Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 02:07:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 32 33 35 36 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Filosofsko-Religijske diskusije  (Pročitano 106521 puta)
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
Apple iPhone 3Gs
to ne znaci da ne mislim isto i za Katolicku crkvu u NDH i sve druge verske zajednice koje su se bavile istim stvarima.
Поредиш данашњу православну Цркву у Србији са католичком црквом у ндх? Smiley 1 Smile
немој молим те. из много разлога, првенствено других друштвених околности у којима делују/су деловале.

Ne poredim. Ali ajde, recimo da su za vreme ratova tokom raspada Jugoslavije, ove dve crkve imale slicnu ulogu. Bilo bi bezveze da sada opet postavlja sliku Filareta sa mitraljezom, vidjena je milion puta, kao i ono osvestavanje Skorpiona. A sto se tice katolicke crkve u NDH, naravno da je jedna od najgorih delovanja verskih zajednica na ovim prostorima, tu svakako nema diskusije. Naravno, i sa ove strane je bilo slicnih "Bozjih ljudi" koji su se zaigrali rata (vidi pod: Momcilo Djujic)..

Citat
Где и кад конкретно? Цитат и линк до изјаве на неком електронском медију који није Б92 (јер су они познати по објективности). Ако не можеш да нађеш нигде другде, може и одатле. Ја сам мишљења да двоглави орао одлично функционише са обе главе, а не у једној. и шта ти тачно од "верског дела" смета у СПЦ?

Parada ponosa, svestenici ucestvovali u razbijanju. SPC je bila protiv anti-diskriminacionog zakona. Cekaj, crkva moze da bude protiv anti-diskriminacije? Odnosno, zar to ne znaci da se zalaze za diskriminaciju?
Hm, nisam spavao bas dugo, ali ova metafora bi trebala da znaci da ti ne mislis da Srbija treba da bude sekularna drzava, odnosno da bi crkva trebala da se mesa u drzavna pitanja?
Sto se tice verskog dela, nije SPC nista drugacija od katolicke crkve, tako da mi otprilike iste stavke smetaju.. Stav o abortusu, kontracepciji, LBGT osobama, etc, da ne nabrajam sada sve.. Ali to i nije toliko bitna stvar jer, kao sto sam rekao, nije karakteristicna samo za SPC, vec i za katolicke verske zajednice, muslimanske..
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 14494
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
Parada ponosa, svestenici ucestvovali u razbijanju.

Ономад кад је поп Жарко Гавриловић рекао да је грех што стављају "маестрални орган" тамо где не треба? Smiley то ти је разбијање било?  Smile мислим да су хомосексуалци на улицама Београда тог дана желели да сви разбијају параду као што је он разбијао.  Smile

Citat
SPC je bila protiv anti-diskriminacionog zakona. Cekaj, crkva moze da bude protiv anti-diskriminacije? Odnosno, zar to ne znaci da se zalaze za diskriminaciju?
Немој то да причаш, црква је била против тог закона али не као званични став цркве (јер црква нема нити би требало да има званичан став по државним питањима) него су се поједина свештена лица огласила као грађани који су забринути због срамног закона. Иначе да те питам, да ли си упознат са предлогом тог закона? онако добро?

Citat
Hm, nisam spavao bas dugo, ali ova metafora bi trebala da znaci da ti ne mislis da Srbija treba da bude sekularna drzava, odnosno da bi crkva trebala da se mesa u drzavna pitanja?
Наравно да не, црква се не меша нити би смела да се меша у државна питања, отуд двоглави орао још у Источном Римском Царству. Једна глава је држава, друга глава је Црква, а чине једно тело.
IP sačuvana
social share
Комплекс - Искуство за које је везана снажна емоција, спој овог когнитивног садржаја и емоције снажно утиче на понашање, нарочито када је из свесног потиснут у несвесни део психе.

Љубазно вас молим да, ако нисте схватили, без преке потребе не употребљавате термин.
Pogledaj profil GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
Apple iPhone 3Gs
Parada ponosa, svestenici ucestvovali u razbijanju.

Ономад кад је поп Жарко Гавриловић рекао да је грех што стављају "маестрални орган" тамо где не треба? Smiley то ти је разбијање било?  Smile мислим да су хомосексуалци на улицама Београда тог дана желели да сви разбијају параду као што је он разбијао.  Smile

Opet, ucestvovali su u tome. Svakako bespotrebno.

Citat
Немој то да причаш, црква је била против тог закона али не као званични став цркве (јер црква нема нити би требало да има званичан став по државним питањима) него су се поједина свештена лица огласила као грађани који су забринути због срамног закона. Иначе да те питам, да ли си упознат са предлогом тог закона? онако добро?

Ako najvisa svestena lica iznesu to kao svoj stav, onda to na neki nacin i predstavlja stav crkve jer nju predstavljaju upravo ti ljudi, zar ne? Da, relativno dobro sam upoznat sa predlogom zakona, procitao sam ga, a  i pratio diskusiju koja se vodila tih dana.. Konkretno, koji delovi su tebi zasmetali?
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 14494
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
Opet, ucestvovali su u tome. Svakako bespotrebno.

