Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 06:21:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 37 38 40 41 ... 122
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Draza Mihailovic-izdajnik ili patriota?  (Pročitano 119781 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 417
Zastava Niswill
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
ja ne zelim da se nikome izvinjavam jer uvek ima da stojim iz svojih rechi a to da li sam pogreshio mene bash zabole tebi ako neshto nije jasno moj br imash i taj je br,mada ni ja nisam licno doshao da se prepucavam ovde vec da branim ono do chega mi je stalo, a ti ne citiraj vec si i sam prozivao da sam peder a nemash pojma o meni, u ostalom ako zelish da se ovo nastavi da ne davimo ljude ovde predji na private,dotle je sve ok po meni 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung S7
Ljudi back on topic  Smile
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ništa završili smo ja sam ostao bez dva zuba,kako je njemu neznam,ja sam zažmurio i mlatarao rukama! Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 417
Zastava Niswill
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
da zavrshili,bio je kulturan pa me je sproveo po bjeljinskom domu zdravlja da mi prishiju nos Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 192
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
BlackBerry 8800
Da vidiš upravu si negovorimo istim jezikom,ja sam pogrešio u svojoj besedi! Draža je bio fašista koji je vodio horde zla koji su pobii više Srba od Nemaca
Хвала Богу што коначно признајеш да говориш језиком идеологије, а не науке. Јер да ти је наука основа, ти би за твоје тврдње износио аргументе и документе које то потврђују Smile
,a ti kao kažeš navodni koljaci dabogda im se "navodno"seme zatrlo!
Знаш ти само да вређаш, што је слике сваког идеолога. Узгред, пише се «да Бог да», што наравно као комунистички идеолог не схваташ и не можеш да знаш.
A što se tice vojske,ja sam služio u JNA 15 meseci 1980te A u vojsci rs sam bio oko godinu dana!
Онда мора да си био нека обична боранија, чим не знаш за војне судове.
Ovako... Draza Mihailovic je odlikovan od strane americkog predsednika za zasluge u borbi protiv Nemaca, tako da nikako ne moze biti zlocinac. Priznavali su ga i svi ostali saveznici, ukljucujuci cak i Staljina, sve do 1944. To sto je bilo zlocina pocinjenih od strane cetnika, druga je prica - ja u familiji imam i one pobijene od strane cetnika, ali i od strane komunjara, tj. partizana, i pokusavam da objektivno sagledam sve.
Свака ти част! Smile
Konkretno cetnici su(prica mog dede, koji je bio i partizan i cetnik) branili Ibarski Kolasin od Nemaca i siptarskih balista tokom II svetskog rata.
То је само локални случај, Дражиновци су били много ширна организација. Али у праву је твој деда то је било Дражин задатак и правило: борити се против окупатора и других србомрзаца.
Ma daleko od toga da su svi cetnici bili zli...
Ali Draza je svakako bio olicenje zla...
И на основу чега тај закључак? Smile
Evo malo kako suse to Četnici borili protiv Nemaca,ne samo da su bili pajtaši sa Nemcima nego kad je trebalo bili su i sa Ustašama a bogami i Balistima + slika Daže "heroja"
Када се наука Историја проучава кроз књиге идеолошких квази-историчара које се темеље на фалсификате, то се зове пропаганда. Елем, ред је, у науци, да се поред цитата ставе и подаци о пореклу и тачно место где се докуменат, на који се темељи аргументација, може наћи. Што ти очигледно не схваташ.
А то да је Дража са америчким официром на слице фактички доказује да остали не могу бити усташе.
Иначе, ако те занима права слика, еве је: са коментаром "Бијељина, 28. септембра 1944. године. Генерал Дража Михаиловић са америчким пуковником Мекдауелом (бр. 2) и муслиманским првацима»

