Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Da li je potpisivanje SSP-a u ovom momentu potrebno Srbiji
Da
Ne
Da, da je posle izbora potpisan
SSP nikada!
Idi dole
Stranice:
1 ... 72 73 75 76 ... 91
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: EU ce sutra ponuditi Srbiji Sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju?  (Pročitano 65500 puta)
Ucesnik diskusija

ултра националиста

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 163
OS
Linux
Browser
Mozilla
zemunac22 ја сам тражио одговор на моје питање зашто ДС обмањује и лаже грађане да је ССП статусно неутралан.
IP sačuvana
social share

A riot is the language of the unheard.

Martin Luther King, Jr.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
zemunac22 ја сам тражио одговор на моје питање зашто ДС обмањује и лаже грађане да је ССП статусно неутралан.

SSP jeste statusno neutralan, mišljenje belgijskog ministra je mišljenje države koja je priznala Kosovo. Ako pitaš rumunskog ili kiparskog ministra on će reći da je SSP potpisan sa celovitom Srbijom (sa Kosovom u njenom sastavu).

Član 135 jeste takav da se poziva na rezoluciju 1244, a znamo da se ta rezolucija tumači dvosmisleno, kako kome odgovara.

Prema tome, SSP je zbog člana 135 takođe dvosmislen i može se tumačiti i ovako i onako, vezano za status Kosova. Da nije tako, onda ovih 18 članica EU nikada ne bi dali saglasnost da se sporazum u ovom obliku (sa članom 135) potpiše.
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

ултра националиста

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 163
OS
Linux
Browser
Mozilla

Član 135 jeste takav da se poziva na rezoluciju 1244, a znamo da se ta rezolucija tumači dvosmisleno, kako kome odgovara.

А шта значи 1244 за целу Европску Унију?

Ако сам ја добро разумео ЕУ је 16 фебруара званично направила Еулекс базиран на 1244 и Ахтисаријевом плану од 120 дана транзиције када Еулекс(ЕУ) комплетно преузима Унмик(УН).  Тако они виде резолуцију 1244, као Еулекс + Ахтисари. Зар не?

Пошто је ССП споразум са Европском Унијом ми смо имплицитно пристали на њихово тумачење Р1244 тј. на Еулекс тј. на независно Косово.

Мислим тако га барем схавтили Европљани, Солана, Оли Рен и Белгијски министар једино је изгледа реТардић остао необавештен  Smile
« Poslednja izmena: 06. Maj 2008, 00:47:43 od Петар »
IP sačuvana
social share

Martin Luther King, Jr.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14

Ако сам ја добро разумео ЕУ је 16 фебруара званично направила Еулекс базиран на 1244 и Ахтисаријевом плану од 120 дана транзиције када Еулекс(ЕУ) комплетно преузима Унмик(УН).  Тако они виде резолуцију 1244, као Еулекс + Ахтисари. Зар не?

Пошто је ССП споразум са Европском Унијом ми смо имплицитно пристали на њихово тумачење Р1244 тј. на Еулекс тј. на независно Косово.

Мислим тако га барем схавтили Европљани, Солана, Оли Рен и Белгијски министар једино је изгледа реТардић остао необавештен  Smile

EULEX je misija proistekla iz Ahtisarijevog plana i nema veze sa rezolucijom 1244. Po toj rezoluciji postoji UNMIK i kao što vidiš UNMIK  je još uvek dole i biće dole dok se na SB ne odluči drugačije.

Obzirom da EU nije mogla da postigne konsenzus po pitanju statusa Kosova, odlučeno je da države članice samostalno odluče o tome.

I to je za nas bitno. EU kao nadnacionalna organizacija nije priznala Kosovo, a mi SSP potpisujemo sa EU, a ne sa Belgijom ili Holandijom pojedinačno. Mi želimo da se priključimo EU, mi ne želimo da se priključimo državi Belgiji, pa nam njihov stav oko Kosova nije bitan.

