Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Maj 2026, 08:15:50
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: EU - Za ili Protiv?
Za
57.3%  (114)
Protiv
42.7%  (85)
Ukupno glasova: 199
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 140
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: EU - Za ili Protiv  (Pročitano 83833 puta)
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia ispo iz modu
Twice, Nikola

Slazem se sto se tice sansi za zaradu.

Sto se tice standarda koji spominje Twice,to je vazilo kao tacno u proslosti. Medjutim vremena se menjaju. Problem je sto sa 2.000 EUR mozes mnogo bolje da zivis u Ceskoj ili Madjarskoj nego u Srbiji...zbog nepostojanja snazne trzisne konkurencije, i dalje prisutnih visokih carina, visokih stopa trgovinskih marzi Beograd je skuplji za zivljenje od Praga ili Budimpeste..

Pa da ali u madjarskoj! A ko u madjarskoj ima 2 soma platu?  Smile Koji procenat madjara zaradjuje 2 soma majke ti? Zashto konstantna zamena teza?! Pa madjari koji rade naprimer u metrou imaju skoro identichne plate kao gradjani Srbije koji rade u metrou, a koliki su troskovi zivota u madjarskoj a koliki u Srbiji??? To bi bilo super sto vi pricate, ali tek kada bi stvarno i bilo tako. Tiger prica o platama u Nemackoj a zivi sa mamom i tatom i oni ga skoluju, pa sto sam sebi ne placas stan i skolovanje i uz to kupish i auto ako je tako kako ovde pokusavas da predstavish?  Smile

Citat
twice okači nam sliku te madjarice , trenutno me to najviše zanima ...... 
  Nishta posebno, ako vec dolazish u Srbiju imash ovde daleko lepshih madjarica  Smile

I naravno da ovde situacija nije sjajna ali ako si iole snalazljiv mozes lepo da zivis,a ne kao mnogi na zapadu da cele godine mastas samo o godisnjem odmoru, a da ti sav trosak za garedrobu bude kupovina pidzame, jer si radno odelo dobio u firmi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
SonyEricsson k800i i D820
Twice, Nikola

Slazem se sto se tice sansi za zaradu.

Sto se tice standarda koji spominje Twice,to je vazilo kao tacno u proslosti. Medjutim vremena se menjaju. Problem je sto sa 2.000 EUR mozes mnogo bolje da zivis u Ceskoj ili Madjarskoj nego u Srbiji...zbog nepostojanja snazne trzisne konkurencije, i dalje prisutnih visokih carina, visokih stopa trgovinskih marzi Beograd je skuplji za zivljenje od Praga ili Budimpeste..

Pa da ali u madjarskoj! A ko u madjarskoj ima 2 soma platu?  Smile Koji procenat madjara zaradjuje 2 soma majke ti? Zashto konstantna zamena teza?! Pa madjari koji rade naprimer u metrou imaju skoro identichne plate kao gradjani Srbije koji rade u metrou, a koliki su troskovi zivota u madjarskoj a koliki u Srbiji??? To bi bilo super sto vi pricate, ali tek kada bi stvarno i bilo tako. Tiger prica o platama u Nemackoj a zivi sa mamom i tatom i oni ga skoluju, pa sto sam sebi ne placas stan i skolovanje i uz to kupish i auto ako je tako kako ovde pokusavas da predstavish?  Smile

Citat
twice okači nam sliku te madjarice , trenutno me to najviše zanima ...... 
  Nishta posebno, ako vec dolazish u Srbiju imash ovde daleko lepshih madjarica  Smile

I naravno da ovde situacija nije sjajna ali ako si iole snalazljiv mozes lepo da zivis,a ne kao mnogi na zapadu da cele godine mastas samo o godisnjem odmoru, a da ti sav trosak za garedrobu bude kupovina pidzame, jer si radno odelo dobio u firmi.

