Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Da li je potpisivanje SSP-a u ovom momentu potrebno Srbiji
Da
Ne
Da, da je posle izbora potpisan
SSP nikada!
Idi dole
Stranice:
1 ... 73 74 76 77 ... 91
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: EU ce sutra ponuditi Srbiji Sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju?  (Pročitano 65495 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Šta nas briga za misiju EULEX. Misija EULEX nije isto što i formalno priznavanje Kosova

Шта је онда Еулекс ако није формално признавање Косова од стране Европске Уније? Шта је то ако није независност, чињеница да Косово може осим  устава да има и државне симболе  грб, химну, и заставу, своју народну банку, снаге безбедности... Осим тога и могућност приступа чланству у Уједињене нације. Шта је то побогу, ако није независност?

Pa nije EU "zaslužna" što Kosovo ima sve to što si nabrojao. O tome se radi. Ahtisari nije pisao plan u ime EU, već u ime UN.

Već sam rekao, u ovom momentu, sa naše tačke gledišta misija EULEX ne postoji, o toj misiji ne piše ništa u SSP koji je Đelić potpisao. Prema tome, da EU priznaje Kosovo, budi uveren da bi oni to jasno naglasili u SSP.

Čitav problem oko misije EULEX je prenaduvan, dole još uvek funkcioniše UNMIK u punom kapacitetu po rez. 1244. Toga se mi držimo, UNMIK-a i rezolucije. Pošto član 135 takođe se poziva na rez. 1244, ne vidim u čemu je problem.

Ne treba trčati pred rudu, ako EU bude zvanično priznala Kosovo, onda možemo da prekinemo svaku saradnju sa EU i da poništimo sve dosadašnje zaključene sporazume (ima ih podosta), uključujući i ovaj SSP.

Samo još nešto, Kosovo je za neke članice EU nezavisno, za neke nije. Tu je naš adut. Mi ne možemo očekivati da će Francuska ili Belgija priznati grešku i poništiti priznanje, možemo samo da radimo da njihov stav ne postane zvanična odluka cele EU.
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 263
Zastava УБеркистан
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
De Guht: SSP potpisan sa Srbijom bez Kosova
Ponedeljak, 5. maj 2008. 22:56     

Belgijski ministar spoljnih poslova Karel de Guht izjavio je u ponedeljak uveče Tanjugu da zvanični Brisel smatra da je prošle nedelje u Luksemburgu potpisao Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom bez Kosova i Metohije.

"Moje razumevanje je da smo potpisali sporazum sa samom Srbijom, bez Kosova", izjavio je ministar De Guht.

Belgija je priznala jednostrano otcepljenje Kosova 24. februara i zajedno sa Holandijom protivila se potpisivanju sporazuma sa Srbijom sve do poslednjeg sastanka Saveta minitara EU

Na sastanku 29. aprila se Unija ipak odlučila da ponudi Srbiji potpisivanje SSP.

De Guht je istakao da je cilj potpisivanja SSP bilo slanje "pozitivnog signala" građanima Srbije o namerama EU.

Šef belgijske diplomatije smatra da su njegova zemlja i susedna Holandija uspele da izdejstvuju da primena tog dokumenta, bude suspendovana do punog ispunjenja saradnje Beograda sa Međunarodnim sudom za ratne zločine počinjene u Jugoslaviji..

Primena SSP biće moguća tek pošto Savet ministara EU donese novu odluku, kojom bi utvrdio punu saradnju Beograda sa Tribunalom u Hagu, naglasio je belgijski ministar.

(Tanjug)

ЕвропеЈци где сте?
Можда није мислио баш Србија без Косова?Ма сигурно су новонари то погрешно инерпретирали.  Smile   Smile
Европејци ,заокружите бр 1 ал после и унуцима да се хвалите за кога сте гласали.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
LG Nexus 5
Ne treba trčati pred rudu, ako EU bude zvanično priznala Kosovo, onda možemo da prekinemo svaku saradnju sa EU i da poništimo sve dosadašnje zaključene sporazume (ima ih podosta), uključujući i ovaj SSP.

Da nisi ishitreno ovo rekao?

A putovanja? Vize? Ukidanje carine? Da li bi zaista bio za ovo sto si gore rekao?

Samo još nešto, Kosovo je za neke članice EU nezavisno, za neke nije. Tu je naš adut. Mi ne možemo očekivati da će Francuska ili Belgija priznati grešku i poništiti priznanje, možemo samo da radimo da njihov stav ne postane zvanična odluka cele EU.

Tako je. Ali sam kazes da rezoluciju 1244 tumace na 101 nacin. Da ne trazim sada po kompu gde mi je ta rezolucija, kolko znam tamo lepo pise da se rezolucijom 1244 garantuje Srbiji suverenitet i teritorijalni integritet. E sad, kako je moguce ovo tumaciti na 101 nacin?

1. Priznavanje nezavisnosti KiM
2. Proglasenje nezavisnosti KiM
3. Eulexi, pleksiglasi, transformersi
4. Obuka siptarske vojske od strane NATO-a
5. Pozivanje Srbije da uspostavi susedske odnose sa sopstvenom teritorijom.