Ponavljam, EU nije priznala Kosovo, Srbija nije priznala Kosovo, tako da ne vidim problem oko sporazuma SSP.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia E
Citat
Sedim kući i čekam da me pozovu potencijalni investitori kojima sam dao ponudu

Smile Smile Smile To možeš decici u obdaništu da pricaš ...  Smile Smile Smile
Tajger na žalost prvi puta se nemogu sa tobom složiti , radi se o obicnom foleru !  Smile

Da li si ti ikada sreo građevinskog preduzimača? Jel ti misliš da mi idemo od vrata do vrata, pozvonimo i pitamo da li domaćinu trebaju dunđeri danas.

Ne ide to tako. Javiš se na tender, napišeš svoju ponudu i čekaš da te pozovu.
Ja sve preduzimace sto znam prasnjavi su od glave do pete po ceo dan se cimaju po gradilistima bankama i opstinama, to mora da su neki drugi koje ti poznajes sede kuci i vataju tendere, podmazuju gde skripi, love ponude i kibicere...interesantan nacin poslovanja ipak sam ja upotrebio pravi izraz u prvom postu matrapaz!
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 3324
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung 

EULEX je misija proistekla iz Ahtisarijevog plana i nema veze sa rezolucijom 1244. Po toj rezoluciji postoji UNMIK i kao što vidiš UNMIK  je još uvek dole i biće dole dok se na SB ne odluči drugačije.

Obzirom da EU nije mogla da postigne konsenzus po pitanju statusa Kosova, odlučeno je da države članice samostalno odluče o tome.

I to je za nas bitno. EU kao nadnacionalna organizacija nije priznala Kosovo, a mi SSP potpisujemo sa EU, a ne sa Belgijom ili Holandijom pojedinačno. Mi želimo da se priključimo EU, mi ne želimo da se priključimo državi Belgiji, pa nam njihov stav oko Kosova nije bitan.

Ponavljam, EU nije priznala Kosovo, Srbija nije priznala Kosovo, tako da ne vidim problem oko sporazuma SSP.

Samo sto Belgiski Ambasador...tvrdi drugacije  Smile Smile

IP sačuvana
social share
Citat
Po sopstvenom priznanju,Tomislav Nikolić svoj politički život duguje Vojislavu Šešelju. Na njegovim delima vaspitavao se osamdesetih godina. Oduševljeno je čitao sve što je napisao.

Citat
Kad je Tomislav, član Narodne radikalne stranke, čuo Šešelja iz Četničkog pokreta uživo, uverio se da je to „najveći srpski intelektualac”.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
Sedim kući i čekam da me pozovu potencijalni investitori kojima sam dao ponudu

Smile Smile Smile To možeš decici u obdaništu da pricaš ...  Smile Smile Smile
Tajger na žalost prvi puta se nemogu sa tobom složiti , radi se o obicnom foleru !  Smile

Da li si ti ikada sreo građevinskog preduzimača? Jel ti misliš da mi idemo od vrata do vrata, pozvonimo i pitamo da li domaćinu trebaju dunđeri danas.

Ne ide to tako. Javiš se na tender, napišeš svoju ponudu i čekaš da te pozovu.
Ja sve preduzimace sto znam prasnjavi su od glave do pete po ceo dan se cimaju po gradilistima bankama i opstinama, to mora da su neki drugi koje ti poznajes sede kuci i vataju tendere, podmazuju gde skripi, love ponude i kibicere...interesantan nacin poslovanja ipak sam ja upotrebio pravi izraz u prvom postu matrapaz!

Sad i ti kao ne znaš kako se dolazi do posla. Ko će da se cima po gradilištima, ako nema gradilište tj. nema ugovoren posao.

Valjda tebi ne moram da objašnjavam da preduzimača zove investitor na razgovor, pa ako se postigne dogovor onda ide uplata avansa i počinju radovi. Ja sam ti lepo rekao da sam predao ponudu za Sintelon i sad čekam da me pozovu.

Ako radiš privatne adaptacije ili slično, opet mene zovu, po preporuci, ja nisam vidovit i ne mogu da znam kome i gde treba da se mala fasada ili menja keramika, pa da ja njega zovem prvi.

