Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Evropsko prvenstvo za mlade U21-Holandija 2007  (Pročitano 41778 puta)
Zvezda u usponu

Dan je tmuran,ja mamuran...

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1224
Zastava srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Minefield 3.0a6pr
mob
HTC 
Ubedljivo igrac utakmice Ivanovic, cak mislim da samo zahvaljujuci njemu nismo primili gol

Tako je @tribiani,decko je fantazija,naravno i svi ostali pored njega...Svaka cast momci,rusimo Evropu Smile Smile

U-21: Srpski "orlići" u finalu EP!

Mlada reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva u Holandiji, pošto je golovima Aleksandra Kolarova u 4. i Dragana Mrdje u 87. minutu savladala Belgiju rezultatom 2:0.

"Orlići" će se u subotu od 20.45 časova u Groningenu boriti za naslov kontinentalnog prvaka sa domaćom selekcijom, koja je u prvom polufinalu tek nakon 16(!) penal-serija eliminisala Englesku.

Vodeći gol na spektakularan način je postigao Kolarov, iz slobodnog udarca sa oko 35 metara. Novopečeni levi bek Lacija imao je nameru da centrira, ali je lopta u kaznenom prostoru prošla pored buketa igrača, nezgodno odskočila i odsela u donjem desnom uglu zapanjenog golmana Logana Bejlija, zvanično najzgodnijeg fudbalera u Belgiji prošle godine!

Kolarov je ovim pogotkom neodoljivo podsetio na majstoriju Siniše Mihajlovića sa utakmice protiv Nemaca na Mundijalu 1998, ujedno nagovestivši da bi u dresu "nebeskoplavih" iz Rima mogao da na dostojan način zameni aktuelnog pomoćnog trenera Intera. Branislav Ivanović i Djordje Rakić bili su za po desetak centimetara "kratki" u skoku, ali ispostavilo se da je tako bilo najbolje.

Iako su naši fudbaleri veoma rano došli u vodjstvo, prvu stoprocentnu priliku stvorili su belgijski "crveni djavoli". Još se igrao prvi minut, kada je Tom De Mul centrirao sa leve strane, a Maruan Felaini sa peterca poslao loptu preko prečke, verovatno ne sanjajući da će do kraja meča propustiti još dve sjajne šanse.

Gol je srpskom timu dao mogućnost da igra rasterećeno i smireno. Protivnik je bio naizgled ofanzivniji, ali "orlići" su do poluvremena lako mogli da povećaju na 2:0.

Prvo je Milan Smiljanić u 34. minutu maestralno "izbacio" u kazneni prostor Djordja Rakića, a napadač OFK Beograda, koji je dobio prednost u odnosu na Mrdju, nije uspeo da sa desetak metara savlada Bejlija, pošto je ovaj pravovremeno istrčao i ušao mu u šut.

Minut kasnije Dejan Milovanović je poslao "bombu" pod prečku belgijskog gola, medjutim, Srbija ipak nije povela rezultatom 2:0, pošto je poljski sudija Malek opravdano zaustavio igru zbog prekršaja Rakića nad Fertongenom.

Kontra sačuvala pobedu

Belgijanci su u drugom poluvremenu pojačali pritisak, a naša odbrana nekoliko puta se našla na velikim mukama. Felaini je u 61. minutu posle dodavanja Kevina Miralasa izašao sam ispred Damira Kahrimana, ali mu je ovaj skratio ugao i odbio loptu u polje. Četiri minuta kasnije ponovo Felaini - centrirao je Sep De Ruver, a zlosrećni ofanzivac Standarda poslao loptu tik pored leve stative.

U toj fazi utakmice, "orlići" su se već potpuno preorijentisali na kontranapade. Branislav Ivanović u 73. minutu je osvojio loptu ispred našeg šesnaesterca, herojski pretrčao više od 60 metara, ali onda uputio slab šut po zemlji, kada je bilo daleko pametnije uposliti Boška Jankovića na levom ili Djordja Rakića na desnom krilu.

I kako to često biva, gol koji je otklonio sve dileme pao je u jeku protivnikove inicijative. Selektor Belgije De Sar izvukao je iz rukava poslednjeg "keca" uvodjenjem nespremnog kapitena Martena Martensa, zaigrao sa trojicom napadača i ostavio svoju mrežu nezaštićenom, što mu se ubrzo osvetilo.

U želji da otkloni opasnost ispred Miralasa, Kolarov je duboko sa naše polovine ispucao loptu u napad, Boško Janković je "kresnuo" glavom i prosledio ka Mrdji, koji se ubacio u prazan prostor i sa 17 metara rutinski savladao istrčalog Bejlija.

