Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Društvene razlike među decom sve veće: Jednom tablet, a drugom ni užina  (Pročitano 9807 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 24.0
mob
Nokia 
Citat
није све у гардероби и парама, тј. није ништа.

наравно...храна се добија за џ а и рачуни се отписују на лепе очи

Yeah Smile
Moje dete ima sve, i tablet, i telefon, i markiranu garderobu . Nije obukao patike koje nisu Nike svega 2 puta u zivotu...sad sam mu kupila Lego koji kosta 11 000 dinara.....Mrzite me slobodno. Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 24.0
Ljudi bre... kad ćete da shvatite da su danas mnogi u srbiji brokeri, biznismeni i važne ličnosti,te da im život nije moguć bez kojekakvih tableta, poslužavnika, wireless-a i sličnih sra... ovaj spravica...?  Smile Kako bre možete da budete tako zatucani i ksenofobični? Znate li vi kakva je agonija to kada ne možeš da proveriš Fejs čitava 4 sata? Ili kada sve do uveče ne znaš kakvo će vreme sutra biti? Isto važi i za odeću - devojka se taman lepo skocka, utegne u farmerke koje samo što ne puknu, rasporedi Nutelu po faci, izblajha kosu, odabere pravu tašnicu, uspe da savlada beogradski asfalt u štiklama... da bi je na kraju ljubomorna kučka od profesorke vratila kući jer je u štiklama.

Tjeee... Dečica se uče budućem zanatu, proveravaju stalno akcije na berzi i ekonomsko stanje zemlje, bore se za bolju budućnost Srbije,a vi tako... Stvarno ste bre hejteri.  Smile Stvarno nije u redu!  Smile

Smile A sad ozbiljno :

Citat
KUTIJA od cipela stoji na katedri učiteljice trećeg razreda jedne beogradske osnovne škole. U nju se pred početak prvog časa stavljaju mobilni telefoni učenika i pokoji tablet. Tek kada školsko zvono označi kraj nastave, đaci u redu, jedan po jedan, uzimaju svoje uređaje i odlaze kućama ili u produženi boravak. Ovo je samo jedan od načina kako se nastavnici u školama dovijaju da zavedu red na časovima, ali i da onemoguće "poređenja" među decom prema ceni telefona.

Tako i treba.

Citat
Dunja P., srednjoškolka iz Niša, smatra da bez dobrih cipela i krpica ne bi mogla "u društvo". Ima sreće, kaže, da roditelji mogu da joj priušte sve što poželi i već sa 17 godina nosi štikle i uvek je "komplet" sređena.

- Profesori su već navikli na razlike među učenicima u odeljenju - kaže Dunja.

- To što sam ja uvek skockana ne znači da nisam dobar đak. Naprotiv, i na uspehu mogu mnogi da mi pozavide.

Dođi,dođi...  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1154
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 25.0
mob
HTC Sensation
Моје дете нема мобилни, и нико га не зеза због тога, напротив, третирају га ко шмекера који је рекао не мобилним телефонима.  Smile За своје место под сунцем треба се изборити, није све у гардероби и парама, тј. није ништа.
Lepo je to sto ga ne zezaju posto nema mobilni ali, sta se desava ako se, ne daj Boze, njemu nesto desi? Kako ce da zove u pomoc ako nema mobilni?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.62
Моје дете нема мобилни, и нико га не зеза због тога, напротив, третирају га ко шмекера који је рекао не мобилним телефонима.  Smile За своје место под сунцем треба се изборити, није све у гардероби и парама, тј. није ништа.
Lepo je to sto ga ne zezaju posto nema mobilni ali, sta se desava ako se, ne daj Boze, njemu nesto desi? Kako ce da zove u pomoc ako nema mobilni?

kako li su deca samo pre toga prezivljavala  Smile
« Poslednja izmena: 03. Nov 2013, 16:45:03 od fredikruger »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
CQ Moderator
Jet set burekdzija

Ja sam zvezde.

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 5594
Zastava ...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 30.0.1599.101
mob
Qtek 666
Kako ce da zove u pomoc ako nema mobilni?

