Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Maj 2026, 06:51:41
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

TotalCar: Pocetna | Vesti | Specijal | Video | Foto | Test | Akcije | Saveti | Moto
Idi dole
Stranice:
1 ... 60 61 63 64 ... 84
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Formula 1 - Sezona 2010.  (Pročitano 138828 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1585
Zastava Kruševac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia N93
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Ne radi za novac, neka novac radi za tebe!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 22144
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.60
mob
Nokia 6260 Slide
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 166
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Naravno,ali poenta snimka je da je toga bilo i da ce biti.Mada ovako ocigledno kao ferrari,sumnjam.Na kraju mozda je bolje i ovako nego kao mali Pike,pravac zid!
A ovo je verovatno aminovanje klupskih naredbi,upravo skinuto sa b92.Za Formulu 1 bi najbolje bilo da se ponovo dozvole timske naredbe i da navijači naviknu da ih očekuju, reči su čelnika šampionata Bernija Eklstona,

Takve naredbe pokrenule su lavinu reakcija kada je Felipe Masa propustio timskog kolegu Fernanda Alonsa posle poruke iz boksa Ferarija.

Timske naredbe su u Formuli 1 zabranjene posle dešavanja na Velikoj nagradi Austrije 2002. godine, kada su se u istim ulogama kao u nedelju našli Mihael Šumaher i Rubens Barikelo.

Prvi čovek Formule 1, koji je uz šampionat od prve trke 1950. godine, ali ne sve vreme u istoj funkciji, izjavio je da bi to pravilo trebalo ukinuti.

“Verujem da je ono što ljudi rade unutar tima i kako ga vode je samo na njima i niko ne bi trebalo da se meša”, istakao je Eklston.

Bivši čelnik ekipe BAR i Benetona Dejvid Ričards, koji je takođe osvojio titule u reliju kao suvozač i šef tima, se slaže sa Eklstonom.
Beta
Beta

“Mislim da postoje dobri argumenti za ukidanje pravila jer je to sasvim normalno u mnogim sportovima. U potpunosti bih razumeo dozvoljavanje naredbi i to bi verovatno bilo najbolje rešenje kada se sve uzme u obzir”, rekao je Ričards.

“Ako se javno bude diskutovalo o tome i ako javnost shvate kako timovi u Formuli 1 funkcionišu, kao timovi sa dvojicom vozača, mislim da će sve biti u redu. Ali, to mora da se odradi na takav način, kao što pobednik trke “Tur d’Frans” ima tim oko sebe da bi uspeo da dođe do cilja”, dodao je Ričards.

Posle nedeljne trke na stazi “Hokenhajm” pored navijača i mnogi kladioničari su se kladili da su dešavanja nepravedna i prema onima koji su uložili novac iz dobre volje.

Bivši vozač Vilijamsa, Meklarena i Red Bula Dejvid Kultard, koji je nekoliko puta tokom karijere slušao naredbe tima, od kojih se mnogi najviše sećaju onih na trci u Australiji 1998. godine u svojoj kolumni za “Dejli Telegraf” je na pisao da je zabrana timskih naredbi krajnje smešna.

“Znam da je ono što smo videli na “Hokenhajmu” u nedelju nepravedno prema mnogim navijačima, ali probudite se. Timske naredbe su normalne u Formuli 1. Oduvek su bile i uvek će biti”, naglasio je Kultard.

