Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 07:13:21
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Filozofija prevare :D  (Pročitano 28202 puta)
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.53
mob
Ericsson jeste
Citat
IQ test uopste nije merodavan za utvrdjivanje bilo cega...to je prevara...
mislim da je ovo prva stvar koju sam čuo od tebe sa kojom mogu da se složim  Smile
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
za prevaru ti ne treba filozofija..treba ti samo prljav um...
« Poslednja izmena: 22. Feb 2015, 03:58:22 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 35.0
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Makros_Crni
Samo si uvredio 90% čovečanstva svojim stavom da su bez inteligencije. Da ne pričamo o tome koliko je to pogrešna i besmislena tvrdnja. Neki od njih ni na iq testu postigli bolje rezultate od tebe, mene i mnogih drugih ovde.

Što se ostalog tiče, mislim da stvari shvataš bukvalno. Slobodno pitaj ostale da li su moj komentar shvatili kao nalaganje određenog ponašanja ili moj stav u vezi postavljenog pitanja koji ni na koji način ne vređa ničiju slobodu izbora.
Možda sam nekog eventualno uvredio pogrdnim nazivom. Ali s obzirom da je vezano za određeno ponašanje koje mnogi osuđuju i da se radi o manjem procentu populacije od onog kojeg si ti uvredio svojom tvtdnjom da ne poseduju intelgenciju, moralni prigovor sa tvoje strane nije u redu.
Nikoga nisam uvredio, ti uopste ne razumes sta sam tom podelom covecanstva rekao.
Jedan isti covek moze da u jednom momentu koristi inteligenciju i shvata situaciju u kojoj se nalazi, a u drugom
da mu inteligencija bude iskljucena i da bude vodjen verovanjem, emocijama.
Kao kada bi rekao covecanstvo se deli na ljude koji govore istinu i ljude koji govore neistinu, trecih nema, znaci da jedan covek moze jednog momenta da pripada jednom delu covecanstva a drugog momenta da predje u ovaj drugi deo covecanstva....
A u bilo kom verovanju nema inteligencije, inteligencija se nalazi samo u znanju. IQ test jedne osobe ne znaci da ta osoba svakog momenta svog postojanja koristi inteligenciju...
Ti sa druge strane govoris ljudima sta da rade, sta da ne rade i osudjujes ljude ciji stav ti se ne dopada.
I to ti nije prvi put, i nisam te zbog toga osudjuvao samo sam te pitao zasto to radis, nisam ti uputio nikakve
" moralne pridike ".
Ako neko mora da vara i ne voli da bude prevaren, nije odgovoran za to da bi mu bilo ko drugi sudio.
to je cela poenta price i pitanja " A zašto vidiš trun u oku brata svog, a brvna u oku svom ne osećaš ? "
« Poslednja izmena: 22. Feb 2015, 15:16:11 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Just another wannabe god.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 718
OS
Windows 7
Browser
Chrome 40.0.2214.111
Recimo u tvom slucaju, ako je za tebe prevara sasvim " prirodna i normalna " onda bi bilo dobro ako se u slucaju da budes imao bilo kakvo ( za tebe ) negativno iskustvo ( recimo da te osoba koju si prevario tesko fizicki povredi ) shvatis da je i to sasvim " prirodno i normalno " i nastavis da budes srecan i zdovoljan svojim zivotom....

Apsolutno,ali zato to treba sto tajnije raditi kako osoba s kojom smo ne bi to otkrila(i izbegnemo raznorazne posledice) Smiley