Одговорио фреди уместо мене.  Smile
« Poslednja izmena: 03. Nov 2013, 16:51:38 od apstrahovana »
IP sačuvana
social share
Ako ništa ne tražiš, ono što ne tražiš, naći će tebe.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0

Pa napadne ga neko, ovaj potegne mobilni da zove pomoc, muriju, gilipteri mu otmu mobilni i to je to, posto murija nije iza coska i cekaju njegov poziv da se u trenutku pojave  Smile

Ali eto, pljuvalo se i pljucka se i dalje na SFRJ, socijalizam, Tita, pionire i jedva se cekalo da se srusi taj sistem sto je ugnjetavao sa nekakvim uniformama i svi cekali da svane sunce i pokazu kolko ko vredi, kad se ceni ko sta moze a ne i Laza i Pera da imaju isto iako ne vrede nista i samo zabusavaju. Sad se lepo vidi ko vredi ili kako pre bejase u Alan Fordu: "Ko vrijedi, taj leti..."  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1154
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 25.0
mob
HTC Sensation
Da, odgovorio je @fredikruger umesto vas... Svaka mu chast na kreativnosti.  Smile

Kako su deca prezhivljavala pre mobilnog? Deca su super prezivljavala ali ipak, imajte na umu da su bila drugacija vremena nego sto su sada. Sada opasnost vreba iza svakog ugla.

Mozda si ti, fredi, u pravu... Pretpostavljam da sam ja retardiran. Pogresno je nositi mobilni kada moze da ti spasi zivot i da brzo pozove policiju ako se nadjes u nevolji, ako ti se desi saobracajna nesreca da pozoves hitnu u pomoc, da zabrinuti roditelji ostanu u kontaktu sa svojim detetom i provere da mu se nesto nije dogodilo i hiljadu mogucih scenarija koje se mogu desiti... Da, definitivno je pogresno nositi sa sobom mobilni telefon i iskoristiti ga kao pomocno sredstvo.
Prosvetljen sam.

@apstrahovana, kako odrzavate kontakt sa detetom kada je van kuce i kad mu zatreba nesto ili mu se nesto dogodi?

Da ne bude da sam otisao u OT...

Ovo je progres, pre su bile jakne i patike, sada su mobilni telefoni, kada nesto drugo stupi na scenu, bice potraznja i za tom novotarijom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
mob
LG Frizider
To sto ce da te pozove i kaze da je u nevolji, generalno ne znaci da ce nevolju i izbeci, zar ne? Smile

Davanjem mobilnog deci stvara se lazni utisak kontrole i sigurnosti, pa su roditelji popustljiviji sto se tice izlazaka i blejanja van kuce. U fazonu, mogu da ga dobijem uvek, tako da ne brinem.

Telefon je naravno koristan, ali nije neophodan.
« Poslednja izmena: 03. Nov 2013, 17:50:48 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
CQ Moderator
Jet set burekdzija

Ja sam zvezde.

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 5594
Zastava ...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 30.0.1599.101
mob
Qtek 666
Citat
@apstrahovana, kako odrzavate kontakt sa detetom kada je van kuce i kad mu zatreba nesto ili mu se nesto dogodi?

Нисам параноична и нема разлога да му се од куће до школе нешто догоди. Кад му се једном десило да падне и повреди се, наравно, умео је да оде до прве капије, позвони и замоли човека који је изашао да телефонира кући. Све што му треба, завршава сам. Сам иде и на тренинге, некад и у вечерњим сатима. Сматрам да је ношење телефона и зивкање, највише од стране беспослених и доконих мама, прилично иритантно за децу и да за њима нема потребе до 14, 15 година, кад би му тај телефон служио и за нешто друго, осим за јављање родитељима. Прилично сам усамљена у оваквом васпитавању детета, тј. моје дете је једино које нема мобилни у одељењу још од првог разреда, па је могуће да грешим.
IP sačuvana
social share
Ako ništa ne tražiš, ono što ne tražiš, naći će tebe.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Citat
Kako su deca prezhivljavala pre mobilnog? Deca su super prezivljavala ali ipak, imajte na umu da su bila drugacija vremena nego sto su sada. Sada opasnost vreba iza svakog ugla.

Jasno, danas su gradovi u Srbiji mesavina Bronksa i Bogote dok je u selima kao u Somaliji, trebaju Foke u dezurstvu ako ces da ostanes ziv...

Citat

Da, zamisli da se izgubi pa mora da zove kevu koja brze bolje se ostavlja kuvanja rucka i peglanja, seda u kola i trci po sina koji je zalutao u gradu, pao sa bicikla, huligani ga napali, kontrola u busu uhvatila i tako to, sta bi bilo kad ne bi bilo mobilnih i briznih keva, klinci bi nacisto propali...
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.