Cuj pa sto neplacam sebi...pa nemogu ja da radim da imam auto i da imam stan i jos da idem na faks....nije mi to ni potrebno imam dosta novca od moje zarade,za sebe....ajde mi reci Twice koliko ljudi u Srbiji koji studiraju imaju svoj stan i svoje auto i jos da zaradjivaju da se mogu priustiti nesto....ti meni nesto pricas a 80% mladih do 30 godine zive kod svojih roditelja u Srbiji jer se nemogu priustiti stan i jos uz to skolovanje...da da evo na zapadu se masta o godisnjem odmoru a u Srbiji ljudi priuste sebi to svaki cas....
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia ispo iz modu
Citat
Cuj pa sto neplacam sebi...pa nemogu ja da radim da imam auto i da imam stan i jos da idem na faks....nije mi to ni potrebno imam dosta novca od moje zarade,za sebe....ajde mi reci Twice koliko ljudi u Srbiji koji studiraju imaju svoj stan i svoje auto i jos da zaradjivaju da se mogu priustiti nesto....ti meni nesto pricas a 80% mladih do 30 godine zive kod svojih roditelja u Srbiji jer se nemogu priustiti stan i jos uz to skolovanje...da da evo na zapadu se masta o godisnjem odmoru a u Srbiji ljudi priuste sebi to svaki cas....

Pa ti poslednji koji o tome mozhe bilo shta komentarisati jer isto tako zivis sa roditeljima i od njih zavisish  Smile U cemu je razlika izmedju tebe, nekog u Srbiji, Hrvatskoj ili bilo gde koji zavisi od roditelja?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Nije zamena teza...Madjari i Cesi imaju bolje plate u proseku nego u Srbiji...a i sa platom od 400 eur mozes sebi vise da priustis u tim zemljama nego u Srbiji jer su jeftinije zemlje za zivot.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Citat

Pa ti poslednji koji o tome mozhe bilo shta komentarisati jer isto tako zivis sa roditeljima i od njih zavisish  Smile U cemu je razlika izmedju tebe, nekog u Srbiji, Hrvatskoj ili bilo gde koji zavisi od roditelja?  Smile

Razlika je da ovdje prosjecno se ljudi daleko daleko prije 30 osamostale i sto u Srbiji su mladi  sa roditeljima zato sto im ekonomija nepruza toliku placu da bi mogli sami opstati....u Srbiji su ljudi radi uzasne situacije,gdje ti stan kosta 200€ a prosjecna plata Srbije ako se dobro sjecam je 260€....
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia ispo iz modu
Nije zamena teza...Madjari i Cesi imaju bolje plate u proseku nego u Srbiji...a i sa platom od 400 eur mozes sebi vise da priustis u tim zemljama nego u Srbiji jer su jeftinije zemlje za zivot.

To mozes da pricas nekome ko nije nikad bio u madjarskoj i ceskoj, ali nemoj meni. Meni mozes da pricas bajke o Americi, Australiji...i td. o zemljama u kojima nisam nikad bio.

Citat

Razlika je da ovdje prosjecno se ljudi daleko daleko prije 30 osamostale i sto u Srbiji su mladi  sa roditeljima zato sto im ekonomija nepruza toliku placu da bi mogli sami opstati....u Srbiji su ljudi radi uzasne situacije,gdje ti stan kosta 200€ a prosjecna plata Srbije ako se dobro sjecam je 260€....

A shto si ti sa roditeljima,ako ti ekonomija pruza toliku "placu" da se mozes odvojiti od njih? Ne mozes da se odvojis od mamine suknje, pile mamino?  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Lijepo sam ti objasnio ali izgleda da si hiperaktivan pa neuspjevas da citas sve....ja nemogu da ucim,da se brinem o stanu i jos oko posla...sto bi ovo mjenjao kada mi je dobro...ti Twice mozes ovdje prosipati nekima svoje bajke o Srbiji koji nisu to vidjeli ili nemaju kontakta....ali lijepo kazem prosjecna placa 260€,a stan kosta 200€ znaci covijek treba da zivi sa 60€....i ako se razbolis bolje ti je kopaj odma vec rupu za sebe...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Cudi me sto tako govoris ako si bio...ne znam na osnovu cega si stekao utisak da smo jeftniji kao zemlja..

