Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 23:28:35
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 413 414 416 417 ... 457
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dveri postaju stranka?  (Pročitano 615895 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1113
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 27.0
Nije ostalo "posebno na severu" već samo na severu, nijedne jedine srpske institucije od 99te nemaš ni u Prištini ni u Peći ni u Prizrenu. A ni severu od kada je Sloba "pobedio" nema ni policije i vojske, a tamo gde nema institucija sile nema ni države tako da nemoj prodavati tu fikciju o nekakvoj državnosti po forumu.

Као прво одакле ти идеја да без институција силе нема државе?:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_without_armed_forces

Као друго, ни Шиптари немају своју војску на Косову, већ туђу.

Као треће, ако су неке српске институције на северу Косова наставиле да функционишу, то значи да је суверенитет Србије на територији Космета знатно редукован после Слобине "победе", али да није престао да постоји како се овде представља. Исто тако шиптарске службе нису у стању да спроводе власт на Северу, за то им је већ потребна "помоћ" Србије. Проблем је што Србија сада омогућава њима да спроводе власт на целом Косову, под изговором да Србија нема власт на целом Косову и против воље ондашњих Срба, који су наши држављани.

Као четврто, где сам ја тврдио да је Слоба "победио"? Ствар је да је Запад више уважавао територијални интегритет Србије под Слобом, и под "националистом" Коштуницом, него под западним подрепашима када нас Запад више уцењује и притиска, него пре. Са Слобом су били спремни чак да чине неке компромисе, ма колико мали били.

Као четврто батали ме оправдавања домаће политике мрцинисања и свршеног чина. На Северном Кипру нема никаквих "паралелних институција" Републике Кипар и постоји пун интегритет територије те сепаратистичке области, док на Космету то није случај. Дакле, ми који нас после деценије  уцењују да укинемо "паралелне институције", смо ту територију наводно одавно изгубили и треба да је признамо...после више од деценије, док Кипар већ скоро четрдесет година нема апсолутно никакво присуство на Северу са којег је збрисан, је признат целовит и као такав ушао у ЕУ. А ми у ЕУ нећемо ући никад, па ипак због тога редукујемо оно мало маневарског простора што имамо.

Молдавија не контролише Придњестровље, и за разлику од Кипра њих су разбили локални сепаратисти, не страна интервенција. Ту такође нема паралелних институција Молдавије. Ипак Молдавци одбијају да признају Придњестровље, док ми признајемо Косово под изговором да га је Слоба изгубио 1999? Ма пали молим те.  Smile

Као пето, упоредимо степен урушавања државног суверенитета и независности под тим Слобом (против кога сам ја лично био) и под прозападним владама, па да се види пост фестум ко је водио одговорнију политику. Сада нема чак ни санкција као оправдања за економски суноврат. После као, народ је уморан од националних прича, а оне се не причају већ 14 година.  Smile

« Poslednja izmena: 19. Mar 2014, 21:32:34 od ganderoleg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Mac OS X v: 10.7.5
Browser
Safari 537.74.9

Citat
Као прво одакле ти идеја да без институција силе нема државе?:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_without_armed_forces

Као друго, ни Шиптари немају своју војску на Косову, већ туђу.

Nešto si se zaboravio. Imaju policiju i imaju zaštitni korpus koji je nastao od stare paravojne formacije. Dakle imaju i policiju i vrstu oružanih snaga. Plus imaju i tuđu vojsku na svojoj teritoriji.

Citat
Као треће, ако су неке српске институције на северу Косова наставиле да функционишу, то значи да је суверенитет Србије на територији Космета знатно редукован после Слобине "победе", али да није престао да постоји како се овде представља. Исто тако шиптарске службе нису у стању да спроводе власт на Северу, за то им је већ потребна "помоћ" Србије.

Brkaš pojmove prijatelju.

Srbija nije imala ni pravnu ni političku suverenost na severu od juna 1999. kada su izmeštene sve područne uprave Ministarstva unutrašnjih poslova sa Kosova. Nema tvoje sile koja treba da sprovodi zakon, već strani protektorat. Ono što je ostalo od države Srbije (pravosuđe, zdravstvo, školstvo) funkcionisalo je u vakuumu što je čitav sever pretvorilo u veliku šverc komerc zonu gde ne zna ko pije a ko plaća. Kakvu vrednost ima diploma fakulteta iz severne Mitrovice npr? Nikakvu.

Citat
Као четврто, где сам ја тврдио да је Слоба "победио"? Ствар је да је Запад више уважавао територијални интегритет Србије под Слобом, и под "националистом" Коштуницом, него под западним подрепашима када нас Запад више уцењује и притиска, него пре. Са Слобом су били спремни чак да чине неке компромисе, ма колико мали били.

Kako je uvažavao?

Nema većeg neuvažavanja integriteta u političkom i pravnom smislu od oružanog sukoba i potpisivanja kapitulacije suprotno ustavu. Plus što nakon toga a u vreme Slobe naši avioni i helikopteri nisu smeli da priđu pojasu južnije od Niša niti je vojska smela na bliže od 5 km Kosovu. To znači da nisi imao integritet ni nad čitavom centralnom Srbijom..toliko o tome koliko su ga poštovali  Smile

Citat
Као четврто батали ме оправдавања домаће политике мрцинисања и свршеног чина. На Северном Кипру нема никаквих "паралелних институција" Републике Кипар и постоји пун интегритет територије те сепаратистичке области, док на Космету то није случај. Дакле, ми који нас после деценије  уцењују да укинемо "паралелне институције", смо ту територију наводно одавно изгубили и треба да је признамо...после више од деценије, док Кипар већ скоро четрдесет година нема апсолутно никакво присуство на Северу са којег је збрисан, је признат целовит и као такав ушао у ЕУ. А ми у ЕУ нећемо ући никад, па ипак због тога редукујемо оно мало маневарског простора што имамо.

