Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 661 662 664 665 ... 802
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Фудбалски клуб Црвена звезда  (Pročitano 990209 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Роки ти треба да учиш о фудбалу. И ту више мислим на ствари које нису стрикно терен и утакмица.
И ово ти не говорим онако с висине, као да ти спочитавам нешто ил шта знам. Говорим ти човечански. И при том не мислим да сам ја попио сву памет света, треба и ја да се едукујем по питању фудбала, само што ћу то морати да радим пратећи туђ фудбал а не наш. Или да се окренем историји.

Ја нећу да говорим о селекцији, ја ћу да говорим о фудбалском раду.

Пази једну ствар. Ео да не серем само о историји Звезде, ео ти рецимо о Ајдуку. То су они са којима имамо негативан међусобни скор, бољи су за 3 победе.
Тамо 70 и неке узели су Тому Ивића за тренера и човек је имао задатак да Ајдуку донесе резултате. Начи као што их ми сад немамо није их имо ни Ајдук.

И шта човек ради? Човек реши да заведе систем. Система имаш свакојаких. Тад се у Југи игро фудбал па су се системи разликовали по томе ко га како игра. Данас се у Србији не игра фудбал, систем уопште не постоји. Да б увео било какав фудбалски систем ти мораш да уложиш пар година јер мораш упоредо са увођењем система да играче учиш фудбалу. Примера ради треба Касалицу професионалног фудбалера да учиш да прими лопту што је сложићеш се један од основних техничких елемената у овој игри.

Е сад, пошто се у Југи играо фудба, онда је за увођење новог система било потребно мање времена. Дакле дођеш и промениш начин игре у екипи, и наравно екипи треба одређено време да то усвоји.
Шта је Ивић урадио.. Ивић је ископирао Ајакса. Оног Михелсовог Ајакса са Кројфом Кајзером Нескенсом Кролом Хулсхофом и другарима. То ти је као што сад неко оће да копира Барсу, као немогуће. Е па овај узо да копира Ајакса.
И састави човек екипу од играча који су знали да играју са лоптом пре свега (сем усташине Рожића који је био кољач), појача то рецимо Словенцем Облаком и крене да ради. Буквално је почео да копира Ајакса. Приликом центаршутева из слободног ударца сви су истрчавали према центрту и правили офсајд замке, играчима је дозвољавало да широко одлазе са своје позиције а то је крпио константним померањем осталих играча да попуњавају празна места на терену... Значи тотално другачији фудбал који нико до тад није играо.

Као кад Роби тражи да акцијом дођу до гола. Сад разлика је што је Ивић имао фудбалере, а Просинечки дудуке + талентоване играче ало лоше школоване. Зато се толико гњавило са пасовима, просто ниси имао квалитетног играча да потезом направи разлику у датом тренутку и навику у осталим играчима да се у истом том тренутку убацују и искоришћавају новонастали простор. На томе се заснива модеран фудбал данас. Узми гледај било коју утакмицу и обрати пажњу како се у средини ствара вишак и како иде акција. Обавезно се неко извлачи и одиграва лопту да ли назад да ли у страну после чега иде пас за другог играча који мора да користи новонастали простор. И то се покупава у сваком нападу док не да резултат. Модеран фудбал.
Код Робија је то тешко ишло, ал је ишло како тако. Наравно требало је дебело времена, поготово што је имао отежавајуће околности у виду неисплаћених плата, недисциплине играча који су били пројектовани за битне улоге, као и мешања управе у састављање тима и репресија исте над играчима кад су штрајковали. Дакле ни атмосфера у екипи му није ишла у корист.

С друге стране Тома Ивић ради у фудбалски здравој сезони. Неометано ради са екипом, ствара нови начин игре и већ у другој сезони узима титулу, па онда још једну, после чега одлази у тај исти Ајакс да наследи једног Михелса.

Дакле требало му је годину дана да створи игру какву је желео да створи, и после тога је награђен са 2 титуле. И приде је Звезду тукао редовно. Ону Звезду са Џајићем, Кулетом, Цолетом, Филкетом, Павиком, Жиком Силвером, Блекијем, Стајом, Шелетом, Сушићем..

