Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Емир Кустурица тужио ''Е-новине''  (Pročitano 22756 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3133
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.133
Kako su e-novine izazvale novu duševnu bol Emira K.
Već viđeno: Kusturica opet tužio Lukovića
Obznanile: e-Novine

Tužićemo stalno e-novine: Emir Kusturica i Matija Bećković, svedoci saradnici

Režiser Emir Kusturica podneo je još jednu tužbu protiv glavnog urednika portala e-novine Petra Lukovića, zbog teksta „Jedna mala sarajevska analiza: Ugled i čast Emira K“, autora Nermina Čengića, preuzetog sa sarajevskog portala Protest.ba. Ovog puta duševna bol Nemanje Kusturice vredi milion više – čitavih 3.000.000 dinara

Emir Nemanja Kusturica sad traži da mu Petar Luković plati tri miliona dinara zbog uvreda, psovki i vulgarnosti u tekstu "Jedna mala sarajevska analiza", saopštio je agenciji Beta Kusturičin advokat Zdenko Tomanović.  "Nova tužba, kao i ranije tužbe, ne predstavlja pokušaj da se ograniči sloboda javnog informisanja, niti je pokušaj zatvaranja javnog glasila, nego zahtev za pripadajuću zaštitu prava garantovanih domaćim i međunarodnim standardima, onda kada
nepristojni izrazi prevazilaze granice negativnog mišljenja a iznete neistine izlaze iz granica novinarskog kodeksa i postaju argument za nametanje javnog prezira", naveo je Tomanović u saopštenju.

Come to Daddy: Petar Luković, erotska fiksacija Emira Kusturice

Tužba je podneta Višem sudu u Beogradu, a tekst "Jedna mala sarajevska analiza" preuzet sa portala Protest.ba, objavljen je 15. februara na sajtu www.e-novine.com. Nemanja Kusturica je prvom tužbom protiv Petra Lukovića, koju je podneo 1. februara, zatražio dva miliona dinara odštete zbog "povrede ugleda i časti i nanete duševne boli" nanetih tekstom "Novogodišnja bajka za ubice", a tužio je autore teksta Zorana Janića i Miroslava Bojčića.  Režiser je zbog tog teksta tužio i B92, kao vlasnika internet domena www.pescanik.net koji je objavio tekst. Tomanović je objasnio da je B92 tužen jer portal Peščanik nije registrovano javno glasilo, ne objavljuje impresum i nema glavnog i odgovornog urednika, te je tužba podneta na osnovu Zakona o obligacionim odnosima protiv vlasnika domena, odnosno B92, a ne na osnovu Zakona o javnom informisanju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Nokia krntija
Кустурица опет тужио Луковића, тражи три милиона динара

БЕОГРАД - Режисер Емир Кустурица поднео је још једну тужбу против уредника портала Е-новине Петра Луковића.

Кустурица сада тражи да му Луковић плати три милиона динара због увреда, псовки и вулгарности у тексту „Једна мала сарајевска анализа”, саопштио је данас Кустурицин адвокат Зденко Томановић. „Нова тужба, као и раније тужбе, не представља покушај да се ограничи слобода јавног информисања, нити је покушај затварања јавног гласила, него захтев за припадајућу заштиту права гарантованих домаћим и међународним стандардима, онда када непристојни изрази превазилазе границе негативног мишљења а изнете неистине излазе из граница новинарског кодекса и постају аргумент за наметање јавног презира”, навео је Томановић у саопштењу.

Тужба је поднета Вишем суду у Београду, а текст „Једна мала сарајевска анализа” објављен је 15. фебруара на порталу www.e-novine.com.

Кустурица је првом тужбом против Луковића, коју је поднео 1. фебруара, затражио два милиона динара одштете због „повреде угледа и части и нанете душевне боли” нанетих текстом „Новогодишња бајка за убице”, а тужио је ауторе текста Зорана Јанића и Мирослава Бојчића.

Режисер је због тог текста тужио и Б92, као власника интернет домена www.pescanik.net који је објавио текст.

Томановић је објаснио да је Б92 тужен јер портал Пешчаник није регистровано јавно гласило, не објављује импресум и нема главног и одговорног уредника, те је тужба поднета на основу Закона о облигационим односима против власника домена, односно Б92, а не на основу Закона о јавном информисању.

Бета
објављено: 15/03/2011

http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=268&yyyy=2011&mm=03&dd=15&nav_id=499291

Tooo Kusto, sad ga lomi!
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
Citat
Režiser je zbog tog teksta tužio i B92, kao vlasnika internet domena www.pescanik.net koji je objavio tekst. Tomanović je objasnio da je B92 tužen jer portal Peščanik nije registrovano javno glasilo, ne objavljuje impresum i nema glavnog i odgovornog urednika, te je tužba podneta na osnovu Zakona o obligacionim odnosima protiv vlasnika domena, odnosno B92, a ne na osnovu Zakona o javnom informisanju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
спорни текст је нашкрабао неки нермин ченгић...професионални сарајлија Smile

ево и сличице дотичне појаве

кад га летимично погледам имам утисак да онај чувени виц и није виц већ збиља...знате онај о медведу,букви и покајању Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.17
To su "zemljaci" izmedju sebe obracunavaju  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.133
mob
Nokia 
Нермин Ченгић: Тужи мене, јаде!