Zar ovo nije direktno krsenje rezolucije 1244?
Da li je zli Seselj, Kostunije, Tadic ili Sutanovac prekrsio bilo koju tacku te rezolucije?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14

Da nisi ishitreno ovo rekao?

A putovanja? Vize? Ukidanje carine? Da li bi zaista bio za ovo sto si gore rekao?

Ja govorim šta država može da uradi. To opet zavisi ko će vladati u datom momentu, možda bi neka desničarska vlada povukla i neke ekstremnije poteze.

Moj lični stav o Kosovu je poznat, a što se tiče viza to je posebna odluka EU komisije, tako da to zavisi od njih.

Tako je. Ali sam kazes da rezoluciju 1244 tumace na 101 nacin. Da ne trazim sada po kompu gde mi je ta rezolucija, kolko znam tamo lepo pise da se rezolucijom 1244 garantuje Srbiji suverenitet i teritorijalni integritet. E sad, kako je moguce ovo tumaciti na 101 nacin?

1. Priznavanje nezavisnosti KiM
2. Proglasenje nezavisnosti KiM
3. Eulexi, pleksiglasi, transformersi
4. Obuka siptarske vojske od strane NATO-a
5. Pozivanje Srbije da uspostavi susedske odnose sa sopstvenom teritorijom.

Zar ovo nije direktno krsenje rezolucije 1244?
Da li je zli Seselj, Kostunije, Tadic ili Sutanovac prekrsio bilo koju tacku te rezolucije?

Svi znamo za kreativna tumačenja rezolucije 1244, ali Srbija može samo da se poziva na rezoluciju 1244, a član 135 SSP se isto poziva na rezoluciju 1244.

Prema tome, tražiti od EU da dopuni SSP sa rečenicom "Kosovo je Srbija" je neozbiljno, pogotovo imajući u vidu da je većina EU članica priznala Kosovo.

Te zemlje ne bi ratifikovale takav sporazum, tako da mi treba da budemo zadovoljni u ovom momentu što smo dobili SSP sa članom 135 koji faktički tretira status Kosova nerešenim.

Bolji sporazum nismo mogli da dobijemo, imajući u vidu da su članice koje su već priznale Kosovo mogle da traže brisanje člana 135 i da zahtevaju priznavanje "realnosti na terenu".
« Poslednja izmena: 06. Maj 2008, 03:40:49 od zemunac22 »
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Nokia 
Zemunac , mani ih vise , nece da razumeju ni za sto godina .

Sa ovim sto rade Kostunica , narodnjaci i Radikali izazvace tu istu EU da na kraju stvarno postavi kao uslov priznanje nezavisnosti Kosova .

To je ista fora kao za Haski tribunal , trazili su prvo nekoliko ljudi , onda je Kostunica pricao o zadnjoj rupi na svirali , prekinuo saradnju , i onda je Haski tribunal zatrazio celo bivse rukovodstvo zemlje . I Kostunica ga je izrucio , sve osim Ratka Mladica , Radovana Karadzica i Gorana Hadzica .

Ali , to nabedjene patriote ne mogu da shvate . Kazem nabedjene , jer pravi patriote shvataju da Srbija u ovom trenutku mora pazljivo da balansira , pazljivo da formira politiku , da ne prestaje sa odbranom Kosova , ali da istovremeno osigura razvoj zemlje , jer Kosovo kao ekonomski slaba zemlja ne moze da odbrani ni na koji nacin . To nabedjene patriote nikako ne mogu da shvate . A cenu placa ostatak naroda , izgubljenim vremenom , upropascenim zivotima , i na kraju , kada se otvori jos jedan nov besmisleni rat u kojem ce mo da se tucemo ponovo sa najjacim zemljama sveta , i smrcu . I onda ce mo da odbranimo Kosovo tako sto vise nece biti ni jednog Srbina vise da ga brani . Nestacemo . Ali , za nabedjene patriote i to je dobro , jer cemo najzad postati ono sto oni odavno tvrde da jesmo : Nebeski narod . Ali ovog puta bukvalno .
« Poslednja izmena: 06. Maj 2008, 08:01:59 od miodrag2 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Kakva budalaština i neukus.

Слажем се Данило. Стварно је неукусно како Тадић обмањује осиромашени народ, као некад Недић
http://forum.burek.com/index.php/topic,337681.msg5360808.html#msg5360808

Gavrilo Princip i jeste bio terorista, isto kao i Vančo Mihajlov koji je pucao na Kralja Aleksandra u Marseju.