Brkaš babe i žabe. Severni Kipar ima svoju vojsku i policiju, Republika Kipar ima svoju vojsku i policiju. Dakle dve odvojena državna entiteta sa institucijama sile koji sprovode zakon na datoj teritoriji. Znaš i sam da na Kosovu nije tako od potpisivanja kapitulacije.

Citat
Као пето, упоредимо степен урушавања државног суверенитета и независности под тим Слобом (против кога сам ја лично био) и под прозападним владама, па да се види пост фестум ко је водио одговорнију политику. Сада нема чак ни санкција као оправдања за економски суноврат. После као, народ је уморан од националних прича, а оне се не причају већ 14 година.  Smile

Politika Karlobag-Karlovac-Ogulin-Virovitica je bila pogubna po maticu Srbiju i Srbe u Hrvatskoj. Pavelićev san o proterivanju Srba iz Krajine je ostvaren baš u eri tog tvog čuvenog vođe i njegove "odgovorne politike". Dakle nemoj mi pričati o odgovornoj nacionalnoj politici piromana koji je palio šibice po benzinskoj pumpi  Smile

Što se tiče ekonomije, slažem se. Za ekonomski sunovrat posle 5. oktobra su krive sve partije koje su učestvovale u vlasti i koje su gledale samo svoj džep i interes.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1113
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 27.0
Хајмо Јово наново, само се смењују ентузијасти... Smile

Nešto si se zaboravio. Imaju policiju i imaju zaštitni korpus koji je nastao od stare paravojne formacije. Dakle imaju i policiju i vrstu oružanih snaga.

Полицију и праву војску имају Придњестровље (победило матичну државу и одцепило се својим снагама), Северни Кипар, Абкхазија и Јужна Осетија (одцепили се уз помоћ спољне силе). Упркос томе, те земље су међународно непризнате, нити их због тога признају матичне државе, нити се то користи као разлог у матичним државама да се оправда њихова сецесија. Нити Молдавија, нити Кипар, нити Грузија не тврде да су изгубиле те територије, нити их неко на то присиљава, као нас. Нити њихови држављани то правдају, као разни ликови у Србији.

А што се тиче полиције на Косову, ту делује чак и наша, кад треба:

http://www.vesti.rs/Kosovo/Srpska-zandarmerija-hapsi-i-na-Kosovu.html

http://www.novinar.de/2013/05/10/ekskluzivno-srpska-zandarmerija-u-tajnosti-obisla-kosovsku-mitrovicu.html

Smile

Plus imaju i tuđu vojsku na svojoj teritoriji.

Из свега тога, по тој логици следи да прави суверенитет над Косовом немају Шиптари, већ ти који држе војску (тј. НАТО). Такође, и Северни Кипар има туђу војску на својој територији (која је такође део НАТО), па га због тога не признаје матична држава Кипар, нити Запад не врши притисак да призна суверенитет Северног Кипра, као нас.

Ono što je ostalo od države Srbije (pravosuđe, zdravstvo, školstvo) funkcionisalo je u vakuumu što je čitav sever pretvorilo u veliku šverc komerc zonu gde ne zna ko pije a ko plaća. 

Па лепо је да признаш да је нешто остало од државе Србије на Косову, што противречи тиме да је Слоба изгубио Косово. Можда је изгубио већи део, али прозападна власт добровољно губи и оно што је остало (тј. све), под изговором да је све ионако изгубљено у доба Слобе.

Сада то присуство чини некакав "правни вакум", док ваљда мислиш да шиптарско Косово није шверц зона, где је отворена сезона лова на мањине него нека сређена и организована територија? Које лицемерје.. Smile

Ти мислиш да "Косово репубљик" (које Србија званично не признаје) не функционише у вакуму, него само српске енклаве, где су преостале српске институције? Мислиш да се на шиптарском Косову зна ко пије ко плаћа, а сама та територија је место највећег шверца дроге у Европи?

http://www.globalresearch.ca/kosovo-europe-s-mafia-state-hub-of-the-eu-nato-drug-trail/22486

Citat
Kosovo: Europe’s Mafia State. Hub of the EU-NATO Drug Trail
Kosovo's Prime Minister Accused of Running Human Organ, Drug Trafficking Cartel

И на крају, неее, нису они битни и проблем у шверцу, него север Косова. Ваљда кад дођу под контролу шиптарске нарко мафије, онда неће бити шверца и криминала. Морал из Круга двојке од кога ми се повраћа.

Мислиш такође да Придњестровље, Абкхазија, Осетија, Северни Кипар не функционишу у вакуму, и да ту нема шверца? Па те земље тако и постоје.

Kako je uvažavao?

Nema većeg neuvažavanja integriteta u političkom i pravnom smislu od oružanog sukoba i potpisivanja kapitulacije suprotno ustavu.

То је тачно, нисам ја њега правдао због његових поступака, већ због измишљотина које се на њега пројектују. Није суштина што је Слоба урадио то што је урадио, него што је Запад уважавао територијалну целовитост Србије под њим, а престао је да то ради откако су на власти прозападни људи. Само говори о логици која постоји на Западу, да уважавају противнике више него своје савезнике.

