Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 10. Sep 2025, 06:17:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 656 657 659 660 ... 905
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Fitnes i bodibilding  (Pročitano 1333102 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1042
Ja mislim da treba nesto lagano tipa banana, vocka, neka mala kifla, 1 casa jogurta ili nesto slicno.. opasno je bas na prazan stomak se forsirat.

Nece otic to odma u mast, nego u energiju, i to vrlo malo. Cisto da se misicima da neki head start.

Citat
samo mogu da kazem da nije dobro jer (djabe sto si trcao kada si potrosio ono sto si pojeo a ne mast(visak kg-a))

Koliko ja znam, potrebno je mnogo više od sat-dva da se to što je pojedeno pretvori u energiju koja može da se koristi radom mišića/mozga/organa/ostalog...

Uostalom, ti pričaš o sagorevanju masti... Pa ne idu svi na treninge da bi smršali  Smile

I jedno pitanje: Koliko vremena treba da prođe (neki minimum) od završetka jela do početka treninga (razgibavanja)

Stric bilder kaze 1.5 - 2.

Jela kao sto je riza moze odma posle sat, jer se ona ekstra brzo apsorbuje.

-

A ima i slucajeva drugova, mrcina koji roknu pljesku pa idu na bilderanu.  Smile

Smiley jest nezdravo al jebiga oni sabijaju. Mada nisu na dijeti nego se rokaju za masu..

Poenta primjera (pljeskavice) je da svi ovi detalji oko ishrane su bitni al je najbitniji suvi radSmile

(osim kod veoma debelih)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11340
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.18
Trcim ja mislim ceo zivot. . .i kad god sam trcao ujutru, bio sam u paklenoj formi. . . .

sad razmisljam da l da krenem ponovo u teretanu ili leggero. . zgibovi, sklekovi, trcanje. . .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Krece uskoro sa radom novi online shop za prodaju suplemenata, pokrece ga Pedja Petrovic. Mogu vam reci da sam gledao danas ponudu...mmmmm.... nece mi bogami biti zao para ni malo  Smile
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia E
Ja koliko sam citala, narednih sat vremena posle vezbanja je ''golden hour'' tela, prilika da se nadoknadi izgubljena energija i sat vremena u kome telo nastavlja da sagoreva odredjenu kolicinu kalorija(naravno pametno, ne sad da otrcis na kiosk po pljeskavicu)..

A sto se tice tog trcanja ujutru, ja to onda nikako ne bih mogla da odradim, jer sam ja gladna cim otvorim oci...Mozda postoji nesto lagano sto moze da se pojede od cega nam se ne bi bacala pegla? Smile A cisto da nam drzi organizam, ne valja sad bas ni da se onesvescujes negde napolju.

Podebljano je tradedija mog zivota!  Smile

Ajmo redom obnavljanje gradiva za 1 razred osnovne skole iz fitnesa i BB-a!

treba jesti pre teretane! to je konacno i ne opozivo obrok koji se konzumira pre teretane mora obavezno sadrzati ugljene hidrate a ne secere kao sto neko radi tipa banane jabuke i ostale zajebancije pa im pada nivo secera u teretani pa padaju u nesvest!
Od ugljenih hidrata se podrazumevaju krompir, pirinac ili testenina(integralna ili ne)! vise puta smo pisali o iritiranju pankreasa i lucenju secera u krvi i tako dalje!
Nakon treninga telo vapi za energijom pa tamo u tom satu posle treninga treba jesti proteine i ugljene hidrate znaci meso i kropir odnosno meso i pirinac, belanac, sir itd...
Obrok pre teretane treba biti tempiran na oko sat sat i po, a jesti posle treninag treba sto pre, e sad ima caka ako uzimate suplemente tipa whey i neke EAA onda to popijete odmah posle treninga a cvrst obrok nakon 30-40min!  Smile