По Данилу су Британија и Француска биле део "осовине зла", пошто су подржале Краљевину Србију која није хтела да дозволи "антитерористичку операцију" на својој територији Smile

« Poslednja izmena: 06. Maj 2008, 08:09:30 od Duh Sekire »
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 896
Zastava Kanada
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Motorola 
@zemunac22

Puno kenjas ako si gradjevinac kako to da postojes celi dan na ovom forumu, kada ti uopste radis ili su ti sqav posao oteli dosljaci.
Nikada nisam video gradjevinca koji postoje po internetu do 4 sata ujutro pa onda lepo ustane oko podne pa nastavi da kenja sa postovima.
Tvoje jedino obrazovanje je wikipedia i bez interneta si niko i nista.

Jadne su gradjevine koje si ti izgradio.

Nije ti palo na pamet da sam ja privatni građ. preduzetnik i da radim samo kad imam ugovoren posao. Nemam ja trgovinsku radnju pa da svaki dan sedim za kasom 12 sati.

Sedim kući i čekam da me pozovu potencijalni investitori kojima sam dao ponudu, što će reći da imam vremena koliko hoću.  A i kad imam posla, majstori rade svoj posao, ja naručim materijal, obiđem gradilište par puta i to je to.

Na kraju, što se tiče mog obrazovanja, ono što ja imam u malom prstu, to ti nećeš imati u glavi do kraja života. Samo sam sa biologijom tanak, to me nikada nije zanimalo. Ako hoćeš da proveriš moje znanje nacionalne istorije ili političkih nauka, nudim i tebi da se nađemo negde pa da organizujemo takmičenje, bez wikipedie i interneta, znači iz glave. Da vidimo ko šta ima u glavi.

Ja nikada se necu hvaliti, jer je to ispod casti koju necu da vucem po blatu moje znanje je takvo kakvo je ali ja za razliku od tebe cenim Srpsku istoriju kakva god ona bila.
Nije mi jasno kako to kada se razumes u sve zavrsis na gradjevini da nije zbog dosljaka.
U Kanadi nisam video preduzimaca koji lada jaja kod kuce, to sto ti pricas da sedis kod kuce nista ti ne verujem. Nisam video preduzimaca kojem se sve servira na tacnu. U prevodu strasno.Po tvojoj prici ti radis nekoliko sati u mesecu, i ti hoces u EU, e svaka ti cast.
Sve preduzimace koje znam su lili znoj po nceli dan 26-28 dana u mesecu. Ti ispadas neki super-preduzimac nesto kao supermen.

To tvoje znanje je bilo provereno kada si me tu poceo ubedjivati da je federalni ustav u istom rangu kao i ustavi federalnih jedinica i da u federalnom ustavu ima clanova koji se odnose na nadleznosti federalnih jedinica a tamo se samo taksativno navode nadleznosti Federacije.

Znaci ti si mene napamet ubedjivao u suprotno od onog sta sam ja govorio a pritom da nisi ni video nemacki ustav, a ja ga procitao povrsinski ali sam ga procitao za razliku od tebe koji ga nije ni video dok nije naisao na wikipediju.
Toliko o tvom znanju.

I pitam te ja da li si ti vanzemaljac, posto sam primetio da si uvek u pravu.
IP sačuvana
social share
Srbi oprastate svojim neprijateljima, zaboravljate svoje zrtve, Srbi istorija se ponavlja

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 30
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Ja ne znam sta ovi ljudi misle,pa jasno je kao dan da nam je SSP ponudjen kao kukavicje jaje,oni koji to ne vide ili su slepi,naivni ili placeni da ne gledaju...Ministar spoljnih poslova Belgije lepo kaze sta sporazum znaci za njih,pa nemojmo da mi tumacimo sta sporazum znaci za EU kada nam je covek lepo objasnio....Posle 11.maja odma ponistaj... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Po tvojoj prici ti radis nekoliko sati u mesecu, i ti hoces u EU, e svaka ti cast.

И што је главна фора, такви мени после соле памет Smile

Citat
Sa ovim sto rade Kostunica , narodnjaci i Radikali izazvace tu istu EU da na kraju stvarno postavi kao uslov priznanje nezavisnosti Kosova .

И онда ћемо се окренути сарадњи са Кином и Русијом, земљама будућности, што је и требало доказати (ШТД) Smile
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

ултра националиста

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 163
OS
Linux
Browser
Mozilla
Рупел: ССП омогућава пенетрацију Еулекса на Косово  Smile
"... Што се тиче ССП, Рупел открива да је то био „сигнал европским људима у Србији”, јер „европски људи Србије”, наглашава Рупел, „сигурно желе да сарађују са европским институцијама као што је хашки суд и ЕУ, уопште”. Споразум са Србијом је у исти мах „скинуо с врата” важну бригу словеначком вођству Уније, јер омогућава лакшу пенетрацију снага Еулекса на Косову кроз нове, креативне интерпретације резолуције 1244 СБ УН."

http://www.politika.co.yu/rubrike/Svet/SSP-omogucava-lakshi-ulazak-Euleksa-na-Kosovo.sr.html

Кушнер је такође за немачки Deutsche Welle изјавио да је Србија потписом на ССП експлиците признала независност Космета  Smile
IP sačuvana
social share

A riot is the language of the unheard.

Martin Luther King, Jr.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 73 74 76 77 ... 91
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.