А јебига, био сам и ја тог дана на улици са буразером, ишли негде у Обреновац по неко прасе, и трубили кад смо кроз град пролазили, не мора да значи да сам и ја разбијао параду  Smile знам да је банализација, не мораш да скрећеш пажњу на то Smile

Citat
Ako najvisa svestena lica iznesu to kao svoj stav, onda to na neki nacin i predstavlja stav crkve jer nju predstavljaju upravo ti ljudi, zar ne?

Па не баш, пази, изјава индивидуе не представља став њиховог послодавца, условно речено. Сад рецимо, примера ради, мој деда је генерал тренутно у ВС и он каже у анкети политике на улици да му се не допада што је хлеб поскупео на 39 динара, јел то значи да је став Војске Србије да је хлеб прескуп? наравно да не значи.

Citat
Konkretno, koji delovi su tebi zasmetali?

Рецимо, члан 7. закона је идиотски.

Citat
Posredna diskriminacija postoji ako se lice ili grupa lica, zbog njegovog odnosno njihovog ličnog svojstva, stavlja u nepovoljniji položaj aktom, radnjom ili propuštanjem koje je prividno zasnovano na načelu jednakosti i zabrane diskriminacije, osim ako je to opravdano zakonitim ciljem, a sredstva za postizanje tog cilja su primerena i nužna.

Smiley 1 То би било применљиво да имамо црнце у држави, овако је смешно. Глупо је причати о дискриминацији хомосексуалаца када они реално нису у могућности да буду дискриминисани осим ако ту своју особину не истичу као нешто што их лично обележава. примера ради, ја могу да будем (далеко било) хомосексуалац, али ти, послодавац, то не би знао осим ако ја теби то не би рекао при разговору за посао. И шта онда? да ли би ти запослио неког ко се јавно изјашњава о својим сексуалним склоностима на разговору за посао? наравно да не би.
Чак и да сам рекао "волим да то радим са девојкама  Smile " ти би помислио "  Smiley 1 шта је овом јеботе, боли ме курац са ким волиш то да радиш  Smile " него би ти примарно било да ли знам да радим то за шта сам се пријавио.

а овакав члан даје хомосексуалцима предност при запошљавању. хипотетички, имају предност. То овако изгледа:
(потпуна банализација и карикирање, поента је битна)
-Dobar dan, ja zelim posao.
-Ок, дајте ваше квалификације?
-Еvo ih, ali da znate, ja sam homoseksualac.
- Smiley 1 ок, то ме не интересује, занима ме да ли знате да радите, а ове квалификације нису лоше, али имамо стучније људе пријављене за посао.
-Jel vi to meni zato sto sam homoseksualac?  Smile Vi necete da me zaposlite zato sto sam homoseksualac!  Smile Gde je Ivica Dacic?? STRAZA! STRAZA!  Smile
-Добро добро, немој да се дереш, ево ти посао.

Слично оном Affirmative Action у САД.

Онда, члан 12.

Citat
Zabranjeno je uznemiravanje i ponižavajuće postupanje koje ima za cilj ili predstavlja povredu dostojanstva lica ili grupe lica na osnovu njihovog ličnog svojstva, a naročito ako se time stvara strah ili neprijateljsko, ponižavajuće i uvredljivo okruženje. 
Ај реци на факсу, у друштву, још један виц о плавушама или полицајцима.  Smile

Члан 18.
Citat
Diskriminacija postoji ako se postupa protivno načelu slobodnog ispoljavanja vere ili uverenja, odnosno ako se licu ili grupi lica uskraćuje pravo na sticanje, održavanje, izražavanje i promenu vere ili uverenja, kao i pravo da privatno ili javno iznese svoja uverenja, u skladu sa zakonom.

значи треба да буду дозвољена сатанистичка окупљања на гробљима у поноћ? религија јебига, могу да је региструју тако и шта?
не крше закон осим ако не жртвују децу, али ако једу мртве пилиће могу да кажу да им је то религија и крај.

зајеби ме са тим.  Smile

Члан 21.
Citat
Rodni identitet i seksualna orijentacija je privatna stvar i niko ne može biti pozvan da se javno izjasni o svom rodnom identitetu i seksualnoj orijentaciji.
Svako ima pravo da izrazi svoj rodni identitet i seksualnu orijentaciju, a diskriminatorsko postupanje zbog izražavanja rodnog identiteta i seksualne orijentacije je zabranjeno.
Sloboda izražavanja rodnog identiteta i seksualne orijentacije iz st. 1. i 2. ovog člana odnose se i na slučajeve transseksualnosti.

Управо оно што сам писао малопре. Значи, ти некоме искажеш своје сексуално опредељење, и ако не буде како си ти хтео, ти можеш да кажеш да је то зато што си му рекао ког си сексуалног опредељења.