Ferari je zbog dešavanja na trci u Nemačkoj već kažnjen sa 100.000 dolara, a tek treba da se nađe pred Svetskim savetom za auto-moto sport u Parizu. Još uvek nije određen datum, dok se ovogodišnji šampionat nastavlja već narednog vikenda na stazi “Hungaroring”.
« Poslednja izmena: 27. Jul 2010, 20:27:40 od Bela Lugosi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 29191
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.60
umrece i matori upropastivac formule kat tad  Smile Smile Smile

porede biciklizam i F1 Smile Smile Smile
takmicenja koja nemaju veze jedno sa drugim

ako je F1 timski sport kao sto pojedinci kenjaju
onda lepo ukinuti bodovanje vozaca i skupljati samo timske poene
kao u svim timskim sportovima(fudbal,kosarka....)

kako se masa oseca dok ovo govno slavi njegovu pobedu  Smile

« Poslednja izmena: 27. Jul 2010, 20:56:45 od fredikruger »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 226
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.99
mob
Motorola E398, V9
"look at yout tyres and save fuel"

Voleo bi da nam kazes na kojoj je trci bio Baton ispred Hamiltona? Ili je to receno Hamiltonu dva puta, koliko sam ja cuo, ove sezone? Da nisi malo pomesao redosled?
PS: Nikada ne navijam za vozaca - uvek samo za tim! A kad bih morao da se odlucim kog od ova dva vozaca vise ne podnosim ipak bi to bio Masa.
A ja bi voleo da znam zasto? Zato sto su mu Sumaher, Glok i Alonso unistili karijeru?

- Kad su se u Turskoj sjebali Webber i Vettel...posle toga je Button bio iza Hamiltona i u jednoj krivini je skoro prosao Hamiltona...posle toga je usledilo "look at yout tyres and save fuel"
- Masa je placipicka...uvek kazem...da je svaki put na kvalifikacijama bio ispred Schumacher ili isped Kimija ili ispred Alonsa ne bi mu "oni" unistavali karijeru nego bi on bio tamo gde su oni sada....zapisani u istoriji....on je sada samo obicna placipicka...
- Za tim navijam jer imam obraza...ne podnosim llikove koji jedne godine navijaju za Alonsa i onda pljuju po Ferrariju i ostalima, onda on ode u McLaren i onda su ostali luzeri a sada im je Ferrari najbolji (mada je to realno gledano jedini "pravi tim" - niko sem njih ne proizvodi i motor i sasiju u svojoj fabrici i po svojim nacrtima)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1585
Zastava Kruševac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia N93
Citat
- Kad su se u Turskoj sjebali Webber i Vettel...posle toga je Button bio iza Hamiltona i u jednoj krivini je skoro prosao Hamiltona...posle toga je usledilo "look at yout tyres and save fuel"

Nije skoro presao nego ga je presao a onda mu je Hamilton odmah na sledecem pravcu uzvratio. A naredba "Save fuel" je bila upucena Hamiltonu i to PRE nego sto ga je Baton pretekao. Tek posle kad mu je Hamilton uzvratio i Batonu je receno "Save fuel". Ako mi ne verujes odgledaj ponovo celu trku.

Citat
- Za tim navijam jer imam obraza...ne podnosim llikove koji jedne godine navijaju za Alonsa i onda pljuju po Ferrariju i ostalima, onda on ode u McLaren i onda su ostali luzeri a sada im je Ferrari najbolji (mada je to realno gledano jedini "pravi tim" - niko sem njih ne proizvodi i motor i sasiju u svojoj fabrici i po svojim nacrtima)

I ja navijam za tim, vec 15ak godina za Meklaren.

Ne znam otkud ti ideja da je Ferari jedini pravi tim  Smile To je smesno Smile Mislim prvo kriterijum ti je los jer danas razlike izmedju najboljih i najlosijih motora su najvise par %. Samo razlike u dizajnu prednjeg krila ti daju vecu razliku.

Drugo sta je sa Mercedes GP?

Trece ni jedna ekipa ti ne proizvodi sve komponente unutar kuce. Sve ekipe koriste kocione diskove proizvedene od trecih firmi. Sta je sa drugim komponentama koje takodje mogu da imaju veci ucinak na performanse od samih motora, baterije za KERS recimo od sledece godine ce se proizvoditi u trecim firmama.

