Мислим да бркаш термине нормалности, моралности и природности.
Хетеросексуалне склоности су норма не само код људи, него и код већине других живих бића. Исто тако је и норма имати здрав телесни и психички склоп. Уколико се родиш без руку и ногу, значи имаш ненормални телесни склоп. Уколико имаш хомосексуалне склоности немаш нормални полни инстинкт.
У природи се такви хендикепи, одступање и норме појављују, из чега следи да су такве ствари природне, иако нису нормалне, јер и ненормалност је део природе. Ненормалности, који укључују хендикепе и болести нису исто што и варијације боја очију које наводиш.
Ник Вујичић се родио без руку и ногу, дакле има ненормалан телесни склоп. Бетовен је оглувео, дакле стекао је ненорамлно стање глувоће. Из тога не следи да су они због тога лоши људи или неморални.
Исто важи и за хомескуалце. У нашем језику термин "ненормалан" се користи у пежоративном смислу, а ја то нисам циљао овде.
Ненормално је све што одступа од неке норме...Ако је човек висок 220цм или 150цм то се сматра ненормалном у смису да има велико одступање од норме од 180цм...И ја мислим да је из те перпсективе хомосексуализам ненормалан. Код Ника Вујучића говоримо о поремећају, тј. омета га да води нормалан живот, прави му сметњу. А и чак код хендикепираних људи имају права, степенице се прилагођавају њиховим потребама имају своју Олимпијаду... Неки људи изједначавају ненормалност и премећај. Како то да хендикепирани људи имају сва та права, олимпијаде и слично а када се говори о хомосексуалности као да се не говори о поремећају од стране људи који тврде да је поремећај него као да је некакво зло, грех? Мислим да из погрешних побуда људи суде хомосексуализму не знам да је ли је разлог томе религиозност или нешта друго...
Нисам говорио да се неко уротио против Србије, већ указујем на двоструке и стандарде који се практикују против неких земаља. Наши ЛГБТ активисти су нахвалили Црну Гору као земљу за пример како треба организовати параду, иако су тамо парадере морали да евакуишу бродовима, насупрот "заосталој" Србији.
Сећам се оног спота за ЛГБТ и како је то завршило, претили глумцима, па онај што се јавно изјаснио хомосексуалцем итд...стварно не знам од кога си чуо да је Црна Гора земља за пример..
Само кажем да они немају геј параде, па их нико не прозива због хомофобије...ваљда што су кључни амерички савезник у региону. Исто важи и Сауди Арабију, Катар, Оман, Емирате, Пакистан, Авганистан и остале шармантне шеријатске земље, које су амерички партнери. А против Русије се дигла вриска и цика, иако тамо гејеви могу да буду гејеви, без да им се одсеца глава.
То је од земље до земље...У Русију је забрањена геј парада, што значи да и да хоће не могу...док не пратим ствари у Албанији али како је у Црног Гори направљена и у Албанији ће сигурно...не очекујеш ваљда да све земље истовремено праве геј параду?
Па ни полигамни ни инцестуозни бракови ником не ремете нечија права, па нису дозвољени. Мени није дозвољено да се оженим сам са собом, зашто кад никог не угрожавам?
Што би геј бракови били нешто посебнији у односу на ове категорије, и чему њехово форсирање?
Поново инцест и полигамија...немам с тим проблем нек се легализује мени ни у џеп ни из џепа... Шта очекујеш да се ЛГБТ права, полигамна права, инцест права, права на самоопредељење и сва могућа права траже истовремено? Еволуирамо идемо корак по корак...као што су се овде прво давала права женама, па онда националним мањинама па ЛГБТ и тако даље све је то процес који иде све даље и даље...И у Америци се прво укинуло ропство, па су добили право гласа, па је укинута сегрегација итд...а не све одјендом...
Није Оланд уопште споменуо укидање појма оца и мајке, нити геј бракове. Исто тако, геј бракови су легализовани у Шпанији и Холандији од стране влада које то уопште нису имале у програму. Партије које су отворено биле за геј бракове никад нису добијале велик проценат, него су геј бракови прогурани конто некакве "једнакости" које су постојале у програмима социјалистичких странака које су их спровеле.
На референдуму у Калифорнији (најлибералнијој америчкој држави) су грађани гласали против геј бракова, па је амерички уставни суд оповргао ту одлуку као неуставну. Што показује да постоји само једна опција у "демократском" друштву.