пише: Нермин Ченгић

Док сам писао о Угледу и части Емира Кустурице, уопште ми није била намјера дизати насловљеног из његовог фашистичког пепела, како су многи протумачили такав текст. То је био тек један од начина подршке неустрашивој екипи портала Е-НОВИНЕ, који су пали у немилост власти јер причају и шире истину. Кустурица је ту био само један пијун, потрошна фигура, улога коју је он сам прихватио тумачити кад се слизао са својим пријатељем Слободаном Милошевићем, који данас има на шта бити поносан јер га је слиједе и ове актуелне власти земље Србије, огрезле у континуираној грамзивости за материјалним и територијалним.

Јутрос чујем да медији у Србији преносе вијест да су Е-НОВИНЕ још једном на мети бизарног душеболника који не може поднијети истину о властитом бесмислу, па је тако цијела васељена сазнала како је Емир Кустурица одушебољен мојим навођењем слова и интерпункцијских знакова које су Е-НОВИНЕ пренијеле са портала ПРОТЕСТ.ба.

Након што се већ унередио тужећи Е-НОВИНЕ за један од текстова које је тај медиј ПРЕНИО, а у њему се наводе тврдње о Кустурициној повезаности са неким ликовима са којим се баш и није препоручљиво познавати јавно (процес је још у развоју), препорођеног Мокрогорца (Ужице, Србија), поријеклом са Горице (Сарајево, Босна и Херцеговина), дотакао је контра-напад каквом се јамачно није надао. Није очекивао Емир Кустурица да ће толика количина нормалних или барем нормалнијих од њега, кренути у појашњавање неинформисаном дијелу заинтересоване Планете ко је тај и шта је Кустурица Немања Емир. Међу реченима се нађох и ја па, у налету емотивне инспирације, а кад је Сарајево у питању емоција ми никад не мањка, те како је предметни Кустурица “одавле”, испоставио сам му рачун за заслуге зарађене током најтежих година Сарајева које ја памтим, а и старији од мене кажу да не памте горе него је било у тим годинама које данас скраћено зовемо Опсадом. Емир Кустурица их не памти јер није био ту, а тамо гдје је био нису стизале информације са лица мјеста већ су паковане у за то одређеним пак-центирма. Поред те његове “улоге у Опсади”, додатно сам се саблазнио над неморалношћу “свјетског режисерског имена” које проси гдје год би могла канути која пара, па се доима заљубљеним док сједи са онима који и данас тврде да у Сарајеву нису убијани људи него лутке.

Поменуо сам тада постојање наде о барем могућем постојању разума код Емира Кустурице који би могао ескалирати у евентуалну нормалност, а која би кад тад пробила његов фашизмом метастазирани кортекс. Али јутрос ме још једном демантовао сам он – Кустурица Емир. Разувјерио ме још једним потезом који разумном човјеку баш и није објашњив. Опет тужи курира, а на бојно поље не смије. Не знам, можда да се напушим, нашмрчем, набодем па да се с њим изједначим каквом визијом која би објаснила какав је то црни паралелни свемир у мозгу Емира Кустурице који се и даље има образа јављати, па још тужбом након што му је подвучено:

Љубио си се са Слободаном (Милошевићем), свршавао с Миром (Марковић), грлио с Јовицом (Станишићем), а Добрици (Ћосићу) и дан данас мазиш муда голим рукама. И на све то се по Вишеграду надомак Перућца и Сребренице сафатаваш с Милорадом (Додиком).

И јеси. У чему је проблем? Је л’ нешто од наведеног неистина? Језик, признајем, јесте мало слооднији или ласцивнији него је то уобичајено али у свијету у којем је “заклати – национални понос”, “гранатирати град четири године – дика”, а “снајперисање живих мета – фестивал на који се позивају пјесници да опале који метак”, питање ономе који је све то подржавао: “О каквом, болан свом угледу и части говориш, пичка ли ти материна четничка???“, ваљда је сасвим примјерена реакција. Али не, Кустурицино распаднуто онанисање се наставља. И даље он, који је погазио властити образ, дијели лекције и потражује новце. Новцем се душа поново купује? Дајте му два кила, не питам за цијену. Можда тада изађе на сунце све оно што му се смежурало у мраку протеклих двадесетак година. Под условом, јасно, да већ није терминирано неком новом гљивом.

Треба ли посебно истицати помакање смисла кад речени Емир не тужи ресторан ни кухара, него достављача, због вечере са више карија него је очекивао да ће му замирисати кад је наручивао прије више од петнаест година. Зашто, на крају, није у ресторану вечерао па би могао кухара и лично пробуразити, а ресторан избушити и запалити.

