Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 12:15:34
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Đelić-Bez viza u EU 2009  (Pročitano 10342 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1209
Zastava Nediceva Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia 6030
Овај народ нема шта да једе, а он прича о некаквим визама. Шта нам вреди без визе кад немамо лове за путну карту.
« Poslednja izmena: 05. Sep 2008, 09:47:40 od vozi-misko »
IP sačuvana
social share
На овоме свету могу да кажем што се дешава то није истина...мислим на овоме свету, што бих нагласио..да...пропаганда, што већина кажу, о овоме..није истина.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Осим што смо били под санкцијама и бомбардовани, за све смо сами криви. Опростиће нам Ђура што нас је тукао...
Ima tesku ruku, uf  Smiley 1
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Postojećim tempom teško do šengenske liste do kraja godine
Autor: M.M. | 05.09.2008. - 08:21

Poslanici Skupštine Srbije smatraju da je ukidanje viznog režima u novembru na sednici Evropske komisije, kako je najavio potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić, nerealno očekivati ukoliko vladajuća većina i opozicija ne budu postigli konsenzus o usvajanju 44 zakona, koji su uslov za stavljanje Srbije na belu šengensku listu.

I dok opozicija smatra da je Đelićeva najava neozbiljna i tehnički nemoguća, u vladajućoj koaliciji se nadaju da će sa opozicijom ipak postići dogovor računajući na to da je skupštinska manjina shvatila da opstrukcija nije u interesu njihovih političkih stranaka.

Anketa: Može li Srbija do bezviznog režima u rokovima koje zacrtava Božidar Đelić

Dušan Bajatović poslanik SPS
- U tehničkom smislu postoje zemlje u tranziciji koje su čvrsto odlučile da idu u EU i u toku jedne godine usvojile par stotina zakona. Nažalost, mi izgleda nismo spremni za takvu dinamiku jer nema političkog koncenzusa.

Nataša Mićić, poslanica LDP
- Ako budemo radili ovakvim tempom, to je apsolutno nerealno. Loše je što za prethodnih pet godina nije usvojen nijedan sistemski zakon i što, sem ovog SSP-a, nijedan pozitivan pomak nije napravljen. Dakle, apsolutno je nerealno fizički 44 zakona usvojiti do novembra.

Vlajko Senić, zamenik šefa poslaničke grupe G17 plus
- Ovim tempom to je nemoguće, ali čini mi se da je jedan broj opozicionih poslanika shvatio da nije u njihovom interesu da usporavaju rad. Usvojiti 44 zakona je ogroman posao, to bi podrazumevalo čvrst dogovor između stranaka.

Jorgovanka Tabaković poslanica SRS
- To je potpuno neozbiljna izjava, kao uostalom i obrazlaganje SSP-a. Mi ćemo dati sve od sebe da sve zakone razmotrimo, tamo gde je moguće uradimo poboljšanja, i to je jedina garancija koju vam ozbiljni političari mogu dati.

Velimir Ilić, šef poslaničke grupe NS
- Budimo realni, nemoguće je usvojiti 44 zakona u tako kratkom periodu. To bi bila naučna fantastika. Ali, treba se izboriti za neke druge povlastice, a vizni režim može malo da sačeka. To nije ništa strašno. Ne treba mnogo obećavati, a malo uraditi.

Nada KolundŽija, šefica poslaničke grupe ZES
- Nezahvalno je praviti takve planove. Dakle, mi ćemo uraditi sve da usvojimo paket zakona koji je neophodan da bismo ostvarili uslov sa stavljanje na belu šengensku listu. Da li je moguće to uraditi do novembra, to je teško odgovoriti.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Овај народ нема шта да једе, а он прича о некаквим визама. Шта нам вреди без визе кад немамо лове за путну карту.