Cene namirnica kod nas i u Češkoj

Paprene cene u Beogradu: U Pragu 50 odsto jevtiniji prehrambeni proizvodi

Beograd je za čak 50 odsto skuplji od Praga, barem kada je reč o osnovnim životnim namirnicama – zaprepašćujući je rezultat našeg malog istraživanja. Za korpu u kojoj se nalaze osnovne životne namirnice, poput mleka, ulja, šećera, mesa, sokova i slatkiša, Česi izdvajaju oko 400 dinara. Beograđani, koji u radnji pazare iste namirnice, na kasi ostavljaju najmanje 600 dinara, ili upola više.

Da nisu posredi različit kvalitet i različiti proizvođači pokazuju i proizvodi iste marke koji se prodaju i u Beogradu i u Pragu. Čokolada „milka” od sto grama, primera radi, u glavnom gradu Češke košta 55-60 dinara, dok se u našoj prestonici, u proseku, prodaje po ceni 87-90 dinara. Cena dvolitarske „koka-kole” na rafovima praških supermarketa je 70-75 dinara, a u beogradskim radnjama isto to gazirano piće prodaje se za 89 dinara....

Mleko 27, pivo oko 15 dinara

Dugotrajno polumasno mleko (1,5 odsto masti), najviše kupovano, svuda u hipermarketima je ispod psihološke granice od 10 kruna, tj. manje od 27 dinara. Čokolade, one jevtinije, koštaju isto toliko, dok je jedna „milka” recimo 55-60 dinara, nes-kvik za decu (pola kilograma) oko 150, nes-kafa od 200 grama nešto ispod 200, koka-kola od dva litra 70-75 , kisela voda od 1,5 litar – 15-20 dinara, dvolitarski domaći gazirani sokovi od 10 do 35, kifla od 60 grama oko 4,5 dinara, a kilogram senfa u tubi pedesetak dinara.

Flaša boljeg piva košta oko 20, a lošijeg 12-15 dinara. Litar španskog vina u tetrapaku može se naći za samo 50 dinara, a konzerve tunjevine za 20-30, koliko koštaju i sardine. Kilogram sveže piletine je 90-100, kilogram šećera oko 50 dinara, litar suncokretovog ulja 55-60, „Podravkina” supa u kesicama 25-30, „Trajalove” zimske gume za „fabiju” nešto više od dve hiljade dinara...

Najjeftinija je roba tzv. privatnih marki, odnosno onih koje se prodaju pod firmom trgovine, a od nedeklarisanih proizvođača (npr., „lidl” čokolade, mleko, pivo...). Proizvođači pristaju da prodaju trgovinama jeftinije, ali zato nemaju troškove reklame, marketinga, zapošljavaju na duži rok viškove kapaciteta... Takve robe u asortimanu već učestvuju sa 25-30 odsto.

« Poslednja izmena: 14. Feb 2007, 01:03:35 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia ispo iz modu
Lijepo sam ti objasnio ali izgleda da si hiperaktivan pa neuspjevas da citas sve....ja nemogu da ucim,da se brinem o stanu i jos oko posla...sto bi ovo mjenjao kada mi je dobro...ti Twice mozes ovdje prosipati nekima svoje bajke o Srbiji koji nisu to vidjeli ili nemaju kontakta....ali lijepo kazem prosjecna placa 260€,a stan kosta 200€ znaci covijek treba da zivi sa 60€....i ako se razbolis bolje ti je kopaj odma vec rupu za sebe...

Pa koliko je stan u Nemackoj i koliko ti ostane za zivot ako ti je plata 900 eura. Inache ja stan ne placam ako vec poredish na lichim primerima. Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob

Pa koliko je stan u Nemackoj i koliko ti ostane za zivot ako ti je plata 900 eura. Inache ja stan ne placam ako vec poredish na lichim primerima. Wink

Evo stan od 50 m² ti je mislim da je to dovoljno za jednu osobu kosta oko 650€ ...ja sam ti rekao 900€ je premalo za zivjeti samo to nije prosjek ni u Njemackoj a ni u nizozemskoj,fancuskoj,engleskoj,spaniji pa i dalje...to ti je isto da ja pitam pa koliko moze jedna zena koja radi u C marketu na kasi da prezivi...mislim da je veoma tesko.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 140
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Maj 2026, 08:15:50
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.