Као што је Кисинџер једном рекао: "Опасно је бити Амерички непријатељ, али је кобно бити њен савезник."

Brkaš babe i žabe. Severni Kipar ima svoju vojsku i policiju, Republika Kipar ima svoju vojsku i policiju. Dakle dve odvojena državna entiteta sa institucijama sile koji sprovode zakon na datoj teritoriji. Znaš i sam da na Kosovu nije tako od potpisivanja kapitulacije.

Из чега следи да је Северни Кипар више држава, него Косово. Па ипак је Косово признато од Запада као држава, док Сев. Кипар није, и још плус се од матичне државе Србије тражи да га призна и да га "не омета".

Са друге стране, Република Кипар је без проблема примљена у ЕУ и сви је признају заједно са Сев. Кипром, иако Република Копар није тамо присутна ни у једном облику већ скоро 40 година.

А то је оно што понављам, док ти бркаш бабе и жабе.

Politika Karlobag-Karlovac-Ogulin-Virovitica je bila pogubna po maticu Srbiju i Srbe u Hrvatskoj. Pavelićev san o proterivanju Srba iz Krajine je ostvaren baš u eri tog tvog čuvenog vođe i njegove "odgovorne politike". i

Па није Слоба водио политику Карлобац-Огулин-Вировитица, него Шешељ и његова партија. Слоба је ћак хапсио Шешеља у том периоду. Ево нешто о томе:

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:455998-Izvestaj-CIA-Sloba-uspesno-kroti-nacionaliste

Citat
SLOBODAN Milošević je zaista vešto preusmerio javno mnjenje, u kojem je ranije postojao konsenzus za „Veliku Srbiju“, tako da ni vojni gubici u Krajini i zapadnoj Bosni nisu doveli do nacionalističkih izliva u Srbiji, pa čak ni do ozbiljnog preispitivanja njegove mirovne politike. Uspešno je podrio uticaj tvrde nacionalističke struje, posebno u opoziciji koja nije mogla da ospori njegovu politiku u parlamentu, kao ni na ulici.

Политику Карлобац-Огулин-Вировитица је најстраственије спроводио овај лик:

Који нас сада учи европским вредностима и либерализму...  Smile

Мислим, причам то све време на овој теми, али имам посла са глувим телефонима.

Уосталом да је Слоба спроводио Шешељеву политику (који му је био опозиција), онда би ваљда признао Републику Српску и Републику Српску Крајину, а не би им уводио санкције.
Такође би заузео Македонију, која је била део Србије пре стварања Југославије, јер ваљда и она спада у "Велику Србију".

За разлику од редовне хрватске војске, која је дајствовала на територији БиХ, војска СРЈ није била присутна тамо, што је признао чак и Хаг. Дакле не само да није спровођена Шешељева политика, већ је Слоба натерао Србе у Барањи да се интегришу у Хрватску, па је чак терао босанске Србе да прихвате Венс-Овенов план који је предвиђао унитарну Босну, што су ондашњи Срби одбили, па им је ставио санкције.

То је све само не Карловац-Огулин-Вировитица политика. Бркаш националну политику са идеологијом Шешељевих радикала и раног Вука Драшковића. Слоба ту политику никад није спроводио.

Ево шта је Шешељ говорио о Слоби тада:

Politika Karlobag-Karlovac-Ogulin-Virovitica je bila pogubna po maticu Srbiju i Srbe u Hrvatskoj. Pavelićev san o proterivanju Srba iz Krajine je ostvaren baš u eri tog tvog čuvenog vođe i njegove "odgovorne politike". i

Срби из Крајине су протерани управо јер Слоба према њима није водио националну политику, као што би на Криму Руси бежали у избегличким колонама, да их Русија није одлучно заштитила. И немој да ми причаш о Вуковару, где је распадајућа ЈНА дејствовала да деблокира касарну и да у очајничком покушају спречи потпуни распад већ распаднуте СФРЈ, која нема везе са српском националном политиком и самом Србијом.

Dakle nemoj mi pričati o odgovornoj nacionalnoj politici piromana koji je palio šibice po benzinskoj pumpi

Где сам ја рекао да је он водио одговорну националну политику? Фора је била што су на Западу њега доживљавали и представљали као некаквог "националисту", и као таквог га више уважавали и са њим преговарали, него са садашњим "мудрим" прозападњацима, које третирају као послугу и крпе.
Чак сам о Милошевићевим особинама говорио са наводницима.

П.С

Мало ли је ових разјашњења, или морам некима да цртам као малој деци?
Кад неко задрто има неке трипове у глави, тешко га је поколебати у његовој тврдоглавости.
« Poslednja izmena: 20. Mar 2014, 03:42:06 od ganderoleg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Citat
И немој да ми причаш о Вуковару, где је распадајућа ЈНА дејствовала да деблокира касарну и да у очајничком покушају спречи потпуни распад већ распаднуте СФРЈ, која нема везе са српском националном политиком и самом Србијом.

Kolko znam, ti iz kasarne su izisli iz blokade odavno kad je pocelo da se prangija  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Mac OS X v: 10.7.5
Browser
Safari 537.74.9
Citat
Полицију и праву војску имају Придњестровље (победило матичну државу и одцепило се својим снагама),Северни Кипар, Абкхазија и Јужна Осетија (одцепили се уз помоћ спољне силе). Упркос томе, те земље су међународно непризнате, нити их због тога признају матичне државе, нити се то користи као разлог у матичним државама да се оправда њихова сецесија. Нити Молдавија, нити Кипар, нити Грузија не тврде да су изгубиле те територије, нити их неко на то присиљава, као нас. Нити њихови држављани то правдају, као разни ликови у Србији.

