Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 13:25:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Glavna jela  (Pročitano 200056 puta)
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Juneći paprikaš sa testeninom

Potrebno je:

450 g junetine
2 glavice crnog luka
1 praziluk
3 šargarepe
3-4 pečene crvene paprike
pakovanje testenine
ulje
dodatak jelima
brašno
aleva paprika
voda
biber
so

Priprema:

Luk iseči na kockice i dinstati na ulju, dodati isečenu šargarepu na krupnije kolutove. Očistiti papriku i iseći na deblje trake, pa dinstati sa lukom i šargarepom. Junetinu iseći na manje kocke i dodati je prethodnom, potom naliti vodom i začiniti (bez aleve paprike).

Kuvati na tihoj vatri 1 - 1,5h uz povremeno mešanje i dodavanje vode dok se meso ne skuva. Kada voda dovoljno uvri sipati brašno i alevu papriku (zavisno od željene gustine), dodati vode da bi se dobio sos.

Služiti uz testeninu.

recepti.com
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Pečeni bataci sa karfiolom

Sastojci

600 g pilećih bataka,
500 g karfiola,
200 g celera,
4 kašike ulja,
2 kašike brašna,
2 kašike soja sosa,
1 veća glavica crnog luka,
so.

Priprema

Sa bataka skinuti kožicu a onda ih posoliti i staviti u nauljenu vatrostalnu činiju da se peku u pećnici.

Karfiol iseći na cvetove a jestivu peteljku iseckati na jednake delove. Celer iseći na štapiće.
Na zagrejnaom ulju u tiganju pržiti sitno iseckan crni luk. Dodati celer i karfiol, pa dinstati dalje dok povrće ne omekša. Posoliti i dinstati na laganoj vatri još 5-6 minuta.

U 300 ml vode dodati soja sos i brašno, smesu sipati u tiganj preko povrća i ostaviti da proključa.

Pečene pileće batake preliti sosom od karfiola i služiti uz 600 g barenog pirinča.

zalogaj.com
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Teleće šnicle u kremu

Potrebno je:

4 teleće šnicle (svaka oko 100 g)
200 g pečurki
1,5 dl pavlake
2 kašičice ulja
2 kašičice maslaca
sok od pola limuna
začin
biber
so
Priprema:

Posolite i pobiberite šnicle. U većem tiganju zagrejte polovinu ulja i polovinu maslaca, dodajte sok od pola limuna i u tome ispecite prvo dve šnicle. Kada dobiju zlatastu boju i budu upola meke izvadite ih i ostavite na toplom. Ponovite isti postupak za druge 2 šnicle. Kad i one budu gotove u istom tiganju propržite oko 2 minuta pečurke koje ste sitno isekli, zatim u to dodajte pavlaku. Vratite šnicle u tu posudu i ostavite ih da se kuvaju nekoliko minuta.

Proverite da li je jelo dobro začinjeno i služite odmah na tanjiru koji ste prethodno zagrejali.

Kao dodatak za ove izuzetno ukusne šnicle može da služi svako sezonsko povrće: tikvice, grašak, boranija, krompir...

recepti.com
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Makaroni sa kobasicama i povrćem

Sastojci

500 grama spiralnih makarona
400 grama roštiljskih kobasica
1 glavica crnog luka
1 paradajz
2 paprike babure
šaka zamrznutog ili svežeg brokolija
šaka zamrzute ili sveze prokule
1 manja tikvica
petrušin, 2 čena belog luka, začin po ukusu
ulje za prženje
1 pavlaka
1 jaje

Način pripreme

Na ulju prvo propržiti sitno isjeckan luk, pa u to dodati kobasicu narezanu na kolutove. U drugoj posudi na malo ulja propržiti papriku narezanu na trake, oguljen paradajz isečen na kockice i na kockice izrezanu tikvicu. Kada se proprži, dodati brokoli i prokulu. Pržiti nekoliko minuta, tako da povrće ne izgubi hranljivost.

Ovu smesu dodati u prethodnu sa kobasicama. Sjediniti. Skuvati makarone. U činiji sjediniti pavlaku sa 1 jajetom. U makarone prvo dodati preliv sa kobasicama. Staviti na vatru ponovo i u sve to dodati pavlaku i jaje. Promešeti na vatri (ne dugo) i servirati. Preko se po želji može staviti narendani sir.

