Prijatelju, ja sam Zemunac, ja bi trebalo najviše da se žalim na Rome. Ali mi ne pada na pamet da generalizujem bilo šta. Sa mnom u osnovnu je išla Romkinja koja je bila Vukovac, a i sad u srednjoj je odličan đak. Nit' krade, nit' smrdi.
Ne pada sneg da prekrije breg, već da svaka zver pokaže svoj trag.
Bivši ministar za rudarstvo i energetiku je ministar vera; Bivši ministar za upravu i lokalnu samoupravu je ministar prosvete; Bivši ministar unutrašnjih poslova sa dosijeom je i dalje ministar unutrašnjih poslova.
kreteni samo to mogu reci pa koji su nam kurac Romi i cigani krivi sramota ajmo okriviti nekog ko nema veze sa bilo kakvom politikom n aovim prostorima mozda samo jos da pocnemo da trazimo Cincare
Sramota je to sto si Nislija kao i ja a pricas takve stvari valjda znas kako je ovde u Nisu resavano njihovo pitanje 70-ih! Kad pogledam sta pisete ispada da su ih srbi gurali u konc. logore i u krecane!
70-tih je radjeno sve ok , ako znas. Naseljavani su u stanovima na bulevaru,itd... Posle su im napravili geto u stocnom trgu. neznas sustinu mozda
Ja zivim na Panteleju odmah ispod Somborske znas ti dobro o cemu ja pricam vec sam 2x pisao o tome i ako treba opet cu! U geto su sami otisli jer su hteli!!! Sredinom 60-ih godina u Nisu krece se sa izgradnjom dela naselja Pantelej prozvanim Somborska zbog ulice na kojoj su izlazile zgrade. Te zgrade su bile izgradjene iz fonda solidarnosti i socijalizma i dodeljeni su ciganima kao najugrozenijim gradjanima. Ubrzo zatim ispred zgrade dolaze njihova zaprezna kola, konji, ovce kucici i sve sto ide uz to, znaci govorimo o urbanom delu grada stambene zgrade zaboga!!! Setaju se gola deca po ceo dan muzika tresti, starci igraju sah znaci prava cigan mala od zgrada! Vremenom kako su stanovi postajali njihovo vlasnistvo oni su prodavali stanove i odlazili da zive u cigan mali, za te apre su kupovali neke kucice dole a ostatak para su ulagali u sivu ekonomiju znaci aktuelni sverc iz trsta i turske, otvorili ljudi tezge i poceli da rade! Vremenom su se svi odselili, ostalo je njih zanemarljivo mali broj ali ni dan danas oni nemaju nikakav problem sa ljudima koji nisu cigani zive najnormalnije! Licno imam jednog prijatelja drugara kazi kako hoces ciganin ima zenu i 2 deteta i sasvim je OK lik majke mi, znaci on je jedini ciganin u celoj zgradi u Somborskoj i nikada nikakve probleme nije imao on ni sa kim a niti je bilo ko imao problema sa njim. Razlika je u njemu zato sto su on i zena obrazovani ljudi (imaju srednje skole) znaci ima bar neku skolu, posten je i iskren, ponasa se normalno, nikada ne vredja i ne pravi gluposti, odrzava licnu higijenu, rade i on i zena, deca mu idu u obdaniste sa drugm decom (da ne kazem nasom) i nikada nisu imali nikakvih problema! Hocu da kazem da se sve moze kad se hoce ali morate da shvatite da olos ne zeli da zivi bolje hoce da ide u cigan malu da se valjda u blatu i da smrdi da valja neke farmerke i petarde, kad cete da shvatite to?! Pre dve nedelje sam bio u cigan mali drzava im je delila pomoc verujte 2 kubna metra drva za ogrev dobijaju na mesec i po dana za dzaba, i to im istovaraju radnici iz srbija suma, dok se radno sposobni cigani kriju i ne zele da pomognu jer oni inace nista ne rade, moj prijatelj je direktor u socijalnom kaze non stop im deli pomoc novcanu naravno, zena kod koje su dosli da istovare drva nije bila tu, staje taksi ona izlazi placa, kaze bila kod frizera ejjjjj a socijalna pomoc joj sleduje! Hvale se kako ne placaju ni struju ni vodu ni gradski prevoz, i sad ti meni pricas da ja treba da budem tolerantniji pa gde ces vecu toleranciju! Hranimo trutove i placamo neradnike jos nas ovaj mali proglasava za fasiste!