Loša su ti poređenja prijatelju..

Mi smo se kao država odrekli Kosova onog trenutka kada smo potpisali kapitulaciju a to nije uradila ni Gruzija ni Moldavija ni Kipar. Stoga se pre možemo porediti sa Mađarskom posle prvog rata. Potpisan Trijanon i ode teritorija.

Na stranu što se Kosovo pretvorilo u poligon za ispoljavanje najotrcanije patetike.

Niko od velikih boraca za "srce Srbije" nije otišao da živi dole. Takav se još nije rodio. Da li je Koštunica otišao da živi u Leposavić sa svog ušuškanog Dorćola? Ne pada mu na pamet. Da li je otišao ovaj iz Dveri? Jok, samo se ide u foto safari. Tu je sasvim jasno koliko je sati i koliko niko ne veruje u to što priča.  Smile

Citat
Па лепо је да признаш да је нешто остало од државе Србије на Косову, што противречи тиме да је Слоба изгубио Косово. Можда је изгубио већи део, али прозападна власт добровољно губи и оно што је остало (тј. све), под изговором да је све ионако изгубљено у доба Слобе.

Pa šta je ostalo? Fikcija državnosti u školama i sudovima sa okačenom srpskom zastavom koja van te iste zgrade ne znači ama baš ništa. Od tog anarhičnog stanja su koristili imali samo šverceri robe i benzina koji po Beogradu voze najnovije mečke i BMW-e sa registracijama KM i kafanske patriote za trenutke dokolice.

Citat
Сада то присуство чини некакав "правни вакум", док ваљда мислиш да шиптарско Косово није шверц зона, где је отворена сезона лова на мањине него нека сређена и организована територија?

Tu se slažem sa tobom. Oni su bili, jesu i dugo godina će biti međunarodni protektorat a ne država.

Citat
Није суштина што је Слоба урадио то што је урадио, него што је Запад уважавао територијалну целовитост Србије под њим, а престао је да то ради откако су на власти прозападни људи.Само говори о логици која постоји на Западу, да уважавају противнике више него своје савезнике.

Aman čoveče, koja teritorijalna celovitost? Izgubio si rat, potpisao na međunarodnom dokumentu kapitulaciju i time je završena priča sa celovitošću.  

Citat
Као што је Кисинџер једном рекао: "Опасно је бити Амерички непријатељ, али је кобно бити њен савезник."

Aha. Baš vidim kako loše ide Južnoj Koreji i Nemačkoj, baš im je kobno što su im saveznici.

Citat
Република Кипар је без проблема примљена у ЕУ и сви је признају заједно са Сев. Кипром, иако Република Копар није тамо присутна ни у једном облику већ скоро 40 година.

Tako je. Zato što Grci za razliku od nas nisu nikada imali vlast sukobljenu sa zdravim razumom koja nas je posvađala sa gotovo svim velikim silama i saveznicima koju su u prošlosti crtali granice u našu korist.

Citat
Па није Слоба водио политику Карлобац-Огулин-Вировитица, него Шешељ и његова партија. Слоба је ћак хапсио Шешеља у том периоду. Ево нешто о томе:

Nemoj mi molim te citirati gluposti iz dnevnih novina i tabloida kao istorijske argumente koji objašnjavaju politiku Miloševića i njegovog "omiljenog opozicionara" Šešelja. Iz iste su oni kuhinje.

Citat
Уосталом да је Слоба спроводио Шешељеву политику (који му је био опозиција), онда би ваљда признао Републику Српску и Републику Српску Крајину, а не би им уводио санкције.
Такође би заузео Македонију, која је била део Србије пре стварања Југославије, јер ваљда и она спада у "Велику Србију".

Aman, nije UDBA pravila Šekijevu partiju tek tako već radi iluzije opozicije  i demokratije, i gde će naravno u svim ključnim trenucima "opozicija" biti na strani režima i biti stvoreno "narodno jedinstvo". Da je Šešelj zaista verovao u sve što je pričao ostao bi negde na poslednoj liniji odbrane Kninske tvrđave a ne u Batajnici.

Citat
За разлику од редовне хрватске војске, која је дајствовала на територији БиХ, војска СРЈ није била присутна тамо, што је признао чак и Хаг. Дакле не само да није спровођена Шешељева политика, већ је Слоба натерао Србе у Барањи да се интегришу у Хрватску, па је чак терао босанске Србе да прихвате Венс-Овенов план који је предвиђао унитарну Босну, што су ондашњи Срби одбили, па им је ставио санкције.

Ti si toliko naivan pa zaista veruješ da je postojala samostalna Šešeljeva politika  Smile

Citat
Срби из Крајине су протерани управо јер Слоба према њима није водио националну политику, као што би на Криму Руси бежали у избегличким колонама, да их Русија није одлучно заштитила. И немој да ми причаш о Вуковару, где је распадајућа ЈНА дејствовала да деблокира касарну и да у очајничком покушају спречи потпуни распад већ распаднуте СФРЈ, која нема везе са српском националном политиком и самом Србијом.

Srpska nacionalna politika nikada nije postojala. To je bio skup iluzija bivših komunista, generala jugonostalgičara i matorih akademika spremnih za prolivanje tuđe krvi. I te njihove iluzije smo skupo platili.

Citat
Фора је била што су на Западу њега доживљавали и представљали као некаквог "националисту", и као таквог га више уважавали и са њим преговарали, него са садашњим "мудрим" прозападњацима, које третирају као послугу и крпе.