Ako narod nema sta da jede, onda neka ide na selo... neka ide u okolinu grada ako je selo previse tezak izraz...
A... u p.m... muka mi je vise od te kuknjave... Svi sede i cekaju bolje sutra, nece da mrdnu dupetom...
Tu se vodim primerom moje porodice...
Mi smo bili xyz godina podstanari i moji su bili dovoljno inteligentni da za pare koje su dobili prodajom nekog nasledstva (cca. 10.000e) kupe ne neku prcvarnicu u Beogradu, vec plac u okolini Beograda... Posle 10 godina stezanja kajisa, mi imamo svoju kucu... i veliki plac... A na placu basticu i voce... I ja nisam gladna... Ja nikada necu biti gladna... Verovatno zato sto mojim roditeljima nije zinulo dupe da zive u gradu...
BTW. Daleko od toga da su moji bili obicni radnici... sta vise... ali ocigledno ih nije sramota da imaju bastu... to su naucili u svojim 5o-tim i 60-tim, umesto da setaju po ulici i kukaju kako imaju malu platu i kako su gladni uz cigaru i kafu...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 630
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia 
Ta priča o ukidanju viza postoji već nekoliko zadnjih godina, ni ne sećam se ko je prvi počeo o tome. On što znam je da se ukidanje viza odlaže iz meseca u mesec i iz godine u godinu. Trebalo je prvo da vize budu besplatne pa ni od toga ništa. Realno gledano i da ukinu vize Srbiji, kad pogledaš koliko ljudi uopšte poseduje pasoš ne znam koliko nam znači. Znači jednom malom broju građana koji na odmor putuje u zemlje za koje treba šengenska viza.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5629
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ta priča o ukidanju viza postoji već nekoliko zadnjih godina, ni ne sećam se ko je prvi počeo o tome. On što znam je da se ukidanje viza odlaže iz meseca u mesec i iz godine u godinu. Trebalo je prvo da vize budu besplatne pa ni od toga ništa. Realno gledano i da ukinu vize Srbiji, kad pogledaš koliko ljudi uopšte poseduje pasoš ne znam koliko nam znači. Znači jednom malom broju građana koji na odmor putuje u zemlje za koje treba šengenska viza.
Pa sta sad hoces da kazes? Da je ova situacija ipak bolja?  Smile Pazi, nenormalno je da ne mozes da ides nigde iz zemlje, da ne mozes da dozivis i druge ljude, obicaje, kulture! Oni koji su protiv ukidanja viza su za mene nenormlani ljudi  Smile Sori svima koji su se osetili prozvanim ... ja to tako dozivljavam.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 630
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia 
Pa sta sad hoces da kazes? Da je ova situacija ipak bolja?  Smile Pazi, nenormalno je da ne mozes da ides nigde iz zemlje, da ne mozes da dozivis i druge ljude, obicaje, kulture! Oni koji su protiv ukidanja viza su za mene nenormlani ljudi  Smile Sori svima koji su se osetili prozvanim ... ja to tako dozivljavam.
Hoću da kažem da se prosečnom Srbinu koji jedva sastavlja kraj sa krajem savršeno jebe da li će vize biti ukinute ili neće. Ono što njega zanima je veća plata, nova radna mesta, priliv kapitala itd. Naravno da Srbija ne treba da bude izolovana, ukidanje viza ću svakako pozdraviti ali sigurno neću skakati od sreće zbog toga. Ima puno važnijih egzistencijalnih pitanja koje treba rešiti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
Pa sta sad hoces da kazes? Da je ova situacija ipak bolja?  Smile Pazi, nenormalno je da ne mozes da ides nigde iz zemlje, da ne mozes da dozivis i druge ljude, obicaje, kulture! Oni koji su protiv ukidanja viza su za mene nenormlani ljudi  Smile Sori svima koji su se osetili prozvanim ... ja to tako dozivljavam.
nenormalni....niko nije protiv ukidanja viza...ljudi ti samo tebi neukom objasnjavaju da taj film neces skoro gledati,ili da ti prevedem:

nema nista od ukidanja viza-bar jos neki vremenski period koji se meri godinama
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5629
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Hoću da kažem da se prosečnom Srbinu koji jedva sastavlja kraj sa krajem savršeno jebe da li će vize biti ukinute ili neće. Ono što njega zanima je veća plata, nova radna mesta, priliv kapitala itd. Naravno da Srbija ne treba da bude izolovana, ukidanje viza ću svakako pozdraviti ali sigurno neću skakati od sreće zbog toga. Ima puno važnijih egzistencijalnih pitanja koje treba rešiti.
Da li mislis da je jedno sa drugim povezano? Da li mislis da je moguce ziveti bolje bez protoka ljudi? Ja mislim da nije Smile  Smile Ta vazna egzistencijalna pitanja su debelo povezana sa ukidanjem viza (izmedju ostalog). Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 630
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia 
Da li mislis da je jedno sa drugim povezano? Da li mislis da je moguce ziveti bolje bez protoka ljudi? Ja mislim da nije Smile  Smile Ta vazna egzistencijalna pitanja su debelo povezana sa ukidanjem viza (izmedju ostalog). Smile
Srbija je odavno otvorila svoje granice za strance, samo što je obrnuto druga situacija. Priliv investicija zavisi pre svega od političke i ekonomske stabilnosti, ukidanje viza za građane Srbije može uticati ali ne može biti od presudnog značaja. Opet kažem pozdravljam ukidanje viza kad god se to desi, ali više ću se obradovati na vest da se otvara neka fabrika u Srbiji. A ni ta 2009. nije daleko, ako nam ne ukinu vize živo me zanima koje će obrazloženje biti za to.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 12:15:34
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.