А сачувао ју је верованто Алија С. Коњхоџић, један од тих муслиманских првака који је био уз Дражу против усташе, и чак је уређивао лист у емирацији, то можеш видети овде:
http://www.pogledi.co.yu/mhs/8.php
А ако те још слике заннимају, еве уз пратећи коментар наравно:

"Дража у Босни, пролећа 1945. Иза њега (једини са шајкачом и кокардом) је Мустафа Мулалић, представник муслимана у Централном националном комитету. У доњем десном углу види се др Стеван Мољевић, један од главних четничких идеолога"

"Уредник "Братства" Алија Коњхоџић и принц Андрија Карађорђевић, у манастиру Свети Сава код Либертвила, око 1970. године"
Еве ти чак и списак да је било не само муслимана, већ и Хрвата и Словенаца у Дражиновце:
http://www.pogledi.co.yu/mhs/
па чак и Јевреја:
http://www.pogledi.co.yu/mhs/15.php

Smile Smile Smile Smile Smile
Rinaka car si!
Otvori im oci!
Stop cetnicko-ustasko-americko-fasistickoj tiraniji!
"Боље ћути него да говориш и тиме доказујеш да немаш појма" гласи пословица.

@rinaka

Gde je generacija1973 bas da ga cujem sada.Onako kako on kaze "argumentovano"...... Smile
Ако си на мене мислио, еве ме, са главом и аргументима што се да видети изнад. Него,
мала исправка: мој никнејм јер generacija1970 а не generacija1973, види се да имаш моћ запажања.

I šta sad,ja lepo kažem,covek izgubljen u vremenu,a on meni šta si mislio,evo šta sam mislio,opet ponavljam da su klali klali su,ako oceš dacu ti još dokaza i to sve sa slikam!
Evo malo vece slike!
"Боље ћути него да говориш и тиме доказујеш да немаш појма" гласи изрека.
А јел ћеш ми дати сличне доказе као што и овај «професор» који 50 година по окончању рата није могао да нађе одговарајућу слику да докаже сарадњу Дражиновца са окупаторима те је био приморан да фалсификује слике. Ево доказа:

"За почетак, на једном конкретном примеру погледајмо како су комунисти правили заједничке фотографије четника и Немаца. Ово је насловна страна књиге Николе П. Илића "Колаборација четника са окупаторима и квислинзима у Србији 1941-1944", издање Института за савремену историју у Београду и Народног музеја у Лесковцу, 1996. године. У жељи да наслов књиге илуструје одговарајућом фотографијом, аутор се латио прибора за фотомонтажу. Али, испоставило се да то није баш тако лак посао. На фотографијама које је имао, а од којих је начинио ову фотомонтажу, он је препознао једино четника (брада) и Немца (униформа). За особу између четника и Немца вероватно је помислио да је Италијан или усташа. Такође, он је нешто слично претпостављао и за особе у доњем реду. А заправо, горе је један енглески, а доле један амерички официр... Ова фотографија је лошег квалитета јер је намерно оштећена ради скривања фалсификата. И све друге фотографије које су комунисти фалсификовали су нејасне"

"Ово је оригинал фотографије која је фалсификована на насловној страни књиге "Колаборација четника..." Настала је у залеђу Дубровника, фебруара 1944, уочи одласка савезничке војне мисије за Бари. С лева на десно: Јован Бабовић, пратилац мајора Лукачевића, мајор Војислав Лукачевић, командант Старог Раса, енглески пуковник Вилијем Бејли и пуковник Петар Баћовић, командант Оперативних јединица Источне Босне и Херцеговине. Клече: амерички капетан Валтер Менсфилд и мајор Борислав Тодоровић, официр за везу са страним војним мисијама"

generacija1973 izadji iz rupe i objasni nam sliku!
Еве изнад објашњења. Немој само да будеш разочаран да реално немаш појма