Сад, у овом времени где су клубови жестоко нездрави фудбалски, за тако нешто треба више времена. Ивићу нису касниле плате, нико га није ометао, нико му се није мешао у састављање тима, играчи које је имао и које је довео су били фудбалски образовани па ниси морао да губиш време учећи их да приме лопту, да центрирају, да се крећу без лопте.. могао си одма да се бавиш нијансама и конкретним променама.

Зато је Жути морао добити више времена, јер просто то што је хтео да уради изискује далеко више од овог што је добио. А са првом правом екипом коју је саставио и која је личила на нешто и имала перспективо добио еј 6 месеци. Дакле 6 месеци је радио са том екипом, добио 3 дербија, и после тога је збрисао јер више није било услова за рад.

И није више битан Жути. Ео имамо новог тренера. Пас по земљи је забрањен, игра се искључиво своди на снајперисање Мудринског. Ово смо већ радили, и узимали смо титулу на разлику у индивидуалном квалитету. Касније од такве титуле нисмо имали ништа јер није било људи у клубу који би тај успех искористили. Имали смо ЛЕ па после тога ништа. Ко Партизан, играју Европу а од тога немају никакве користи. Исто тако смо играли овако али без резултата. За овакву игру ти треба и среће, а с обзиром да смо бушни позади није уопште искључено да ћемо и добити по тамбури пар пута.

Међутим, ја мислим да ћемо ми ове године узети титулу јер је тако решила нова власт. Наравно то ће бити приписано фудбалској виртуозности и Звездаштву Сала Мурињоа. Међутим онда ће да се деси исто оно што се дешавало у прошлих 15 година кад у којима нисмо играли фудбал а узимали смо титуле чему се сада ти а и гомила Звездаша нада - испушићемо у Европи, а људи ће говорити како нисмо ни за курац, како су нам играчли идиоти и како не умеју да приме лопту, Макса ће бити инвалид, Лаза ће се продати за 500 иљада, са Милијашем и Бааљем ће се раскинути уговори па ћемо им давати заостале плате следећих 5 година, аааали млади талентовани тренер ће добити нову шансу јер је јелте прекинуо доминацију фрањеваца и тола, уздаћемо се у Касалицу јер има муда, у Миливојевића јер је Циган а такви нам требају у екипи...

Ово се понавља из године у годину задњих 15 година. И тако година за годином и дођемо до 2009. са пар десетина милиона дуга. Сад људи прижељкују исто то, јебеш игру битна су 3 бода и те форе, а то нас довело до 2009. Мени то не иде у главу никако.

То је иначе и моје питање на које нисам добио одговор ни на РСБу.
Узимајући у обзир да смо ми у последњих 15 година узели, колко, 4-5-6-7 титула, а да смо после свега у масивним дуговима, како ће нама освајање титуле да помогне?
Значи не желим да ми одговор буде да ће играчима цена да скочи, да ћемо имати лакши пут до ЛШ што је 10 миља + још скакања цене играчима и шта све не, јер смо ми то све имали раније након освајања титуле, играли смо и ЛЕ, и опет смо у масивним дуговима.
Исто тако помињем и Партизан као клуб који је 2пут играо ЛШ и пар пута ЛЕ а који је исто дуговао плате и нема пара да склопи екипу којом би се поспрдао са овоом лигом и лагано улазио у европска такмичења.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7279
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Treba Empty da se poklopi mnogo stvari za rezultat u evropi, izmedju ostalog titula, selekcija i dobar rad i dobra igra. I ne sme nista od toga da se iskljucuje. A da nma treba ta titula, treba. Upravo da bi moglo da se radi sa manjim pritiskom, sezonu posle titule.