Nemoj sad i ti, pa nećemo valjda da idemo od stana do stana da tražimo posao.

Znači, ovo za matrapaza ne stoji, baš oni idu od sela do sela i otkupljuju stoku.  Ja sa stokom ne radim. Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

ултра националиста

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 163
OS
Linux
Browser
Mozilla
EULEX je misija proistekla iz Ahtisarijevog plana i nema veze sa rezolucijom 1244.
Smile
EULEX косовски процес преузме на себе по посебном креативном тумачењу Резолуције УН 1244.

Smile
Савет министара Европске уније је 16. фебруара 2008. одлучио да се покреће Мисија владавине права ЕУ на Косову-ЕУЛЕКС Косово уз уздржаност Кипра. После прелазног периода од 120 дана када би требало да замени мисију УНМИК. И то је званична политика ЕУ према Косову.

У члану 135 ССП реТардић је имплицитно пристао на мисију ЕУЛЕКС и то је једино право тумачење а све остало што сам имао прилику да чујем од тебе обично страначко митинговање ДС омладинаца.

IP sačuvana
social share

Martin Luther King, Jr.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
EULEX je misija proistekla iz Ahtisarijevog plana i nema veze sa rezolucijom 1244.
Smile
EULEX косовски процес преузме на себе по посебном креативном тумачењу Резолуције УН 1244.

Smile
Савет министара Европске уније је 16. фебруара 2008. одлучио да се покреће Мисија владавине права ЕУ на Косову-ЕУЛЕКС Косово уз уздржаност Кипра. После прелазног периода од 120 дана када би требало да замени мисију УНМИК. И то је званична политика ЕУ према Косову.

У члану 135 ССП реТардић је имплицитно пристао на мисију ЕУЛЕКС и то је једино право тумачење а све остало што сам имао прилику да чујем од тебе обично страначко митинговање ДС омладинаца.

Šta nas briga za misiju EULEX. Misija EULEX nije isto što i formalno priznavanje Kosova i samo kreativno se može na taj način tumačiti.

Dok je dole UNMIK, za nas je misija EULEX nevažna. Samo SB može da povuče UNMIK ili da ovlašćenja UNMIK-a prenese na neku drugu misiju. To se nije dogodilo, i neće dok Rusija bude imala ovakav stav.

Član 135 SSP nema nikakve veze sa misijom EULEX i Ahtisarijevim planom, jer taj član je pisala Jela Baćević iz DSS-a i to mnogo pre nego što je napisan Ahtisarijev plan. Da li je Jela Baćević vidovita, pa je u SSP unela član 135 zbog Ahtisarija i EULEX-a???

Važno je da EU 16. februara 2008. nije doneo odluku o priznavanju Kosova, sve ostalo je nebitno u ovoj fazi naših odnosa sa EU. Ko zna, možda nam Sarkozi kao uslov za prijem u EU nametne priznavanje Kosova (on je to već najavio), ali o tome kad (ako) dođe na dnevni red.

Za sada, EU ne traži od nas priznavanje Kosova, ni direktno ni indirektno. I to je činjenica, sve ostalo je kreativno tumačenje SSP.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

ултра националиста

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 163
OS
Linux
Browser
Mozilla
Šta nas briga za misiju EULEX. Misija EULEX nije isto što i formalno priznavanje Kosova

Шта је онда Еулекс ако није формално признавање Косова од стране Европске Уније? Шта је то ако није независност, чињеница да Косово може осим  устава да има и државне симболе  грб, химну, и заставу, своју народну банку, снаге безбедности... Осим тога и могућност приступа чланству у Уједињене нације. Шта је то побогу, ако није независност?

Za sada, EU ne traži od nas priznavanje Kosova, ni direktno ni indirektno. I to je činjenica, sve ostalo je kreativno tumačenje SSP.

ЕУ од нас јасно тражи признавање и неометање Еулекса. Шта је то побогу Еулекс, ако није независност?
« Poslednja izmena: 06. Maj 2008, 02:05:04 od Петар »
IP sačuvana
social share

Martin Luther King, Jr.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 72 73 75 76 ... 91
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.