I sa Sadamom su pregovarali i uvažavali dok nisu obrisali pod sa njim kao sa krpom. Ta politika je bila unapred osuđena na propast.
« Poslednja izmena: 20. Mar 2014, 14:56:56 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Citat

Sta ja znam, eno pogledas ruske "saveznike" jednog Gadafija, Asada, sada trenutno i Madura...  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.154

Овде није суштина што су они прогласили независност, него што је Запад то признао. А Запад је то признао не у доба Слобе, већ у доба прозападне власти. У доба Слобе, Запад је признавао Космет као део Србије, чак и после 1999.

Значи суштина је што су прогласили независност а Запад то признао за време прозападне власти а не за време Слобе?

Шта то мења...за време Слобе је НАТО окупирао Косово и поставио своју базу и на крају признао државу која ће увек бити НАТО марионета уместо да буде на страни земље чија је власт била прозападна али антинато и војно неутрална.

Не мајсторе, бркаш ствари, волиш да се грчевито расправљаш без икакве везе и не схваташ шта хоћу да кажем. Као прво, руски војници су дошли на територију на којој живе Руси (дакле један народ помаже истом народу), и која је припадала самој Русији до 50-их, као што је та територија била део заједничке државе. Руси су ту дошли да заштите свој народ, а већ пре интервенције су имали војску стационирану на Криму, која је ту стационирана пре него што је и настала Украјина. Дакле, ту отпада та аналогија са Косметом.

Неко иде да ''спречи хуманитарну катастрофу'' а неко да ''заштити'' народ...Различити изговори али иста ствар, једна држава врши инвазију на другу државу зато што је то у интересу.

Друго, наравно да ови са Крима не би ништа успели, да им Русија није помогла, као што Албанци не би ништа постигли без интервенције Амера, то је цела суштина. Али Крим је прогласио независност одмах по руској интервенцији, и док је на власти у Украјини пучистичка и антируска власт.

Исто тако на Криму није било рата нити је Криму уведена приврена администрација Уједињених Нација која би покретала процес будућег статуса Крима... Smile

Са друге стране, Косово је прогласило независност скоро 10 година од америчке интервенције и уз подршку Амера. Није фора сама албанска закаснела реакција, већ чињеница да Амери признају Косово упркос тома што је у Србији проамеричка власт. Дакле, Амери и Шиптари су се устезали да одцепе Косово за време Слобе, а одмах после рата, док су Руси експресно и паралелно са интервенцијом признали Крим, док је на власти антируски и прозападни  режим. Да не заборавимо ни резолуцију 1244 УН, коју су признавали и сами Амери, али су је они сами прекршили ,гле чуда, док је у Србији на власти прозападни режим.

Не бих назвао власт у Србији проамеричком...јер да смо проамерички одавно би били у НАТО-у.

Амери и Албанци су успели да отерају српску полицију и војску са Косова за време Слобе што је практично 99% пута ка независности од Србије.

А уосталом, Крим није био аутономна покрајина Украјине, већ аутономна република.

И као аутономна република није имала право на отцепљење бар по украјинском Уставу.

Само што на Косову није интервенисала матица, већ САД. А тај исти САД је подржавао интегритет Србије док је на власти био режим са којим су ратовали, као и у доба "националисте" Коштунице, а онда крши све то кад је на власт дошао њихов фаворит Тадић.

Поредио сам референдум Албанаца из 1991. и кримски референдум... Smile

Када је Косово прогласило независност Коштуница је био премијер. Smiley

А шта су онда биле оне "паралелне институције" РС на Косову, које је укинула садашња напредњачка власт?

Ако смо изгубили Косово, што се на нас врши притисак да извршимо притисак на Косметске Србе, који по тој логици су такође изгубљени?

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/367819/Nikolic-Ukidaju-se-paralelne-institucije-stvaraju-se-nove-koje-vode-Srbi

Имали су лојално становништво тамо где су Срби били већина док над 90% Косова нису имали ама баш никакву власт док је у време Слобе српска полиција и војска била на целој територији Косова.

Дакле, то све раде постслобистичке власти и од готовине праве вересију.  Smile

http://www.m-magazine.org/en/Region/Wilhelm-Serbia-to-dissolve-parallel-institutions-in-the-north-3557

Citat
Wilhelm: Serbia to dissolve parallel institutions in the north

Значи, ако је Србија имала "паралелне институције" на Космету, дакле није била у потпуности изгубила суверенитет над њим. А за ово остало не може се оптуживати Слоба.

То што раде постслобистичке власти је ништа у односу на оно што је Слоба урадио...они су укинули паралелне институције на северном Косову док је Слоба повукао полицију и војску као и институције Србије из Приштине, Призрена, Пећи, Ђаковице итд. односно са 90% територије Косова. Smiley

Али никаква аутономија Косову није укинута, то си се нешто истриповао, али разумем те, тада ниси био ни рођен или си био беба.  Smile

Да ко што ни кијевске власти нису укинуле руски као регионални језик. Smiley

Као што сам већ рекао Крим је био аутономна република, не покрајина Украјине.

Па где сам ја рекао да је Крим био покрајина?  Smile

Аутономија се може одузети и републици и покрајини и области... Smile

Узгред, Криму јесу одузете велике надлежности из 1991 године још у доба Кучме, а чак већински руски језик је био јавно прогањан.

