Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Epidemija tinejdžerskih samoubistava u Rusiji  (Pročitano 13177 puta)
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28
Rusi su odlican narod za suzivot u Rusiji.. kakvi su u Crnoj Gori ili negde drugo nemam pojma.. sigurna sam da ne mogu da budu gori od Crnogoraca (Srba iz CG), jer je to nemoguce po svim fizickim i socijalno-psiholoskim zakonima  Smile

A sto se tice Zemuna i madjarskog jezika, ja zivim ovde od rodjenja i nisam cula sve ukupno deset ljudi da prica madjarski u Zemunu, ni moji otac i majka koji ovde zivi duplo duze od mene.. takodje pretpostavljam da i mi rodjeni ovde onda u skladu sa tradicijom i istorijom treba da ucimo skolu na madjarskom i pricamo ga od malena  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 11.0
No, medjutim... uvek se tu zatekne neko od (vas) navijaca, pa se sve svede na prilicno ograniceno - moje je govance mirisljavije od tvog...

Dobro, zato je ovo "Burek"      Smile

ili...

Srbija 

Inace, fantasticno je koliko je Srbija podeljena sto se tice Amerike i Rusije, to nisam sretao u drugim zemljama.  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
Citat
ne žele da pričaju jezikom zemlje u kojoj su

претпостављам да ти руси нису држављани црне горе

а пази сад ово...имаш у војводини мађаре и румуне који су држављани србије па неће да причају језиком земље у којој су...шта ћемо сад? Smile

Rekli bi ti ovo:

Gardos
Ono po cemu je gradska Opština Zemun prepoznatljiva je svakako Milenijumski spomenik (kula vidikovac, kula razglednica). Izgradjena je od strane tadašnje mađarske vlasti, kojom je trebalo istaci hiljaditu godišnjicu državnosti, kao i dužu pripadnost ovih krajeva Ugarskoj.
Gradnja kule je završena 5.avgusta 1896. godine. Svecano otvaranje joj je bilo 15 dana kasnije, kada je održano i svecano bogosluženje u svim zemunskim crkvama.
Visoka je 36 m.

Ili u prevodu

Madjarsko -1100 godina - Srpsko ni 100 - cemu se tangirati oko nebitnih stvari, kao sto je ucenje malih, nebitnih jezika kao sto je srpski?
Nisu oni ni turski ucili onih stotinjak godina koje su proveli vijajuci Turke po Vojvodini.

или да ја још једном преведем: зашто би руси учили мали и небитни црногорски Smile језик?
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
a zašto ne? Smile

mislim tu na bilo koje narode koji ne žive u svojoj matičnoj zemlji...

a to se da primjetiti kod nekih individua, neovisno od toga kom narodu pripadaju, da ne žele da nauče jezik zemlje u kojoj su ili ne žele da nauče neki jezik , jer im se ne sviđa čitav jedan narod- a u interesu im je da ga znaju... Smile

ili ga znaju, ali neće da ga pričaju...u prilici kad treba da ga upotrijebe Smile

o čemu se tu zapravo radi?

gdje je tu tvoj interes?

zar nije normalno, poželjno i pametno znati jezik zemlje u kojoj si došao da živiš, radiš...uzmeš kintu?

je l' se to neko boji da ne izgubi svoj identitet, ako nauči još jedan jezik u životu? Smile

kakva je to naopaka logika?

meni su se smijali kada sam učila Albanski jezik i interesovala se za isti, jer sam bila u situacij da radim sa njima, svi nadređeni su mi bili Albanci i puno sam vremena provodila u sredini gdje su oni dominantni, većinsko stanovništvo, pojedini su tako loše znali moj jezik, da mi je lakše bilo da ga uopšte ne pokušavaju pričati...

ja ne razumijem tu vrstu logike i osjećaja ugroženosti bilo koga, neovisno kom narodu pripada, od drugog jezika.

iskreno mi nije jasno o čemu se tu radi...osim da neki iracionalni strahovi svakako jesu...ali ne bih ulazila u to.

« Poslednja izmena: 25. Mar 2012, 19:11:51 od sesircic »
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.83
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Ruski jezik spada u svetske jezike i uči se isto kao i engleski. Nisam primetila da su ljudi sa bilo kog enegl.govornog područja raspoloženi da uče neki drugi jezik.
Ako Crna Gora ima profit od Rusa a ima ga, nije na odmet da uvedu u svoje škole Ruski jezik kao obevazan.
Po tom pitanju Grci su fleksibilniji. Čim primete veću posećenost odredjene grupe naroda ili ulaganje u njihovu zemlju, trude se da jezik tog naroda i nauče.

