Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 16:25:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: General Zdravko Tolimir uhapšen na granici  (Pročitano 24982 puta)
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung Galaxy S9+
@marshalka

Zaista pricas gluposti.Kostunica je isporucio Lazarevica,Pavkovica,Lukica....... Sta mislis da li ce njega zanimati sta misle neki ljudi o Srpskom heroju ili da li ce skinuti sa grbace EU i Ameriku.Ko je uhapsio Zdravka Tolimira?Bozic bata ili vlada Vojislava Kostunice?Ako je protivnik Haga zasto onda hapsi i salje ljude u Hag?Sta mislis da ce DS da sedi u vladi u kojoj se nece saradjivati sa Hagom.LSV i LDP cu uvek spominjati u negativnom kontekstu i oni su otpad Srbije i sa njihovom politikom nikada necu imati nista zajednicko.Ja da nisam objektivan onda bi podrzavao 1 stranku a ti mi nadji moj post u kojem ja hvalim SRS,DSS,DS..... Ja nisam  slep kao ti da samo vidim sta mi servira neka politicka stranka.Ti pricas svo vreme o radikalima a kazes da mrzis njihove glasace.Ja ne mrzim glasace ni 1 stranke pa ni LDP i tu cemo se uvek razlikovati  Smile
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Човек хапси када мора и колико мора. Исто је радио и Милош Обреновић.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Apple 15
Tolimir sutra pred Pretresnim većem Tribunala u Hagu
Autor: Tanjug | 03.06.2007 - 12:02

Haškom optuženiku, bivšem visokom oficiru Vojske Republike Srpske Zdravku Tolimiru, sutra u 16.30 sati zakazano je prvo pojavljivane pred Pretresnim većem Tribunala u Hagu.
General Tolimir (59), koji je optužen za genocid i druge zločine počinjene u Srebrenici 1995, uhapšen je u četvrtak na području Bratunca u Bosni i Hercegovini, a u pritvor Haškog tribunala prebačen je u petak.
Prema portparolu Tribunala Refiku Hodžiću, Tolimira je odmah po dolasku u Sheveningen pregledao zatvorski lekar i predložio da zbog očigledne iscrpljenosti provede nekoliko dana odmarajući se u zatvorskoj bolnici.
Optužnica tereti Tolimira, pomoćnika komandanta za obaveštajno-bezbedonosne poslove Glavnog štaba VRS „za ubistvo više od 7.000 muškaraca i mladića bosanskih Muslimana iz Srebrenice u julu 1995. godine”.
Tolimir je optužen i „za stvaranje nepodnošljivih uslova za život civilnog stanovništva Srebrenice i Žepe i prisiljavanje da napuste ove zone pod zaštitom UN”.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
А вероватно се и шверцовао у градском превозу, звао лифт и бежао итд. Сад ће Карла да се иживљава до бесвести.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
General Zvonimir Tolimir uhapsen je u cetvrtak oko 3.15   casova u stanu 12 u ulici Zivojina Lukica Vajara 7, u beogradskom naselju Bezanijska kosa.
Stan je vlasnistvo Ivice Dimitrijevica  a Tolimira su u crnom dzaku izneli napolje ljudi naoruzani i u maskirnim uniformama sa fantomkama na glavi.
Toliko o mestu hapsenja Tolimira i njregovom hapsenju u RS.
Sarena laza za malu decu -to je Ljajicevo navodjenje mesta hapsenja.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 395
OS
Windows XP
Browser
MyIE 2
mob
SonyEricsson W 550i
Brate,kakve vi akcione filmove i teorije zavere imate u glavi...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Facinantno je da radikali i Tolimir zdruzenim snagama pokusavaju da oduzmu ono malo politickih poena Republici Srpskoj stecenih informacijom da je ucestvovala u hapsenju.

Radikali se verovatno na taj nacin svete svim gradjanima RS jer nisu glasali za njih na proteklim parlamentarnim izborima. A Tolimir samo pokazuje svoju bestidnost - koliko ljudima poput njega i Mladica nije stalo ni do drzave ni do naroda.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Толимир се није изјаснио, тврди да је ухапшен у Србији

Пензионисани генерал Војске Републике Српске Здравко Толимир није данас желео да се пред Хашким трибуналом изјасни о кривици, тврдећи да је ухапшен у Србији, чији је држављанин, а затим незаконито пребачен у Републику Српску.

По правилима Трибунала, Толимир ће пред судију поново бити изведен за месец дана како би се изјаснио да ли се осећа кривим по оптужници која га терети за геноцид и друге злочине над Муслиманима у Сребреници и Жепи за које је оптужен.

Знатно мршавији него на фотографијама Хашког трибунала и промуклог гласа, Толимир је сугерисао да му власти Србије тиме што су га као свог држављанина, пребациле у РС после хашења, ускраћују права која има као грађанин Србије.

Он је казао да је из Србије, из њему непознатих разлога, пребачен у Бијељину, а затим у околину Братунца, где је сниман у близини војних и полицијских објеката. Затим је, како је рекао, преко Бијељине пребачен у Бањалуку где су му званичници Министарства правде нудили погодности за породицу, ако прихвати да је држављанин РС.