Pa somborska naseljena sredinom 80-tih. Imao moj brat stan tamo. Dobio ga od drzave kao i svi ostali za 15 maraka
nazalost srbi nisu dovoljno rasisti ,zato i jesmo u toliko loshem polozaju
mi moramo da shvatimo da nema nikog drugog ko ce nas zashtiti osim nas samih - ako srbi nestanu za 50 ili 100 godina ,uopshte nece biti vazno da li ce u istorijskim knjigama da pishe da smo bili zlochinci ili pravednici ...
E ovo je sustina , evo uzmimo primer Nemacke koja je uradila sta je uradila a danas kad neko pomene Nemacku meni je prva pomisao fudbal i niko ne optuzuje nekog Nemca sto mu je deda pobio 1000 ljudi . A drugi primer je Turska i njihov Kemal Ataturk koji je pobio 1 500 000 Jermena , a on je tvorac Turske drzave i njegov lik je najsvetliji za Turke !
pogledajmo sve te narode koji su poznati po svom rasizmu :
nemci , japanci , jevreji , pa chak i "komshije" hrvati ...
mi mozemo o njima da mislimo shta god hocemo ,ali istina je da su svi oni u boljem polozaju nego mi .
jednostavno , te ideje o jednakosti rasa , multikulturalnosti .... ne rade .... u stvarnosti uvek dolazi do rasne borbe ,a ako budemo izjednachavali srbe i rome , u startu cemo davati prednost romima .
Pa somborska naseljena sredinom 80-tih. Imao moj brat stan tamo. Dobio ga od drzave kao i svi ostali za 15 maraka
Rekao sam da je izdgradnja pocela sredinom 60-ih sto je tacno a useljavanje je krenulo pocetkom 80-ih,nemj molim te da me ucis ja tu zivim ceo zivot, elem, jel ti bata ispricao istu pricu kao ja o ciganima?
Prijatelju, ja sam Zemunac, ja bi trebalo najviše da se žalim na Rome. Ali mi ne pada na pamet da generalizujem bilo šta. Sa mnom u osnovnu je išla Romkinja koja je bila Vukovac, a i sad u srednjoj je odličan đak. Nit' krade, nit' smrdi.
Sa mnom su isla 2 cigana u razred brat i sestra bili su samo 3 nedelje u skoli jer kasnije je mali otisao sa dedom da sakuplja kartone jebes skolu a ova sestra njegova se nije ni pojavljivala, ponavljam niko im nikada nije branio da idu u skolu niti ih je ko maltretirao sta vise dobili su dzaba knjige od skole te iste knjige koje su moji roditelji platili za mene, i nisu hteli da idu u skolu. Nije drustvo krivo sto oni nemaju razvijenu svest da treba da se se skoluju i obrazuju i to za dzabe!!
« Poslednja izmena: 08. Dec 2007, 16:19:50 od Dominick »
Sa mnom su isla 2 cigana u razred brat i sestra bili su samo 3 nedelje u skoli jer kasnije je mali otisao sa dedom da sakuplja kartone jebes skolu a ova sestra njegova se nije ni pojavljivala, ponavljam niko im nikada nije branio da idu u skolu niti ih je ko maltretirao sta vise dobili su dzaba knjige od skole te iste knjige koje su moji roditelji platili za mene, i nisu hteli da idu u skolu. Nije drustvo krivo sto oni nemaju razvijenu svest da treba da se se skoluju i obrazuju i to za dzabe!!
Ugroženim grupama mora da se da šansa. Ne znači da će je iskoristiti. Ako ne mogu da prežive, skupljaće kartone. Tu opet nastupa društvo sa svojim programima..
