Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Mar 2024, 07:39:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

TotalCar: Pocetna | Vesti | Specijal | Video | Foto | Test | Akcije | Saveti | Moto
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 84
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Formula 1 - Sezona 2010.  (Pročitano 115319 puta)
27. Nov 2009, 13:41:43
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16030
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
ARHIVA:





Jos jedna navrsena sezona F1 je za nama pa su sve nove vesti uglavnom vezane za sledecu. Idemo dalje... Smile

============================================================================

Formula 1 nije spremna za 2010.




„Ne preostaje mi ništa drugo nego da se vratim u Japan i da pravim suši u očevom restoranu“, izjavio je 23-godišnji Kamui Kobajaši posle iznenađujuće odluke „Tojote“ da se povuče iz Formule 1. Mladi Kobajaši je samo jedna od žrtava zemljotresa koji je do temelja uzdrmao i preti da uništi jedan od najgledanijih sportova.

„Tojota“ je treći gubitak za F1 u poslednjih godinu dana, a sve je izglednije da će putem „Honde“ i „BMW-a“ krenuti i „Reno“. Takođe, povlačenje na kraju 2010. godine najavio je i jedini proizvođač i snabdevač pneumatika, „Bridžston“.


Novi predsednik FIA Žan Tod kaže da nema razloga za paniku i da će Formula 1 preživeti turbulencije kao i više puta do sada. Naravno, Tod nema ništa čvrsto i opipljivo da potkrepi svoj optimizam ali trenutno niko ne želi da se otvoreno zameri „malom Napoleonu“ koji je s „Ferarijem“ pokazao da zna kako se stvara pobednička ekipa.

Prema trenutnim podacima, u sezoni 2010. na startu bi trebalo da se pojavi 12 ekipa, među kojima su i četiri nova imena - USF1, „Kampos“, „Tim Lotus F1“ i „Manor“. Da li će tako i ostati, nećemo znati sve do kraja godine, kada će se oglasiti predstavnici „Renoa“. Takođe, sa problemima se suočava i ekipa USF1 koja i pored bombastičnih najava nije daleko odmakla sa pripremom bolida.

Nezvanično, nove vlasnike traži i Adrijan Kampos, vlasnik novoformirane španske ekip „Kampos F1“. Razlog je u nedostatku „živog“ novca, jer jedine velike sponzore imaju „Ferari“ (Santander i Marlboro) i „Meklaren“ (Vodafon i Džoni Voker). „Red Bul, „Toro Roso“ i „Fors Indija“ zavise sam od miliona svojih vlasnika, Ditriha Matešića i Vidžeja Malija.

Novitet za narednu sezonu je i promena imena šampionske ekipe „Bron GP“ koja se od 16. novembra zove „Mercedes GP“. Nemački gigant, koji je snabdevao motorima „Bron GP“, otkupio je 75,1 odsto akcija tima i ujedno je raskinuo saradnju sa „Meklarenom“, koji će od 2011. postati samostalan.

„Mercedes“ će ipak nastaviti da do 2015. isporučuje agregate „Meklarenu“, ali se neće mešati u rad ekipe. Ros Bron je zajedno sa poslovnim partnerom Nikom Frajom ostao vlasnik 24,9 odsto akcija i ostaće „mozak“ tima. Međutim, pretpostavlja se da „Mercedes“ neće dozvoliti Bronu da sam donosi važne odluke.

Sigurno mesto za 2010. godinu imaju 11 vozača, a timove za narednu sezonu kompletirali su „Ferari“, „Red Bul“, “Meklaren” i „Vilijams“. Kimija Raikonena je zamenio Fernando Alonso, dok će se oporavljeni Felipe Masa vratiti za volan „Ferari“, koji je na kratko prepustio katastrofalnom lošem Đankarlu Fizikeli. Raikonen, šampion iz 2007. godine, odlučio je da propusti 2010. jer se nije dogovorio sa “Meklarenom” koji se odlučio da Heikija Kovalainena zameni aktuelnim prvakom Džensonom Batonom.