Inače, predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić pre početka utakmice je na terenu održao govor u kojem je pozvao navijače da navijaju fer, bez rasističkih i nacionalističkih slogana, učinivši to i na srpskom i engleskom jeziku. Nakon toga, fudbaleri oba tima su prilikom intoniranja himni nosili majice "Ujedinjeni protiv rasizma".

FSS će 1. jula na sastanku Disciplinske komisije UEFA saznati na koji način će biti kažnjen zbog uvreda na rasnoj osnovi, koje su srpski navijači tokom utakmice sa Engleskom uputili tamnoputom defanzivcu protivničkog tima Nedimu Onuohi.

Selekcija Srbije sastavljena od fudbalera mladjih od 21 godine pre tri godine u Nemačkoj je izgubila finale EP od Italije, dok je prošle godine u Portugalu eliminisana u polufinalu od Ukrajine, slabijim izvodjenjem jedanaesteraca. Valjda će treća biti sreća!

ARNEM. STADION: Gelredom. GLEDALACA: više od 15.000.
SUDIJA: Robert Malek. ŽUTI KARTONI: Rakić 23', Duško Tošić 80', Basta 84' - Lomberts 82', Blondel 90+2'.
STRELAC: Aleksandar Kolarov 4', Dragan Mrdja 87'.

SRBIJA: Kahriman - Rukavina, Ivanović, Duško Tošić, Kolarov - Smiljanić, Drinčić - Janković, Milovanović (od 90' Babović), Zoran Tošić (od 66' Basta) - Rakić (od 76' Mrdja). SELEKTOR: Miroslav Djukić.

BELGIJA: Bejli - De Ruver, Lomberts, Fertongen, Pokonjoli (od 86' Martens) - Harun, Vanden Bor, Blondel - Felaini, De Mul (od 77' De Smet) - Miralas. SELEKTOR: Žan Fransoa De Sar.

Izvor:Mondo
« Poslednja izmena: 20. Jun 2007, 23:30:25 od dox »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Kad Ima Volje Ima i Načina

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 411
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung d900i
Srbija - Belgija 2:0.

Tako se igra braco Srbi...

Evropo stize novi prvak....

Nadam se da cemo i holandjane dobiti sa slicnim rezulatatom...
IP sačuvana
social share
Znam ko sam i ne tražim da budem shvaćen
Edit by SerbianFighter: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Правда за Уроша

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19943
OS
Windows XP
Browser
Opera 7.50
mob
LG L5 II
Nije bitno kojim rezultatom, bitno je samo da ih dobijemo  Smile
IP sačuvana
social share
Гостовања су кева!!! Инострана гостовања су две кеве!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Beauty is in the eye of the beholder

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6698
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Samsung Galaxy S8
jeste videli sta rade basta i smiljanic ko da igraju 100 godina zajedno Smile Smile Smile

Mogli bi malog da dovedemo u Zvezdu, valjao bi nam  Smile Smile

Nas izlazak na teren, OK je, samo mrzim to sto moramo da se slihtamo Evropi

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Kad Ima Volje Ima i Načina

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 411
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung d900i
Nema tu slihtanja. To je u redu i moralno je...

Rasizam ne treba da pretstavlja srbiju...kod nas nikad nije bio toliko izrazen...

Sa druge strane Amerikanci su i danas dan najveci rasisti a ipak diktiraju tempo svetu...

SRBIJA
IP sačuvana
social share
Znam ko sam i ne tražim da budem shvaćen
Edit by SerbianFighter: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

CS Maniac

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 5699
Zastava Novi Sad Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
SonyEricsson k300i
Svaka cast momcima za sinocnu utakmicu zasluzeno su dobili Belgiju, a sad idemo na domacine  Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Beauty is in the eye of the beholder

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6698
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Samsung Galaxy S8
Fudbaleri Srbije pobedili Belgiju (2:0) u polufinalu EP za mlade