A na kraju ja mogu po toj logici da kazem Meklaren je jedini pravi tim jer jedino on ima svoj ECU u autu a i svi ostali koriste njihov Smile Smile

Ne brukaj se sa tim smesnim fanboy komentarima Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

edit by cg_ac: bez linkova

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 3768
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia c6
Nije tacno, to je bila naredba za Hamiltona ("look at yout tyres and save fuel").

Q: What allowed Jenson to get on terms with you on that particular lap?
LH: I was comfortable out in front. I was looking after the tyres. There was a little bit of miscommunications really with the team. They asked me to save fuel but it is just difficult to know how much you have got to save. They set a target for me lap time wise and I tried to stick to that. The target was definitely a bit too slow, so I was slowing down to keep that target and all of a sudden Jenson was right up my tail. There was nothing I could do. He had the slipstream on me up into turn 12. He was able to stay on the outside. He took me but fortunately I was able to get the exit and get the slipstream and it was very fair down into turn one. We had a great battle. We both went steaming in as late as we possibly could. I was understeering and fortunately I was able to come out in front.

[link] http://www.formula1.com/news/headlines/2010/5/10856.html [/link]

I nisam ti ništa rekao za to što navijaš za Ferari, nego što pljuješ Masu. Pa fala bogu da je placipicka kad mu iz sezone u sezonu oduzimaju titulu..

« Poslednja izmena: 27. Jul 2010, 21:48:11 od bifidus »
IP sačuvana
social share

Edit by Belgrade: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 226
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Motorola E398, V9
Citat

Nije skoro presao nego ga je presao a onda mu je Hamilton odmah na sledecem pravcu uzvratio. A naredba "Save fuel" je bila upucena Hamiltonu i to PRE nego sto ga je Baton pretekao. Tek posle kad mu je Hamilton uzvratio i Batonu je receno "Save fuel". Ako mi ne verujes odgledaj ponovo celu trku.

Citat

I ja navijam za tim, vec 15ak godina za Meklaren.

Ne znam otkud ti ideja da je Ferari jedini pravi tim  Smile To je smesno Smile Mislim prvo kriterijum ti je los jer danas razlike izmedju najboljih i najlosijih motora su najvise par %. Samo razlike u dizajnu prednjeg krila ti daju vecu razliku.

Drugo sta je sa Mercedes GP?

Trece ni jedna ekipa ti ne proizvodi sve komponente unutar kuce. Sve ekipe koriste kocione diskove proizvedene od trecih firmi. Sta je sa drugim komponentama koje takodje mogu da imaju veci ucinak na performanse od samih motora, baterije za KERS recimo od sledece godine ce se proizvoditi u trecim firmama.

A na kraju ja mogu po toj logici da kazem Meklaren je jedini pravi tim jer jedino on ima svoj ECU u autu a i svi ostali koriste njihov Smile Smile

- OK mozda sam pogresio sta je tacno kom vozacu receno, ali i sam si rekao da je i Buttonu receno da "save fuel" tj. rekli su mu da ne napada Hamiltona samim tim su uticali na krajnji ishod trke i trebali bi da budu kaznjeni. Force-India-Teammanager Andy Stevenson je lepo objasnio u jednoj izjavi da svaka odluka koju tim donese direktno utice na krajnji ishod trke (odlazak u box, odabir pneumatika, podesavanja bolida, bukvalno sve) i da ukoliko bi se stiktno drzali paragrafa 39.1 morali bi svaki tim da kazne za svaku odluku koju donesu.

- Nije ni potrbno da pravi sve komponente - samo najbitnije a to je sasiju i motor.

- Reci mi ko za Mercedes GP pravi sasiju? Da nije Mercedes mozda digao u Sindelfingenu fabriku za koju niko ne zna ili su pljunuli pare i kupili nesto sto je neko pametniji napravio, nasao ljude koji ce tu da rade itd? Mercedes - nemacki nacionalni tim a pravi se 100% u GB  Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile.
- Ako ove godine Red Bull osvoji sampionat bice samo jos jedan Renaultov kupac kao sto su pre njijh bili Williams, McLaren, Beneton i ostali....
- McLaren ECU je nametnut...i niko me nece ubediti da McLaren iz toga nije izvukao prednost...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 29191
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.60
velika je razlika izmedju nemoj napadati i
stani sa strane i pusti babu da prodje  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1585
Zastava Kruševac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia N93
Citat
- OK mozda sam pogresio sta je tacno kom vozacu receno, ali i sam si rekao da je i Buttonu receno da "save fuel" tj. rekli su mu da ne napada Hamiltona samim tim su uticali na krajnji ishod trke i trebali bi da budu kaznjeni.