Али никакве надлежности Криму нису одузете, то си се нешто истриповао, али разумем те, тада ниси био ни рођен или си био беба.  Smile  Smile

Албанци су имали школе и институције на свом језику све време, али нису хтели да имају везе са Србијом и њеним институцијама, без обзира. Потпуно друга ствар на Криму, где су локални Руси уважавали украјинске институције, док им није пукао филм и после вишегодишњег понижавања. Албанци су се добровољно изопштили, иако су имали бољи стандард него у Албанији.

Албанци су се потпуно изопштили крајем осамдесетих и почетком деведесетих...дивног чуда онда када је Милошевић био на власти и када су донесени амандмани на Устав којим им није укидан већ постојећи ниво аутономије.  Smile

Што се није онда одцепљивао када је све то постао, него је чекао више од деценије да дође прозападна власт у Србији, која третира Црну Гору као равноправног члана, самим тим чинећи одцепљење бесмисленим?

Па ко је рекао да је третирање Црне Горе као неравноправног члана узрок отцепљења?  Smile

За време Слобе није постојала опција референдума за независност, то је тек регулисано 2003. године а референдум се смео одржати тек три године након ратификовања...а то је 2006...

Дакле, после Слобе је на Космету остало присуство државе Србије (посебно на северу), док је Север функционисао одвојено од Приштине. Сва каснија додатна повлачења Србије су рађена у доба прозападне власти и не могу се правдати Слобиним губицима. Дакле, Космет није изгубљен у доба Слобе, јер да јесте не би се сада вршили притисци на Србију поводом Косова, после скоро 15 година

После Слобе је остала власт само тамо где има лојалног становништва...то ти је 10% територије у односу на 100% територије Косова на којима је Србија имала власт пре 1999. године.

Ево да се исправим...Слоба је изгубио 90% Косова а прозападна власт је предала преосталих 10%.  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Citat
А уосталом, Крим није био аутономна покрајина Украјине, већ аутономна република.

Kolko mi je poznato, jedino u SFRJ je u ustavu bilo zagarantovano pravo republika na izlazak iz federacije, to nemaju recimo ni nemacke savezne zemlje... Nisu ni republike u Jugi imale tu opciju pre ustava iz '74. godine
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1113
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 27.0
Хеботе, овом нема краја... Smile

Kolko znam, ti iz kasarne su izisli iz blokade odavno kad je pocelo da se prangija  Smile

Тад су већ ствари измакле контроли, а ЈНА и држава коју су представљали су почели да се осипају. Био је план да се одблокира прво касарна у Вуковару, па у Славонском Броду и другим крајевима Хрватске, али очигледно није ни постојао план акције.

Mi smo se kao država odrekli Kosova onog trenutka kada smo potpisali kapitulaciju a to nije uradila ni Gruzija ni Moldavija ni Kipar. Stoga se pre možemo porediti sa Mađarskom posle prvog rata. Potpisan Trijanon i ode teritorija.

Нисмо потписали капитулацију, нити смо потписали да се одричемо Космета, чак шта више то што смо потписали обећава повратак наше војске и полиције на Космет после извесног времена. Дакле ради се о примирју и да улогу наших трупа замене међународне снаге, које су тада укључивале и Русију. Руске стране су повучене, на захтев нових прозападних власти у Србији.

Дакле, стране које су извршиле агресију на Србију су јој гарантовале суверенитет и чак повратак територије. Са друге стране на Кипру је Кипарска влада морала да потпише да прихвата статус кво на неодређено и да прихвати окупацију, док су снаге УН раздвајале окупатора од државе Кипар.

http://www.cyprus-forum.com/cyprus31945.html

Дакле управо је Кипар предао Север, док ми нисмо ништа предали у доба Слобе. Још притом је север Космета функционисао потпуно одвојено од Приштине. Чак се и погром над Србима догодио после Слобе. Како то да прозападна политика Србије није ублажила антисрпске испаде, него се они још појачавају после пада Слобе и повлачења наше војске?

Дакле, ја све време пружам аргументе и изворе за своје тврдње, док ти само наводиш лично мишљење и оправдаваш политику свршеног чина.

Niko od velikih boraca za "srce Srbije" nije otišao da živi dole. Takav se još nije rodio. Da li je Koštunica otišao da živi u Leposavić sa svog ušuškanog Dorćola? Ne pada mu na pamet. Da li je otišao ovaj iz Dveri? Jok, samo se ide u foto safari. Tu je sasvim jasno koliko je sati i koliko niko ne veruje u to što priča.

Ја нисам овде подржавао никог од њих. Али нико ни од оних који би да отпишу Србе доле није отишао тамо да их живи, кад већ тврде да је боље за њих да живе у шиптарској држави.

Уосталом, није реч о политичарима, него нашим људима који стварно живе доле. А они на северу уопште не живе са Шиптарима, па их ми терамо.

Па ако треба да их се одрекнемо, да би ти живео боље и јер ти је "смор" да слушаш те приче, што се ти не мењаш са њима, па да видиш како је лепо доле?

Уосталом ко говори о рату? Ко нас је терао да чинимо непотребне уступке Западу, после Слобе?
Ништа се не би догодило да нисмо учинили те уступке, дакле једноставно не.

Pa šta je ostalo? Fikcija državnosti u školama i sudovima sa okačenom srpskom zastavom koja van te iste zgrade ne znači ama baš ništa.

Значи људима који тамо живе. Опет ти кажем, лепо трампи своје имање са онима који су тамо остали, кад си тако паметан.

Да је то фикција државности, не би нас толико терали да се те "фикције" одрекнемо. Што Руси не форсирају Грузију да призна Осетију и Абкхазију, када је суверенитет Грузије над њима такође фикција?