Britanac je postao nepoželjan u “Mercedesu GP” i jedini logičan potez je bio da postane klupski kolega zemljaka Luisa Hamiltona. Baton će u novoj sezoni zaraditi šest miliona funti, što je duplo više nego u 2009, ali i dva i po puta manje od Hamiltona. Raikonenu pauza neće teško pasti jer će “Ferari” sada već svom bivšem vozaču morati da plati oko 10 miliona funti.

„Red Bul“ čvrsto ostaje uz vicešampiona Sebastijana Fetela i iskusnog Marka Vebera, dok će za „Vilijams“, umesto Nika Rozberga i Kazukija Nakadžime, voziti Rubens Barikelo i debitant 22-godišnji Nemac Niko Halkenberg, o kome se brine menadžer Mihaela Šumahera, Vili Veber. Poljak Robert Kubica je potvrđen kao vozač „Renoa“, ali pre nego što je francuski proizvođač razmišljao o napuštanju Formule 1. Siguran posao imaju i Bruno Sena u „Kamposu“ i Timo Glok u “Manoru”.

Nova sezona trebalo bi da počne 14. marta u Bahreinu, dok je kraj zakazan osam meseci kasnije u Brazilu. Planirano je da se vozi 19. trka.

Timovi i vozači za 2010.

1. Mercedes GP
Niko Rozberg (nije potvrđeno)
Nik Hajdfeld (nije potvrđeno)

2. Red Bul
Sebastijen Fetel (potvrđeno)
Mark Veber (potvrđeno)

3. Meklaren
Luis Hamilton (potvrđeno)
Dženson Baton (potvrđeno)

4. Ferari
Felipe Masa (potvrđeno)
Fernando Alonso (potvrđeno)

5. Vilijams
Rubens Barikelo (potvrđeno)
Niko Halkenberg (potvrđeno)

6. Reno
Robert Kubica (potvrđeno)
Roman Grožan (nije potvrđeno)

7. Fors Indija
Adrijan Zutil (nije potvrđeno)
Vitantonio Liuci (nije potvrđeno)

8. Toro Roso
Sebastijen Buemi (nije potvrđeno)
Haime Alguersuari (nije potvrđeno)

9. USF1
Ne znaju se
imena vozača

10. Kampos
Bruno Sena (potvrđeno)
Ne zna se ime drugog vozača

11. Manor
Timo Glok (potvrđeno)
Ne zna se ime drugog vozača

12. Lotus F1
Jarno Truli (nije potvrđeno)
Fauzi/Kobajaši

Izvor: blic.rs
« Poslednja izmena: 06. Dec 2010, 20:04:06 od bockoyogi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1585
Zastava Kruševac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Nokia N93
Nadam se samo da će 2010 biti zanimljivija sezona, 2009. je bila najdosadnija sezona od kad pratim F1 a to je oko 12 godina...
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil WWW GTalk Skype
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Intel Core 2 Quad Inside

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5400
Zastava Belgrade City
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Apple iPhone 7 Plus
e sad da li je tacno ...


Stefan GP kupio Toyotino mjesto na gridu
Toyotino mjesto na gridu za Svjetsko prvenstvo Formule 1 2010. je uz financijsku pomoć srpske vlade kupila momčad Stefan Grand Prix, iza koje stoje Zoran Stefanović i korporacija Amco.



Stefan GP kupio Toyotino mjesto na gridu

Prema posljednjim neslužbenim informacijama koje imamo, Toyotino mjesto na gridu za Svjetsko prvenstvo Formule 1 2010. prodano je srpskoj momčadi Stefan Grand Prix, o kojoj smo ranije opširno pisali na našim stranicama.

Ključni čovjek srpske operacije je Zoran Stefanović, izvršni direktor korporacije Amco.

Kupnju Toyotinog mjesta na gridu navodno je potpomogla i srpska vlada.