Rekli da ali tek nakom sto je presao Hamiltona pa mu ovaj uzvratio. A uspeo je da predje Hamiltona jedino zato sto je on pre njega bio u fuel save modu. Ti mozes da se pravis slep i da ne vidis razliku izmedju tog slucaja i ovog sa ferarijem ali razlika postoji i OOOGROMNA je Smile

Citat
orce-India-Teammanager Andy Stevenson je lepo objasnio u jednoj izjavi da svaka odluka koju tim donese direktno utice na krajnji ishod trke (odlazak u box, odabir pneumatika, podesavanja bolida, bukvalno sve) i da ukoliko bi se stiktno drzali paragrafa 39.1 morali bi svaki tim da kazne za svaku odluku koju donesu.

Zna se zbog cega je doneseno to pravilo i na sta se odnosi. Ako ne znas na sta se misli pogledaj 49 krug trke u Nemackoj Smile

Citat
- Nije ni potrbno da pravi sve komponente - samo najbitnije a to je sasiju i motor.

A ko to kaze, ko odredjuje taj kriterijum??? El to zapisano u nekom svetom pismu? Ponavljam, evo ja kazem da je jedini "pravi" tim onaj koji pravi sasiju i ECU Smile Nista nije manje logicno od tvog kriterijuma Smile

Citat
- Reci mi ko za Mercedes GP pravi sasiju? Da nije Mercedes mozda digao u Sindelfingenu fabriku za koju niko ne zna ili su pljunuli pare i kupili nesto sto je neko pametniji napravio, nasao ljude koji ce tu da rade itd? Mercedes - nemacki nacionalni tim a pravi se 100% u GB  Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile.

Aaa cekaj sad, nije dovoljno da tim pravi sasiju i motor da bi bio "pravi", mora da sve to proizvodi u istoj zemlji u kojoj je bazirana i maticna kompanija, pa sto ne kazes odmah Smile Smile Smile Kakve veze ima gde je baziran tim, bitno je da je u vlasnistvu MB i da je pod njegovom potpunom kontrolom.

Pa eto ja po tvojoj logici mogu jos da dodam i uslov da u timu svi inzinjeri i svi zaposleni (ukljucujuci i vozace) moraju da budu poreklom iz zemlje iz koje je maticna kompanija. Kakav je to italijanski tim ako u njemu rade Spanci Brazilci i ostala bagra Smile Smile

Mislim te price Ferari je jedini pravi i slicne bljuvotine su karakteristicne za ostrascene fanove koji se tese i onda kad imaju ocajne rezultate i kad njihov tim brlja, pa im jedino ostaje uteha "mi smo jedini pravi". Smile Smile

Citat
- Ako ove godine Red Bull osvoji sampionat bice samo jos jedan Renaultov kupac kao sto su pre njijh bili Williams, McLaren, Beneton i ostali....

Pa eto vidis i ti "lazni" ili "krivi" ili kako vec vi na www.clubscuderia nazivate ostale timove mogu da osvoje titulu. Ali nema veze ferariju uvek ide titula najbolji "pravi" tim u sezoni Smile

Citat
- McLaren ECU je nametnut...i niko me nece ubediti da McLaren iz toga nije izvukao prednost...

Pa naravno da je izvukao korist, i to finansijsku, zasto bi uopste ucestvovali na tenderu da nema koristi Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 60 61 63 64 ... 84
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Maj 2026, 06:51:41
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.