da ali zasto rade to sto rade?? to je problem.. jbg zasto ti i ja ne izadjemo sa devojkama i setamo trazimo prava?? jel me kapiras sta hocu da ti kazem?
Teško je kada živiš za dan koji ne znaš kada će doći, za dan kada ćeš je ponovo videti. Teško je, kada si sam i nedostaje ti glas, lice, dodir, osmeh, kada ti nedostaje biće koje je tvoja bolja polovina. Teško je prijatelji. Želim vam da nikad to ne iskusite, jer taj bol prijatelji, nije za ljude...
Zato sto su ljudi kao i ti...oni nemaju problem s tobom...ali ti imas problem sa njima...i to je samo tvoj problem..
Нико нема проблем са њима, као њима, нити они икога занимају као приватни избор, што стварно и јесу. Овде се има проблем са политизацијом нечије приватности и идеологизацијом нечије сексуалности. Када своје приватно опредељење претвориш у наметљиви политичко идеолошки покрет са амбицијама ка јавном наступу, онда људи имају право да га критикују и нападају, па чак и да траже његову забрану, јер је то део јавног живота. Нарочито ако тај покрет тражи редефиницију појма породице, инструментализује децу ради спровођења свога идеолошког похода и провоцира на верској и националној бази. Не можеш после да се лицемерно браниш од тих критика и напада тиме што тврдиш да је то твој приватни избор.
Дакле овде се лажно изједначавају геј људи са ЛГБТ активизмом, а свака критика ЛГБТ активизма који представља идеолошко-политички покрет се сматра критиком гејева као приватног избора. ЛГБТ активисти нису само људи, већ агресивна идеолошка група.
Ако сам против комуниста, то не значи да сам против радничке класе, јер комунисти нису исто што и радничка класа, капираш..
LGBT osobe u Srbiji žele da žive dostojanstveno kao i svi drugi građani i građanke, a ne da žive pod teretom sramote. Nasilje i mržnja su ogroman problem čitavog društva i u njegovo rješavanje se moraju uključiti mnogobrojni društveni i politički činioci.
LGBT je tu u Srbiji da se bori protiv svih oblika ksenofobije, rasizma, homofobije, šovinizma i mržnje i netrpeljivosti prema različitim društvenim grupama i pojedincima.
Imamo primjer Gej strejt alijanse koja se u Srbiji u borbi za prava LGBT osoba okupljajući ljude kojima nije bitno pitanje različitosti u seksualnosti, već ciljevi koje žele da ostvare – jednaka prava za sve i smanjenje nasilja i diskriminacije. Zato je važno istaći da je oko GSA okupljen veliki broj i LGBT i heteroseksualnih osoba koje su svjesne činjenice da nasilje nad LGBT populacijom nije nasilje samo nad onima koji/e su drugačije seksualne orijentacije, već je to nasilje nad čitavim društvom.
Нико нема проблем са њима, као њима, нити они икога занимају као приватни избор, што стварно и јесу. Овде се има проблем са политизацијом нечије приватности и идеологизацијом нечије сексуалности. Када своје приватно опредељење претвориш у наметљиви политичко идеолошки покрет са амбицијама ка јавном наступу, онда људи имају право да га критикују и нападају, па чак и да траже његову забрану, јер је то део јавног живота. Нарочито ако тај покрет тражи редефиницију појма породице, инструментализује децу ради спровођења свога идеолошког похода и провоцира на верској и националној бази. Не можеш после да се лицемерно браниш од тих критика и напада тиме што тврдиш да је то твој приватни избор.
Дакле овде се лажно изједначавају геј људи са ЛГБТ активизмом, а свака критика ЛГБТ активизма који представља идеолошко-политички покрет се сматра критиком гејева као приватног избора. ЛГБТ активисти нису само људи, већ агресивна идеолошка група.
Ако сам против комуниста, то не значи да сам против радничке класе, јер комунисти нису исто што и радничка класа, капираш..
Па и вероисповест је приватан избор па не видим да се напада право људи да изражавају своју веру путем јавних протеста, скупова... Није проблем када се јавно пропагира нечије мишљење(исто приватна ствар), вера, политичко убеђење, музички укус, навијачки скупови, национални скупови...али је проблем када се пропагира хомосексуалност...тако да је тешко поверовати у то немамо ништа против хомосексуалности и хомосексуалаца већ са јавним пропагирањем кад се гомила ствари које спадају у домен приватног избора пропагира а нема се проблем с тим...значи није проблем пропагирање већ ствар која се пропагира у овом случају права ЛГБТ...
То је исто ко Жељко Керум...немам проблема са Србима али не би волео да ми он буде у породици...царе онда имаш проблем са Србима тј. србофоб си од главе до пете...
« Poslednja izmena: 21. Avg 2013, 19:57:23 od YuWarez »
Па и вероисповест је приватан избор па не видим да се напада право људи да изражавају своју веру путем јавних протеста, скупова...
Јесте приватан избор, али религија је такође и јавна ствар. Додуше, то је проблем савременог друштва што се сада религија протерује у домен приватности, док сексуалност постаје јавна ствар.
Није проблем када се јавно пропагира нечије мишљење(исто приватна ствар), вера, политичко убеђење, музички укус, навијачки скупови, национални скупови...али је проблем када се пропагира хомосексуалност...
Опет спинујеш и показујеш своје незнање. Национални скупови, музички скупови, вера, политичко убеђење, спортови су јавне ствари и спадају домен друштва. Твоје сексуалне преференце су твоја приватна ствар. Ако их претвориш у јавну ствар, онда подлежу истој логици као јавне ствари.
Јесте приватан избор, али религија је такође и јавна ствар. Додуше, то је проблем савременог друштва што се сада религија протерује у домен приватности, док сексуалност постаје јавна ствар.
Вероисповест је приватна ствар...зато је и нема у државним институцијама...то је индивидуално осећање и уверење...
Опет спинујеш и показујеш своје незнање. Национални скупови, музички скупови, вера, политичко убеђење, спортови су јавне ствари и спадају домен друштва. Твоје сексуалне преференце су твоја приватна ствар. Ако их претвориш у јавну ствар, онда подлежу истој логици као јавне ствари.
Разни јавни скупови и окупљања подлежу забранама.
Научи разлику између јавног и приватног.
Која је то логика јавне ствари?
Најбоље да ти мени наведеш шта сматраш под приватним стварима јер овако испада да је све јавно само сексуална оријентација није...
« Poslednja izmena: 21. Avg 2013, 20:10:36 od YuWarez »
а да ли ти увиђаш да од како су се појавиле те лгбт организације да је насиља све више и више?
Nasilje rade homofobne grupe u Srbiji, dok se sa druge strane LGBT bori za svoja prava nenasilnim metodama- To smo imali prilike da se uvjerimo na prošlim paradama ponosa u Beogradu. Niko od sudionika povorke ponosa nije trgao asfalt i kamenje. Niti je bio agresivan kako bi to neki mizerni pojedinci da predstave. Da napomenem ove godine je i Split ušao u red gradova koji su nenasilni prema LGBT osobama. Čiji navijači - popularna Torcida su odlučili da ostanu po strani prilikom obilježavanja ove manifestacije. Inače Torcida je slovila za jednu od najagresivnijih navijačkih grupa u bivšoj SFRJ. Može se iz toga zaključiti da je odvajanje od Srbije dovelo do napretka savjesti u Hrvatskoj kod najmanje intelektualiziranih slojeva društva.