Dio Toyotinih zaposlenika će nastaviti raditi za Stefan GP

Dio Toyotinih zaposlenika u Kelnu je dobio informaciju od svojih dosadašnjih poslodavaca da postoji mogućnost da ih za razvoj svog bolida u budućnosti angažira Stefanović.

Do sada se pisalo i o Toyotinoj namjeri da proda intelektualna prava na dizajn svog bolida za 2010., no u ovom trenutku nije poznato hoće li Stefan Grand Prix akvizirati i to, s obzirom da njihova operacija u Srbiji nije odustala od razvoja svog vlastitog bolida. 

Link
« Poslednja izmena: 27. Nov 2009, 16:43:37 od zare88 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.33
ajd da vidimo i to cudo
IP sačuvana
social share



Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Intel Core 2 Quad Inside

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5400
Zastava Belgrade City
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Apple iPhone 7 Plus
Stefan GP still seeking 2010 grid slot

Stefan Grand Prix, the Serbian team that is seeking a move into Formula 1, says it is still looking at opportunities to make it onto the grid next year - despite dismissing talk that it is about to buy Toyota's F1 entry.

The fate of Toyota's slot on the grid remains uncertain, with the FIA having sought clarification from the Japanese manufacturer about its legal position in relation to the entry it committed itself to until 2012.

AUTOSPORT understands that the matter is due to be discussed at the next Formula 1 Commission meeting in Monaco in early December, with the final 2010 F1 entry list due to be published after next month's FIA World Motor Sport Council meeting.

Sauber is still waiting on the sidelines to take Toyota's slot should the FIA confirm that the Japanese manufacturer's position is vacant – and the team's hopes appear to have been boosted with Peter Sauber having taken over the Swiss based outfit today following the collapse of a proposed deal with Qadbak.

However, the 13th team slot situation appeared to have got more complicated over the past few days with rumours emerging that the Cologne-based team's entry had been sold to Stefan GP.

However, Stefan GP's chief Zoran Stefanovich has made it clear that there is no truth to the speculation linking his outfit with Toyota's actual entry – even though his outfit could yet make use of Toyota's 2010 car design for its own plans.

"There is no entry for them [Toyota]," Stefanovich told AUTOSPORT. "We are in the process of evaluating our own plans for next year. We did some sort of agreement with them [Toyota], to take over the F1 project, but I cannot discuss the details at present."

Stefanovich says his team is in a state of readiness to make the move to F1 as early as next year – and is looking at any opportunities that can help his outfit achieve that feat.

"We have a complete facility and we have what is required to start testing immediately," he explained. "There is no question about this.

"There is no reason not to believe that we can do it – and in fact the situation seems to be quite the opposite. F1 will be glad to have a team from this area of the world, as currently its only representation is with the Hungarian Grand Prix. We are on stand-by."

http://www.autosport.com/news/report.php/id/80357
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8559
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Samsung i8510 innov8
BMW prodao ekipu Peteru Sauberu




Vođstvo BMW-a danas je potvrdilo da neće biti realizovana prodaja tima investicionoj kompaniji Qadbak. Na radost svih formula 1 fanova, objavljena je vest da će tim biti vraćen Peteru Sauberu!


Podsetimo, nemački proizvođač automobila još u toku leta objavio je da se povlači iz Formule 1. Ubrzo je potpisan sporazum sa kompanijom Qadbak Investment Ltd., koji ipak neće biti realizovan.

"Veoma smo zadovoljni ovim rešenjem. Ovo je najbolje rešenje za našu budućnost. Naš odnos sa Peterom Sauberom je uvek bio odličan i obeležen apsolutnim poštovanjem. Želim da izrazim našu zahvalnost Peteru Sauberu i celoj ekipi, za izvrsnu saradnju tokom ove četiri godine." - izjavio je Dr. Klaus Dräger, član upravnog odbora BMW AG.