Ali tema...rekoh već, velika populacija i samim tim vidljiviji veći procenat. Rusi su u poslednjih 50 godina prolazili razne tranzicije i nije neobično što se još uvek prilagodjavaju. I tamo ima problema kao i svuda, ali ništa većih ni "epidemijačnijih" nego u drugim zemljama, kako reče autor ove teme.
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
сви ћемо ми ускоро да учимо кинески...и не зато што хоћемо Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Arijada,

pa...ne bih rekla da se uči kao engleski jezik i ne bih rekla da je dominantan u tom smislu u kojem je engleski jezik. tim jezikom govori ne mali broj ljudi, ali Rusija je zemlja koja je mnogoljudna, pa kad se odbiju oni kojima je taj jezik maternji...pa i nema poznavalaca tog jezika u tom broju...u kojem ima poznavalaca i onih koji aktivno koriste engleski jezik svugdje u svijetu.

on ni približno nije u upotrebi kao engleski jezik. i ni približno znanje ruskog nije od '' koristi'' koliko jeste znanje engleskog. to se čak danas i podrazumjeva da ga poznaješ i možeš koristiti makar za osnovnu konverzaciju.

sa engleskim jezikom mogu da se sporazumijem skoro pa na svakom ćošku planete ( sve su manje šanse da ne naiđete na nekog ko ga solidno koristi), sa znanjem ruskog...teško ili skoro nikako.

ali, nebitno. korisno je znati bilo koji jezik generalno.

samo kažem da ne bih u tom smislu upoređivala ta dva jezika.

drugo...malo skrećemo sa teme.
to je individualna stvar...želja da naučiš ili makar upoznaš jezik ljudi zemlje u kojoj živiš. ne vidim da te u tom smislu opravdava činjenica da li govoriš svjetskim jezikom, da li si pripadnik malih ili velikih naroda.

to je meni smješna kategorija u situaciji kad se ja nalazim u prilici da živim, da pokušavam da se u bilo kom smislu ostvarim na drugom jezičkom području.

da se nađem u situaciji da živim na ne znam ti kojoj geografskoj širini ili dužini i ne znam ti među koje narode ili plemena...imala bih želje i volje da probam da naučim njihov jezik. da olakšam sebi u svakom smislu.

meni je to odraz i poštovanja kulture i naroda među kojim se nalazim svojom voljom i poštovanja prema sebi samoj.
idem logikom...to je moj novi dom.

ali to je individualno.

« Poslednja izmena: 26. Mar 2012, 00:39:43 od sesircic »
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.83
mob
Samsung Galaxy S4 mini
sesiric,

nisam pravila poredjenje jer ipak ne mogu da se porede ta dva jezika. Rekla sam da je Ruski svetski jezik. A pošto Rusi ekonomski osvajaju pojedine zemlje, ti stanovnici se trude da njihov jezik i uče. Grci na Kipru su masovno učili Ruski, Španci takodje,i mnogi drugi, sem Crnogoraca koji se ne trude da idu dalje od "horosho", "do svidanya" i sl.Ako niste znali Slovenci dosta dobro uče Ruski jezik (da ne pominjem bivše zemlje Varšavskog ugovora koje i dalje odlično govore Ruski).

To je stvar opredeljenja.

A Kineski...uf...bio bi baš problem.. Smile Smile
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28
evo razmisljam i recimo kadda bih igrom slucaja zavrsila u Kini, Japanu, ili nekoj zemlji dalekog istoka, sigurna sam da ne bih zelela da naucim te jezike jer me uopste ne interesuju, grozni su mi. Pricala bih iskljucivo engleski u tim zemljama, pa ko me ne razume, sta cu mu ja.. nekako cemo se sporazumeti rukama i nogama..

tako da verovatno postoji kod mnogih i otpor u smislu da ih jezik ne interesuje jer im se ne svidja..

ja recimo obozavam nemacki jezik, a ne znam osobu koja moze da ga podnese niti osobu koja bi ga svojevoljno ucila, osim ako apsolutno ne mora zbog recimo posla i onda ce mrzeti svaki trenutak proveden u razgovoru na nemackom. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Нема предаје повлачења ко хоће да га памте

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 24714
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.52
Ја волим грчки језик а не разумем га. Знам да је сагапо ваљда волим те ил тако нешто. Мислим да је лак за учење.
Немачки је добар... ни њега не разумем ал је добар.
« Poslednja izmena: 26. Mar 2012, 02:20:37 od Raća_5 »
IP sačuvana
social share

I have something more important than courage.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 7.344 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.