Ovo je recenica sa kojom ja imam problem. Raditi sto tajnije. Sam si rekao da je svako razlicit ( ja se apsolutno ne slazem sa tim, ali to nije poenta ovdje) i da u odredjenoj mjeri svako zivi za sebe ( svako svoja licnost, jelte). Jedna je stvar zivjeti kako zelis i kako tebi odgovara, druga je stvar zivjeti tako, a lagati druge. Jer su sanse da prvom prilikom kada budes uhvacen u originalnoj lazi, da ces izmisliti neku drugu laz. Nakon odredjenog vremena laz postaje tvoj zivot. A laz se veoma lako otkriva i ti bi mogao da ostanes bez tog zivota kojeg tako volis. E sada, ovo nije crno/bijelo. Mnogi ljudi ne mare za ovo, pa cak ne mare i kako ce se osjecati osoba koja ih voli. Ja razumijem da je covjek sebican u prirodi, da mu u svakom djelu postoji makar i gram sebicnosti, ali kretati se kroz zivot sa namjerom da se povrijedi drugi? E to je ono sto me muci.
Lagati osobu kojoj je stalo do tebe je pokvareno i licemjerno. Ukoliko ti nemas problema sa tim, tj. savjest ti to dozvoljava (stagod savjest da je), zasto da ne? Razgranici sebi u glavi kakva si osoba. Da li ti je stalo do drugih? Ako nije, radi sta zelis bez iole osjecaja losih namjera. Imas dosta istorijskih likova koji su bili takvi, bez bilo kakvog osjecaja za raditi 'lose'. Hitler, Pol Pot itd itd.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 11.10
mob
Samsung 
Citat: Makros_Crni
Samo si uvredio 90% čovečanstva svojim stavom da su bez inteligencije. Da ne pričamo o tome koliko je to pogrešna i besmislena tvrdnja. Neki od njih ni na iq testu postigli bolje rezultate od tebe, mene i mnogih drugih ovde.

Što se ostalog tiče, mislim da stvari shvataš bukvalno. Slobodno pitaj ostale da li su moj komentar shvatili kao nalaganje određenog ponašanja ili moj stav u vezi postavljenog pitanja koji ni na koji način ne vređa ničiju slobodu izbora.
Možda sam nekog eventualno uvredio pogrdnim nazivom. Ali s obzirom da je vezano za određeno ponašanje koje mnogi osuđuju i da se radi o manjem procentu populacije od onog kojeg si ti uvredio svojom tvtdnjom da ne poseduju intelgenciju, moralni prigovor sa tvoje strane nije u redu.
Nikoga nisam uvredio, ti uopste ne razumes sta sam tom podelom covecanstva rekao.
Jedan isti covek moze da u jednom momentu koristi inteligenciju i shvata situaciju u kojoj se nalazi, a u drugom
da mu inteligencija bude iskljucena i da bude vodjen verovanjem, emocijama.
Kao kada bi rekao covecanstvo se deli na ljude koji govore istinu i ljude koji govore neistinu, trecih nema, znaci da jedan covek moze jednog momenta da pripada jednom delu covecanstva a drugog momenta da predje u ovaj drugi deo covecanstva....
A u bilo kom verovanju nema inteligencije, inteligencija se nalazi samo u znanju. IQ test jedne osobe ne znaci da ta osoba svakog momenta svog postojanja koristi inteligenciju...
Ti sa druge strane govoris ljudima sta da rade, sta da ne rade i osudjujes ljude ciji stav ti se ne dopada.
I to ti nije prvi put, i nisam te zbog toga osudjuvao samo sam te pitao zasto to radis, nisam ti uputio nikakve
" moralne pridike ".
Ako neko mora da vara i ne voli da bude prevaren, nije odgovoran za to da bi mu bilo ko drugi sudio.
to je cela poenta price i pitanja " A zašto vidiš trun u oku brata svog, a brvna u oku svom ne osećaš ? "

Čovek baš treba široko da tumači da bi do zaključka o značenju jer na prvi pogled u opšte ne izgleda tako. Nego kad smo kod toga možemo da zaključimo da stvari nisu uvek onakve kakvim se čine. I da zaključimo raspravu nastalu zbog obostrane greške u tumačenju namere sagovornika.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 35.0
mob
Nokia Luvmya 520
Čovek baš treba široko da tumači da bi do zaključka o značenju jer na prvi pogled u opšte ne izgleda tako. Nego kad smo kod toga možemo da zaključimo da stvari nisu uvek onakve kakvim se čine. I da zaključimo raspravu nastalu zbog obostrane greške u tumačenju namere sagovornika.
Najinteligentnije je ( ukoliko nekome nije jasno sta je neko drugi rekao ) pitati sta to treba da znaci, pa onda pripremiti argumente ukoliko objasnjenje nije logicno, cinjenicno.
A stvari definitivno nikada nisu onakve kakve neko veruje da jesu, stvari su uvek samo onakve kakve znamo da jesu.
Nisam siguran kakvu " gresku ' sam ja napravio o tvojim recima koje nedvosmisleno ljude koji vole da varaju a ne vole da budu prevareni nazivaju " govnarima i sebicnjacima ".....