Дакле просипаш глупости да оправдаваш огољено насиље и лажи. Рајинска психологија роба.

Aman čoveče, koja teritorijalna celovitost? Izgubio si rat, potpisao na međunarodnom dokumentu kapitulaciju i time je završena priča sa celovitošću. 

Али ми нисмо потписали никакву капитулацију, а сам тај документ гарантује целовитост наше територије.  Smile

Ја могу да тврдим да је Бриселски споразум капитулација, шта ћеш са тим?
Ако настављаш неаргументовано да бљујеш своје емоције као кључни доказ, расправа нема смисла.

Aha. Baš vidim kako loše ide Južnoj Koreji i Nemačkoj, baš im je kobno što su im saveznici.

Али зато иде одлично Јужном Вијетнаму, Кмерској Републици, Грузији, Украјини... и сличним шармантним државицама.  Smile

Tako je. Zato što Grci za razliku od nas nisu nikada imali vlast sukobljenu sa zdravim razumom koja nas je posvađala sa gotovo svim velikim silama i saveznicima koju su u prošlosti crtali granice u našu korist.

Али велике силе нису признале Космет под том влашћу која нас је "посвађала са великим силама", већ под новим режимом који је био по вољи тим великим силама.  Smile

Слоба је узгред пристао на све што је Запад од њега тражио. Али ти не читаш ништа што сам поставио од линкова и клипова.

Нису они криви што су нас бомбардовали, него смо ми криви што смо им се наместили.
Није силоватељ крив што силује, већ је жртва крива што га је изазивала.

Дијагноза:

http://en.wikipedia.org/wiki/Stockholm_syndrome

Nemoj mi molim te citirati gluposti iz dnevnih novina i tabloida kao istorijske argumente koji objašnjavaju politiku Miloševića i njegovog "omiljenog opozicionara" Šešelja. Iz iste su oni kuhinje.

Пази, ја сам живео тада и знао сам шта је Слоба радио.

Милошевићев шеф ДБ-а је радио за ЦИА-у, значи за тајну службу земље која нас је бомбардовала и са којом нас је Слоба "завадио":

Ево ти страни извор:

http://iwpr.net/report-news/former-stanisic-adviser-gives-testimony

П.С

Da je Šešelj zaista verovao u sve što je pričao ostao bi negde na poslednoj liniji odbrane Kninske tvrđave a ne u Batajnici.

Ti si toliko naivan pa zaista veruješ da je postojala samostalna Šešeljeva politika  Smilei.

Значи да није ни постојала нити се спроводила никаква политика "Карловац-Карлобаг..." него да је то била чиста фикција коју је Шеки лапрдао да би деловао екстремно. А из тога следи да није тачно оно што си тврдио да нас је таква политика довде и довела, јер таква политика није ни постојала.
Слоба је био обичан опортуниста, без плана, програма и идеологије, као и каснији сви властодршци. Зато смо овде где смо, а не због тога што нас је некакав фиктивни Шекијев програм овде довео.

Као што кажеш:

Srpska nacionalna politika nikada nije postojala. To je bio skup iluzija bivših komunista, generala jugonostalgičara i matorih akademika spremnih za prolivanje tuđe krvi. I te njihove iluzije smo skupo platili.

Како смо могли да платимо нешто што није ни постојало нити се примењивало?

Зар нисмо ми стога платили управо то што нисмо имали националну политику, за разлику од Хрвата и Албанаца? Па чак и од Американаца који имају своју империјалну идеологију Manifest Destiny?

П.П.С

I sa Sadamom su pregovarali i uvažavali dok nisu obrisali pod sa njim kao sa krpom. Ta politika je bila unapred osuđena na propast.

Која политика? Мислиш политика веровања гаранција и обећања Американаца и Запада?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1113
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 27.0
Значи суштина је што су прогласили независност а Запад то признао за време прозападне власти а не за време Слобе?

Суштина је да је Запад признавао Космет као део Србије под Слобом и под Коштуницом, али су га признали када је дошла потпуно прозападна власт. Из чега следи шта? Да је мудрије и паметније водити прозападну политику и да је то корисно за нас? Сада нас много више уважавају, него тада, а економија цвета, за разлику од тада?

Шта су чекали читаву скоро деценију да прогласе независност, ако су већ давно пре тога имали референдум? Дакле постављаш питања на нешто на шта сам већ одговорио.

Неко иде да ''спречи хуманитарну катастрофу'' а неко да ''заштити'' народ...Различити изговори али иста ствар, једна држава врши инвазију на другу државу зато што је то у интересу.

Ок, то је тачно, али ствар је ко је први престао да игра по правилима и ко је први направио преседан.
А ван тога, случај Крима и Космета се не могу упоредити из других разлога, које сам навео. Ти си само све то заобишао, да би одржао своју тезу, сводећи је на крајњи резултат без осврта на узроке.

Ако се договоримо да играмо Шах, за који важе правила, па ти почнеш да измишљаш своја да би победио на кварно, ја имам право да се буним и да те упозорим да то онда није Шах и да ћу онда и ја играти по својим правилима. Пошто си победио на кварно, а ја у следећој партији радим исто што и ти, ти немаш више право да ми замераш да сам лицемер и што сам исти као ти.

Исто тако на Криму није било рата нити је Криму уведена приврена администрација Уједињених Нација која би покретала процес будућег статуса Крима...

Па ја и тврдим да је случај Крима другачији од Косметског, не знам шта уопште хоћеш са овим иронисањем?  Smile

Не бих назвао власт у Србији проамеричком...јер да смо проамерички одавно би били у НАТО-у.