Ne pada sneg da prekrije breg, već da svaka zver pokaže svoj trag.
Bivši ministar za rudarstvo i energetiku je ministar vera; Bivši ministar za upravu i lokalnu samoupravu je ministar prosvete; Bivši ministar unutrašnjih poslova sa dosijeom je i dalje ministar unutrašnjih poslova.
u srbiji su srbi najugrozenija grupa ,jer se svi favorizuju u odnosu na srbe . zashto umesto romima te stanove solidarnosti ne bi dali srbima - ima toliko siromashnih ljudi ,samohranih majki ,izbeglica - svi bi oni taj gest cenili mnogo vishe nego romi
nazalost ,od svega toga nema nishta - za to vreme romi siluje srpkinje , muche srpske starce , prebijaju bolesne ljude ....
a srbi maltretiraju rome na ulicama panceva u centru grada, svakodnevno.
tinejdzeri se izivljavaju na deci koja prose. muka mi je svih vas fassita.
da je ovo pravna drzava, (a postace) lepo bih licno oterao jedno 20ak fasista u zatvor ili bih ima bar dzepove ispraznio.
toga ima na svakom koraku.
poremeceni ljudi to ne mogu da shvate, naravno. ali zato, kad ih po dzepu osaselje(ili po licu penderkom) valjda ce prestati da se ponasaju kao stoka, pa cemo konacno postati normalan narod, narod koji se zgrazava na ovakve fasisticke izjave drzavih funkcionera. to sve treba na rodbiju u posebne gay delove zatvora na duze, bez gaca.
zlochinaca ima svuda ,samo je kod roma to vishe izrazeno . u poslednje vreme su se okurazili zbog tih pricha o ravnopravnosti i izivljavaju se nad srbima ,shto pre nikad nisu smeli u toj meri ...
srbi su silovali, ubijali decu, bebe przili u rernama. to nije normalno. toliki odziv za okupiranje drugih zemalja nije bilo ni u fasistickoj nemackoj.
naravno, vi ste se svi slaozili na temi o 'ruskom analiticru' ( ustvri hitleru, lagao sam da bih vas navukao na) pa ste i dokazali da ste fasisti.
a evo, ovo sve pokazuje da sam bio u pravu u prvom postu teme. ja
Pitanje za vas kojima smeta izjava Dragan Jovanovica! Dali biste voleli da vam prvi komsija bude cigan ili kako kazete Rom? Ja iskreno nebi tj smetalo bi mi. OK nazovite me fasistom zbog toga.
ti si jebeni fasista. i svaki psihijatar ce ti reci da nisi normalan.
meni je prvi komsija levo od mene rom, a preko puta kinez.
a desno od mene je babetina-srpkinja koja gaji svinje i pored zabrane. svake godine joj dolaze da ruse ta sranja i govna, a glupaca srpska, ne zna kad joj se normalno prica...ili je za to kriv njen sin? nebitno, oni su npr srbi pa su 5 puta veca stoka od svih kineza i roma(cigana...nebitno)
razmislite realno : koliko tih "normalnih" roma poznajete i srecete na ulici ?
a koliko onih "drugih" koji su ili teret ili pretnja drushtvu ?
genetika je nazalost takva kakva je - i mi tu ne mozemo mnogo da uchinimo ...
joooj, pa mi smo stvarno fasisticki narod vise nego sto sam mislio.
jedno cigance sam odvezao kuci kolma prosle zime. (poznat mi je bio jer je jednom nahranio mog psa) kada sam izlazio, ispao mi je novcanik, i on mi kaze:ciko, ciko, ispade ti ovo...
znam bar 100 govnara srpskih koji to ne bi uradili..
vi sto ste ograniceni, samo vama na stetu.
fasisti ste, i nenormalni. tuzno je sto to ne shvatate.
U jebote pa ti si bolji od Majke Tereze....promenio bi misljenje posle 10 dana!
supre mod-super naci... ja jos nisam promenio misljenje, a zivim blizu buvljaka u Pancevu... kao sto rekog, jedino mi smeta ona stoka srpska sa svinjama.