Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 73
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ekonomski sistem danas. Planeta Zemlja i nove mogucnosti.  (Pročitano 106971 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
mkocovic79

Pitao sam te, ali mi nisi odgovorio, da li si ekonomista? Ne moras mi odgovoriti, ali zvucis kao ekonomista ucen po sablonu i kalupu.

Citat
Već sam ti rekao o dugu i neću da se ponavljam.
Da, ali to je zabluda. Svakako, ne vidim nista lose u tome da ljudi imaju svoje zablude, tako se uci, ali problem nastaje kada se u pricu umesa i ego, pa se ne zeli prihvatiti ocigledan dokaz nemogucnosti sistema.

Citat
Početi od istraživanja globalnog tržišta, sa akcentom na plasiranje novih(teško da možemo tehnološki nove) ali barem nove po komunikaciji sa klijentom ili proizvoda sa izrazitim prednostima u pogledu kvaliteta na ostale proizvode, odnosno proizvode gde imamo najbolji odnos cena/kvalitet ili proizvode gde imamo neku vrstu globalnog monopola(oligopola) maline. Fokusirati se na to uložiti sredstva, čak i pozajmnjena po stopama koje su značajno ispod stopa prinosa od poslova u koje su uložena sradstva. Suština je pokrenuti proizvodnju, samo moćna proizvodnja obuzdava finansijski sektor i stavlja ga na pravo i zasluženo mesto. Međutim, ne bilo koju proizvodnju tipa gradi fabriku za proizvodnju xy za koje je tražnja na istorijskom minimumu, nego gradi fabriku za z proizvod za koje tražnja eksponencijalno raste. Dalje, što manje izvoziti sirovine - svesti na minimum i ulagati u proizvodnju gotovih proizvoda gde je prisutna značajna količina datih sirovina (pomenutu malinu ne izvoziti sirovu, već što više u gotovim prozvodima sokovi i dr.) i ako se izvozi sirova upakovati je i tako izvoziti po pojedinačno manjim količinama adekvatnog pakovanja(zbirno ista količina), a ne u rifuzi. Podstaći proizvodnju, ali odgovarajuću proizvodnju koja dalje vuče sve ostalo. Najbolji primer za dobro i održivo poslovanje je JP EPS i tu država treba da ulaže značajna sredstva i ostvaruje devizne prilive na osnovu izvoza električne energije.

Ovo su takve floskule i klisei koji nemaju ni "b" od buducnosti, nauceno napamet, bez ikakovg razumevanja sustine problematike. Znaci, tvoj predlog je da pravimo oligopol na proizvode kojima mozemo da pariramo? Pa to govori svaki priuceni menadzer sa sve Jorgovankom i Dinkicem na celu....to je smehoteka ljudi moji! : ))) Naravno, sa novcem kao dugom, zar ne? : )) A kako vratiti dug?

Sta ce se desiti kada dug srbije bude 800 milijardi, a npr SAD-a 50 triliona necega? Da li shvatas besmisao? Pa dodamo na to i dugove svih ostalih zemalja sveta. O cemu pricamo?

Napisao sam vec da to sto ti pricas ja slusam na TV-u, citam u novinama, skoro svaki dan, nekad sam citao i u popularnim knjigama ekonomije, koje su zaista beskorisne jer, ne nude resenja, naprotiv. Opisuje se kako ocuvati sistem koji vec postoji i koji, pre svega dovodi do krize (primer: ne navodi se posledica multilplikacije novca u bankama). Znaci, mi trazimo resenja u knjigama i ljudima koji prave probleme (to je ludilo, vec sam definisao pojam ludila). Oni koji imaju novac, kupe sve, medije, obrazovanje, kulturu i koriste ove poluge u cilju drzanja ljudi u neznanju.