Зашто Емир Кустурица тужи преносиоца вијести? За неупућене треба појаснити како су Е-новине регистроване и дјелују из Србије, државе јавноприхваћеног једноумља која има чак и закон којим се онемогућава новинарима да раде без да им се цензуришу текстови. У 21. вијеку. Тако се у држави робље држи на ланцу, а они који би да ланац прекину бивају изложени свим могућим калваријама, колико год оне бесмислене биле. Ту долази улога “великог режисера” у први план. Позната узајамна љубав са државом му омогућава да ради шта хоће, кад хоће и кол’ко хоће, док год су жртве они који се не слажу са државним једноумљем и убирањем харача. Ако се деси да се мало закачи и ово режисерче тим боље, јер тад се свијету има испоставити “истина” о угрожености. А шта и ко је угрожен? Угроженим се настоји представити државни апарат који сасвим отворено лаже све па и сам себе. Апарат који пегла бијеле кошуље ублехашког миротворства са назнаком на “искрено извињење” и “клањање жртвама”, а затим тим кошуљама застире кућу Великог Ратка, познатог утемељитеља Нове Сребреничке топографије. Државни апарат који, за разлику од нормалних државних апарата не иде или врло ријетко иде у посјете пријестоници сусједне земље док је редован у “свом” дијелу исте те земље. Само се чека погодно вријеме па да се све озваничи.

Освајање је успорено, угрожен је освајач!

Да баш и нису глупи претенденти на територије који заиста никад нису, нити су сада, а вала никад и неће бити њихове, показују мудрим потезом упрезања Емира Кустурице који се, са још присутним акцентом сарајевске махале и својим познанствима диљем свијета оствареним претежно на рачун свог сарајевског акцента, има борити за наставак никад досањаног сна о надмоћи. Кустурица, већ неко вријеме и психички и физички сломљен вјетровима славе и надрипатриотизма, њишти на свако повлачење САНУ-узди и сваки пут излегне још једно гованце, по правилу смрдљивије од претходног.

Ја, Нермин Ченгић, потписујем, подвлачим и подебљавам сваку своју ријеч коју сам написао у тексту “Углед и част Емира Кустурице“, односно “Једна мала сарајевска анализа. Углед и част Емира К“. Све је тачно онако како јесте у стварности изван Кустурициног потамњелог свемира. Иза свега стојим пуним именом и презименом и позивам Емира Немању Кустурицу да се мени лично обрати за сва даља појашњења и евентуалне туж(иба)бе, а Петра Луковића и Е-новине остави на миру:

Тужи, јаде, мене, Нермина Ченгића лично, особно и персонално? Тужи ме и спреми доказе да нисам управу за било који од навода. Колика “кошарица са јајима” ти треба за то? Фрка је мало знам, ваља се, након свих бљувотина о Сарајеву појавит на овим улицама? Смијеш ли прошетат’ до Башчаршије или бар до Горице? Могу ја скокнут до “твоје” Горице, није проблем, то ми је десет минута сад да кренем. Хајмо, јаде, једну на мале, да ти коју кроз ноге пробацим. И да не заборавим: Пичка ли ти материна четничка!!!

Нермин Ченгић

http://protest.ba/v2/nermin-cengic-tuzi-mene-jade/
-----------------------------------------------
Посрбљено помоћу: krajinafoce.com
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1590
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
Pa ako je istina to sve sto pisu, onda nemaju za sta da se brinu, dobice ga na sudu.  Smile  Ovaj matori iznad ce ga primiti od pozadi vise puta od Kuste... dobro je napisao o erotskoj fiksaciji  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Apocalypse Now Redux

Zodijak
Pol
Poruke 8213
Zastava 0
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Citat
Тужи, јаде, мене, Нермина Ченгића лично, особно и персонално? Тужи ме и спреми доказе да нисам управу за било који од навода. Колика “кошарица са јајима” ти треба за то? Фрка је мало знам, ваља се, након свих бљувотина о Сарајеву појавит на овим улицама? Смијеш ли прошетат’ до Башчаршије или бар до Горице? Могу ја скокнут до “твоје” Горице, није проблем, то ми је десет минута сад да кренем. Хајмо, јаде, једну на мале, да ти коју кроз ноге пробацим. И да не заборавим: Пичка ли ти материна четничка!!!

Нермин Ченгић

http://www.youtube.com/watch?v=_Xn0LwJLVyo

Smile
« Poslednja izmena: 16. Mar 2011, 00:03:59 od mosko »
IP sačuvana
social share
Smile
Deadwood
ako moze Maradic mogu i  Ja
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung XYZ1004
A vid Cenge mangupa  Smile ...internet huligan  Smile
« Poslednja izmena: 16. Mar 2011, 00:27:42 od I Posle Mene JAA »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Nokia krntija
Pa donekle je u pravu čovek. Zašto Kusturica tuži Lukovića, ako je autor teksta koji je već prethodno bio objavljen na drugom sajtu upravo on, a Luković ga samo iskopirao na svoj sajt. Zar ne treba da tuži Čengića i taj portal protest.ba ?
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.348 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.