Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: EPS - Drzavni neprijatelj broj 1  (Pročitano 129662 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1289
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.76
Smenjen direktor EPS Snabdevanje Dejan Vasić

Tanjug, Beta    | 22. 01. 2014. - 13:32h  izmena vesti 14:17h | Foto: Beta - Ilustracija    | Komentara: 23
Direktor preduzeća EPS Snabdevanje Dejan Vasić smenjen je danas sa te funckije, a na njegovo mesto imenovan je Željko Marković, saopštio je danas Nadzorni odbor EPS-a. Ministarka Mihajlović najavila da su moguće nove smene.

Dejan Vasić
Na predlog v.d. direktora EPS-a, Nadzorni odbor je na današnjoj sednici doneo odluku o smeni Vasića i najavio utvrđivanje odgovornosti, dodaje se u saopštenju.

Pročitajte još
Nišlija sam na trgu protestovao zbog računa EPS-a
Potrošili dva kilovata, dobili račun od 1,7 miliona!
Mihajlović: Ako DS neće da pomogne, neka ne odmaže
Takođe je najavljeno da će na narednim sednicama Nadzornog odbora biti analiziran rad Elektrovojvodine, EDB-a, Jugoistoka, Centra, i Elektrosrbije, tj. direktora svih navedenih privrednih društava za distribuciju kod kojih postoji osnovana sumnja da su svojim nečinjenjem i lošim radom doveli do navodnih problema koji su se pojavili u javnosti.

U saopštenju se navodi i da je u saradnji sa ministrom energetike Zoranom Mihajlović, v.d. direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović, 21. januara 2014. godine održao sastanak poslovodstva na kojem su analizirani do sada postignuti rezultati i uočeno je da je došlo do propusta u poslovanju Privrednog društva „EPS Snabdevanje“ i svih distribucija „Elektroprivredi Srbije“.

Smena direktora EPS Snabdevanja Dejana Vasića, zbog problema oko računa za struju, je prva i ne mora da znači da će biti poslednja - izjavila je danas ministarka energetike Zorana Mihajlović.

- Insistirala sam da odgovorni za propuste oko računa za struju odgovaraju - rekla je Mihajlović na konferenciji za novinare u Vladi Srbije i dodala da su postojali problemi sa računima na teritoriji cele Srbije, a ne samo u Beogradu.

Mihajlovićeva je poručila da potrošači ne smeju da trpe zbog bilo kakvih propusta unutar EPS-a i dodala da od tog javnog preduzeća očekuje da formira radnu grupu koja će "pročešljati" da li je bilo propusta u radu elektrodistribucija.

Ona je rekla da nije tačno da je do propusta došlo zbog formiranja novog preduzeća EPS Snabdevanje, jer je to preduzeće, kako je istakla neophodno zbog planova restrukturiranja elektroprivrede Srbije.

[color=Red]Ministarka Mihajlović je podsetila da je Nadzorni odbor EPS-a za novog direktora EPS Snabdevanja imenovao Željka Markovića, koji ima dugogodišnje iskustvo u obavljanju poslova u EPS-u[/color].

"Došlo do propusta u poslovanju"

Na sastanku poslovodstva, koji je Obradović održao, u saradnji sa ministrom energetike Zoranom Mihajlović, analizirani su rezultati i uočeno je da je došlo do propusta u poslovanju EPS Snabdevanja i svih distribucija EPS-a.

Na tom sastanku zaključeno je da, iako je kontrolom decembarskog obračuna utrošene električne energije, utvrđeno da nije bilo sistemske greške, EPS Snabdevanje ipak nije ispunilo sve obaveze preuzete 1. jula 2013. godine, nisu ispoštovane smernice iz EPS-a i došlo je do velikog nezadovoljstva kupaca.

Konstatovano je da nije postojala namera EPS-a ili nekih njegovih delova da "naduva" račune, ali da su činjenice na terenu pokazale da je bilo dosta individualnih propusta i preduzeća za distribuciju, te će direktori i njihovi saradnici odgovarati za njih.

Istaknuto je da su se pojedini direktori preduzeća zaduženi za distribuciju i javno snabdevanje električnom energijom, oglušili o smernice koje su dobijali od v.d. direktora EPS-a, koje se odnose na neposredne pripreme za otvaranje tržišta i unapređenje zadovoljstva kupaca.

- Pojedini od njih su bili država u državi i ponašali se kao izdvojeni lokalni feudi zanemarujući zadovoljstvo građana, već su se brinuli samo za sopstvene interese. Ovo je tek početak u razbijanju ovih feuda, a svi koji se protive korporativizaciji prepreka u razvoju EPS-a ne rade u interesu građana Srbije" -  navodi se u saopštenju tog preduzeća.

"Svako ima pravo na reklamaciju"

Svaki kupac ima pravo na reklamaciju ukoliko ima i najmanju sumnju u ispravnost računa, jer uvek postoji mogućnost da dođe do greške u pojedinačnom slučaju, navode u EPS-u.

