Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Emir Šišić stiže u Srbiju  (Pročitano 22060 puta)
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
sramota Smile čovek je kao prvo bezveze osuđen, i sad treba i mi ovde da ga zajebavamo. časan, branio svoju domovinu, izvršavao naređenja (za razliku od jednog njegovog hrvatskog kolege koji je prebegao, poginuo napadajući izbeglice i proglašen herojem).
Citat
Šišić je, podsetimo, osuđen zbog toga što je januara 1992. godine iznad Varaždina, prema naređenju pretpostavljenih, projektilom ispaljenim iz „miga-21“ oborio helikopter Evropske zajednice, u kojem su bili četiri italijanska i jedan francuski posmatrač.
Citat

Prvo, tesko da je nesto obranio svoju zemlju (koju?) od helikoptra sa medjunarodnim promatracima, a samo djelo nije herojsko vec samo rutinsko izvrsavanje date naredbe. E, sada, pilot je postupio po naredjenju, uspjesno dejstvovao i izvrsio naredjenje. Dobio je naredbu da dejstvuje po helikopteru koji je letio na datom kursu i stvarno nije mogao znati ko je u njemu. Nije to selo sa civilima pa si vidio da si koknuo babu od 80 godina ili djete od 10 godina. Mene interesuje samo kako su se izvukli oni koju su mu dali naredjenje i nakon toga prepustili sudbini da ispasta za ono sto su svi davno zaboravili. To ti je kao da vojnika koji ispali "Tomahawk" i sravni selo sa civilima optuzis a ne onoga koji mu je dao koordinate.
« Poslednja izmena: 07. Nov 2007, 00:05:51 od Maradic »
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Apple 15
Izneseni su dokazi da se helikopter nalazio u senci drugog aviona...

Šišić: Nisam tražio pomilovanje, već uslovni otpust
Autor: FoNet | 09.11.2007 - 21:45

Tražio sam od mojih advokata da se od predsednika Srbije ne traži pomilovanje za mene, već da upotrebimo sve pravne lekove kako bi mi se omogućio uslovni otpust, na koji po zakonu imam pravo, izjavio je major Emir Šišić, bivši pilot JNA.

On je, u ekskluzivnom intervjuu Enter televizijii, rekao da ga je šokirala odluka Okružnog suda u Novom sadu kojim je zahtev za uslovni otpust odbijen, ali je izrazio nadu da će Vrhovni sud, kome je upućena žalba, imati drugačije mišljenje.

Govoreći o periodu pre dolaska u Srbiju, Šišić je otkrio da je ćeliju u italijanskom zatvoru delio sa najvećim kriminalcima, šefovima mafije, teroristima Crvenih brigada, a da su mu čak zatvorenici Albanci, pretili i smrću.
"Pokojni premijer Đinđić pomogao mi je da iz pritvora u Mađarskoj ne budem prebačen u Hrvatsku", otkrio je Šišić i dodao da je za njegov transfer iz Italije u Srbiju najviše uradio Rasim Ljajić.
Ipak, kako je naglasio, najveću snagu da izdrži u borbi za slobodu i spostveno dostojanstvo, imao je u svojoj porodici i brojnim prijateljima.

Emir Šišić je u Italiji osuđen na 15 godina zatvora pošto je, kao pilot nekadašnje Jugoslovenske narodne armije, 7. januara 1992. u Hrvatskoj oborio helikopter Evropske zajednice, u kom je poginulo pet diplomata, od kojih su četvorica bili italijanski državljani.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Apple 15
Odluka Vrhovnog suda nada za Šišića
Autor: V. Z. C. | 20.11.2007 - 09:07

Vrhovni sud uvažio je žalbu branioca pilota Emira Šišića i juče je vratio predmet Okružnom sudu u Novom Sadu da ponovo odlučuje o zahtevu da se Šišić pusti prevremeno na slobodu.

