Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Država Srbija više neće da plaća dvorski kompleks  (Pročitano 4629 puta)
Hronicar svakodnevice

Eat this

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 842
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Nokia 
Najprestižniji svetski univerziteti su državni : Bolonja, Sorbona, Oksford, Kembridž, Lomonosov, sa izuzetkom američkih univerziteta(Harvard, Jejl).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
Apple 15
SVE MRAČNE TAJNE SRPSKOG DVORA - ISPOVEST BIVŠEG PR ASISTENTA ALEKSANDRA I KATARINE KARAĐORĐEVIĆ

Mesecima su me zlostavljali, a na kraju sam dobila i batine

Maltretiranje - Gordana Ćosić, koja je posle osam meseci službe napustila dvor ponižena i pretučena, otkriva da je šikaniranje zaposlenih mučna svakodnevica koju svi trpe.

Osam meseci trpela sam strašnu torturu i maltretiranje u Belom dvoru, radeći za Aleksandra i Katarinu Karađorđević. Šikaniranje zaposlenih tamo je svakodnevica. Na kraju, dobila sam i batine i otišla pretučena i ponižena.
Ovako govori Gordana Ćosić,  koja je radila od aprila do kraja decembra kao PR asistent za porodicu Karađorđević. Navodi da je rešila da otvori dušu i u ekskluzivnoj ispovesti za Press otkrije mračne tajne srpskog dvora kako se nikom drugom ne bi ponovilo ono što je ona doživela.

Došli otac i brat

Priču počinje od poslednjeg događaja. Kako kaže, pre tri dana, kada je došla po radnu knjižicu posle raskida radnog odnosa, obezbeđenje ju je fizički napalo.

- Došla sam na dvor samo da podignem radnu knjižicu. Presreo me je jedan od četiri člana ličnog princezinog obezbeđenja M. R. (ime poznato redakciji), odmah je počeo da viče na mene i da me tera napolje, govoreći mi da nemam šta da tražim tu. Pošto sam već bila naviknuta na njegovo grubo ponašanje, krenula sam ka izlazu i srela kolegu koji se ponudio da me poveze kući. Zamolio me je da ga sačekam nekoliko minuta, međutim, u tom trenutku M. R. je krenuo na mene, uhvatio me za ramena i počeo na silu da me vuče ka vratima. Gurnuo me je toliko jako da zamalo nisam pala niz stepenice. Plakala sam i zapomagala. Sve su čule i kolege u kancelarijama - priča Gordana, koja po rukama ima vidljive povrede.
Kaže da je pozvala oca, koji je došao zajedno sa njenim bratom.

- Šef ličnog princezinog obezbeđenja pokušao je da me tiho izvede iz dvora. Na svu sreću, pripadnici Žandarmerije na ulazu u dvor videli su da se nešto događa i u kakvom sam stanju, a i otac je već bio tu. Oni su me posavetovali da prijavim napad. Pripadnici Žandarmerije pozvali su kolege iz policije, koje su ubrzo stigle i obavile uviđaj. Kao dokaz imam njihov zapisnik i lekarske nalaze. Najgore od svega je što sam, posle maltretiranja koje sam mesecima trpela na dvoru, gotovo smatrala da M. R. može da radi sve što hoće, jer se konstantno tako i ponašao.

Gordana kaže da je odlučna da tuži pripadnika obezbeđenja koji ju je fizički napao, bez obzira na posledice.
- Iskreno, užasno se plašim šta će se desiti posle svega ovoga. Kada sam došla da radim na dvoru, rečeno mi je otvoreno da vodim računa i da se ne zameram princezi i njoj bliskim ljudima. Ona je žena bez skrupula i neprikosnoveni vladar na dvoru, dok prestolonaslednik predstavlja samo marionetu i ni za šta se ne pita - objašnjava Gordana drhtavim glasom.
Da zbivanja na dvoru nisu nimalo idilična, čuli smo i od još nekoliko bivših uposlenika Aleksandra i Katarine Karađorđević.
- Znaju to svi na dvoru. Iako je prošlo dosta vremena otkako više ne radim tamo, još se dobro sećam kako se princeza ponašala. Interna izreka bila je da se u dvor ide samo po kazni. Pa princeza je umela čitavu državu da digne na noge čak i zbog najmanje gluposti. Ne znam devojku koja priča za vaše novine, ali sam siguran da ništa nije dodala - priča jedan od bivših zaposlenih (ime poznato redakciji).

Po rečima Gordaninog oca Zvonimira, ona je mesecima dolazila uplakana sa posla, ostajala je da radi prekovremeno i vikendom, a plata joj je bila 20.000 dinara. Žalila se da je psihički maltretiraju, preturaju po stvarima...

Svi su preplašeni

Gordana kaže da ju je jedna od koleginica zvala istog dana kada se dogodio incident i rekla da je kolege podržavaju.
- Ne ljutim se ni na koga, i ja sam, dok sam tamo radila, bila preplašena, zbunjena... Stres koji smo doživeli moja porodica i ja neizreciv je. Presrećna sam što više ne radim na dvoru, iako su nam tamo govorili da je to čast. Iskreno se nadam da će se posle ovog nasilja i napada na mene nešto promeniti - priča Gordana.
Ona kaže i da ju je, neposredno pošto je Press od dvora zatražio odgovor na njene tvrdnje, zvala princeza Katarina Karađorđević i poručila joj da ju je razočarala i da je izdala monarhiju.
- Nije bila nimalo prijatna. Jasno mi je dala do znanja da priča za novine može samo da mi naškodi i tražila da dobro razmislim da li išta dobro iz toga može da proistekne.