Trajno rešenje za sadašnju situaciju poslovodstvo EPS-a vidi u podršci Ministarstva energetike, usvajanjem statuta EPS-a i izmenom osnivačkih akata privrednih društava EPS će moći da upravlja svim procesima unutar sistema.

Poslovodstvo smatra da je sistemsko rešenje korporativizacija, koja će dovesti do efikasnijeg poslovanja, unapređenja svih procesa u okviru EPS-a i odgovornost će konačno dobiti ime i prezime.

EPS najavljuje da će nastaviti analizu rada privrednih društava za distribuciju, u saradnji sa nezavisnom komisijom, koju je formiralo Ministarstvo energetike, kako bi se otklonila i najmanja sumnja u ispravnost decembarskih računa.

Ističe se da su promene u EPS Snabdevanju tek početak i da će provere odgovornosti u narednom periodu biće urađene i po dubini u svim društvima za distribuciju.
izvor:http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/436555/Smenjen-direktor-EPS-Snabdevanje-Dejan-Vasic

E bas taj Zeljko Markovic je poznat po uzimanju reketa za prikljucenje struje. Zasto ministarka tako olako imenuje direktore javnih preduzeca bez provere biografije.
« Poslednja izmena: 22. Jan 2014, 14:37:46 od mrgudin »
IP sačuvana
social share
Mi ti nudimo a to sto ti ne koristis sam si kriv-RTS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7878
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
Kakvo "razresenje"..sta"razresenje"? Smile
Gde je pritvor,krivicna prijava????

Ne prihvatamo Smile
IP sačuvana
social share
Pokreni Se Srbine  Мој Србине                                                   Ramon Molinas Belza
Za Zivot Srbije                       нигде нећеш стићи                                        Vecna mu Slava!
Celo Srbstvo Diglo Se            главну ријеч воде бранковићи                          
Za Zivot Srbije                      устај Гавро,пуцај иза угла
                                            не можемо живјети од РУГЛА!
DVERI SRBSKE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1289
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.76
Kakvo "razresenje"..sta"razresenje"? Smile
Gde je pritvor,krivicna prijava????

Ne prihvatamo Smile
Odkada je jos trebalo i ovaj novoimenovani da bude uhapsen. Vucicu vidis li sta se radi?
« Poslednja izmena: 22. Jan 2014, 14:54:37 od mrgudin »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Čuvaj se - pas ujedam!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1155
Zastava Pozarevac
OS
Windows XP
Browser
Chrome 32.0.1700.76
mob
Samsung neki
Dejana Vasica licno poznajem jos iz vremena kad je isao na fakultet (elektrotehnicki) i bio jedan od najboljih studenata u svojoj generaciji.
Iznenadio sam se kad sam video da je imenovan za jednog od celnih ljudi EPS-a jer sam ga znao kao postenog, obrazovanog i vrednog coveka (sve suprotno od onog sto se, u Srbiji, trazi za takvo radno mesto), ali nisam hteo nista da pisem da me neko ne bi optuzio za defetizam ili, ne daj boze, zluradost.
Sad je sasvim jasno da im je samo trebao zrtveni jarac.
Ako je Dejan Vasic kriv za sve lose sto se dogadja u EPS-u pa samo on treba da bude smenjen i pozvan na odgovornost, onda sam ja za to da ga odmah, po kratkom postupku, osudimo i javno pogubimo na sred Terazija.
Ali onda svim onima koji kradu na veliko po Kolubari i Kostolcu i onima koji godinama drze radnike Elektrodistribucije zaposlene preko (svojih) agencija i uzimaju im pola plate koju im EPS isplacuje treba pobiti i blizu i dalju porodicu i barem pola prijatelja.
Mintarka je uspela da otera jedinog strucnog i sposobnog coveka iz rukovodstva EPS-a, sad je lakse da se jos vise krade i otima.
« Poslednja izmena: 22. Jan 2014, 16:31:21 od zille »
IP sačuvana
social share
Kažu da je život kao jednosmerna ulica, moj nekako više liči na kružni tok.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Zasluge kolektiva i propusti pojedinaca, oduvek bio dobar recept  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1289
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.76
Znam i ja Vasica, kao stogog , pravicnog i postenog. NJega je tesko bilo prevariti. Terao je pravdu do kraja. Ali takav epsu nije potreban, Tacno je da su jedva cekali da ga se rese. Sada se polako kompletira crnogorski klan u epsu. Pored ovog Markovica, Vojin Lazarevic ima da zivne.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1289
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.76
Svijet

Pala Vlada Bugarske, građani izborili niže cene struje
Printajte
Komentirajte
Podijelite
Objavite
Sukobi sa policijom u Sofiji
Sukobi sa policijom u Sofiji

Pin It
VELIČINA SLOVA
RSE
Ažurirano posljednji put: 20.02.2013 10:51

Bugarski premijer Bojko Borisov i svi njegovi ministri u sredu su podneli ostavke, u trenutku kada zemlju potresaju protesti zbog  cene struje.