Za tron sa Holandijom

FINALE! Mlada fudbalska reprezentacija Srbije našla se u završnici Evropskog prvenstva u Holandiji, u polufinalu je savladana Belgija sa 2:0. Put do Groningena, gde nas u borbi za evropski tron u subotu (20.45) očekuje selekcija domaćina i aktuelnih šampiona, prvi je pronašao Aleksandrov Kolarov. Njegov centaršut sa 37 metara u četvrtom minutu nije uspeo niko da uhvati od srpskih ili belgijskih fudbalera, ali ni golman „crvenih đavola“ Bejli.
Radost oko tri hiljade naših navijača, muk na ostatku tribina, „orlići“ su u tom trenutku napravili ogroman korak ka plasmanu u finale. Istovremeno, to kao da je bio znak za igrače Belgije da pojačaju pritisak, u tim trenucima imali su inicijativu, ali kada bi ona došla do Boška Jankovića, usledili bi oštri startovi na našu prvu zvezdu, koji je uprkos tome u nekoliko navrata uspeo propisno da izvoza protivničku odbranu. Najveća prilika da se udvostruči vođstvo, propuštena je u 34. minutu, kada je Rakiću posle vazdušnog duela sa protivničkim igračem sviran faul u napadu, a na odbijenu loptu naleteo je Milovanović koji ju je smestio u mrežu, međutim pogodak je poništen zbog starta Rakića. Istina, Belgijanci su imali prvu priliku na susretu, već posle 120 sekundi, pripretili su Kahrimanu, Felaini je sa samo pet metara poslao loptu preke prečke, ali treba napomenuti da tokom prvih 45 minuta nijedan njihov šut (pet) nije išao u okvir gola.
U nastavku, naš rival je pokušavao na sve načine da se približi golu Kahrimana, ali su Srbi uspešno blokirali prilaze šesnaestercu, tako da tokom prvih deset minuta drugog poluvremena nije bilo ozbiljnijih prilika. Izabranici selektora Miroslava Đukića, ipak prave prvu grešku u poslednjem redu u 61. minutu, Van de Bore je iskoristio neuspelu ofsajd zamku, izašao sam ispred Damira Kahrimana, koji je sjajno intervenisao. Belgijanci su imali još dve odlične prilike, naš golman je ponovo bio na visini zadatka, drugi put lopta je prošla nekoliko milimetara pored stative. Reprezentacija Srbije uzvratila je u 73. minutu, preko kapitena Branislava Ivanovića, koji je prvo sjajno presekao napad Belgijanaca na našoj polovini, a zatim pretrčao gotovo ceo teren i šutirao između dvojice protivničkih igrača sa nekih 16 metara, ali je golman Bejli odbranio. Plasman u finale Evropskog prvenstva, potvrdio je Dragan Mrđa, tri minuta pre kraja kada je pogodio za nedostižnih 2:0. Odlična uvertira pred novo finale, drugo za Jankovića, Ivanovića i Milovanovića, fudbalerima Srbije preostalo je još samo da nadjačaju Holanđane, kako bi se popeli na evropski presto.

Govedarica: Napašćemo titulu

Dejan Govedarica, pomoćni trener, poručuje pred finale:
- Prepustićemo Holanđanima ulogu favorita, jer su domaćini. Imamo priliku da ih napadnemo iz drugog plana, pokušaćemo da to i iskoristimo. Srećom Belgijanci nisu uspeli da iskoriste grešku koju smo napravili već u prvom minutu, a posle su me malo i iznenadili, jer su stalno pokušavali sa dugim loptama, koje smo mi lako iskontrolisali.

„Mi ludaci, bićemo prvaci“

„Mi ludaci, bićemo prvaci“ orilo se u svlačionici fudbalera Srbije posle plasmana u finale. Boško Janković, jedan od najboljih igrača naše selekcije:
- Atmosfera je zaista fenomenalna, ovako nešto do sada nisam doživeo. Presrećan sam, prvo smo obezbedili plasman na Olimpijske igre, a zatim i ušli u finale. Holanđani jesu favoriti, a ukoliko to pokažu i na terenu pružićemo im ruku. Mogu samo da obećam da ćemo ostaviti srce, dresove, šorceve, kopačke na terenu kako bi pobedili - poručio je Janković.
Milan Smiljanić bio je ponovo pokretač svih akcija „orlova“.
- Belgijanci su odlična ekipa, ali nisu imali sreće u polufinalu, jer su naleteli na nas. Bilo je izuzetno sparno vreme za igru, nadam se da tako neće biti i u finalu. Priznajem, Holanđani su favoriti, ali mi je drago što ćemo protiv njih igrati za titulu.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 984
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
SonyEricsson w810i
srbija ce danas da pobedi ja bar verujem u njihovu pobedu , a  i holandija ce da pobedi mislim da ce presudit domaci teren , a nekako su mi i bolji holandjani od engleza...
znaci finale Srb-Hol

sta sam vam reko  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 4859
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
Штета што нису смрадови Енглези па да разбијеми и њих и судије и црнце и малезе и белце.
Србија до Токија, а од токија Република Српска.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
srbija do tokija preko milvokija Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.