Dum dum sa pesmama: Dum dum, Siguran, Odgovor, Karavan, Idemo, Zabranjujem, Bledo, Hladan Dolce Vita, izašao je 1991.
KARAVAN
Ti budan spavaš, Listaš snove Kao stranice knjige. Tvoja je glava Teška kao nakovanj I puna briga. Neću te moliti Ustaj, budi se, Ustaj, budi se. Neću te čekati, Neću tvoje teške ruke Oko moga vrata. Noćas je mesec Opet crven, mlad i ljut. Mi smo na putu, Mi pravimo put. Nemamo vremena, Nemamo razloga Da stanemo ovde I sačekamo dan. Pseće oči u tami, Ove šare Ove šape su ruke. Prekidaj lanac, Zaurlaj na oblak Koji sakriva mesec. Neću te buditi, Oslobodi se, Oslobodi se. Neću te čekati, Neću tvoje teške šape Oko moga vrata. Noćas je mesec Opet crven, mlad i ljut. Mi smo na putu, Ne, mi pravimo put. Nemamo vremena, Nemamo razloga Da stanemo ovde I sačekamo kraj.
« Poslednja izmena: 17. Apr 2007, 13:15:47 od latifovich »
I tako dodjosmo do Neko nas posmatra na kome se nalaze sledeće pesme: Neko nas posmatra, Istina mašina, Ne, Zajedno, Anestezija, Just Let Me Play Some Modern R'n'R Music, Hej mama, Bežimo u mrak, Jadransko more, Ponos. Izdat je 1993. Ovde nedostaju sledeće od navedenih pesama:
NEKO NAS POSMATRA
Uno, duo, tre, quatro Nisam sve izgubio, Nešto sam i dobio. Nisam sve prokockao, Nešto je i ostalo. Neko nas posmatra, Neko nas stalno gleda. Neko nas posmatra, Neko nas stalno gleda. Neko nas posmatra. Neko nas posmatra. Nije sve izgorelo, Nešto sam ugasio. Nisam sve izgubio, Ipak sam se snašao. Neko nas posmatra, Neko nas stalno gleda. Neko nas posmatra, Neko nas stalno gleda. Neko nas posmatra. Neko nas posmatra. Neko nas posmatra, Neko nas stalno gleda. Neko nas posmatra, Neko nas stalno gleda, Ko nas stalno gleda...
« Poslednja izmena: 17. Apr 2007, 13:15:05 od latifovich »
Kad krenem ka... Da idem na... Ja pitam za... Da se vidim sa... Pa čekam da u... I mislim da je... Kažu da Ne prepoznaju me. Kad krenem ka... Da idem na... Ja pitam za... Da se vidim sa... Pa čekam da u... I mislim da je... Kažu da Ne prepoznaju me.
Ja imam dobre uslove za život, Toplu sobu, supu i toplu odeću za zimu. Ja imam sve pogodnosti za procvat, U renesansu mog duha su bačena prevelika sredstva. Ja znam, Ima malo ljudi koje Ja znam, Ima malo ljudi koje... Ja imam vrlo zdrave prednje zube. Svaki dan sam pozvan da snimam za poneku reklamu. Ja znam sve što boli druge ljude, Ja razumem svaki trepet ljudskog napaćenog bića. Ja znam, Ima malo ljudi koje Ja znam, Ima malo ljudi koje... Ja imam dobre uslove za život, Toplu sobu, supu i toplu odeću za zimu. Ja imam sve pogodnosti za procvat, U renesansu mog duha su bačena prevelika sredstva. Ja znam, Ima malo ljudi koje Ja znam, Ima malo ljudi koje...
Treba da se radi Fabrikama, Treba da se hoda Ulicama, Treba da se trči Parkovima, Treba da se spava Krevetima. Treba da se čisti, Treba da se čisti, Treba da se čisti... Treba da se radi Fabrikama, Treba da se hoda Ulicama, Treba da se trči Parkovima, Treba da se spava Krevetima. Treba da se čisti, Treba da se čisti, Treba da se čisti...