Peter Sauber, takođe je bio zadovoljan ovom odlukom: "Nakon ove odluke, osetio sam olakšanje. To znači da možemo zadržati lokaciju na Hinwilu i većinu radnih mesta. Uveren sam da nova ekipa ima veoma dobru budućnost u Formuli 1. Naš radni kadar je motivisan i kompetentan, i radujem se preuzimanju novog izazova. Želim da zahvalim BMW-u na četiri zajedničke godine, koje su uglavnom bile uspešne."

U dogovoru sa Sauberom, predlaže se da se broj zaposlenih smanji sa 388 na 250. Međutim, budućnost ekipe je još uvek neizvesna, jer FIA se još uvek nije izjasnila o mestu za 2010. godinu.

Automagazin.rs
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8559
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Samsung i8510 innov8
Tim Force India potvrdio imena vozača za sezonu 2010



Vođstvo tima Force India danas je potvrdilo imena dva pilota, koji će se takmičiti za ovu indijsku ekipu sledeće godine. Iznenađenja nije bilo: šansu će dobiti Adrian Sutil i Vitantonio Liuzzi, koje smo u indijskoj ekipi registrovali i na kraju 2009. godine...


"Zadovoljni smo što smo u timu zadržali Adriana i Tonia. Tvrdimo da je konzistentnost u ovoj fazi razvoja ključ uspeha. Prvi put, posle mnogo godina, zadržaćemo ne samo iste pilote, već i iste motore i isti menadžment. Na osnovu tih detalja, smatramo da imamo odličnu osnovu, na kojoj ćemo graditi još bolju sezonu u odnosu na prethodnu." - izjavio je Vijay Mallya, šef ekipe.

26-godišnji Nemac, Adrian Sutil, na svom kontu ima 52 F1 trke, a osvojio je šest bodova. "Biće ovo moja četvrta sezona u Force India. Osećam se odlično, mi smo kao porodica. Sledeće godine želim da se borim za podijum, a tim ima iste ciljeve. Idemo u dobrom smeru, i siguran sam da ćemo postići bolje rezultate nego u sezoni 2009." - izjavio je Sutil.


Tonio Luizi ima 28 godina i na svom kontu ima 44 F1 trke i 5 osvojenih bodova. U toku sezone 2009 on je nasledio Fisichellu, koji je iz Force India prešao u Ferrari. Ime trećeg vozača tima Force India nije objavljeno.

Automagazin.rs
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8559
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Samsung i8510 innov8
Hamilton zarađuje 15, a Button 7 miliona funti



Nikada se nije dogodilo da u jednoj ekipi voze dva poslednja svetska šampiona, a dolaskom Buttona, koji je na tronu nasledio Lewisa Hamiltona, upravo se to i dogodilo. Takođe, britanska ekipa u svojim redovima nije imala dva domaća pilota još od 1948. godine...


Tada su za tim iz Wokinga vozili Graham Hill i Jim Clark. Ono što je zanimljivo kod novog vozačkog para McLarena, je razlika u primanjima između Lewisa Hamitlona i Jensona Buttona. Hamiltonova plata u McLarenu iznosiće 15 miliona eura, što je duplo više od sume koju će Button dobiti sledeće sezone.

Automagazin.rs
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija


cappo di tutti cappi

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6497
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung s3
Ima dosta novih timova....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu


Ko bi reko da nisam normalan?? 0_o

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1851
Zastava Far Far Away
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Nokia 
mislim da bi u prvom postu trebale da budu linkovane stare teme o formuli 1 nesto kao arhiva ako nekog zanima nesto iz prethodnih sezona da ne mora da se trazi sa temama..
IP sačuvana
social share




| ፖድጎሪጻ | Падгорыца | بودغوريتشا | Podgorica | Подъгорица | Подгорица | Ποντγκόριτσα | پودگوریتسا | Podgorytsa | פודגוריצה | Պոդգորիցա | ポドゴリツァ | პოდგორიცა | Podgorika | Podgoritsa | Podgòrica | พอดกอรีตซา | Подгориця |
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 84
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Mar 2024, 07:39:10
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.