Primera radi, primetno je da si ti usmeren na rad, ja na selekciju. Sto ce reci da ti preskaces korake... Smile  Smile  Smile

Inace odlican post!  Smile
« Poslednja izmena: 23. Sep 2012, 01:51:23 od jaksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 6942
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
По пиво свакоме ко се потруди да на овој теми напише пост који има испод 10 000 карактера.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Treba Empty da se poklopi mnogo stvari za rezultat u evropi, izmedju ostalog titula, selekcija i dobar rad i dobra igra.

Апсолутно, слажем се. Ал ви сте већ причали о селекцији па сам узео да причам о другим стварима.

Ео саћу направим паралелу са Звездом од раније.

По мом старом Џајина Звезда је била најјача Звездина генерација икад. Људи су играли лепо а приде су и газили. Једино је несрећно изостао окршај са Ајаксом.

После тога дошла је Пижонова Звезда коју је виод Бата Стане. То је Звезда која је играла на резултат, 1:0 1:1. Е ово сад је битно: Звездаши би на основу ове реченице у 99% случајева извукли закључак да се играо ружан фудбал, прави онај што се данас зове 'на резултат, без умирања у лепоти'. Али није тако! Бата Стане јесте у одређеној мери ограничавао сиграње са лоптом, научио је од раније да се такав фудбал Звезди обијао о главу пре свега због нашег менталитета. Завео је човек војничку дисциплину, али је Звезда и даље играла фудбал. Прави пример тога је реваншп против Ливерпула. Качио сам то веч, имате на туби 15оминутни извештај са енглеским коментатором. Гледајте како је Звезда играла и слушајте како Енглези то коментаришу. Наравно део утакмице је Ливерпул доминирао, јурио је резултат, а и да је био бољи то не би била срамота јер је управо тај Ливерпулов тим уз Бајернов 70их и Реалов од раније један је од 3 најдоминантније европске екипе у историји.

После тога долазе 80те, тражи се нова генерација и на крају се, после неколико година које јесу биле успешне ал не на европском нивоу доноси онај чувени петогодишњи план. У том плану се види све - селектирање екипе кроз неколико година, мењање више тренера да би се достигао жељени ниво игре, рад на менталној снази играча да би пребродили статус аутсајдера пшротив екипа које су долазиле из Западне Европе... Значи комплетан један фудбалски план и програм стварања одређеног успеха.

0Све те генерације су играле различит фудбал. Џајина генерација је играла за мене идеалан фудбал, са дробљењем противника са свих страна. Бата Станетова Звезда је противника стрпљиво давила и давила и увек би га задавила. Баријевска генерација је играла атомски фудбал са пуно ризичних додавања и са пуно трчања.
Све различити концепти. Али концепти!

Из Звездине историје се може много научити. Ја већ неколико година понављам да Звезди треба прави тренер који ће да уради оно што је Миљан урадио кад је доша - ремонт екипе, убацивање клинаца, рад вишегодишњи, завођење фудбала, инсистирање на игри која се садржи од основних фудбалских елемената а не само од јурцања за лоптом.. То би донело кроз пар година резултат, играчки кадар би био јефтин, зарада од продаје би углавном била Звездина.
Можда и нисам и праву, ал то је неки план. Ово сада нема никаквог резона фудбалског.
« Poslednja izmena: 23. Sep 2012, 02:13:37 od EmptyClip »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1965
Zastava Spanish Town
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
mob
Qtek 'bem ga
Au tebra, mesto Dzaje na mesto predsednika Emty-a mi zovite. . . Smile
Salu na stranu. . . apsolutno si u pravu, al za sve to potrebno je koliko toliko zdravo stanje u drzavi, tj da se izvrsi privatizacija. Znam da to budi averziju, al kad se zna ko je gazda, stvari idu lakse i jednostavnije. Sve u svemu, na sve ovo sto si rekao, dodao bih jos samo lova. Ne mozemo mi da pariramo ni jednoj osrednjoj ekipi u Evropi kad love nema i svi ppanovi i koncepcije rada padaju u vodu, ako trener i njegova koncepcija, kao sto je bio Robi, zavisi od finansijskog kolapsa u klubu. . .