Kardio treninzi se najobolje izvode u 2 varijante za rekreativce, imamo prvu varijantu to je ujutru na prazan stomak, znaci nista sem malo vode i te sesije trebaju da traju od 20-40min zavisi od tipa kardio treninga, i imamo kardio trening posle tegova koji ne bi trebao da traje duze od 30-40min!
Evo male tajne posle svakog treninga sa tegovima odvozite bicikl ili eklipter ili traku ali da vam pulas varira na 60% od vaseg maksimalog pulsa, time cete produziti sagorevanje kalorija i nakon treninga!
 Dobra je kombinacija i ova dva treninga za isti dan, e sada posto smo mi mladi i ozbiljni ljudi pa moramo da radimo i zaradjujemo evo male fore ako vezbate u teretani na primer ponedeljak sreda petak onda radite kardio iza tegova a subotom i nedeljom kada mozda ne vezbate ili vezbate odradite kardio na prazan stomak ujutru  cisto da vidite kako ide!

Ja mislim da treba nesto lagano tipa banana, vocka, neka mala kifla, 1 casa jogurta ili nesto slicno.. opasno je bas na prazan stomak se forsirat.

Mislis pogresno! Po budjenju nivo secera u krvi i glikogena u jetri najnizi je i ne treba se jesti nista sto moze doprineki skoku secera u krvi a to sto si ti naveo upravo sve radi ono sto ne treba!
Ako je nivo glukoze nizak telo ce biti primorano da se u znacajnoj meri sluzi mastima kao izvorom energije.

Meni licno ne prija trening na prazan stomak ali sam barem probao i znam to, postize se dosta sa kardiom i punog stomaka (u toku dana) ali daleko drugacije metabolizam i organizam rade kad se odradi kardio na prazan stomak makar i samo 20min!

Krece uskoro sa radom novi online shop za prodaju suplemenata, pokrece ga Pedja Petrovic. Mogu vam reci da sam gledao danas ponudu...mmmmm.... nece mi bogami biti zao para ni malo  Smile
Nisam ja video tu informaciju prodaje samo "njegov" The ili ima i drugih firmi, ajde ako moze link makar na pp!
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
bice i ostalih proizvodjaca u ponudi, ali posto je on zvanicno lice Srbije za "The" liniju, ona ce biti naravno favorizovana .
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1042

Mislis pogresno! Po budjenju nivo secera u krvi i glikogena u jetri najnizi je i ne treba se jesti nista sto moze doprineki skoku secera u krvi a to sto si ti naveo upravo sve radi ono sto ne treba!
Ako je nivo glukoze nizak telo ce biti primorano da se u znacajnoj meri sluzi mastima kao izvorom energije.

Meni licno ne prija trening na prazan stomak ali sam barem probao i znam to, postize se dosta sa kardiom i punog stomaka (u toku dana) ali daleko drugacije metabolizam i organizam rade kad se odradi kardio na prazan stomak makar i samo 20min!

Znam al mi je malo spartanski.

Ko moze svaka mu cast, drugar karatista odradi prije jela ujutru sklekove, trbusnjake, tegove, trcanje..

I isklesan je ekstra..

--
Mada ja nikad nisam bio primoran da se puno teshem, niti su mi takve ambicije.

--

Slicno je sa dijetom bez ugljenih hidrata (to jest sa malo UH), onom proteinskom.
 Ovaj drug  - karatista postize ekstra rezultate na toj dijeti i sabija se od vjezbe.. al ga boli glava u toku npr trbusnjaka. - jer mozgu seceri najvise trebaju... jedino se njima i hrani, eventualno ketonskim tijelima u gladovanju, pa i u toj dijeti.

