Bater je "pismom, ali i ličnim kontaktima" zatražio od predsednika Rusije Vladimira Putina da pruži detalje o zakonu koji je izazvao opštu međunarodnu osudu pred Zimske olimpijske igre u Sočiju 2014. godine.
"Kada razgovarate s Rusima, oni ne pričaju o diskriminaciji, već o zaštiti maloletnika. To nije isto. Zato sam im rekao: 'Molim vas, dajte mi dokaze da vi štitite nekoga, a ne diskriminišete'", reče Blater.
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti. A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost, ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Evo citam vesti, da je onaj kruzer iz Dubriovnika stigao u Kotor, joj sto sad nisam u Kotoru
Cist primer diskriminacije...ali nas strejt osoba. Zamisli da ja organizujem neko slicno krstarerenje ali samo strejt osoba. Proglasili bi me za homofoba, ultra ovo ono itd.
Dosta Gay organizacija je pozvalo na bojkot ruske Votke i olimpijade u Sočiju. LGBT aktivisti su u međuvremenu poslali apel vladi SAD da uskrati vize Vitaliju Milonovu iz Sankt Petersburga, koji je tvorac ovih zakona i Jeleni Mizulini, zameniku predsednika državne Dume.
Inače Nikolaj Aleksejev koji je najpoznatiji LGBT aktivist u Rusiji se protivi i bojkotu votke i bojkotu Olimpijskih igara, Njegova namjera je da predvodi marš na gej paradi tokom održavanja ceremonije otvaranja igara u Sočiju pod sloganom: ''NE bojkotu olimpijskih igara u Sočiju – DA paradi ponosa u Sočiju!''
Ruske ga vlasti ga krivično gone od ranije zbog protesta i po svemu sudeći moraće da plati 1000 € ili da nešto društveno-korisno odradi.
Ruska vlada je prošle nedelje pokušala da smiri situaciju, obavestivši Međunarodni olimpijski komitet (MOK) da neće diskriminisati homoseksualce tokom Olimpijade u Sočiju.