Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Sep 2025, 11:04:39
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

TotalCar: Pocetna | Vesti | Specijal | Video | Foto | Test | Akcije | Saveti | Moto
Idi dole
Stranice:
1 ... 39 40 42 43 ... 84
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Formula 1 - Sezona 2010.  (Pročitano 128687 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16030
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
Arena Silverstone
zvanično otvorena!

Juče su čelni ljudi staze Silverstone oficijelno predstavili novu "Arenu", novu verziju staze, na kojoj će takmičenja biti održana već tokom ove godine. Nova verzija staze biće veliki plus za sve fanove, ali i veliki izazov za pilote...

Britanci najavljuju najbržu Formula 1 stazu u kalendaru, koja u odnosu na prethodnu veziju ima potpuno novu sekciju. Prethodnih dana stazu je posetio i direktor F1 trka i predstavnik FIA, Charlie Whiting. Predsednik britanskog kluba sportskih vozača BRDC, Damon Hill, zahvalio je svima za uložen trud i energiju, i za činjenicu da je staza već spremna za takmičenja.

"Ovo je nova staza za novu generaciju trkača, koji žele da uživaju u motorsportu. Verujem da će za pilota ova staza biti veliki izazov." - izjavio je Hill.

Svečanosti oficijelnog predstavljanja prisustvovali su i šef staze, Richard Phillips, a nije nedostajao ni Njegovo kraljevsko visočanstvo Vojvoda od Yorka.

"Počastvovan sam činjenicom da sam postao počasni član BRDC-a. Razlog zašto sam ovde i zašto sam podržao Silverstone i BRDC je jasan: visoko inženjerstvo je za britansku ekonomiju veoma važno. Motorsport je vrhunac te industrije, a posredstvom Formule 1 i Superbike-a možemo demonstrirati stručnost. Verujem da će budućnost biti sjajna, ne samo za britanski motorsport, već i za visoki inženjering." - istakao je vojvoda.

Ceremoniji otvaranja nove staze prisustvovali su i Mark Webber, David Coulthard, Mike Gascoyne, Nick Fry, Christian Horner i Johnny Herbert.

Izvor: AutoMagazin.rs
« Poslednja izmena: 30. Apr 2010, 22:11:17 od bockoyogi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
zasto pate od tog upropastavanja starih legendarnih trkackih staza  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
30. april 2010. | 22:40 | Izvor: B92 | JT
16. godišnjica smrti Aertona Sene

©Williams F1/Sutton
U subotu, 1. maja, navršava se 16 godina od pogibije Aertona Sene, jednog od najboljih vozača u istoriji Formule, ali i sportista svih vremena.

Brazilac, koji je poginuo tokom trke za Veliku nagradu San Marina na stazi „Enco i Dino Ferari“ 1994. godine, je ostavio neizbrisiv trag u svetu auto-moto sporta. O tome govori i podatak da su ga bivši i sadašnji vozači najprestižnijeg šampionata prošle godine proglasili za najboljeg u istoriji.

Sena je u Formuli 1 vozio od 1984. godine do tog 1. maja 1994. godine kao član Tolemana, Lotusa, Meklarena i Vilijamsa. Sve tri titule (1988, 1990, 1991) osvojio je u crveno-belom Meklarenu, ali pored toga upamćene su njegove vožnje po kiši, ulicama Monte Karla, kao i dueli sa mnogim legendama Formule 1 potput Najdžela Mensela i Nelsona Pikea, ali posebno sa njegovim najljućim rivalom Alanom Prostom.

Sada, 16. godina kasnije, prezime Sena je ponovo u Formuli 1 zahvaljujući njegovom sestriću Brunu, koji vozi za ekipu Ispanja rejsinga.

Senina smrt je promenila Formulu 1, kao svet sporta, a više o jednom od najboljih vozača u istoriji možete da pročitate u našoj prošlogodišnjoj temi posvećenoj 15. godišnjici događaja u Imoli „Aerton Sena, legenda koja živi“.

najveci vozac svih vremena
« Poslednja izmena: 01. Maj 2010, 11:35:59 od fredikruger »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1064
mob
Nokia 
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16030
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
I Pirelli u trci za F1

Gužva u redu kompanija koje žele da budu zvanični isporučioci guma za Formulu 1 se povećava, tehničku i komercijalnu ponudu će 9. maja uputiti Pirelli. U Pirelli-ju kažu da će "s razlogom pretendovati na ulogu isporučioca guma za sledeću sezonu".

