Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 53
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dveri: "Gej parade neće biti"  (Pročitano 45070 puta)
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.02
ŠOKANTNA PORUKA PREDRAGA AZDEJKOVIĆA NA FEJSBUKU
21.09.2012 - Izvor: PRESS
Gej aktivista: Mrzim boga, sve crkve treba srušiti

Azdejković: Ja sam antireligijski nastrojen, potpuni sam ateista i ne vidim ništa loše u tome što sam napisao. SNP „Naši": To je otvoreni poziv na linč svih nas, zahtevamo hitnu reakciju Dačića

Gej aktivista i urednik gej časopisa „Optimist" Predrag Azdejković pozvao je na svom Fejsbuk profilu na rušenje svih crkava, džamija i hramova, i to prvo onih koji imaju najveću kulturnu vrednost.

Desničarske organizacije to vide kao provokaciju koja za posledicu može imati još veći revolt građana Srbije prema Paradi ponosa, ali i haos na beogradskim ulicama tokom njenog održavanja.

Azdejković je na svom statusu napisao:

- Molim vernike koji ne mogu da izdrže moju MRŽNJU PREMA BOGU da se sami izbrišu i da prestanu da me smaraju, jer ja sam od onih koji smatraju da sve crkve, džamije, hramove treba srušiti, i to prvo one koji imaju najveću kulturnu vrednost i koji su stari nekoliko stotina godina. To moje mišljenje se nikada neće promeniti i o tome ne želim da raspravljam.
Njegov status izazvao je salve negodovanja, a kako sam priznaje, samo u toku jučerašnjeg dana primio je više od stotinu pretnji.

Nervira ga crkva

Azdejković kaže za Press da stoji iza svega što je napisao na Fejsbuku i da je to njegov lični stav prema crkvi i religiji.

- Ja sam antireligijski nastrojen, potpuni sam ateista i ne vidim ništa loše u tome što sam napisao. Nervira me sve što se tiče crkve i religije, bilo koje. Kroz vekove se pokazalo da je religija bila samo izvor nasilja i mržnje. Evo, gledajte šta se desilo, zbog jednog filma od petnaestak minuta muslimani su spalili pola sveta i ubili nekoliko ljudi. Za mene je to nedopustivo. Razlog mog besa je i negativan stav koji crkva ima prema gej populaciji. A najveći problem je to što ta ista crkva opravdava i podržava nasilje koje prema nama čine huligani - ističe Azdejković, i dodaje da ga ne brine što je njegov status izazvao salve negodovanja:

- Samo u toku jučerašnjeg dana primio sam više od stotinu pretnji.

Član UO „Dveri" Branimir Nešić kaže da je ovde reč o vrlo sračunatoj provokaciji sa ciljem da se izazovu nemiri.

- To je provokacija koja ima za cilj da se ljudi koji ne podržavaju Paradu ponosa i koji se svim dozvoljenim sredstvima bore da do nje ne dođe - pređu granicu dozvoljenog. Pozivamo državne organe da reaguju jer je ovo igranje osećanjima ogromnog broja ljudi u našoj zemlji, bez obzira na veroispovest. Imajući u vidu šta se sve dešava u svetu, ovakve izjave mogu da budu inicijalna kapisla za nerede koji nikome u Srbiji ne trebaju - ističe Nešić.
Predstavnici Srpskog narodnog pokreta „Naši" kažu da je Azdejkovićev status otvoren poziv na linč svih onih koji se ne slažu sa gej prajd ideologijom i zahtevaju hitnu reakciju premijera i ministra policije Ivice Dačića.

Skrnave svetinje

- Čitava manifestacija Parada ponosa započela je skrnavljenjem hrišćanskog praznika svetiteljki Vere, Nade i Ljubavi, po kojima najavljeni gej prajd nosi ime, a kulminacija mržnje je izjava u kojoj se otvoreno poziva na rušenje verskih objekata. Zato zahtevamo hitnu zabranu najavljene Parade ponosa, hapšenje Predraga Azdejkovića zbog širenja verske mržnje i netolerancije, a ukoliko država ne stane u zaštitu građana od gej ekstremizma, oni će biti prinuđeni da to urade sami - stoji u saopštenju SNP „Naši".

Ovaj pokret najavljuje da će 6. oktobra, za kada je najavljena Parada ponosa, organizovati veliki protest pod nazivom „Sto godina zabrane gej prajd propagande".

дан касније....