a to da su Cetnici cisti antifasisti i to nije bas skroz tocno....
Него шта је него је тАчно!
koliko ja znam Kralj Srpski je se u eksilu distancirao od Draze i njegovih cinova....
Јесте, дете без искуства је попустило пред притисцима и претњама маторе лукаве лисице Черчила.
a ove slike koje je Rinaka postavio, pokazivaju sve...a ima ih jos tona gdje pokazivaju Cetnike zajedno sa Ustasama,Talijanskim vojnicima i naci njemcima....toliko o tome ....
А шта доказују моје слике јелте?
Ајд изволи покажи нам не тоне већ 5 слика где су четници са усташама! «Историчар», који је имао приступ целокупним архивама, после 50 година, као што сам доказао изнад,дакле «историчар» је морао да фалсификује слике да би као «доказао» сарадњу Четниак са окупаторима а ти их имаш «на тоне»? Па где су јели?
A zlocina je sigurno bilo... nekih... Ali nije ih cinio niko ko je bio pod direktnom komandom Draze Mihajlovica,
Злочине има у сваком рату, од свих зараћених формација. Разлика је у томе што су злочинци Дражиновци предвођени пред легалним војним судом и били стрељани уколико се докаже њихова кривица. Што није био случај са осталима.
sve ovo je jedno chisto gubljenje vremena, nas je u periodu od 1945-2000 zadesilo jedno ogromno zlo gde su ljudima prani mozgovi a pobednici su pisali istoriju!!!! chinjenica je da nas nije uzeo komunizam pod svoje a kasnije i neki kvazi socijalizam svima nama bi bilo mnogo bolje!!!! u WWII kod nas 2 stvari se znaju ustashe su klale na jedan perfidan i odvratan nachin, a shto se tice velikih rodoljuba partizana to su jedna najobichnija govna,meni je streljano sigurno 50 chlanova familije od strane partizana a sve to zbog toga shto su imali malo vishe od ostalih a niko nije podrzavao ni nemce ni chetnike,tako da ja ipak svoj glas dajem drazi sa subjektivne tachke gledanja stvari 
Тачно! Са разликом што је правило код Дражиновца било куповину од сељака шта је потребно Војсци Југославије (како се тада званично звала), за разлику од комуниста који су ем отимали ем убијали и оргијали над онима од којих су крали.
Bas mi se svidjaju ovi novokomponovani cetnici ,generacija1973 je bar imao argumente ,a ti tu patetises u prazno.
Да поновим исправку пошто су ти изгледа потребне наочаре: ја сам дакле generacija1970 а не generacija1973. Са друге стране нисам ја никакав четник, ни «новокомповани» ни «стари», већ љубитељ и скроман познаваоц науке Историје, која ти је толико страна.
Иначе, хвала Богу што коначно признајеш да имам аргументе, и то солидне изгледа, потшо заузврат ти ниси имао ништа како би те моје аргументе побијо.
Ma i da pravi cetnici u WWII nisu pocinili zlocine,ovi u najnovijem rato 1000% jesu!
понављам да су се Четницима звали командоси пре првог св. Рата, између два св. Рата и од народа названи Дражиновци у време другог св. Рата. Зараћене формације за време ратова 1990тих немају везе са четницима, ни по правилу ни по пракси.
To su cinjenice,a ne ovo sto oni mlate za Drazu!
А које си ти чињенице изнео? Не видех ни један против аргуменат на моје савове..
Cekam da se još malo isprovaljivaju,pa sledi novi cas iz istorije sve sa slikama Draže i kamarile,bolje im je da se pokriju ušima i sakriju u mišiju rupu...
Тај рецепт боље примени себи пошто је очигледно свиам да немаш појма.
ovi shto su bili u zadnjem ratu nemaju nikakve veze sa chetnicima iz WWII,da su pravili sranja jesu,ali,kako neko moze i dalje da prodaje demagogiju da je neko bio bolji od ostalih kada je nama bio uveden kult lichnosti od jedno 50-tak godina gde ljudi nisu imali pravo na slobodno izjashnjavanje,drushtvo u kome nisi mogao da nadjesh posao ako nisi bio chlan KPJ,gde su ljudi zavrshavali za najmanje protivljenje rezimu na golom otoku ili josh gore nestajali preko noci zauvek,pa shta je bre tu dobro,ajde ja nekome od vas pobornika da su partizani dobri da se ushetam u kucu i kazem ajde da se iselite za 2 minuta,kako su partizani radili,a svi vi mi kazite vazi nema problema Smile Smile
Браво свака ти част!
ovde se ne govori o Partizanima,Titu,komunizmu,Golom otoku,vec o "patriotizmu" Draže i njegovih Četnika!
Ипак је то све тесно повезано
zbog Draze najvece budale!
Видим да ти је бољи Стаљин који је на топ листи највећих масовних убица у Историји човечанства
Помаже Бог!