Istina covjek izgleda ko ninja   
« Poslednja izmena: 30. Mar 2010, 02:26:13 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia E
sve zavisi do coveka i pristupa dijeti ne mogu samo proteini da se jedu, kalorijski unos ako se ne unosi dovoljna kolicina ugljenih hidrata mora da se popuni iz masti! mnogi zanemaruju tu cinjenicu i onda kolabiraju i padaju ko muve, a za novonastalu situaciju krivi su sami zbog ne znanja i ne informisanosti!
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 6000
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Resih da se ugojim i planiram da budem istrajan u tome, makar mesec dana. Jedna mala pomoc bi mi dobro dosla.
Lutah malo po netu trazeci sta sve moze da se jede, ali da ovde pitam da li ima neko neki predlog?

Pored tri standardna obroka, krenuo sam da jedem 200gr pirinca dnevno (cilj mi je da dodjem lagano do 300gr dnevno), 2-3 banane, med pomesan sa bademima, lesnikom, orasima, suvim grozdjem i suvim smokvama (po dve kascice ujutru, u toku dana i uvece), 2 bonzite, veci unos voca i povrca.
Inace, ishrana mi se uglavnom bazira na proteinima, jer to volim da jedem, mleko, meso, jaja...

Takodje, krenuh i da vezbam na http://gym.sk/bradla-profi-rk4201-p-620.html
Znaci klasicne vezbe. Trenutno ne zelim da se bildujem, samo zelim da dobijem 5kg (bilo cega  Smile) u nekom pristojnom vremenskom intervalu, makar trajalo i 6meseci! Smile
IP sačuvana
social share
Čović: "Košarkaški klub Crvena zvezda Beograd, odnosno Telekom i tako dalje..."
 Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 15615
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
LG Nexus 4
Ja sam se jako brzo ugojio tako sto sam svako jutro jeo pola litra mleka, mlevenu plazmu i 1 bananu (sve to izmuceno u blenderu... Otprilike ispadnu 2 case...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 6000
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Ja sam se jako brzo ugojio tako sto sam svako jutro jeo pola litra mleka, mlevenu plazmu i 1 bananu (sve to izmuceno u blenderu... Otprilike ispadnu 2 case...  Smile
izlomim ja plazmu i mleko posle rucka, tj. nekih sat i po pre vezbanja.  Smile

jedno pitanjce, da li neko ima iskustva sa ovim:

Armstrongov program za zgibove

Zgibovi su jedna od najzahvalnijih vezbi, medjutim kako su teski za rad,cesto se izbegavaju i zamenjuju alternativnim vucenjem na lat masini… Ako ne mozete da radite puno zgibova u seriji, ovde je predstavljen jedan od metoda da uspete u tome. Ovaj program je razvio major Charles Lewis Armstrong dok se pripremao za obaranje svetskog rekorda u broju zgibova u jednoj seriji. Izuzetno je dobar ako nemate vremena da idete u teretanu a posedujete vratilo kod kuce i pola sata dnevno slobodnog vremena. Ocekivani rezultati ovog programa (vazi za prosecne muskarce koji mogu da urade par zgibova) su takvi da kroz samo 6-8 nedelja mozete doci do maksimalnog broja zgibova od oko 20 ponavljanja. Program je koncipiran u pet radnih dana - od ponedeljka do petka, uz obavezan odmor od dva dana preko vikenda.

Svakog jutra, uradite tri serije sklekova do otkaza. To je jako bitno. Sklekovi su odlicna vezba za jacanje kompletnog ramenog pojasa i pomoci ce vam u dostizanju vaceg cilja sa zgibovima. Ovaj postupak bi trebalo da usvojite i radite svakog dana za vreme ovog programa.

Program
Ako imate dovoljno slobodnog vremena, ne bi bilo lose da zgibove radite tek 2 do 3 sata nakon sklekova. Kao so je ves receno, program je podeljen u 5 radnih dana, i ono sto treba da znate je to da su sklekovi ovde samo ispomos i nista vise. Da biste napredovali u broju zgibova koje mozete da uradite, jednostavno ih morate raditi. To se zove specificnost trenaznog procesa. Ne mozete terati plivaca da trci da bi bolje plivao ili obrnuto. Jos jedna bitna stvar je da probate da se skoncentrisete na dobru tehniku izvodjenja pokreta pre nego na broj ponavljanja koji cete uraditi. Jedina osoba koju cete tako prevariti ste vi sami.