Azdejković se izvinjava i nudi ostavku

Predsednik Gej lezbejskog info centra Predrag Azdejković ponudio je danas ostavku i uputio izvinjenje javnosti zbog svoje izjave da "mrzi boga" i da bi "sve crkve trebalo srušiti"
Azdejković kaže da je tu izjavu dao u naletu besa i frustracija koje su posledica pretnji smrću i nasiljem, koje su učestale u periodu pre Parade ponosa. "Izvinjavam se zbog izjava koje se mogu protumačiti kao poziv na nasilje, što mi nije bila namera, jer su napisane u naletu besa i frustracije kao posledica uzastopnih pretnji smrću i nasiljem koje su učestale u periodu pre Parade ponosa", naveo je u pisanoj izjavi Azdejković.
 Po njegovim rečima, "odgovarati nasiljem na nasilje nije rešenje". "Izjava koju sam dao za list Pres i ono što sam napisao na svom Fejsbuku profilu smatram svojim aktivističkim porazom. Nadam se da ćete mi oprostiti", istakao je Azdejković, navodi se u saopštenju GLIC.

Kako se navodi, ostavka Azdejkovića će biti razmatrana na sledećem sastanku Upravnog odbora, a on u međuvremenu neće davati izjave za medije.

извор : прес

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

зашто се ово дегенерично нацистичко копиле не хапси? Smile

школски пример говора мржње и верске нетолеранције Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Gej aktivista i urednik gej časopisa „Optimist" Predrag Azdejković

Stvarno je optimista  Smile
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
mob
LG Nexus 5
Eto jos nekoliko dokaza da su pederi u Srbiji puni mrznje, da su generatori nasilja, agresije, a i da su psihicki nestabilni. Jedan dan bi palio, jedan dan bi gasio, jedan dan mu se guta, drugi dan bi pljuvao.

Ovom jebiguzu azdejkovicu fali jedan dobar, veliki i tvrdi katolicki umni i tjelesni odgoj u Australiji.
« Poslednja izmena: 22. Sep 2012, 17:16:01 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
mob
Samsung Galaxy S4 mini
 Smile Smile

Ne kaže se džabe de-ge-ne-ričnost (u svakom smislu).
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Flock 2.6.2
ja bih bas voleo da krenu u rusenje.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Žena
Poruke 30
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.62
Шта они више хоће. Раде, живе као и сви ми. Има их доста и лоби им је јак. Кога је на крају брига за њихово сексуално опредељење.
Као обичан грађанин ове државе имам и ја  право да тражим да их не гледам на улици како парадирају.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Citat
Као обичан грађанин ове државе имам и ја  право да тражим да их не гледам на улици како парадирају.

Pa mnogo gradjana ima mnogo zelja za sto sta, i mnogi mnoge ne bi da gledaju kako paradiraju al demokratija, jelte, al ako je tako, referendum pa nek se odluci demokratski o zakonima za ili protiv gejeva, al da ne bude predhodne kampanje, da cujemo sta narod u vecini ima da kaze
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Upravo javiše na radiju - gej parade neće biti zato što ugrožava bezbednost gradjana.
Čeka se zvanično saopštenje Vlade.
А шта ја сад да радим са костимом ружичастог зеке без гузе...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Citat

Pa mnogo gradjana ima mnogo zelja za sto sta, i mnogi mnoge ne bi da gledaju kako paradiraju al demokratija, jelte, al ako je tako, referendum pa nek se odluci demokratski o zakonima za ili protiv gejeva, al da ne bude predhodne kampanje, da cujemo sta narod u vecini ima da kaze

Vecina je protiv.
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2178
OS
Mac OS X v: 10
Browser
Safari 8536.25
Upravo javiše na radiju - gej parade neće biti zato što ugrožava bezbednost gradjana.
Čeka se zvanično saopštenje Vlade.
А шта ја сад да радим са костимом ружичастог зеке без гузе...  Smile
cuti,a ja narucio iz kine 10.000 zastavica duginih boja,pistaljke,bedzeve....kao i za drugu stranu,suzavce,palice,marame i podkape.....jebote,ako se ne odrzi dozivecu bankrot!
vec se vidim na autoputu kod zmaja,kako daocekujem kamiondzije,obucen u haljinu  sa visokim stiklama,kako nudim seksualne usluge.jebiga,hteo-nehteo nekad zivot od tebe stvori geja.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 53
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.349 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.