Odmash krecu trzavice, cimanja, vise ne razmislja o fudbalu, rezultatu, dugorocni planovi su neostvarivi . . .
« Poslednja izmena: 23. Sep 2012, 02:39:59 od buzer »
IP sačuvana
social share
Sta se palite, to je samo Diabolina keva . . .

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Далеко смо ми од правог такмичења за Европу. Можемо на мишиће ко Партизан да се гурамо и да направимо неки резултата ал џаба кад нема способних људи да то искористе. Ми немамо људе који ће екипу да саставе. Мож им 40 милиона дати да склопе ти и неће умети.

Зато стручни људи, политичка леђа, рад, млада јефтина екипа јер за више немамо пара, и удри. Па полако.
То много звули као идеализам, ал како године пролазе ја сам све више и више убеђен да нам је то решење. А и по природи нимало нисам идеалиста.
« Poslednja izmena: 23. Sep 2012, 02:44:58 od EmptyClip »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.89
mob
Samsung SGH-E590
Mi sigurno osvajamo ligu, kao sto smo sigurno osvajali ligu zadnjih 5 godina. Svake godine je kruzila ovakva prica i ne mogu vise da je slusam. Nece je nama niko pokloniti, moramo da imamo rezultat za titulu.
I pricate pricu o selekciji igraca i uigravanju dobrog sistema kao nekada, samo sto sam ja vec pricao o jednoj stvari koja je vazna i za jedno i za drugo. Pricam o kvalitetu lige i kvalitetu fudbala u Srbiji generalno. Ja ne znam koje bi ste vi igrace selektirali, pa evo Zvezda sad navodno ima najbolje igrace u omladinskim selekcijama, a Prosinecki je jedva jednog igraca uspeo da izvuce. I nije isto uzeti igraca iz nasih liga sad i uzeti igraca koji je nekad i u drugoj ligi ucio da igra fudbal. Jednostavno baza igraca se promenila i nekad si mogao da dovedes igraca iz Radnickog i on bi se odmah uklopio u rad Zvezde jer se i u tom radnickom igrao fudbal, a danas se igraci dovode iz bunkeraskih klubova gde igraju igraci koji su jos u mladjim selekcijama tako ucili da igraju tj. niko nije ni ucio fudbal.
Jedna stvar je da se kroz omladinsku skolu ubacuju igraci koji su prosli taj neki Zvezdin sistem, a sasvim je drugo uciti taj sistem igrace koji imaju preko 25 godina. Eno onaj Cava idalje nije naucio da moze da se krece i kad nema loptu. Smile I jos jedno. Nije potrebno da se radi dobro samo u Zvezdi, vec je potrebno da se fudbal u Srbiji podigne na neki veci nivo jer ovo sto se igra u Srbiji je ocaj, a rezultat takvog rada je to da je Mikic jedan od najboljih bekova u ligi...
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 6000
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Ljudi vrtite se u  krug i samo pricate o problemima, a nigde resenja!
Koje je po vama resenje problema Zvezde i srpskog fudbala uopste?
Bez price da kad drzava "ozdravi", onda ce i Zvezda!
Gde ces da nadjes pare (koje su preko potrebne zvezdi), gde ces da nadjes igrace i da klincima objasnis koja je cast trenirati u Zvezdi, gde naci strucni kadar koji zna sa tim klincima i ono osnovno gde naci pravog sportskog direktora i predsednika Zvezde (a ne samo figure)?
Je l' ima uopste neko realno resenje... makar sve to trajalo i 20 godina?
IP sačuvana
social share
Čović: "Košarkaški klub Crvena zvezda Beograd, odnosno Telekom i tako dalje..."
 Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Resenje je vrlo jednostavno - privatizacija.
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ostro i na prvu!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2248
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.89
mob
HTC ...
I onda ti neki taliban bude gazda. On vise voli svoje kamile nego Zvezdu.  Smile
IP sačuvana
social share
Zvezdo ja ludo, ludo volim te...

Dzabe mesas karte, ako djavo sece spil!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 661 662 664 665 ... 802
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.