Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Glad na Rogu Afrike: Strah svih strahova  (Pročitano 18469 puta)
Svedok stvaranja istorije

☐ worth ☑ not worth

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 23430
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.1
mob
Tel.Me Your.Number
Ovo je više za Geopolitički forum

http://en.wikipedia.org/wiki/Somali_Civil_War

Mislim da smo imali temu na "Nauka ~ Tehnika ~ Military" o Somalijskim piratima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Боље да боли истина него да утеху пружа лаж

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 4000
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
I ja se pitamn kako neko moze da u bedi napravi toliko dece. Odakle uopste nekome seksualna zelja kad mu gladuje desetoro dece skupa sa njim Smile

Posebno bi se osvrnula na "nase gladne" , nova porodica Gojkovici na tv Pinku, juce mi javise.
Kaze zena:"Nikada necu abortirati"
Sram te bilo govedo od zenetine! Bitno se znas jebati a hraniti decu ne znas!
Sve bi ja to proterala , moze da bude srpsko 100x ...kad su ljudi goveda tako ih i treba tretirati.

То ти се зове неваспитана стока.
Тукла би је да не кажем каквом мотком. Нашла си за сходно да се керебечиш по цео дан и да очекујеш од државе да ти плаћа додатке и социјалну помоћ.

Што се тиче Африке, само се надам да оне поруке смс нису "Катарина Ребрача" фазон. Ја сам слала, али мојој мами није успело слање неколико пута
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 13.0.782.220
mob
Apple 15
Sta se desilo na Balkanu? Masovni pomor od gladi? Nesto se ne secam bas toga najbolje. I u doba ratova se nije gladovalo kao sto se tamo gladuje. Jedno je gorak osecaj koji su ratovi ostavili i emocije koje se javljaju kada segovori o tome ali drzimo se ipak cinjenica.

Nije se gladovalo? Smiley

Cuj... mozda ti nisi gladovao, ali ljudi jesu... i oni koji su bili na ratnim podrucjima i oni koji nisu... pa i danas se gladuje... Ne iskacu stomaci od gladi, ali .. ehej... ne mora da dodje do toga da bi se podgila svest o tome da nam je komsija gladan...

Moj brat je na koncu 20. veka u centru Evrope odrastao pod ziskom... kandilom... Nije bilo petroleja, a svece su bile preskupe... jednom u tri dana imali su po jedan sat struje...
Sa 3 godine je bio u izbeglickoj koloni i gledao sve to... sta vise... 2 puta za 3 meseca je bio u izbeglickoj koloni...
O potucanju koje je usledilo posle toga i "tretmanu" koji je imao cak i u osnovnoj skoli jer je rodjen na pogresnom mestu u  pogresno vreme... ne bih...

Nisam od onih koji trguju nesrecom i suzama... a UNICEF i ovakvi tekstovi to upravo rade...

Sto se tice volontiranja koje je vec spomenuto... u svakoj opstini postoji CK... idite tamo... dajte svoj prilog, ali ne u parama... pomozite i onima koji su u vasoj okolini... Ako bas zelite na neko stresno podrucje, mada cisto sumnjam da bi iko od nas mogao da podnese sve to, uvek moze preko tog istog CK da se ukljuci u jedan od timova za pomoc... i ode...
Imacete smestaj i hranu... i bicete placeni...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 13.0.782.220
mob
HTC One
Nisam gladovao, pa sta? Imam rodjake i prijatelje koji jesu, ali nisu umrli od gladi. Enormno mali broj ljudi je umro od gladi za to vreme. Ne treba se gadjati brojevima u vezi sa tim, ali se brojke ne mogu porediti, o tome govorim.

Sa druge strane, nigde nisam rekao da sam filantrop... niti da imam nameru ikako da pomognem... ima dovoljno onih koji mogu pola sveta da prehrane i da im ostane za 5 generacija... e te treba pritegnuti... kao i drzave koje su ih drzale kao kolonije, unistili ih a sada prednjace u kukanju za njima... i dalje samo u kukanju a ne u pomoci.

Na temi sam reagovao u vezi sa stvarima koje veze sa temom nemaju a ne radi pomoci. Tako da...  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 13.0.782.220
Ovo je više za Geopolitički forum

http://en.wikipedia.org/wiki/Somali_Civil_War

Mislim da smo imali temu na "Nauka ~ Tehnika ~ Military" o Somalijskim piratima.

Ako misliš konkretno na temu... nije ova tema za Geopolitički forum.

Znači prave decu koju ne mogu da hrane, onda tu decu šalju u Evropu da se snađu, ali ako Evropljanin dođe u njihove države nek mu ni na kraj pameti ne bude da cunja negde slobodno, progutaće ga mrak. Nema belih doseljenika u crnoj Africi, Indiji, Kini, Pakistanu, Bangladešu,...

Kad su Srbi umirali od gladi i bolesti jel stigla neka humanitarna pomoć od braće nesvrstanih osiim od dr Mugabea?