Vreme pripreme: 40 minuta

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Nasuvo sa slatkim kupusom

Sastojci
manja glavica svežeg kupusa (oko 1 kg)
1 glavica crnog luka
biber i so po ukusu
kupovno testo ili sami zamesite od jednog jajeta, malo soli, kašike ulja, 400 grama brašna i vode (da se testo odvaja od kašike)
Način pripreme

Na masnoći, ulju ili masti, izdinstati luk na kockice, dodati na rezance iseckan kupus, malo krupnije nego za salatu. Dinstati dok ne omekša, dodati po ukusu malo soli i bibera (mojima prija kad se oseti biber). Kada potpuno omekša i dobije malo smeđkastu boju, u kupus umešati skuvano testo, pa još malo prodistanti sjedinjeno. Ja pravim sama testo, kašikom pravim galuške (valjuške). Jede se toplo, a ni hladno nije za pokudu.

Vreme pripreme: 45 minuta

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Musaka od krompira

Potrebne namirnice

mleveno meso 600 gr
krompir 1,5 kg
mleko    1 l
jaja 3 kom
crni luk 2 glavice
so     
biber    

Priprema jela

Izdinstati iseckan crni luk, naliti malo vode da dobije staklast izgled i dodati mleveno meso. Sve to malo proprziti, posiliti i pobiberiti po ukusu. Na kraju ovoj masi dodati celo jaje i sve dobro promesati. Krompir izrendati na tanke listice. U podmazanu serpu staviti dva reda listica krompira a onda naizmenicno redjati meso i krompir. Zavrsiti slojem krompira. Preostala jaja dobro umutitit, posoliti i sipati mleko. Ovim zaliti musaku i peci u rerni na 200 stepeni sat i po.

recepti.rs
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Pilece sarmice

Potrebni sastojci:

400g pileceg filea
100 g suvog vrata
100 g starijeg zutog sira
malo persuna
6 kasicice kecapa
so
suvi biljni zacini
biber,senf
3 kasike brasna
0,7 dl ulja

Priprema jela:

Od mesa isecite sest manjih snicli i malo ih izlupajte. Snicle zacinite biljnim zacinom i biberom i premazite senfom. Na svaku stavite dve tanke snite suvog vrata, sir isecen na kockice, po kasicicu kecapa i pospite narendanim persunom. Svaku sniclu pazljivo urolajte i zatvorite cackalicom ili povezite koncem. Rolnice uvaljajte u brasno i przite sa svih strana da dobiju zlatno zutu boju.

mojkuvar.com
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Piletina sa susamom i sosom

Sastojci

500 grama belog pilećeg mesa
2 jaja
100 grama susama
2 dl ulja
so, vegeta
pola čaše pavlake
1 kašika brašna
1 dl vode

Način pripreme

Istucati belo meso, posoliti, uvaljati u jaja pa u susam i pržiti na vrelom ulju. Meso izvaditi iz tiganja. Umutiti 1 dl hladne vode, 1 kašiku brašna i pola pavlake, dodati malo soli i vegete, pa staviti u tiganj gde se pekla piletina, pustiti da provri i ugasiti, pa vratiti meso u sos i poklopiti. Služiti uz obaren pirinač ili krompir.

Vreme za pripremu: 30 minuta

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Zapečeno belo meso

Sastojci
kesica krem-čorbe po želji
400 g belog mesa, pilećeg ili ćurećeg
3 jajeta
pavlaka
100 g kačkavalja
Način pripreme

Vatrostalnu posudu premazati margarinom. Uvaljati nesoljene šnicle belog mesa u krem-čorbu i ređati u posudu. Pavlaku umutiti sa jajima, preliti šnicle i narendati kačkavalj. Peći oko 20 minuta.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Juneći, pileći i svinjski paprikaš

