Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 17:52:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Da li ste za ili protiv Eutanzije ??
Za
76.6%  (49)
Protiv
23.4%  (15)
Ukupno glasova: 64
Idi dole
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: eutanazija??  (Pročitano 45897 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Nitko nije sam odlučio roditi se, niti smije sam odlučiti umrijeti.

И где је ту слобода избора?

Ti možeš da se ubiješ i u tome je sloboda izbora...

Možeš da radiš šta hoćeš, ali kad tad ćeš odgovarati za to. Ukoliko želiš da ne odgovaraš "ne smiješ" izazvati ni uzrok toga.

И ту се разилазимо. Ја верујем да нема коме да се одговара.

Пирокс,
Сваки чин је могуће злоупотребити, па и овај. Уосталом, ни камера није смишљена за снимање филмова за педофиле, па се користи и у ту сврху. Али, са јасним и строгим законским правилима и, назовимо тако, комисијом која доноси одлуку је ли будући покојник при чистој свести, или минимални рок који неко треба да проведе у коми да би се уопште о таквој одлуци расправљало, могућност злоупотребе би се смањила.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Пирокс,
Сваки чин је могуће злоупотребити, па и овај. Уосталом, ни камера није смишљена за снимање филмова за педофиле, па се користи и у ту сврху. Али, са јасним и строгим законским правилима и, назовимо тако, комисијом која доноси одлуку је ли будући покојник при чистој свести, или минимални рок који неко треба да проведе у коми да би се уопште о таквој одлуци расправљало, могућност злоупотребе би се смањила.
Ja volim ovaj forum jer uvek nešto novo saznajem.Istraživanjem na ovu temu sam naišao i na Palijativno zbrinjavanje.
Zašto čoveka ubiti, kada kroz Palijativno zbrinjavanje bolesnik može umreti dostojanstveno i bez bolova kao drugi ljudi? I naravno da bilo kome bude na savesti.
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
mob
Bosch ima centrifugu
decky999, немој на мене да пројектујеш своје илузије и страхове...  Smile

Овде дискутујемо о једном етичком проблему и његове 2 гране: да ли је исправно желети еутаназију (по мени је то одустајање од живота, губитак наде, постојање суицидалних мисли ...) или пружити некоме еутаназију ( по мени је то убиство)

Ја верујем у живот, односно у Животодавца, тачније у вечни живот, јер истински живот не познаје смрт, одвајање од оних којих волиш и који тебе воле... Тамо где је Бог, наш извор живота, ту не може бити смрти. Смрт је и дошла као последица прекида заједнице са Богом, а у Господу Исусу Христу смо поново добили прилику да обновимо изгубљену заједницу и јединство...

Дакле, нема страха од смрти!

Лепо је што бринеш за мене и захвалан сам ти на томе, али да те умирим ( не као у Точку времена  Smile), докле год сам у Христу и чиним вољу Божију, нико и ништа ме не може застрашити.
Ко може да нас отргне од љубави Божије?
Љубав надмашује све поноре, па и понор смрти!
Љубављу живимо, љубављу и постојимо, тачније само они који воле и који су вољени изистински постоје  (надам се да нисам прећерао, ако јесам, исправите ме  Smile)

Prijatelju - zivot u nama je nas duh - on nikada ne umire - i ne samo to on zna da on nikada neumire. On koristi nase telo da bi proziveo iskustveno samog sebe - sopstvo postojanja - iskustveno postojanje je ono za cime tezi nas duh. Telo je alat - cekic i srafciger - metod kako doci do cilja ali ne i cilj sam po sebi. Kada nas duh shvati da od tela vishe nema nikakve koristi on ce sve uraditi da to telo napusti. Ako znamo da necije telo nema nikakve sanse oporavka eutanazijom samo pomazemo duhu da sto pre napusti telo i pokrene neki novi ciklus iskustvenog ucenja. Nema greha nema grize savesti. Gledaj na to kao na promenu guma na kolima. Da li bi plakao svaki put ako bi trebao da promenic celave gume koje klizaju na kisi? Da li bi se borio da se zatvore vulkanizerske radnje - ili bi shvatio da je neophodno da se neke stvari odbace da bi se neke nove absorbovale na bolji nacin.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Ili kada zmija menja kožu,dali plačemo?
Mnogi ne prihvataju postojanje duše i onostranih svetova,zato vrlo teško objasniti stvar sa duhovne strane gledišta.
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Ali Deki odustajanjem, samoubistvom bilo ono lično ili uz asistenciju drugih, se gubi jedan dragocen element spoznaje.

Zamisli ženu koja se poraqđa u ogromnim bolovima. Čim se porođaj okonča ti bolovi prestaju i sva njena pažnja se usredsredi na dete. Slično je i sa rođenjem karaktera koji ne traži lakša rešenja. Neprocenjiva je dobit od toga.

E drugo je pitanje održavanja u životu na aparatima nekog ko neće biti sposoban da živi bez aparata.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Sve sto imamo u zivotu se moze negativno i pozitivno iskoristiti. Imamo lekove pa necemo njih da zabranimo jer ima ljudi koji zloupotrebljavaju. Imamo oruzje za lov i odbranu ali mnogi koriste za mutne radnje.
Ja smatram da ako covek pati i na aparatima je da se eutanazija dozvoli, jer u cemu bi bila poenta muciti se toliko.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

....volim Republiku Srpsku.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
mob
Nokia 
eee tu je crkva da nas nauci sta je dobro ,a sta ne! Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
a oni se razumeju u te stvariiiiiiiiii Smile Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"Nisu loša vremena, nego čovek."

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Samsung Z 240
Ali Deki odustajanjem, samoubistvom bilo ono lično ili uz asistenciju drugih, se gubi jedan dragocen element spoznaje.

Zamisli ženu koja se poraqđa u ogromnim bolovima. Čim se porođaj okonča ti bolovi prestaju i sva njena pažnja se usredsredi na dete. Slično je i sa rođenjem karaktera koji ne traži lakša rešenja. Neprocenjiva je dobit od toga.

E drugo je pitanje održavanja u životu na aparatima nekog ko neće biti sposoban da živi bez aparata.
E baš o tom životu na aparatima i pričam sve vreme ove diskusije.
Trebalo bi uvesti sistem kao i sa doniranjem organa. Dok je čovek  zdrav treba da donese odluku da li, u slučaju da mu se desi nešto i da bude priključen na aparate (bez kojih nemože da živi) želi da tako vegetira ili želi da ga isključe.
Stvar izbora.
Porođaj je bolno iskustvo (pretpostavljam, jer još nisam prošla kroz to), ali je to smislen bol, donošenje deteta na svet.
IP sačuvana
social share
Ništa nije samo po sebi dobro, ni loše, zavisi samo šta o njemu mislimo
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Trebalo bi uvesti sistem kao i sa doniranjem organa. Dok je čovek  zdrav treba da donese odluku da li, u slučaju da mu se desi nešto i da bude priključen na aparate (bez kojih nemože da živi) želi da tako vegetira ili želi da ga isključe.
Stvar izbora.
Trebalo bi uvesti izbor dali uopšte žele da se priključe na mašinu.Ja prvi ne bi pristao da mi se gurkaju raznorazne igle i cevi u mene, i da me kljukaju sa raznim veštačkim hemikalijama.Jer kada dozvoljavaju da ih se priključe,nema više predomišljaja.
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 17:52:10
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.355 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.