Задње 3-4 странице су доказ да је тема сажвакана и прежвакана. Тешко је
причати објективно јер има много острашћености, произвољног схватања
целе ситуације.
Уосталом, на србским форумима ИСТОРИЈЕ, све се врти око Другог светског рата,
Драже, комуниста...као да историја не постоји пре тог доба, а то је доказ да се није
извршио историјски ревизионизам. И даље
тапкамо у месту подељени на комунисте, дражиновце, љотићевце, марсовце... Док се ми идеолошки
јавно препуцавамо по форумима (чак до те тачке да се вређамо), дотле се разно-разни
U-B92 усташоидне либералне србске демократе болесно наслађују.

Мир, браћо!  Smile
А шта се буниш на ЛДП када је Чеда Јовановић данашњи Димитрије Љотић? Ајд буди љубазан па ми објасни.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Time Lord

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11237
Zastava Gallifrey
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
SonyEricsson K800i
Kako te ne mrzi da nas ovoliko obmanjujes? Smile Smile
O'ladi malo...
Ne kazem da apsolutno nisu u pravi..ali 75% tvojih podataka je obmana...
« Poslednja izmena: 23. Jul 2007, 01:53:22 od Stefan7000 »
IP sačuvana
social share

Rad ubija!
Ne umri mlad!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 192
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
BlackBerry 8800
Kako te ne mrzi da nas ovoliko obmanjujes? Smile Smile
O'ladi malo...
Ne kazem da apsolutno nisu u pravi..ali 75% tvojih podataka je obmana...
Ја оно што мислим доказујем чињеницама и аргументима. А ти? Smile

Иначе тражио си од мене изнад да објасним неку слику. Ајд ти мени објасни оне неколико које сам ја поставио са све коментарима?
« Poslednja izmena: 23. Jul 2007, 11:12:01 od generacija1970 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Time Lord

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11237
Zastava Gallifrey
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
SonyEricsson K800i
Rado cu...samo mi kazi na kojim su stranama...
IP sačuvana
social share

Rad ubija!
Ne umri mlad!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 192
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
BlackBerry 8800
Rado cu...samo mi kazi na kojim su stranama...
Па пажљивије прочитај моју дугачку поруку коју ниси до сад ни прочитао па ћеш је сам наћи. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1209
Zastava Nediceva Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
Nokia 6030
Citat
Draza Mihailovic-izdajnik ili patriota?
Ајд доста више са овом темом. Керушина је добила заслужено говнарску јаму. И то од кога? Од својих са којим је сарађивао.  Smile Тикве је садио са ђаволом па су му се обиле од главу. Јебо Дражу, такве је требало обесити на сред Теразија.  Smile Сарадник комуниста. Smile
« Poslednja izmena: 23. Jul 2007, 22:36:56 od vozi-misko »
IP sačuvana
social share
На овоме свету могу да кажем што се дешава то није истина...мислим на овоме свету, што бих нагласио..да...пропаганда, што већина кажу, о овоме..није истина.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 37 38 40 41 ... 122
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 06:21:37
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.088 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.