Sa pečurkama
Za 4 osobe: 700 g junetine bez kostiju, veća glavica luka, 60 g mesnate slanine, 2 šargarepe, koren celera, 300 g šampinjona, 1,5 dl belog vina, 50 g brašna, 20 g maslaca, 1,5 dl bujona od juneće kocke za supu, pola veze peršuna, ulje, so i biber.
Sitno iseckani luk i slaninu zajedno izdinstajte na ulju, zatim izvadite na tanjir i ostavite sa strane. Meso isecite na kocke, uvaljajte u brašno i kratko izdinstajte u tiganju u kojem ste pržili luk i slaninu. Dodajte maslac i kada se otopi stavite luk i slaninu, prelijte vinom i sačekajte da sva tečnost ispari. Šargarepu i celer očistite, iseckajte na kockice i dodajte mesu, posolite, pobiberite, prelijte toplom supom od kocke i kuvajte 10 minuta na umerenoj temperaturi. Za to vreme očistite šampinjone, isecite ih na kolutove i dodajte mesu. Promešajte i kuvajte još 10 minuta, posolite, pospite iseckanim peršunom i služite.

Sa mešanim povrćem
Za 4 osobe: pile od oko 1,5 kg, 6 manjih tikvica, veća glavica luka, 4 čena belog luka, 4 grančice majčine dušice, 250 g krompira, 4 paradajza, 2 veće šargarepe, 2,5 dl pileće supe iz kocke, limun, prstohvat sušene nane, maslinovo ulje, so i biber.
Pile isecite na komade, tikvice na veće kolutove, luk sitno iseckajte, a beli luk samo oljuštite. Paradajz i krompir isecite na veće kockice, a šargarepu na kolutove. Pileće meso posolite, pobiberite i izdinstajte na vrelom ulju da porumeni sa svih strana. Meso izvadite iz šerpe i ostavite sa strane. Na preostalom ulju kratko propržite tikvice i kada porumene izvadite ih i ostavite sa strane. U šerpu sipajte sitno iseckani luk i majčinu dušicu i očišćene čenove belog luka, dodajte još malo ulja i dinstajte dok luk ne porumeni. Preko luka poređajte komade piletine, stavite krompir, paradajz i šargarepu i prelijte supom iz kocke, sipajte limunov sok, posolite, pobiberite i kuvajte dok ne proključa. Posudu poklopite, smanjite temperaturu na minimum i kuvajte još 40 minuta. Dodajte tikvice i kuvajte još 10 minuta. Začinite nanom i služite.

Sa karfiolom
Za 4 osobe: 800 g svinjetine bez kostiju, glavica karfiola od oko 600 g, 4 inćuna u ulju, 2 veze vlašca, grančica celera, kašika skrobnog brašna, 1,5 dl belog vina, 1 dl pileće supe od kocke, maslinovo ulje, tucana ljuta paprika i so.
Sitno iseckajte vlašac i celer i na malo vrelog ulja izdinstajte zajedno sa inćunima koji će se ubrzo sasvim istopiti. Stavite meso isečeno na kocke, prelijte vinom i sačekajte da alkohol ispari. Pospite skrobnim brašnom i kada se sos zgusne sipajte toplu supu iz kocke, poklopite i kuvajte na umerenoj temperaturi 20 minuta. Za to vreme odvojite cvetiće karfiola, operite ih i pomešajte sa mesom. Kuvajte još 10 minuta, posolite, dodajte tucanu papriku i poslužite.

Sa paprikom
Za 4 osobe: 800 g filea od pilećih grudi, glavica luka, 50 g brašna, 1 crvena i 1 zelena paprika, 2 dl pileće supe iz kocke, 2 kašike sirćeta balzamiko, veza svežeg ili kašičica sušenog majorana, maslinovo ulje, so i biber.
Na malo ulja izdinstajte sitno iseckani luk, izvadite iz tiganja i ostavite sa strane. Meso isecite na kocke, uvaljajte u brašno i kratko propržite sa svih strana na preostalom ulju. Dodajte dinstani luk i očišćene paprike isečene na trake, dinstajte nekoliko minuta, pa prelijte sirćetom balzamiko. Sipajte supu od kocke, dobro promešajte, smanjite temperaturu na minimum i kuvajte 20 minuta. Posolite, pobiberite, začinite iseckanim majoranom i služite.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 13:25:04
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.