U odluci Vrhovnog suda navodi se da je uvažena žalba odbrane bivšeg pilota na odluku novosadskog suda da odbije zahtev za prevremenim puštanjem Šišića na slobodu jer nije pribavljeno mišljenje tužioca.
Advokat Milorad Panjević rekao je ranije za „Blic“ da je u Okružni sud u Novom Sadu, koji je potvrdio kaznu Šišiću, stigla naknadna odluka italijanskog suda kojom se kazna smanjuje za još četiri godine.
- Italijanski sud je ranije umanjio kaznu od 15 godina za godinu dana, a onda za još tri. Mi ćemo tražiti da se u dužinu kazne uračuna i vreme koje je Šišić proveo u pritvoru u Mađarskoj. Očekujemo da će biti prihvaćeno da je ukupna kazna 10 godina, tako da je polovina kazne već odavno istekla, nakon čega možemo da tražimo prevremeno puštanje na slobodu - objasnio je advokat Panjević.
Šišić je bio osuđen u Italiji 2005. na 15 godina zatvora jer je po naređenju komande JNA u januaru 1992. u Hrvatskoj oborio helikopter za koji se kasnije ispostavilo da je prevozio petoricu posmatrača Evropske zajednice. On je bio uhapšen u Mađarskoj 9. maja 2001, a juna sledeće godine je izručen Italiji, tako da je u zatvoru šest i po godina. Šišić je po dogovoru naših i italijanskih vlasti bio izručen Srbiji koja se obavezala da će postupati prema njemu kao prema svakom drugom zatvoreniku.
Prema propisima, Šišić ima pravo da podnese zahtev za puštanje iz pritvora kada prođe polovina izdržavane kazne, što je on i učinio. Bivši pilot se nalazi u zatvoru u Sremskoj Mitrovici i prema njemu se sada primenjuju propisi za kategoriju A1 zatvorenika, tako da može pet puta mesečno da boravi van zatvora.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0b1
mob
Apple 15
Šišić traži uslovni otpust
Autor: Tanjug | 25.11.2007 - 21:13

Bivši pilot JNA Emir Šišić izjavio je večeras da neće tražiti pomilovanje od predsednika Srbije dok ne iscrpi sva pravna sredstva, kako bi dobio uslovni otpust iz zatvora. "Ne tražim ništa više nego što sleduje svakom zatvoreniku u Srbiji", rekao je Šišić RTS-u.

Bivši pilot JNA, koji u Sremskoj Mitrovici izdržava zatvorsku kazanu od 12 godina za obaranje aviona Evropske unije u januaru 1992. godine u Hrvatskoj, u kome je poginulo pet diplomata, odslužio je već polovinu kazne i, prema zakonu, ima pravo na uslovni otpust. Okružni sud u Novom Sadu je to odbio, ali je u međuvremenu Vrhovni sud Srbije uvažio Šišićevu žalbu i ukinuo rešenje Okružnog suda i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje. Na osnovu kvalifikacije da je počinio ubistvo s predumišljajem, prvostepenom presudom Šišić je u Italiji osuđen na doživotnu robiju, ali je rimski Apelacioni sud tu zamenio kaznom od 15 godina zatvora za višestruko ubistvo i izazivanje vazdušne nesreće. Šišiću je u međuvremenu kazna smanjena za tri godine, a u Srbiju je prebačen 2. novembra 2006. godine.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

шумско цвеће

Zodijak
Pol
Poruke 588
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Кад неће модератори да преместе оне поруке које су се односиле на ову Тему,
а постављене су у другој теми, у оној о изборима,
ево ја ћу своју пренети:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
..Citirani autor: Anea Danas u 18:35:35

Ma, jooooj... kako tri tackice.
Za vreme vladavine Milosevica, Sisic je uhapsen, izrucen Italiji, sudjeno mu je i camio je u neadekvatnim uslovima, iako je tezak bolesnik...
Njegova porodica nije dobila skoro nikakvu.... u stvari... nije dobila nikakvu podrsku od strane drzave, iako je drzava bila obavezna da im obezbedi bar osnovne uslove za zivot...

Tek sa promenom vlasti doslo je do promena, poradilo se na jednom i zaista drzavnom pitanju...

I sad se razni pacovi iz podruma kite njime kao herojema...  Smile

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ово је свежа вест, па да прочитамо:

.."On, međutim, ne veruje u pozitivan rezultat novog procesa, kao što više ne veruje ni u Vojsku Srbije, a ni u pojedince u Vladi Srbije.

- O imenima ću kada se sve ovo završi, kada budem na slobodi. Od kada sam prebačen u Srbiju, mnogi su me posetili u zatvoru, ali sem osmeha i tapšanja ostade mi samo razočaranje. Najpre sam očekivao da će me od 2001. godine posetiti neki od vojnih ministara, a mnogi od njih su dolazili u diplomatske posete Rimu, zatim da će mi vojska pomoći i bar mi rešiti stambeno pitanje, ali ništa od svega. Boli ta odbačenost, jer pilot postupa po zadatku za koji je obučen, i nikako drugačije - kaže naš sagovornik.

http://www.titoslavija.com/emir.htm

А да се подсетимо:

...." Hrvatska za Emirom Šišićem raspisuje potjernicu i prosleđuje je Interpolu.