Па СНС је дошао на власт код нас са причом борбе за Косово и програмом скоро истим као код ДСС. Када су дошли на власт, потпуно обрнута прича и спровођење политике ЛДП-а. Сад треба из тога да закључимо да је народ гласао за политику ЛДП-а?
Како није? Па ја сам слушао овде када су били избори да се Оланд залаже за геј бракове...сви су то знали... и знам да су говорили да је један од приоритета када победи геј брак...и то се извештавало овде у Србији...Исти случај је са социјалистима у Шпанији, знало се да ће Запатеро легализовати истополне бракове, то је био један од примарних циљева његове владе...обе владе су социјалдемократске тако да није ни чудо...
Тешко да је Калифорнија једна од најлибералнијих држава...можда око Лос Анђелеса и Холивуд остало су углавном гета пуна црнаца и Мексиканаца...
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti. A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost, ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
1973, zasedanje od DSM prirucniku-cinjenica, prostudiraj malo.
Pa da, naravno da imas, samo je pitanje koliko njih su bili pederi ili bisexualci (bese kinsey tucao i bio tucan od strane muskaraca, oh, pa da jeste) i onda se pitas ko im je dao para za studije i istrazivanje. Mogu ja da pronadjem gomile nazovi istrazivaca koji su dobili velike pare da stave svoje ime uz neki prirucnik ili neko istrazivanje, samo da bi ovi bili srecni, o opravdali svoju bolest.
I ja ne kazem da su te terapije urodile plodom, jer elektrosok terapija koja je bila namenjena dushevnim bolesnicima nije urodila plodom isto tako. Za sve postoji lek, samo treba da se ulozi vremena i novca da se to pronadje, sto naravno ovi ne zele. Uostalom zasto bi, kada vecina mladjih generacija, i dosta starijih pocinje da veruje u price za malu decu, jer marketing je cudo.
Значи свако ко спроведе истраживања а резултати нису по твојој вољи су или педери, бисексуалци, плаћеници? Кинсијева истраживња су касније поновљена и показала су занемарљива одступања...ал да и њих су педери радили...
А за болест која постоји од памтивека могли су макар неку вакцину или нешта да направе...сида не постоји ни педесет година већ има лекова који макар држи под контролом болест...овде ништа..
1973, zasedanje od DSM prirucniku-cinjenica, prostudiraj malo.
Pa da, naravno da imas, samo je pitanje koliko njih su bili pederi ili bisexualci (bese kinsey tucao i bio tucan od strane muskaraca, oh, pa da jeste) i onda se pitas ko im je dao para za studije i istrazivanje. Mogu ja da pronadjem gomile nazovi istrazivaca koji su dobili velike pare da stave svoje ime uz neki prirucnik ili neko istrazivanje, samo da bi ovi bili srecni, o opravdali svoju bolest.
I ja ne kazem da su te terapije urodile plodom, jer elektrosok terapija koja je bila namenjena dushevnim bolesnicima nije urodila plodom isto tako. Za sve postoji lek, samo treba da se ulozi vremena i novca da se to pronadje, sto naravno ovi ne zele. Uostalom zasto bi, kada vecina mladjih generacija, i dosta starijih pocinje da veruje u price za malu decu, jer marketing je cudo.
Значи свако ко спроведе истраживања а резултати нису по твојој вољи су или педери, бисексуалци, плаћеници? Кинсијева истраживња су касније поновљена и показала су занемарљива одступања...ал да и њих су педери радили...
Nego kad će da se sprovede akcija vakcinisanja protiv heteroseksualnosti?
Jos je u pripremi, mi smo ti koji smo bolesni izgleda
Колико видим болеснима се у овој теми називани само једни, а то свакако нису хетеросексуалци...
Ja to nisam rekao, samo navodim da vecinu istrazivanja koja su sprovedena, nisu sprovedena u skladu sa naucnim merilima, dakle, nismo imali nezavisnu studiju, vec je sve to radjeno sa odredjenim ciljom na umu. Pa industrija duvana u americi ima svoju laboratoriju, i oni jos posle svih ovih godina nisu povezali rak pluca sa duvanskim dimom. Veoma interesantno zar ne?
Ja to nisam rekao, samo navodim da vecinu istrazivanja koja su sprovedena, nisu sprovedena u skladu sa naucnim merilima, dakle, nismo imali nezavisnu studiju, vec je sve to radjeno sa odredjenim ciljom na umu. Pa industrija duvana u americi ima svoju laboratoriju, i oni jos posle svih ovih godina nisu povezali rak pluca sa duvanskim dimom. Veoma interesantno zar ne?