Па Грузија је проамеричка држава, па није у НАТОУ, чак им је Америка опремала армију.

А нема ни потребе да нас уводе у НАТО, када нисмо стратешки битни. Све стратешки битне земље су у Натоу.

Мада се донекле слажем, ми нисмо проамерички ми смо амерички (у смислу колоније).

Амери и Албанци су успели да отерају српску полицију и војску са Косова за време Слобе што је практично 99% пута ка независности од Србије.

У којој то конкретно битки су они "отерали" нашу војску и полицију? Како су то Албанци отерали нашу војску?

Smile Smile

У тренутку када је потписан Кумановски споразум, наша војска је контролисала 100% територије Космета. Дакле нису нас отерали, него се војска добровољно повукла по договору. Дакле једно је отерати некога, друго је када се неко мирно повуче по раније потписаном договору и то у тренутку примирја, када на терену нема страних трупа. Споразум је гарантовао Космет као део наше територије и гарантовао повратак наших трупа, после смиривања страсти.

Ми јесмо преварени, јер је тај договор прекршен и то јесте био политички и стратешки пораз (не војни), али ми нисмо отерани.

И као аутономна република није имала право на отцепљење бар по украјинском Уставу.

Тачно. Угледали су се на косовски преседан.

Када је Косово прогласило независност Коштуница је био премијер.

Али је Тадић био председник.  Smile

Имали су лојално становништво тамо где су Срби били већина док над 90% Косова нису имали ама баш никакву власт док је у време Слобе српска полиција и војска била на целој територији Косова.

Сада предају у тих 10% , јер је већ изгубљено 90% под изговором да је 90% исто што и 100%.

То што раде постслобистичке власти је ништа у односу на оно што је Слоба урадио...они су укинули паралелне институције на северном Косову док је Слоба повукао полицију и војску као и институције Србије из Приштине, Призрена, Пећи, Ђаковице итд. односно са 90% територије Косова.

То је можда тачно, али Слоба је то радио у условима рата, док се ови одричу преосталог капитала под изговом да је то "ионако све изгубљено"...у време мира и без претњи бомбардовањем и санкцијама.

Исто тако то необјашњава, зашто Запад притиска прозападну и кооперативну Србију да се одрекне преосталог минималног суверенитета над Косовом, кад то не тражи ни од једне земље у свету, нити је то тражио од самог Слобе са којим су ратовали? Већ сам навео Кипар, који нема ни минимални суверенитет над Севером, кога је изгубио у потпуности.

И све то се Србији ради после више од деценије. Дакле, бесконачне уцене и понижавања земље коју Запад назива "партнером".

А ти упорно пребацујеш лопту на Слобу, а ја причам да Слобе нема одавно, а притисци поводом Космета и осталих ствари се повећавају све више, више од деценије откад он није на власти. Дакле мне може се одговорност само пребацивати њему.

Да ко што ни кијевске власти нису укинуле руски као регионални језик. Smiley

Нешто не капираш шефе. Руски није никад постојао као регионални језик, јер је једини званични језик у Украјини био украјински:

http://en.wikipedia.org/wiki/Russian_language_in_Ukraine

Једино је у доба Јануковича дозвољено да се руски званично користи у регионима где се највише користи, али су то нове власти експресно укинуле:

http://www.sott.net/article/274702-Ban-of-Russian-as-an-official-language-in-Ukraine-sparks-concern-among-Russian-and-EU-diplomats

Citat
Ukraine's swift abolition of the law allowing the country's regions to make Russian a second official language has worried European MPs and officials, and has been condemned outright as a "violation of ethnic minority rights" by Russian diplomats.

Дакле, извади главу уз задњице.

Албанци су се потпуно изопштили крајем осамдесетих и почетком деведесетих...дивног чуда онда када је Милошевић био на власти и када су донесени амандмани на Устав којим им није укидан већ постојећи ниво аутономије. 

А ти исти Албанци су дизали свој највећи устанак и крваву побуну на Косову 1981, када Слоба није постојао као мисаона именица у политици и кад нису увођени никакви амандмани, већ је устав из 1974 био у пуној снази. Дакле, бунили су се када није било Слобе, бунили су се под Слобом.

Дакле, какве везе Слоба има са албанским сепаратизмом на Космету?

Ево да се исправим...Слоба је изгубио 90% Косова а прозападна власт је предала преосталих 10%. 

Слоба, ма какав је је имао озбиљан изговор што је изгубио тих 90% (рат и непријатељство најмоћнијег војног савеза). Који је изговор за добровољну и мирну предају преосталих 10%, када смо држали тих 10% скоро десет година од рата и кад тај најмоћнији војни блок тврди да нам је пријатељ и партнер и да нам жели добро?

У фазону, лопов ми је на силу опљачкао 90% имовине у викендици и ја сам био преслаб да га спречим.
После ми тај исти лопов тражи да му добровољно предам преосталих 10% и ја му га дам, јер желим да будем ортак за сарадником од лопова који ми је типовао кућу. И ја све то правдам у фазону: "Па тих 90% је ионако исто као 100%, па нема  неког губитка. Уосталом и сам сам крив јер ме је лопов физички савладао и што сам му се нашао на путу."

Размишљање за лудару.  Smile

Ево како се то стручно зове:

http://en.wikipedia.org/wiki/Self-defeating_personality_disorder
« Poslednja izmena: 21. Mar 2014, 01:56:52 od ganderoleg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 413 414 416 417 ... 457
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 23:28:35
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.096 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.