Citat
Pitanje profita je vrlo prosto i jednostavno. Neto dobit (profit) je razlika ostvarenih prihoda i rashoda nakon plaćanja državi poreza na dobit. Prihodi se ostvaruju prodajom proizvoda(robe) i usluga u zavisnosti od delatnosti preduzeća, plasmanom(finansijski) i ostali(vanredni), a rashodi predstavljaju troškove poslovanja, finansijske i ostale/vanredne rashode. Dakle prostim oduzimanjem dobijaš profit. Ukoliko preduzeće posluje pozitivno znači da su mu ostvareni prihodi veći od ostvarenih rashoda.
Sjajno! : )

Dajes mi definicije profita iz udzbenika. Da li u udzbeniku pise kako se pojava profita (u ovakvom sistemu kreditnog novca) kod nekog subjekta ekonomske igre odrazava na ostale? Da li objasnjavaju problem stednje? : )) Kada budu to napisali, smatracu ih ozbiljnim sagovornicima. Da li u udzbeniku pise sta je sustina problema?

Da, ali ti meni dajes skolsku definiciju profita, to ne resava problem duga i duznickog ropstva! Nisi odgovorio na pitanje

Takvo razmisljanje, kakvo si izneo (ako nisi ekonomista, oprastam ti ; ) ) je razlog zbog kog je krajnje smesno ekonomiju danas svrstavati u nauku! Najbitnija razlika izmedju ekonomista i ljudi koji se bave naukom je ta sto je ekonomista ucen, kroz neverovatno ispiranje mozga tokom skolovanja, da se bavi posledicama, odnosno da odrzava sistem. Suprotno tome, naucnici teze da dosegnu srz problema, pocetno stanje, cijim se razumevanjem gradi stabilna (zdrava) osnova! Ova logika kod ekonomista ne postoji.....

I sad, ja se mogu ponavljati u beskonacnost, bacati matematiku, koja bez sumnje dokazuje ovo o cemu pricam, pisati meilove "relevantnim institucijama", ali ljudi odlucuju da zmure pred tako ociglednim stvarima! Zasto se to desava? Zato sto sistem forsira egomaniju, samodovoljnost, od ljudi pravi sebicne, materijalisticki nastrojene idiote, a idioti nemaju nikakvu odgovornost.

Ponovicu pitanje: da li si upoznat sa jednacinom tri deficita?

Citat
Na slična pitanja više neću odgovarati jer predstavljaju uvredu za inteligenciju.

Znam, ovo je odgovor 99% ljudi kojima sam psoatvio ova pitanja. Niti jedan neoliberalni ekonomista ne moze da da odgovor na njih, jer u suprotnom bi morali da se odreknu sistema koji zagovaraju!!

Ako se ne razume da tvoj profit dolazi od kredita koji je neko drugi uzeo, onda samo mogu da ti kazem da pratis ono sto pisem ili da se bolje informises.

Ja ipak mislim da ne poznajes sustinu problema, mozda gresim, ali takav utisak sam stekao.

Pitanja su sasvim logicna, na mestu i obuhvataju sve sfere regulacije novca u danasnjoj ekonomiji.

Ponovcicu ih i dopuniti:

Citat
1. Kako odrzati neprekidan rast i potrosnju u sredini koja je ogranicena (planeta Zemlja)?

2. Koji je nacin, pod trenutno vazecim pravilima igre, da se dugovi bilo koje drzave vrate, kao i, sta se desava sa drzavom koja teoretski vrati kredite?

3. Da li neka drzava moze biti pozitivna, ako su i njeni subjekti pozitivni (u smislu profita)?

4. Da li je moguce da u danasnjem sistemu svako radi sa novcanim profitom?

5. Ako drzava ima rast ustede od strane gradjana i rast depozita, a u isto vreme imamo spoljnotrgovinski deficit, kako objasniti od kuda dolazi taj novac za stednju?

6. Od kuda dolazi novac za profit (ovo je pitanje svih pitanja, preformulisano i pojednostavljeno 5. pitanje)? Ko ovo pitanje razume, shvatice srz prevare, imace ispred sebe sliku psa koji juri da proguta svoj rep!!

7. Kako ce narastajuca automatizacija ljudskog rada, uticati na stvaranje nasiroko poznatih "novih radnih mesta"? Ako uzmemo u obzir da populacija ljudi na planeti raste!

Sesto pitanje je kljucno!! Pitanje 7. igra veliku ulogu u odbacivanju ovog nazadnog i prevazidjenog sistema.