Ti spavaš na leđima mazge, Redenik bleska u moru peska Kamen kvrca pod kopitom, Grlo je suvo i sunce svrdla, Ti visiš u mraku I vetar ti mrsi krvlju ulepljenu kosu, Prometej čuči na ramenu I kljuje plave beonjače. Sediš u sobi i slušaš zvuke iz kupatila Gde tvoj otac pere kvrgave, ogromne ruke I frkće na vodu Što mu pljuska u lice. Gledaš u oči žene Što vrišti pod tobom, U šumi, u oblaku pare Koja šišti iz vašeg daha. Stenješ od uboda stotine malih igala Koje štipaju napuklu kičmu Pod teretom vreće i mirisom kafe i soli Trgaš zubima vruće meso, Vrištiš u pijanom strahu Od smrti, Od noža, Od svetla, Od mraka, Od sreće, Od bola, Od sebe, Kraj sebe. I'll always love you...
Kako te zamišljam, kako te zamišljam: Beli hodnik i beli sto, Pleteš ruke od morskih trava. Modro i zeleno, modro i zeleno. Teško primam promenu lica, U hodniku vremena, U naručju vremena, u naručju vremena... Kako da ostanem isti? Kako da sačuvam sebe od promene? Samo putem promene. Mirno spavaš, pramen na licu ti izmami osmeh, Opet i opet želim da vidim. Unatrag, unatrag, unatrag, Vrati unatrag. Modro i zeleno, modro i zeleno. U naručju vremena, u naručju vremena... Bolje da pričam o sebi, Bolje da idem u nove promene, Samo putem promene... Kako te zamišljam, kako te zamišljam, Kako te zamišljam, kako te zamišljam, Hodaj, hodaj, hodaj, Hodaj, hodaj, hodaj... Unatrag, unatrag, unatrag, Vrati unatrag, Modro i zeleno.
U praznoj sobi nema vrata, Tragovi zuba na prstima, I lampa svetli žute parole, Reči dosade, i reči porozne. Hrana je dobro u meni i tebi, Mleko u čaši i kolač na usni. Probudi me, probudi me. U praznoj sobi nečije stvari, Prljava ljubav u mrljama. Popodne zrači topao miris, Miris dosade, i reči dosade. Hrana je dobro u meni i tebi, Mleko u čaši i kolač na usni. Probudi me, probudi me. Poljubi me, poljubi me...
Sarajevo, kristalna sećanja, Sarajevo od blata i snega, Otari mi inje sa očiju i čela, Izađi iz mene, izađi iz mene. Pusti oči da vide još ovaj put, Pusti uši da čuju još ovaj put, Sarajevo. Sarajevo, kristal u sećanja, Sarajevo od blata i snega, Otari mi inje sa očiju i čela, Izađi iz mene... Pusti oči da vide još ovaj put, Pusti uši da čuju još ovaj put, Sarajevo, Sarajevo, Sarajevo, Sarajevo. Sarajevo...
Poljubi prvo one nesrećne, Pa onda smiri one nemirne. Lutkama sašij male haljine, I lovcima zategni lukove. Pronađi me, Pronađi me U sobi gde umire dan. U mojim hladnim, kišnim sobama, Na zidu crtež crnog crva. Pogledaj zid, pogledaj zid Iz crnog, mrtvog, praznog mrtvila. Pronađi me, Pronađi me U sobi gde umire dan. Mi smo slobodni, Mi smo slobodni, Ja sam rođen sasvim sam, Rođen sasvim sam. Pomiri pse i mačke rečima, Nahrani gladne svojim očima. Dodirni dlanom nedodirljive, I spasi nas neuhvatljive. Pronađi me, Pronađi me U sobi gde umire dan. Zajaši vetar prema brdima, U brdu kamen, so u nedrima. Pogledaj zid, pogledaj zid, Na zidu senke naših godina. Pronađi me, Pronađi me U sobi gde umire dan. Mi smo slobodni, Mi smo slobodni, Ja sam rođen sasvim sam, Rođen sasvim sam.
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.