Beli dvor: Sve je izmišljeno

Iz kancelarije Belog dvora, na pitanje Pressa da prokomentarišu incident u kojem je povređena Gordana Ćosić, odgovoreno nam je da se ništa slično nije dogodilo i da je ona sve izmislila.
- Nije bilo apsolutno nikakvog incidenta. Gospođica Ćosić zamoljena je da napusti dvor, jer se zadržala daleko duže nego što traje postupak preuzimanja radne knjižice, pri čemu je napravila manju scenu. Žao nam je ako je ljuta zbog toga što više ne radi na dvoru, ali ja zaista nemam nikakva saznanja da su Žandarmerija dvora ili policija bile umešane - rekla nam je PR Belog dvora Katarina Jakovljević. Na dodatno pitanje kako onda objašnjavaju policijski zapisnik i lekarske nalaze, ponovila je tvrdnju da o tome nemaju nikakva saznanja.

Fakti

- 1991. godine Karađorđevići su prvi put došli u Srbiju
- 2001. godine vraćeno im je državljanstvo i nastanili su se u Belom dvoru
- 135 hektara je površina na kojoj se prostire dvorski kompleks na Dedinju
- od 2001. godine - kneginji Jelisaveti Karađorđević nije dozvoljen pristup Belom dvoru
- od 2004. godine država finansira održavanje dvorskog kompleksa
- od 2005. do 2011. godine za to je potrošeno 465 miliona dinara
- od 2010. godine Beli dvor ima status kulturnog dobra

Jelena Milošević

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
Apple 15
Istina ili ne... nasilje nije nikakva novost u porodici Karadjordjevic, a ovaj zadnjii lici na jednog nadobudnog slabica sklonog maltretiranju i nasilju, a gospodja zestoki manipulant.
« Poslednja izmena: 13. Jan 2012, 14:40:41 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0.1
Ajd da je Srbija monarhija al nije
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Eat this

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 842
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Nokia 
Mislim da je devojka nešto prećutala, nešto dodala. U ostalom mogla je uredno da dođe do prijavnice i pokupi svoj dokument. Mislim da se trćila i tražila povod sa svađu i incident. Fasovala je otkaz, a čula je za mobing pa je verovatno odlučila da ide na tu kartu. Nisam neki ljubitelj trenutnog princa i princeze, koji slabo stoje sa srpskim jezikom i nikako za ovih 20 godina da ga nauče i da se uklope u naše društvo, ali smatram da su dovoljno inteligentni i da su dovoljno vremena proveli na dvorovima širom sveta da upoznaju sve protokole i administrativno-formalne stavke.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Alcatel 
Mislim da je devojka nešto prećutala, nešto dodala. U ostalom mogla je uredno da dođe do prijavnice i pokupi svoj dokument. Mislim da se trćila i tražila povod sa svađu i incident. Fasovala je otkaz, a čula je za mobing pa je verovatno odlučila da ide na tu kartu. Nisam neki ljubitelj trenutnog princa i princeze, koji slabo stoje sa srpskim jezikom i nikako za ovih 20 godina da ga nauče i da se uklope u naše društvo, ali smatram da su dovoljno inteligentni i da su dovoljno vremena proveli na dvorovima širom sveta da upoznaju sve protokole i administrativno-formalne stavke.
Aca gica i kultura? Uostalom šta radi kralj u Republici Srbiji. Ili smo republika, ili kraljevina.Ko živi u Šenbrunu? Franjini potomci? Uostalom kralj je dobar samo u tablanetu. Naše vlasti nemaju hrabrosti da postave pitanje narodu na referendumu, da li hoće kralja Acu gicu?
« Poslednja izmena: 14. Jan 2012, 22:05:56 od Perudji »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
Apple 15
Odgovor je da nece... ove jos i nekako oteras sa vlasti, ali njegovo neradnicko dupe mozes samo na giljotinu... ili kada bi se ispunjavala neka nebeska pravda - sa balkona...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0.1
¡Viva Franco, el rey,, vive orden y ley  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.7.2
Browser
Safari 534.51.22
mob
I-mate 30 Pro
Maltretiranje...zlostavljanje...to je potpuno normalno za takve ljude...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 
Citat
od 2001. godine - kneginji Jelisaveti Karađorđević nije dozvoljen pristup Belom dvoru
По заборављеном Србском повесничару Милошу Црњанском, Кнез Павле и није Србин, већ син ''слободоумне'' ''руске'' племкиње и неког ''префињеног'' енглеза.
Дотична ''принцеза'' Јелисавета је прилика своје бабе. Модерна у сваком погледу.

Док је дотични ''престолонаследник'' тек 1/4 Србин и 100% Енглез!  Smile
« Poslednja izmena: 15. Jan 2012, 11:24:49 od Nksamsj »
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.