Citat
Postovi su predugački i ja zaista nemam vremena čitati sve redom. Šta ustvari nije jasno?
Kada bih mogao da opisujem svetsku ekonomiju u tri reda, radio bih tako, ali ...ne mogu.

Citat
Fizičko lice je lice fizičko lice koje živi i radi u državi, država je institucija koju čine pravna i fizička lica. Kakve veze ti ili bilo ko ima sa državom?
Kakve veze ima? Mora da se salis??
« Poslednja izmena: 19. Okt 2012, 18:24:18 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
Sony xperia
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.2
Browser
Safari 536.26.14
mob
I-mate 30 Pro
E dodje covek na forum da napise kako nema vremena da cita... Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

u tom je tajna...

Zodijak
Pol Žena
Poruke 418
OS
Windows XP
Browser
Chrome 22.0.1229.94
Citat
Kako ce narastajuca automatizacija ljudskog rada...
To je ključ, ljudi je previše i sistematski se već godinama radi na smanjenju broja stanovnika, okrenite se malo oko sebe, neke su stvari očite samo da li se žele vidjeti?

Citat
Kada bih mogao da opisujem svetsku ekonomiju u tri reda, radio bih tako, ali ...ne mogu.
Možeš ali nećeš! Na ovom forumu svi pričaju u rukavicama, svi se plaše...čega? Neko će otkriti ko piše iza monitora i ti si im veoma bitan kao i ja, ma idi bre.
Citat
Mora da se salis??
Smile pa šta hoćeš, da pričamo o šaci bankara koji misle samo na sebe i stvaraju vlastitu budućnost našim parama.
IP sačuvana
social share
"Hiljadu puta se pokajes za ono sto kazes, retko za ono sto precutis."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.02
Citat
Možeš ali nećeš! Na ovom forumu svi pričaju u rukavicama, svi se plaše...čega?

па није баш тако...ево,друг члан 85кристал нам овде већ месецима нашироко објашњава како су банкари у ствари шејпшифтери који су дошли да нас све упропасте и ако не послушамо жак фреска и алекса џонса црно нам се пише Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
Kao sto mozete da viditie, u mom potpisu stoji jedan vrlo pronicljiv citat: "Mora da je tesko onima koji u autoritete gledaju kao u istinu, umesto u istinu kao jedini autoritet." - G. Massey  ....Sasvim lepo opisuje na kapitalisticki nacin deformisanog coveka. U svakom slucaju, dok je ljudi, bice i otpora prema gluposti!

Malo bih, na samom pocetku pojasnio sustinu problema, a to je vec postavljeno pitanje: "Od kuda dolazi novac za profit?"

Ako razumemo da, je po vazecim pravilima igre, sav novac (skoro sav, oko 90%) u opticaju neciji dug, sasvim je jasno da subjekti ekonomske igre koji ostvaruju profit, moraju kod nekog drugog, u zbiru, da naprave isti taj gubitak, u novcu. Sta to prakticno znaci? To znaci sledece: Banka uzme od Centralne banke (najvecim delom privatizovane instutucije) odredjen novac (npr. X dinara/eura/dolara....) i obaveze se da ce vratiti taj novac sa kamatom, dakle X+kamata u odgovarajucoj valuti. Sasvim je ocigledno da se na ovaj nacin, novac plasira u sistem kao dug, rodjen je novi ciklus, bez kraja. Tim novcem, banka ubira profit i vraca dugove (kamate) CB-u. Logicno pitanje: Kako se dolazi do novca koji se zadrzava (profit)? Naravno, nikako!! To je manjak novca koji je ugradjen u sistem, taj novac (dug) uvek fali i, sto je najbitnije, uvek raste. Znaci profit dolazi od duga. Ova spoznaja otrkiva sustinu prevare, princip stapa i sargarepe, psa koji hoce da proguta svoj rep ili pak kratko cebe. Uglavnom se sve lomi na ledjima onih koji kosriste kredit, direktno ili indirektno! Znaci, ne moze se vratiti novac koji ne postoji, a da bi se "vratio", moramo se jos vise zaduzivati i time ulazimo u triler!