"Imamo dostojanstva i časti. Narod nam je poverio vlast, mi mu je danas vraćamo", rekao je Borisov pred bugarskim poslanicima.

On je dodao da neće učestvovati u prelaznoj vladi pre parlamentarnih izbora planiranih za jul. Borosova vladajuća partija, koja je pobedila na izborima 2009, gubi podršku zbog loše ekonomske situacije, najgore u poslednjih 10 godina.

Prethodno je pritisnut masovnim protestima građana zbog visokih računa za struju, bugarski premijer obećao smanjiti cene za osam odsto i kazniti kompanije za distribuciju električne energije koje su u rukama stranaca. Borisov je tako najavio povlačenje licencije za distribuciju struje češkom ČEZ-u te novčane kazne za još tri firme. ČEZ je reagovao ocenom da je reč o kršenju evropskih zakona i predizbornom dodvoravanju biračima.

“ČEZ se ne slaže s politizacijom ove situacije i povezuje je s nadolazećim parlamentarnim izborima u Bugarskoj”, kazala je portparolka te kompanije Barbora Pulpanova.

Oglasila se i češka vlada, vlasnik 70 posto kompanije, uz ocenu da je potez Sofije - alarmantan.

U početku je bilo govora o rekonstrukciji vlade, međutim, kako javlja Rojters, umesto rekonstrukcije, Vlada će se potpuno povući.

U antivladinim demonstracijama, koje su u utorak uveče održane u Sofiji, 11 ljudi je povređeno, među kojima i šest demonstranata, kad je došlo do obračuna sa snagama za razbijanje demonstracija, saopštila je policija.

"Pet policajaca i šest demonstranata je povređeno, ali niko nije ozbiljno ranjen", rekao je šef policije u Sofiji Valeri Jordanov u izjavi državnom radiju BNR.  Zbog huliganizma i uništavanja zgrada i vozila, u policijskom pritvoru se nalazi 11 osoba, preneo je AFP.

Između 1.500 i 2.000 ljudi protestovalo je ispred bugarskog parlamenta u centru Sofije, uzvikujući: "Mafija", "Ostavka" i "Biće svaki dan isto dok ne pobedimo".

Mediji u južnom gradu Plovdivu javljaju da su demonstranti zapalili četiri vozila koja pripadaju austrijskoj kompaniji EVN, koja je zajedno sa češkom kompanijom CEZ i Enerdži-Pro podigla cenu električne energije.

Više od 2.000 Bugara protestovalo je u ponedeljak u gradu Varni na obali Crnog mora, gde su protesti započeli prošle sedmice, a još nekoliko hiljada demonstranata okupilo se u još najmanje devet gradova.

Talas protesta koji je u najsiromašnijoj zemlji EU počeo pre oko nedelju dana, iz dana u dan okuplja sve više nezadovoljnih građana, koji tvrde da računi za električnu energiju prevazilaze stvarne cene utrošene struje za oko 120 procenata.

Prema pisanju bugarskog ekonomskog nedeljnika "Kapital", sa minimalnom platom koja u Bugarskoj iznosi oko 260 leva (oko 130 evra) moguće je kupiti 10 puta manje električne energije nego sa minimalnom platom u Francuskoj.

Potpredsednik bugarske vlade i ministar finansija Simeon Djankov podneo je ostavku, što se dovodi u direktnu vezu sa talasom nezadovoljstva na ulicama gradova.

Evropska komisija je prošlog meseca saopštila da je Bugarsku, Veliku Britaniju i Estoniju prijavila Evropskom sudu pravde u Strazburu, jer te zemlje nisu u potpunosti usvojile pravila EU o liberalizaciji njihovih energetskih tržišta.
izvor:http://www.slobodnaevropa.org/content/bugarska-vlada-pred-padom/24907295.html
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Titov omladinac u penziji

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 79
Zastava Smederevo
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.76
mob
Samsung 
Nije li čudno da se neplatiše naprasno žale na sve decembarske račune (gas, grejanje) a ipak je svima kriv samo i jedino EPS?
Pa gde su onda oni koji prodaju grejanje i gas?
IP sačuvana
social share
Umetnost življenja je u tome da se svemu nađe prava mera!
"Danas je ludo vreme! Ko nije lud - taj nije normalan!"
Pametan čovek uzima reč zato što ima šta da kaže a budala zato što ima pravo da govori!
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1289
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.76
Nije li čudno da se neplatiše naprasno žale na sve decembarske račune (gas, grejanje) a ipak je svima kriv samo i jedino EPS?
Pa gde su onda oni koji prodaju grejanje i gas?
Zale se ljudi na sve, ali ovo je tema za EPS.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.76
mob
Samsung SGH-E590
Mislim da ovo nema veze sa neplatisama, vec sa bahatosti EPS-a. Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.349 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.