delovima listova. Ovo zeljasto, zeleno povrće se kvari tri dana nakon branja, pa bi trebalo da ga odmah umotate u plastificiranu kesu, neopranog, i stavite u frižider. Da bi se pripremio za jelo, njegove listove treba dobro oprati u hladnoj vodi i kao takav, može se pripremiti na razne načine. Kuvan, baren, pohovan, pečen, kao dodatak uz salatu... Samo pustite mašti na volju. Kelj može da bude i glavno jelo ukoliko ga dobro iskombinujete sa mešanim povrćem, sirom i ostalim začinima, a recept za jedno ovako slasno jelo sledi u daljem tekstu.

Potrebno za 4 osobe:

- veća glavica kelja
- kesa smrznutog mešanog povrća
- glavica crvenog luka
- čen belog luka
- 100 g pirinča
- 50 g maslaca
- 50 g struganog kačkavalja
- 2 kašike struganog parmezana
- nekoliko kapi maslinovog ulja
- veza peršuna
- so
- biber

Priprema:

Na vrelom ulju izdinstajte iseckani luk, dodajte mešavinu povrća i sitno iseckani beli luk, i sve zajedno dinstajte oko 10 minuta. Dodajte iseckani peršun, pirinač, so i biber, nalijte vodom da sve ogrezne, promešajte, smanjite temperaturu i nastavite da dinstate dok se pirinač ne skuva. Za to vreme uklonite tamne listove sa glavice kelja, stavite je u ključalu slanu vodu i kuvajte dok ne omekša. Ocedite, ohladite i pažljivo, trudeći se da se sasvim ne odvoje od glavice, rastvorite spoljne i unutrašnje listove, dok ne dođete do sredine. Nožem odstranite sredinu, na to mesto sipajte kašiku pripremljenog nadeva, preklopite prvim redom listova i nastavite da punite prazninu između listova, pa preklapajte listove jedan preko drugog dok ne potrošite sav fil.

Na kraju ovog postupka kelj će poprimiti svoj originalan oblik. Tepsiju obložite aluminijumskom folijom, na sredinu stavite kelj i prelijte ga maslinovim uljem i struganim sirom. Zatim, prekrijte novim slojem aluminijumske folije i pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180ºC.

virtualnigrad.com
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Specijaliteti - Ćufte za svačiji ukus

U pilećoj supi
Za 4 osobe: sitnež od jednog pileta (vrat, grbina, krilca), pileća kocka za supu, 2 šargarepe, manji koren celera, koren paškanata, veza peršuna, 400 g pilećeg belog mesa, 300 g prezli, 50 g struganog tvrdog kozjeg sira, čen belog luka, 2 jajeta, strugana kora od pola limuna, malo struganog muskatnog oraščića, so i biber.
Komade piletine i pileće belo meso dobro prelijte hladnom vodom i kuvajte do vrenja. Kada voda proključa, smanjite temperaturu i skidajte penu koja se formirala na površini kako bi supa kasnije bila što bistrija. Dodajte očišćenu zelen, kocku za supu, posolite, pobiberite i kuvajte sat-dva na umerenoj temperaturi, ili dok zelen ne omekša. Komade piletine izvadite iz supe, belo meso sitno iseckajte, dodajte prezle, strugani kozji sir, sitno iseckani beli luk, struganu limunovu koru i muskatni oraščić. Dodajte jaja, posolite, pobiberite i sve umesite prstima. Ukoliko je masa suviše čvrsta sipajte malo supe, a ako je suviše mekana, dodajte prezle. Izmesite prstima i formirajte ćufte. Kuvajte ih u supi 3-4 minuta i služite.

Na grčki način
Za 4 osobe: 500 g mlevene junetine, 2 kriške starog hleba, 1 dl crnog vina, pola glavice luka, kašika iseckanog peršuna, čen belog luka, jaje, pola kašičice kima, 700 g paradajza, 1 dl mesnog bujona od kocke za supu, kašičica pirea od paradajza, pola kašičice šećera, lovorov list, maslinovo ulje i suncokretovo ulje za prženje, so i biber.
Kriške hleba prelijte crnim vinom, ostavite nekoliko minuta da upiju svu tečnost, zatim ih prstima izgnječite i procedite, a preostalo vino sačuvajte. U posebnu posudu stavite meso, sitno iseckani luk, peršun, umućeno jaje, iseckani beli luk, kim, posolite, pobiberite i sve dobro promešajte. Dodajte oceđeni hleb, promešajte i dobijenu masu prstima izmesite, poklopite kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji 60 minuta. Vlažnim rukama oblikujte kuglice prečnika od oko 3 cm i sa svih strana ih propržite na vreloj mešavini maslinovog i suncokretovog ulja. Ocedite i ređajte na upijajući papir. Preostalo vino sipajte u ulje u kojem ste pržili ćufte, dodajte paradajz isečen na kockice, bujon od kocke za supu, paradajz pire i šećer. Posolite, pobiberite, stavite lovorov list, promešajte i kada proključa kuvajte na umerenoj temperaturi dok se sos ne zgusne. Pržene ćufte služite sa barenim krompirom i pripremljenim sosom.