Velika manjina ima profit, velika vecina ima gubitke (dugove), to je poenta.

Dzordz Karlin, na svoj nacin:

Vratio bih se na predlog mkocovica79, koji je posminjao oligopol na npr maline....

Pokusacu da analiziram predlog:
Svedoci smo da pojam "slobodnog trzista" "uspeva" i da ga zagovaraju samo drzave koje su velike i razvijene. E sad, kada bi se srbija usredsredila na proizvodnju malina, kada bi specijalizovali ovu tehniku i pokusali da "ovladamo" svetkskim trzistem malina, morali bi da savladamo konkurenciju u citavom svetu. Medjutim, prvi put, kada neko proizvede malinu sa manjim troskom, nego sto to radimo mi, sve se rusi, gubimo prihod. I tako, smanjujemo cenu, da bi ostali konkurentni, povecavamo kvalitet, a troskovi rastu, dug odlazi u beskraj i ekonomija postaje ruski rulet, partija pokera.....Sto je najbolje, za ovakve stvari nema potrebe : ) Iznad svega, ne moze Srbija proizvoditi bilo sta za potrebe citave planete, uvek ce se naci konkurencija, tako da formiranje oligopola/monopola krajnje neozbiljno. "Slobodno trziste" unistava male drzave, odnosno drzave koje su predodredjene da budu izrabljivane. Dakle, nekonkurentnost znaci da je domaca roba skupa, jer postoji manjak deviznog novca za uvoz jeftinije.

I sad, dolazimo do sukoba. Umesto da ljudi, rade 3-4 sata nedeljno, uzimajuci u obzir narasatujucu tehnologiju i automatizaciju, ostatak vremena posvete sebi, ljudima oko sebe, tehnologija se ubacuje samo u sfere drustva u kojima korist imaju pojedinci. Svakako, ovakvo stanje ce potrajati, ali ne toliko dugo koliko se misli. Promene su neminovne i prekopotrebne!!!

pozdrav selenna, drago mi je sto si se prikljucila : )

Citat
Možeš ali nećeš! Na ovom forumu svi pričaju u rukavicama, svi se plaše...čega? Neko će otkriti ko piše iza monitora i ti si im veoma bitan kao i ja, ma idi bre.
Moram priznati da ne razumem ono sto si napisala. Jedina situacija, u kojoj ne zelim da iznosim sve detalje su situacije u kojima stitim neciju privatnost. Ovo nisu "obicne" teme. Mnogo je bitnije ono o cemu pisem.

Citat
pa šta hoćeš, da pričamo o šaci bankara koji misle samo na sebe i stvaraju vlastitu budućnost našim parama.
Meni licno, bankari kao bankari uopste nisu zanimljive persone. Vise me zanima ono cime se bave. Takodje, nemam nista protiv bankara, banki, bogatih ljudi i svega sto ide u paketu (to su price za decu) vec protiv onoga u sta se cela prica pretvorila, protiv nacina na koji eksploatisu rad, planetu, vreme. Pre svega mislim na prevarantsku tehniku multipliokacije novca u bankama i forisranje ljudi da budu deo sistema koji nema buducnost, koji je poguban i koji ce se obiti o glavu svima. Veliki kapitalisti su fanatici, duboko poremecene individue i kada dodje trenutak, potamanice koliko god ljudi bude potrebno da bi osptali.

lightosft
Dobar video, ne znam da li se moze naci prevod na netu. Koga zanima, neka potrazi.
« Poslednja izmena: 21. Okt 2012, 10:36:02 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
Citat
Možeš ali nećeš! Na ovom forumu svi pričaju u rukavicama, svi se plaše...čega?