Prema saopštenjima medija, Pirelli se sprema da postane ekskluzivni isporučilac guma za Formulu 1, a osim toga moguć je i prelazak sa 13-inčnih на 18-inčne felne. Pirelli planira da organizuje zvaničnu prezentaciju 9. maja, uoči španskog Gran-prija.

Iako su Michelin i Cooper-Avon još ranije potvrdili svoju zainteresovanost za isporuku guma za šampionat, ove kompanije nisu uputile zvanične ponude.

Ranije je kompanija Pirelli vrlo aktivno učestvovala u Formuli 1, i ima ukupno 44 pobede u periodu od 1950. do 1991. godine.

Izvor: AutoPortal
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16030
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
Ferrari optužen da
reklamira Marlboro

Ferrari se ponovo našao u centru kontroverze, jer su medijski analitičari optužili Scuderiju za reklamiranje duvanskih proizvoda putem „skrivenih poruka“, ciljajući na dugogodišnje partnerstvo Ferrarija i Philip Morris Internationala, proizvođača Marlboro cigareta.

Istorijski gledano, reklame duvanskih proizvoda su oduvek bile vezane za auto moto spot, a posebno Formulu 1. Imperial Tobaccov Gold Leaf je bio prva marka cigareta koja je sponzorisala jedan Grand Prix (Monaco 1968), i tada je započet trend koji je trajao decenijama.

Išlo se čak dotle da je British American Tobacco imao svoj sopstveni tim – British American Racing, koji je kasnije postao Honda, pa Brawn GP, a danas se takmiči pod Mercedesovom zastavom. Nekoliko godina je Marlboro (poput Santandera danas) spoznorisao i McLaren i Ferrari, pre nego što se „skoncentrisao“ na Scuderiju.

Međutim, od kraja devedesetih, evropske zemlje su započele sa zabranama reklama za cigarete u sportu, što je dovelo do povlačenje velikih duvanskih kompanija iz Formule 1. Williams je bio prvi veliki tim koji je napustio „duvansko“ brendiranje 2000. godine, a od tada su i ostali duvanski giganti prestali da sponzorišu timove, sa primetnim izuzetkom Philip Morrisa.

Kao što su i ostali timovi to inicijalno uradili, tako je i Ferrari prihvatio novu „odoru“, bez logoa cigareta, da bi ispoštovao evropsku regulativu, što znači da nije eksplicitno nosio ime sponzora. Ipak, brend je nastavio da bude u imenu tima, koji se službeno zove Scuderija Ferrari Marlboro (navodno je ovaj „dil“ vrredan milijardu dolara), i tokom godina je Marlborov logo zapravo „prerastao“ u bar kod. Mada je tim do pre nekoliko godina imao Marlboro naziv na automobilima na trkama „preko bare“, od 2008. je prisutan samo „bar kod“ logo.

Britanski medijski analitičari izjavljuju da „apstrakcija“ nije jedina, ističući da i upotreba crvene boje podsvesno reklamira sponzora. Ferrari je izdao saopštenje u kome odbacuje optužbe, izjavljujući da nije naučno dokazano da „bar kod“ logo ima podsvestan uticaj, a crvena boja je tradicionalna još od stvaranja tima, i početaka auto moto sporta.

Izvor: VreleGume.rs
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Intel Core 2 Quad Inside

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5400
Zastava Belgrade City
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Apple iPhone 7 Plus
Sad posle svih ovih godina su se setili da kukaju. Koji pacenici.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Der Babo

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36416
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1064
mob
Apple Iphone 8+
hahaha da Smiley od kako je zabranjena reklama ljudi stavili bar kod, i svi znaju da je to marlboro, i bole svakog, i sad kao smeta...
IP sačuvana
social share
Ako sam ja ja, zato sto sam ja ja i ako si ti ti zato sto si ti ti, onda sam ja ja a ti si ti. Ako sam naprotiv ja ja zato sto si ti ti, a ti ti zato sto sam ja ja onda ja nisam ja a ti nisi ti.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1141
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Sony xperia miro
Ferrari reliability engine changes approved

The FIA has given consent to Ferrari to make modifications to their engine ahead of this weekend’s Spanish Grand Prix, in order to improve the V8’s reliability following issues during the opening four races of the season...
IP sačuvana
social share
Never tell your problems to anyone...20% don't care and the other 80% are glad you have them.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Intel Core 2 Quad Inside

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5400
Zastava Belgrade City
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Apple iPhone 7 Plus
ocekivano...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 39 40 42 43 ... 84
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Sep 2025, 11:04:39
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.