Па поновљена је студија безброј пута...научна заједница је узима за меродавну и у складу са научним мерилима...не знам у чему је проблем... Исто се може говорити и они који доказују да је хомосексуалност болест то раде са неким одређеним циљом...то су углавном религиске фондације које финансирају такве резултате...
Raven - Govoriš da se protiviš, a šta ti je u stvari razlog? U stvari ti i ne želiš da sagledaš problem sa druge strane i misliš da si ti samo u pravu. Ja znam da su tvoji Gay profesori u pravu zato što neke stvari možeš da shvatiš samo ako si Gay. Tvoj problem je što ne želiš da vjeruješ drugima. Kažeš da si se protivio. Mogu samo da kažem na svu sreću ti si bio jedini.
A dal je to normalno da si ti jedini? Nije ni čudo što nas vani posmatraju kao poremećene Srbe.
Tvoja istina je zasnovana na pretpostavkama tipa "Mogu da nađu lijek ali neće" Jel se ikada zapitaš ko bi uopšte htio da bude Gay u homofobnoj Srbiji? Svjestan sam da nemaš dovoljno znanje o ljudskom genomu, ali kada bi imalo mogao da dokučiš znanja iz te sfere vidio bi o kakvoj glupost ti govoriš.
Na želiš da prihvatiš da je puno segmenata jedne ličnosti u kojima se može posmatrati njeno uklapanje u uobičajene norme ponašanja. Stigmatizuješ i vrijeđaš homoseksulace bez realnog osnova. Dobro to je tvoj izbor da budeš homofob samo šteta je da provedeš život u mržnji bez razloga.
P. S. Volio bih da si samo godinu dana Gay i da vidiš stvari iz drugoga ugla.
Ovo se pretvara u religiju skoro, i ako se ne slazes sa bilo kojim misljenjem, ti si bigot, ti si gori od genocidnog Srbina, i zato cu uvek da se borim protiv ovoga, jer jedno je bili gej, i ne nametati se drugima, a drugo, da se igras inkvizicije i meni pricas kako ja nisam normalnan jer sam normalan.
Aaaa,daa... čuveni izraz ''biggot''. Jedan od najviše zloupotrebljivanih izraza ikad.
Inače,vidim dakle da je slična priča i tamo preko bare. Teranje inata i lečenje kompleksa na najvišem mogućem nivou. A sve to na štetu onih ''običnih'' gejeva koji bi samo da žive normalno i ne prave dramu od svoje orijentacije.
Raven - Govoriš da se protiviš, a šta ti je u stvari razlog? U stvari ti i ne želiš da sagledaš problem sa druge strane i misliš da si ti samo u pravu. Ja znam da su tvoji Gay profesori u pravu zato što neke stvari možeš da shvatiš samo ako si Gay. Tvoj problem je što ne želiš da vjeruješ drugima. Kažeš da si se protivio. Mogu samo da kažem na svu sreću ti si bio jedini.
A dal je to normalno da si ti jedini? Nije ni čudo što nas vani posmatraju kao poremećene Srbe.
Tvoja istina je zasnovana na pretpostavkama tipa "Mogu da nađu lijek ali neće" Jel se ikada zapitaš ko bi uopšte htio da bude Gay u homofobnoj Srbiji? Svjestan sam da nemaš dovoljno znanje o ljudskom genomu, ali kada bi imalo mogao da dokučiš znanja iz te sfere vidio bi o kakvoj glupost ti govoriš.
Na želiš da prihvatiš da je puno segmenata jedne ličnosti u kojima se može posmatrati njeno uklapanje u uobičajene norme ponašanja. Stigmatizuješ i vrijeđaš homoseksulace bez realnog osnova. Dobro to je tvoj izbor da budeš homofob samo šteta je da provedeš život u mržnji bez razloga.
Sve je to kul,samo... ko tebe sprečava da budeš gej?
Sve je to kul,samo... ko tebe sprečava da budeš gej?
Niko me nemože sprečiti da budem gej! To je stvar koja se spozna u životu i to nemogu da promenim i da hoću. Velika većina ljudi kod nas stvara tu opštu atmosferu pritiska u društvu na homoseksualce tako da ne postoje ni klubovi niti kafići u kojima bih upoznao neku osobu koja mi se sviđa. Što je stvarno tužno!