Prvi dan: uradite 5 serija zgibova do otkaza. Izmedju serija pravite pauzu od 90 sekundi. Nemojte se opterecivati brojem zgibova, vodite racuna o tehnici. Primeticete da ce se napredak ovde ispoljiti tako sto cete moci da radite veci broj zgibova u poslednje dve serije pre nego u maksimalnom broju zgibova. Vodite racuna da svaka serija bude do otkaza!
Drugi dan - piramida: pocnite prvu seriju "piramide" sa jednim zgibom. U drugoj seriji uradite dva zgiba i tako nastavite povecavajuci broj zgibova u narednoj seriji za jedan sve dok ne dodjete do serije kada vise ne mozete da povecate broj zgibova. Tada ponovite jos jednom tu seriju. Pauze izmedju serija su 10 sekundi.
Treci dan: uradite 9 radnih serija zgibova sa po 60 sekundi pauze izmedju svake serije. Ono sto se ovde naziva radnom serijom zahteva malo objasnjenje: u radnoj seriji neko moze raditi po 7 zgibova, neko vise od toga a neko manje. Vi to morate odrediti sami za sebe. Obratite paznju da treba da uradite 9 radnih serija sa po 60 sekundi pauze izmedju. Cilj je izdrzati svih 9 serija sa istim brojem zgibova a ne prekinuti na petoj seriji ili slicno. Bolje je uraditi 9 serija makar po dva zgiba umesto da uradite 6 zgibova u prvoj, 3 u drugoj 1 u trecoj i tu prekinuti.
Cetvrti dan: uradite maksimalan broj radnih serija koliko mozete sa pauzom od 60 sekundi izmedju serija. Prekinite sa radom kada vise ne budete mogli da uradite dobro izvedenu radnu seriju. Ako budete mogli da uradite preko 9 radnih serija, sledece nedelje povecajte vasu radnu seriju za po 1 zgib.
Peti dan: ponovite dan iz nedelje koji vam je bio najtezi za rad. On moze biti drugaciji iz nedelje u nedelju. Mozete cak da probate da radite i zgibove sa opterecenjem.

I na kraju zapamtite da je kontinuitet mozda i kljuc uspeha. Nemojte propustati treninge. Izdrzite bar 6-8 nedelja i pogledajte rezultate.

Zgibovi
Uhvatite se za vratilo hvatom nesto sirim od sirine ramena. Ruke bi trebalo da budu potpuno ispruzene. Iz tog polozaja vucite se navise dok bradom ne dodirnete vratilo, pa se nesto laganije vratite u pocetni polozaj.

Funkcija vezbe
Ovo je odlicna vezba za razvoj masivnih ledja. Izuzetno je kompletna jer u njenjom izvodjenju ucestvuju latisimus dorsi (najveci ledjni misisci - lepeze), biceps, zadnji deo ramena, trapezius, grudi...

Obratite paznju
Kao vezba za ledja, ova vezba se radi sa laktovima odvedenim u stranu i sa nesto sirim hvatom pri cemu je aktivniji gornji deo latisimusa. Ramena treba da budu povucena u nazad, a grudi maksimalno ispruzene. Kada se dizanje izvodi do brade, glavni misis pokretas (agonista) je m. latisimus dorsi, dok pokret iznad brade preuzimaju drugi misici.
« Poslednja izmena: 30. Mar 2010, 13:29:16 od MilancheBG86 »
IP sačuvana
social share
Čović: "Košarkaški klub Crvena zvezda Beograd, odnosno Telekom i tako dalje..."
 Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 656 657 659 660 ... 905
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 10. Sep 2025, 06:17:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.