Pričaš neistinu, bar s moje tačke gledišta. Šta, jadni Evropljani ne smeju da dođu u Afriku i "cunjaju"? Ma nije nego...
Južna Afrika, zemlja sa najvišom stopom kriminala, ima dosta belaca. Jel im ti belci smetaju? Jel ne smeju da se kreću slobodno?
Kada Evropljanin dođe u Afriku, dočekuju ga ko Boga, jer znaju da im on možda može i pomoći. Mnogo, stvarno mnogo emisija sam gledao o tome. Bukvalno se raduju kada vide belca Evropljanina koji je stigao kod njih iz tog i tog razloga... tako da, ne mislim da Evrpoljanin baš ne sme da cunja po Africi.

A to oko rađanja dece... nemojte... da ste dosadni oko toga. Pa vi mislite da bi bilo mnogo bolje da se rađaju 2 ili 3 deteta po porodici? Ljudi, oni nemaju sami sebe da prehrane, očevi, majke... nema. Jednostavno nema. Neko je napisao, rađaju da bi kako tako uspeli da sačuvaju potomstvo. Situacija je dole takva da ih razumem.

Ispade da su ljudi sami krivi što umiru... jebote.

I da, zajebite te selidbe u Evropu. Ljudi iz Somalije teško da mogu to sebi da priušte... kao i ljudi iz Kenije i Etijopije, pogotovo Etijopije. Kenijaca još i ima po koji bogat.

Anea

Koliki je stepen gladi u Srbiji a koliki u Somaliji? Šta bre pričaš gluposti?
« Poslednja izmena: 07. Sep 2011, 14:22:05 od Tepachenko »
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 13.0.782.220
mob
Apple 15
Vi mi niste jasni.. zaista...

Nije vazno sto ima gladnih, vec koliko ima gladnih...

Ovo me jako podseca na onu pricu o selu u Bosni gde je najvazniji broj, a ne cinjenica da je neko umro...

Kao sto rekoh... vecita trgovina suzama... i brojkama...

U Srbiji se skriva koliko je gladnih, bolesnih od kancera i drugih bolesti koje su posledica bombardovanja i izlaganja radioaktivnom otpadu, koliko je obolelih od PTSP, koliki nam je zaista standard i kad cemo napokon skliznuti u duznicku krizu i pritegnuti jos jace omcu oko vrata....

Ja lepo kazem... internet i novine nisu mesto na kojima se dokazuje koliki je ko humanista... Ko zeli da pomogne ima odgovarajuce kanale za pomoc...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 13.0.782.220
mob
HTC One
I opet - nisam ni izrazio zelju da pomognem. Ne mogu ni sebi dapomognem, a kamoli siroj porodici koji ima izmedju 10 i 150.  Smile

Sustina - tema je otisla u neke price koje nemaju veze sa onim zbog cega je postavljena, stoga su moji komentari u tu svrhu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 13.0.782.220
I kakve sad veze ima to što neko neće/ne može ili hoće da pomogne? Jel mora da pomogne? Primoran? Ne razumem.

"Pomozite kad već kukate i pravite se humanisti" nja nja nja...

Mislim da se ovde niko ne pravi humanista... nego se pričaju činjenične stvari Smile

Inače

Somalija je na pretposlednjem mestu na listi dostupnosti lekara, a blizu su joj Etiopija, Nigerija i Sijera Leone.
« Poslednja izmena: 07. Sep 2011, 14:44:58 od Tepachenko »
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.21
mob
Samsung 
Pričaš neistinu, bar s moje tačke gledišta. Šta, jadni Evropljani ne smeju da dođu u Afriku i "cunjaju"? Ma nije nego...
Južna Afrika, zemlja sa najvišom stopom kriminala, ima dosta belaca. Jel im ti belci smetaju? Jel ne smeju da se kreću slobodno?
Kada Evropljanin dođe u Afriku, dočekuju ga ko Boga, jer znaju da im on možda može i pomoći. Mnogo, stvarno mnogo emisija sam gledao o tome. Bukvalno se raduju kada vide belca Evropljanina koji je stigao kod njih iz tog i tog razloga... tako da, ne mislim da Evrpoljanin baš ne sme da cunja po Africi.

Belacke delove gradova po Juznoj Africi cuvaju rampe i naoruzano privatno obezbedjenje. Da nije tako prosli bi poput belih farmera, kojih je preko tri hiljade ubijeno, od zavrsetka aparthejda, na najsvirepiji nacin (muceni, zapaljeni, iseceni na delove i sl).
« Poslednja izmena: 07. Sep 2011, 14:45:21 od DuKiM57 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 13.0.782.220
mob
Apple 15
I kakve sad veze ima to što neko neće/ne može ili hoće da pomogne? Jel mora da pomogne? Primoran? Ne razumem.

"Pomozite kad već kukate i pravite se humanisti" nja nja nja...

Mislim da se ovde niko ne pravi humanista... nego se pričaju činjenične stvari Smile

Inače

Somalija je na pretposlednjem mestu na listi dostupnosti lekara, a blizu su joj Etiopija, Nigerija i Sijera Leone.

Paralele.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.