Sa belim lukom i pilavom
Za 4 osobe – za ćufte: 300 g mlevene junetine, 2 čena belog luka, komad svežeg đumbira od oko 100 g i pola veze peršuna. Za pilav: glavica luka, malo korijandera i kima u zrnu, kašičica tucane ljute paprike, 250 g pirinča, 4,5 dl pileće supe iz kocke, 300 g smrznutog mešanog povrća i 100 g smrznutog kukuruza u zrnu.
Pomešajte meso, sitno iseckani beli luk, strugani đumbir i iseckani peršun. Posolite, pobiberite, formirajte ćufte i pržite na vrelom ulju. Vadite iz ulja i ređajte na upijajući papir. Na istom ulju izdinstajte iseckani luk, dodajte začine i pirinač, promešajte, prelijte bujonom od kocke za supu i na umerenoj temperaturi kuvajte 20 minuta. Posebno u slanoj kipućoj vodi nekoliko minuta kuvajte smrznuto povrće, ocedite i pomešajte sa kuvanim pirinčem.

U gnezdu od rezanaca
Za 4 osobe: 300 g mlevene svinjetine (najbolje od buta), 3-4 grančice prešuna, čen belog luka, jaje, kašika-dve prezli, so, biber, 2 kašike maslinovog ulja i 400 g širokih rezanaca.
Pomešajte meso, sitno iseckani peršun i beli luk, jaje i prezle, posolite, pobiberite i sve dobro prstima umesite. Ukoliko je smesa suviše meka dodajte još prezli. Formirajte ćufte i svaku uvaljajte u prezle. Pleh podmažite uljem, poređajte ćufte, svaku nekoliko puta okrenite da sa svih strana pokupe malo ulja i pecite 30 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Za to vreme u slanoj vodi skuvajte al dente rezance, ocedite ih na tanjirima za posluženje formirajte malo gnezdo za svaku ćuftu. Servirajte sa paradajz-sosom.

Sa pečurkama i paprikom
Za 4 osobe: 400 g ćurećeg belog mesa, 2 žumanceta, pola veze peršuna, 2 šargarepe, 400 g šampinjona ili drugih pečuraka po želji, 2 zelene i 2 crvene paprike, maslac, čen belog luka, maslinovo ulje, so i biber.
Ćureće belo meso očistite i što sitnije iseckajte. Očistite šargarepu i zelene paprike, sve sitno iseckajte i pomešajte sa ćuretinom. Dodajte žumanca, sitno iseckani peršun, posolite, pobiberite, izmesite prstima i formirajte ćufte. Pržite u vrelom ulju, ocedite, ređajte na upijajući papir i ostavite da stoje na toplom. Očistite pečurke, iseckajte na kolutiće, pomešajte sa očišćenim i sitno iseckanim crvenim paprikama, lukom i belim lukom i sve zajedno dinstajte 30 minuta na ulju kojem ste dodali malo maslaca. Gotov sos od pečuraka sipajte u posudu za služenje, dodajte ćufte i služite toplo.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Šnicle sa sirom, šunkom i slaninom

Sastojci

1 kilogram svinjskih šnicli
1 glavica crnog luka
100 g slanine
100 g šunke
100 g kačkavalja
100 g majoneza
1 pavlaka

Način pripreme

Šnicle ređati u jednu posudu, između svake šnicle staviti vegetu i jedan kolut limuna. Kada se šnicle poređaju, preliti ih kiselom vodom tako da voda prekrije šnicle i ostaviti u frižideru da prenoće.

Dno vatrostalne posude prekriti tanko iseckanom slaninom, zatim poređati šnicle, na svaku šniclu staviti crni luk iseckan na kolutove, zatim poređati kolutove šunke, prekriti sirom (kačkavaljem) isečenim na listiće, umutiti pavlaku i majonez i sve to preliti. Peći u rerni na 200 stepeni dok ne porumeni

Vreme za pripremu: 40 minuta

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Jan 2025, 19:20:31
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.103 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.