па није баш тако...ево,друг члан 85кристал нам овде већ месецима нашироко објашњава како су банкари у ствари шејпшифтери који су дошли да нас све упропасте и ако не послушамо жак фреска и алекса џонса црно нам се пише Smile

Inace ce sve da nas iscemtreilsu  Smile

Citat
tehnologija se ubacuje samo u sfere drustva u kojima korist imaju pojedinci

Jasno, samo pojedinci imaju korist od interneta, flat screenova, novih smartfoneva, noviv kompova...  Smile

Citat
Umesto da ljudi, rade 3-4 sata nedeljno, uzimajuci u obzir narasatujucu tehnologiju i automatizaciju

Crnogorski san  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.02
Citat
Umesto da ljudi, rade 3-4 sata nedeljno, uzimajuci u obzir narasatujucu tehnologiju i automatizaciju, ostatak vremena posvete sebi, ljudima oko sebe

у преводу...да се џабалебари Smile

мамикина супица је из раја изашла Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
Eto Kristal, u Nemackoj mozes da studiras kako izgleda kad ljudi ne rade posto ih ima dosta koji zive od socijalne pomoci, ceo dan TV, pivo dobro i jeftino, dodatna aktivnost skupljanje flasa za one vrednije, tu zdrmaju pokoju stotku mesecno. Grad je, motivisan nekim idealistom, organizovao jeftine ulaznice za operu, pozoriste i slicne kulturne aktivnosti i to koristi 0,1%. Toliko o tome kako bi ljudi ziveli da ne moraju da rade...
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
Eto Kristal, u Nemackoj mozes da studiras kako izgleda kad ljudi ne rade posto ih ima dosta koji zive od socijalne pomoci, ceo dan TV, pivo dobro i jeftino, dodatna aktivnost skupljanje flasa za one vrednije, tu zdrmaju pokoju stotku mesecno. Grad je, motivisan nekim idealistom, organizovao jeftine ulaznice za operu, pozoriste i slicne kulturne aktivnosti i to koristi 0,1%. Toliko o tome kako bi ljudi ziveli da ne moraju da rade...
Pozdrav! : )
Vidi, niko ne prica o "neradu". Ja pricam o sistemu u kom nece biti biznisa i koji je realno, vrlo moguc. Poenta je da ljudi rade ono sto zele da rade (ne da posluju).

Poenta je da je citav sistem shvacen pogresno i da tehnologija, koja se selektivno implemetnira, ne koristi kako bi trebala. Sta imamo u realnosti? Imamo situaciju da se radna mesta stvaraju vestacki (npr. radna mesta birokratije, papirologije, mozes bukvalno kokosku da stavis umesto coveka, ucinak ce biti isti....), kako bi odrzala potrosnju, odnosno ekonomski sistem. Sa druge strane, imamo porast broja ljudi na planeti, tehnologiju, koja moze da oslobodi coveka ovako frustrirajucih poslova, jedino sto deluje kao prepreka da svi ljudi rade, da se rad podeli na vise delova (to podrazumevam pod 3-4 sata rada nedeljno), jer ovaj unazadjujuci i pre svega bezperspektivan ekonosmki sistem.

Nemacka vec sada ima oko 25% energije od obnovljivih izvora, taj trend ce u buducnost i da raste. Ali, kada pricamo o obnovljivim izvorima energije, treba da se zna da jednom implementirana tehnologija ove vrste, bi davala potpuno besplatnu energiju svima : )) Pa ti meni reci sad, da li je tebi licno bolje da placas el. struju ili da je imas besplatno? : )

Nemacka, zivi na racun citave Evrope, kako i zasto, objasnjavao sam, mogu ponoviti. Niskim kamatama, odrzavaju visoku zaposlenost,tzv "paketima pomoci" daju novac Grckoj i slicnim drzavama, tek toliko da ovi vegetiraju, da bibi mogli da odrzavaju proizvodnju, imaju velik priliv novca kroz izvoz. Medjutim, takvo stanje je neodrzivo, jer Nemci, kao i sve drzave zarobljene u novcu kao dugu, gomilaju dug.

Buducnost donosi nove poglede i shvatanje rada i slobodnog vremena. Danas je citava stvar obesmisljena, jer ljudi ima sve vise, a posla sve manje : )) A za to je zasluzan postojeci ekonomski sistem. Vrslo proste stvari.

Dopisacu jos malo kasnije....

p.s. Imas temu, koju sam otvorio "Rad je stvorio coveka, a posao (biznis) ce ga unistiti", vrlo istinita tvrdnja.
« Poslednja izmena: 21. Okt 2012, 14:50:55 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 73
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.