Рекавши да је из Бањалуке предат снагама НАТО и представнику Хашког трибунала, Толимир је назначио да му ни у једном тренутку није имао приступ адвокату. Казао је и да је "јавно и тајно сниман" више од 50 сати и да ти снимци могу потврдити да говори истину.

Говорећи о здравственом стању, Толимир је рекао да је оно лоше, да је имао три мождана удара, да му је тежина "у последње време" спала са 84 на 58 килограма.

Тужилац Питер Меклоски најавио је да ће тражити да суђење Толимиру буде обједињено са суђењем седморици других официра ВРС које траје већ шест месеци.

Толимир је током рата у БиХ био помоћник за обавештајно-безбедносне послове команданта Главног штаба Војске Републике Српске Ратка Младића.

Izvor: Beta
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia E50
Tolimir tvrdi da je uhapšen u Srbiji
Ponedeljak, 4. jun 2007. 18:04

Penzionisani general Vojske Republike Srpske Zdravko Tolimir nije danas želeo da se pred Haškim tribunalom izjasni o krivici, tvrdeći da je uhapšen u Srbiji, čiji je državljanin, a zatim nezakonito prebačen u Republiku Srpsku.

Po pravilima Tribunala, Tolimir će pred sudiju ponovo biti izveden za mesec dana kako bi se izjasnio da li se oseća krivim po optužnici koja ga tereti za genocid i druge zločine nad Muslimanima u Srebrenici i Žepi za koje je optužen.

"Uhapšen sam u Srbiji, čiji sam državljanin, i prebačen sam u RS čiji nisam državljanin, bez moje volje i bez prava na advokata. Zatim sam odveden na lokaciju kod Bratunca, lokaciju skoro svih optužbi protiv mene, ne znam zašto. Nepotrebno sam odveden na lokaciju na kojoj nikad pre nisam bio", rekao je Tolimir.

Vlasti Srbije i RS saopštile su prošlog četvrtka da je Tolimir uhapšen u okolini Bratunca.

Znatno mršaviji nego na fotografijama Haškog tribunala i promuklog glasa, Tolimir je sugerisao da mu vlasti Srbije time što su ga kao svog državljanina prebacile u RS posle hašenja, uskraćuju prava koja ima kao gradjanin Srbije. Napomenuo je i da su "sud i javnost obmanuti" zvaničnim saopstenjem da je on uhapšen u RS.

Odbijajući da potvrdi svoj identitet, on je kazao: "Ja sebe ne negiram, negiraju me drugi". Napomenuo je i da ne zna zašto ga Tribunalu nije izručila Srbija, koja je imala nalog za njegovo hapšenje. "Moj identitet, moja prava i moja država su mi uskraćene", naglasio je Tolimir.

On je zatražio da okolnosti njegovog hapšenja i izručenja suprotnih pravilima suda utvrdi Tribunal u "vanparničnom postupku" pre njegovog idućeg pojavljivanja pred sudijom.

Tolimir je kazao da je, po hapšenju u Srbiji, iz njemu nepoznatih razloga, prebačen u Bijeljinu, a zatim u okolinu Bratunca, gde je sniman u blizini vojnih i policijskih objekata. Zatim je, kako je rekao, preko Bijeljine prebačen u Banjaluku gde su mu zvaničnici Ministarstva pravde nudili pogodnosti za porodicu, ako prihvati da je državljanin RS, što je on odbio.

Rekavši da je iz Banjaluke predat snagama NATO i predstavniku Haškog tribunala na njemu nepoznatoj lokaciji, Tolimir je naznačio da ni u jednom trenutku nije imao pristup advokatu. Kazao je i da je "javno i tajno sniman" više od 50 sati i da ti snimci mogu potvrditi da govori istinu.

Govoreći o svom zdravstvenom stanju, Tolimir je rekao da je ono loše, da je imao tri moždana udara, da mu je težina "u poslednje vreme" spala sa 84 na 58 kilograma.

Tužilac Piter Mekloski najavio je da će tražiti da sudjenje Tolimiru bude objedinjeno sa sudjenjem sedmorici drugih oficira VRS koje traje već šest meseci. Sudija Kimberli Prost (Cimberley), koja je u sudskom veću koje vodi proces sedmorici oficira VRS, prokomentarisala je da "sa interesovanjem" očekuje podnesak tužioca.

Tokom prvog pojavljivanja pred Tribunalom, Tolimir je zastupao sam sebe, odbijajući advokata po službenoj dužnosti koga mu je imenovao sud.

Tolimir je tokom rata u BiH bio pomoćnik za obaveštajno-bezbednosne poslove komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratka Mladića. Optužen je za genocid, udruživanje radi počinjenja genocida, istrebljenje, ubistva, progon i prisilno premeštanje Muslimana iz Srebrenice iz Žepe od jula do novembra 1995.

Prvom pojavljivanju Tolimira u sudnici prisustvovala je i delegacija udruženja Majke Srebrenice.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Bolje da ga nisu ni hapsili nego da podmeću laži , laži i prevare neće proć .... s tim se ne ide u EU  Smile
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 16:25:09
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.