.. na prstima u noci bez meseca hodaj sa dahom u usima i srcem u petama kao zena na stiklama, take the walk on the wealth i strojevim korakom na granici ukusa hoooooodaj ... hoooooodaj ...
... uvek otecenih glatkih nogu do pojasa hodaj i vrtlog uspeha u pulsu prolaznika hodaj, hodaj biranim ulicama u grbavim oblacima jos krupnijim koracima, na zvonkim jezicima hoooooodaj ... hoooooodaj ...
jedan dan za jednu voznju jedna kola, jedan grad jedan list u jednoj lokvi jedan pogled preko senke jednog skoka lakog tela zene mojih ruku jedan put, zadnji prasak stakla moj pad u jednom letu freeze baby freeze baby i zaboravi ovaj grad zaboravi ovaj grad zaboravi ovaj grad poleti i leti
jedan dodir jedne ruke druge zene koju znam njeno lice toplih senki nase vene tog zivota ovo sad, ovog trena vidim, znam uvek isti, uvek ja covek stalnih navika ne zelim, ne zelim ne zelim da, da ... i zaboravi ovaj grad zaboravi ovaj grad zaboravi ovaj grad ne zelim, ne zelim da ... zaboravim ovaj grad da zaboravim ovaj grad da zaboravim ovaj grad ne zelim, ne zelim ...
boja njihove odece je bledela od crne ka beloj to je mesto postalo svetiliste dok su prvih godina porodice dolazile u crnini kasnije je boja njihove odece osvetljavala ozivljavala prvi nagovestaj tople crvene i zute kao hodocasce sa generacijama koje dolaze i kraj nje u travi pred prolece sa loptama magicno privuceni bastenim neuglednim delom ceste posle podne je ozelenela lipa i miris tisine tiho tiho uz ciku dece i setnju roditelja pravi razlog postade nevazan uspomena se pretvarala u nesvesno privlacenje toplih krajeva
Kakav radostan dan! Crnci pevaju aleluja! Kakav radostan dan, Ptice pevaju aleluja! Ti imaš svoj strah, Ti imaš svoj strah od sebe. Ti imaš svoj struk On je vol vehr mour... Ti si volela moj Weltschmertz... Ti si volela moj Weltschmertz... Kakav radostan dan! Crnci pevaju aleluja! Kakav radostan dan, Ptice pevaju aleluja! Ti si volela moj Weltschmertz... Ti si volela moj Weltschmertz... Kakav radostan dan! Ti imaš svoj strah od sebe. Kakav radostan dan, On je vol vehr mour... Ti si volela moj Weltschmertz... Ti si volela moj Weltschmertz...
« Poslednja izmena: 17. Apr 2007, 12:56:19 od latifovich »
Ovde su tekstovi (onih kojih nema u dosadašnjim porukama, postovima, kako se to već kaže...) sa drugog albuma, izdatog 1985. pod imenom Ekatarina Velika. Da biste imali bolji uvid, to su pesme: Oči boje meda, Zaboravi ovaj grad, Tatoo, Hodaj, Ruke, To sam ja, Olovne godine, I've Always Loved You. Dakle, ovde nedostaju sledeće:
Ruke
Misli na ruke kao vesnike bure, Voli svaki prst ponaosob. Opipaj nabor na svilenoj suknji I zaparaj noktom do bola. Seti se dana kad su ulične tuče Bile ispit za dečaštvo. Opiši mi reči koje jačaju ruke, Crtaj: Konan, zmaj, JNA.
« Poslednja izmena: 17. Apr 2007, 12:58:43 od latifovich »
Treći album je S' vetrom uz lice, godina 1986. Songs included: Budi sam na ulici, Ti si sav moj bol, Kao da je bilo nekad, Umorna, Novac u rukama, Sarajevo, Stvaran svet oko mene, Soba, Grad. Nedostaju nam:
KAO DA JE BILO NEKAD
I kao da je bilo nekad, I kao da je bilo tu, Pod velikim, svetlim suncem, Pod velikim, svetlim svodom. Ručali smo meso, Glodali smo kosti dobrih životinja, Mi imamo snage, Mi imamo snage za još dan. Mi menjamo dan za noć, Mi menjamo noć za dan... Prolaze brodovi, Trube u čast, zvone na uzbunu, Deca uče da plaču, Deca uče da poznaju svoj glas. U toplim jaslama, U hladu bora pod zidom čempresa Mi menjamo našu noć Za neki tuđi dan, za neki tuđi dan. Mi menjamo dan za noć, Mi menjamo noć za dan... Prolaze brodovi, Trube u čast, zvone na uzbunu, Deca uče da plaču, Deca uče da poznaju svoj glas. U toplim jaslama, U hladu bora pod zidom čempresa Mi menjamo našu noć Za neki tuđi dan, za neki tuđi dan. Mi menjamo dan za noć, Mi menjamo noć za dan...
« Poslednja izmena: 17. Apr 2007, 13:08:00 od latifovich »
Četvrti album, Ljubav (Zemlja, Pored mene, Ljubav, 7 dana, Voda, Prvi i poslednji dan, Ljudi iz gradova, Zid, Tonemo), izdat je 1987.
PRVI I POSLEDNJI DAN
Mislim na korak Koji je najteži kada je najlakši Koji vodi do onog pravog, Jedinog, istinskog. U meni zveckaju srebrne pare Jer danas je nalik na praznik, Na proleće, Na svečanost. Zar je to samo laž? Zar je to prevara? Mislim na prvi i poslednji dan. Mislim na prvi i poslednji odgovor Koji ću dobiti ako se potrudim Ako se mnogo i crveno potrudim Na ovaj dan. Dok ležimo na leđima I gledamo bele oblake na nebu U proleće, Na Đurđevdan. Zar je to samo laž? Zar je to prevara? Mislim na prvi i poslednji dan... Ovo je prvi i poslednji dan.
« Poslednja izmena: 17. Apr 2007, 13:09:18 od latifovich »
Peti album, Samo par godina za nas (Iznad grada, Krug, Srce, Sinhro, Nisam mislio na to, Par godina za nas, Amerika, Ona i on i on i ja, Ona mi je rekla, Svetilište) izdat je 1989. Evo pesama koje nedostaju:
SINHRO
Promeniću svet do kraja pesme, Igraću pijani ples u ritmu vetra Pustiću sunce da topi ljubav Izmeću sveta, daleko od nas. Došao sam da te nosim, Da se ne bojiš, Da ne govoriš nema me, Da zatvoriš oči, Da ne zaboraviš reč po reč, Došao sam da te nosim U kuće mojih predaka, Da ti pričam da noći nema, Da odustaneš, Da želja je, glad je vatra. Promeniću jezik, pokret, telo, Govoriću reči tuđe pesme, Došao sam da ti kažem čuvaj me, Moj korak je moje ime, čuvaj me. Došao sam da te nosim, Da se ne bojiš, Da ne govoriš nema me, Da zatvoriš oči, Da ne zaboraviš reč po reč, Došao sam da te nosim U kuće mojih predaka, Da ti pričam da noći nema, Da odustaneš, Da želja je, glad je vatra. Došao sam da te nosim U kuće mojih predaka, Da ti pričam da noći nema, Da odustaneš. Došao sam da te nosim, Da se ne bojiš, Da ne govoriš nema me, Da zatvoriš oči, Da ne zaboraviš reč po reč,
« Poslednja izmena: 17. Apr 2007, 13:16:08 od latifovich »
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.