HAPŠENJE NA MAĐARSKOJ GRANICI

Dok je trajao rat u BiH, Emir Šišić stiče čin majora i radi na batajničkom aerodromu kao instruktor vojnih pilota. Početkom maja 2001. godine, major Šišić sa suprugom Vesnom i svojim prijateljem kreće u Mađarsku. Šta se tada dogodilo, svjedoči sam Šišić:

"Događaj koji je promijenio život moje porodice je hapšenje - 9. maja 2001. godine na prelazu Horgoš, na mađarskoj granici, oko 8,30 časova ujutru. Bila je sreda. U kolima moja žena, prijatelj i ja. Rutinski pregled pasoša, a onda mi kažu da pomerim autonobil sa strane. Vrše pretres, i, sledi hapšenje. Odjednom, ne znaš šta te je snašlo. Tek vidiš lisice na rukama i da si se našao iza rešetkastih vrata. Kroz rešetke vidim moju suprugu Vesnu. Ona i moj prijatelj su na parkingu, niko ne zna šta se dešava. U početku mislimo da je greška. Onda su počeli da mi donose neke papire, naravno, na mađarskom. Ništa nisam hteo da potpišem jer mađarski ne razumem. Dolazi prva noć u zatvoru.....

http://www.titoslavija.com/emir.htm
.........................................

Ти би могла мало да се подсетиш "владавина" свачијих,...а
и да понешто и прочиташ,..сем што мрзиш,
Милошевић је пучем престао да буде председник,
октобра 2000.године!!!
Тад кад је ухапшен мајор Шишић, Слободан Милошевић се већ
више од месец дана налазио у Централном Затвору.

Не знам Анеа како је и тад из затвора могао да "наређује"
хапшења,
да није тужно, ја бих се сад насмејала!!!

ја никога не мрзим, понеке само сажаљевам,
наравно да сам ту мислила само на оне и њихове "владавине" (од 2000-те,
 па на овамо)
« Poslednja izmena: 09. Maj 2008, 19:44:18 od Drenjina »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
Apple 15
Uvela ruzo sto voli crveno, vise puta vam je receno da poruke ne mogu da se sele...
Prema tome... ne histerisite.. nije prijatno za oko... a ni uho...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
doticna je samo htela da ti pokaze da hmmmm....gresis......
napisala si ovo:
Citat
Za vreme vladavine Milosevica, Sisic je uhapsen, izrucen Italiji,

sisic je izrucen 2001 tj za vreme vladavine djindjica Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Pa uhapsila ga je Madjarska policija na koju ni Milosevic ni Djindjic nemaju uicaja. A Talijani, kad nisu mogli drugoga, uhvatili su Sisica za nesrecu. I niko mu nije pomogao
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
MAJOR EMIR ŠIŠIĆ PUŠTEN NA SLOBODU

neznam što se toliko čekalo,ali u svakom slučaju  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Apple 15
doticna je samo htela da ti pokaze da hmmmm....gresis......
napisala si ovo:
Citat
Za vreme vladavine Milosevica, Sisic je uhapsen, izrucen Italiji,

sisic je izrucen 2001 tj za vreme vladavine djindjica Smile

Sisic je osudjen i to u odsustvu u Hrvatskoj na 20 godina zatvora...

Citat
Vesni Šišić, supruzi majora Emira Šišića, koga su mađarske vlasti uhapsile 9. maja prema međunarodnoj poternici koju je za njim raspisala Hrvatska, od naših nadležnih organa javio se samo predstavnik SMIP, rekavši da se "radi na tome da Emir bude vraćen kući". "Emir je pitao da li može da dovede svog advokata, ali mu je odgovoreno da će dobiti branioca, pretpostavljam po službenoj dužnosti", kaže Vesna za "Glas". Prema njenim rečima Emir nije znao da je u Hrvatskoj u odsustvu osuđen na 20 godina zatvora i da se nalazi na njihovoj listi. "Kada je proglašena amnestija, 1994. godine, nekoliko puta je išao u Mađarsku, i niko ga nije zadržavao. Hrvati su 1999. obnovili tu listu kako bi mogli da uđu u Interpol.

Kao sto moze da se primeti, Srbija nije obavestila svog oficira da mu je sudjeno, da je osudjen i da postoji Interpol poternica...
1999. SPS je bio na vlasti...

Koliko se secam... Rasim Ljajic je izdejstvovao prebacivanje u Srbiju...  Smile

A, uvela ruza obozava da kuka kako su joj prava ugrozena...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.