Има још пар ствари, везане за поверенике и касациони суд, али ме нервира да цитирам то.
IP sačuvana
social share
Комплекс - Искуство за које је везана снажна емоција, спој овог когнитивног садржаја и емоције снажно утиче на понашање, нарочито када је из свесног потиснут у несвесни део психе.

Љубазно вас молим да, ако нисте схватили, без преке потребе не употребљавате термин.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
Apple iPhone 3Gs
Citat
Па не баш, пази, изјава индивидуе не представља став њиховог послодавца, условно речено. Сад рецимо, примера ради, мој деда је генерал тренутно у ВС и он каже у анкети политике на улици да му се не допада што је хлеб поскупео на 39 динара, јел то значи да је став Војске Србије да је хлеб прескуп? наравно да не значи.

Da, ali da je tvoj deda dao izjavu u kojoj govori da je civilna vojska glupost koju treba zabraniti, to bi se svakako moglo preneti kao stav bar jednog dela VS.

Sto se ostalog tice, to nije za ovu temu. Ali recimo da si ti te clanove shvatio previse bukvalno, prilicno sam siguran da ce u praksi postojati neki kriterijum, odnosno da manjinske grupe nece ustvari biti u prednosti samim tim sto su manjina. Ovaj zakon bi samo trebao da olaksa zivot i spreci diskriminaciju onih nad kojima diskriminacija postoji. Ne znaci da ako homoseksualac sa zavrsenom osnovnom skolom moze da dodje na razgovor za neurohirurga i izjavi da je gay, mora da bude primljen, inace je to siguran znak da je diskriminisan Smile .. Ukoliko poslodavac moze da dokaze da je kriterijum odabira strucno znanje, odnosno da postoji neko ko je vise kvalifikovan za taj posao, onda homoseksualac nikakvih sansi nema da dobije spor. Isto tako, apsolutno mi nije jasno ko ce da govori to na prvom razgovoru. Ali cisto u teoriji.
Sto se tice satanista.. pa da.. ako ne krse zakon, javni moral ili bilo ciju sigurnost ne ugrozavaju na bilo koji nacin, onda im nije zabranjeno. Sto se tice okupljanja po grobljima, verovatno postoji nacin da se to zabrani..

Otisli smo presiroko.. Smile

IP sačuvana
social share

Friedrich Hayek

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 14494
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
Da, ali da je tvoj deda dao izjavu u kojoj govori da je civilna vojska glupost koju treba zabraniti, to bi se svakako moglo preneti kao stav bar jednog dela VS.
Свакако да је тако, и разумем ја шта ти причаш горе у вези тога, али став појединца речен независно од организације за коју је појединца запослен - је управо то. Став појединца.

Citat
Ali recimo da si ti te clanove shvatio previse bukvalno, prilicno sam siguran da ce u praksi postojati neki kriterijum, odnosno da manjinske grupe nece ustvari biti u prednosti samim tim sto su manjina.

Управо зато сам ти и рекао. Немаш места слободном тумачењу у правим законима. То је рупа у закону онда. Око тога је била полемика. Нико, а свакако ни ја, не каже да не треба да буде закон о дискриминисању, него да не треба да буде лоше формулисан као овај. Ако сам ја могао да га схватим тако, буквално, може још људи. Пракса је пракса, ок, и често се разликује од теорије, али у случају закона - то ти је црно на бело и пракса не сме да се разликује од теорије. Или долазимо у проблем. Као што смо дошли.

Citat
Sto se tice satanista.. pa da.. ako ne krse zakon, javni moral ili bilo ciju sigurnost ne ugrozavaju na bilo koji nacin, onda im nije zabranjeno. Sto se tice okupljanja po grobljima, verovatno postoji nacin da se to zabrani..
То ти захтева још пар закона. Рече једно неко мудар, "Што је држава трулија, то више закона доноси"  Smile

Citat
Otisli smo presiroko.. Smile

живота ми, са теме на тему, престани човече да ме прогониш  Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
a sta je novopeceni supervizor po nacionalnosti? i sta su mu preci bili po veroispovesti?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
Apple iPhone 3Gs
a sta je novopeceni supervizor po nacionalnosti? i sta su mu preci bili po veroispovesti?

Apsolutno nije stvar koja te zanima niti imam razloga da se pravdam. Ali ajde, cisto da bih ti udovoljio. Srbin, Hriscani, i ja sam krsten. Sta te jos zanima?
IP sačuvana
social share

Friedrich Hayek

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
mislim izvini sto pitam, ali odakle, odkud tolika odbojnost? mislio sam da takvi ljudi postoje samo na TV-u.   Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
Apple iPhone 3Gs
mislim izvini sto pitam, ali odakle, odkud tolika odbojnost? mislio sam da takvi ljudi postoje samo na TV-u.   Smile

Realno razmisljam? Nemam potrebu da slepo sledim tudja uverenja?
IP sačuvana
social share

Friedrich Hayek

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 32 33 35 36 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 02:07:47
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.