Milll93 nije ni prvi ni jedini ni poslednji muskarac koji voli da trpa " sa strane " a da nikako ne bi voleo da to isto radi njegova devojka ( zena ili sta vec ), on je rodjen sa takvim shvatanjem uzivanja u zivotu i nema zbog toga nikakvu odgovornost.

Ti nemas odgovornost zato sto na to gledas kako smo videli da gledas, moje pitanje je bilo retoricko i usmereno na pokusaj da ti shvatis validnost osude drugih ljudi.

Jedno je citirati Isusa i zakon o " trazenju truna u oku brata svog a ne primecivanje balvana u svom oku "
ili " Ko nema greh nek baci prvi kamen na kurvu " .... a sasvim drugo shvatiti sta to ustvari objasnjava....
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 11.10
mob
Samsung 
To je moj stav. Neko tako naziva preljubnike, neko očeve koji rade svašta kako bi izbegli obavezu da plaćaju alimentaciju, neko alkoholičare i kockare koji porodicu dovode do oskudice... Svako ko je spreman da povredi ljude, razori porodice i izazove gomilu drugih posledica, zbog nekog prolaznog i nepotrebnog zadovoljstva, je ono šta sam rekao u prvom komentaru. Primetio si da sam odvojio one koji se odobrenjem partnera viđaju druge.

Samo nisi mi se obratio zbog moralne osude, već zbog dela u kome navodno ljudima nalažem ponašanje. Čini mi se da namerno nalaziš nove momente, samo da bi raspravljao.
« Poslednja izmena: 23. Feb 2015, 23:13:20 od Makros_Crni »
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.53
mob
Ericsson jeste
Citat
Čini mi se da namerno nalaziš nove momente, samo da bi raspravljao.
ajdeee  Smile Smile shvatio si konačno  Smile
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.2
Browser
Safari 600.3.18
mob
I-mate 30 Pro
 Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 35.0
mob
Nokia Luvmya 520
To je moj stav.
Naravno da je to tvoj stav osudjivanja ljudi, zbog kojeg nemas odgovornost, zbog kojeg te ja ne osudjujem i drugi ljudi ne bi trebalo da te osudjuju.
Citat
Neko tako naziva preljubnike, neko očeve koji rade svašta kako bi izbegli obavezu da plaćaju alimentaciju, neko alkoholičare i kockare koji porodicu dovode do oskudice... Svako ko je spreman da povredi ljude, razori porodice i izazove gomilu drugih posledica, zbog nekog prolaznog i nepotrebnog zadovoljstva, je ono šta sam rekao u prvom komentaru. Primetio si da sam odvojio one koji se odobrenjem partnera viđaju druge.
Poznato mi je da nisi jedini koji osudjuje druge koji za to nisu odgovorni, ali tebi to pokusavam da objasnim, a ne njima. Mozda jednog dana i shvatis sta je Isus hteo da kaze i da odvojis sve ljude od osude, kao sto ne volis da se tebe neko osudjuje.
Citat
Samo nisi mi se obratio zbog moralne osude, već zbog dela u kome navodno ljudima nalažem ponašanje. Čini mi se da namerno nalaziš nove momente, samo da bi raspravljao.
Ne osudjujem te u bilo kom obliku, ni zbog cinjenice da ljudima direktno, nedvosmisleno ( a ne " navodno " )
nalazes ponasanje - " Sa druge strane, ljudi koji u prevari ne vide ništa loše, neka za vezu traže osobu sličnih stavova. "
Ne raspravljam se sa tobom ( ne osudjujem te, ne naturam ti bilo sta, ne govorim ti sta da radis ili ne ), samo ti objasnjavam sta radis ( svesno ili ne )
Zar to nije osnovna i jedina zamisao ovog podforuma ?
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 07:13:21
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.