Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 16:29:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 122
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Draza Mihailovic-izdajnik ili patriota?  (Pročitano 120357 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 192
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
BlackBerry 8800
Moja baba je bila u redu za klanje u Cacku,medjutim zaklali su njenog brata i ostale Srpske glave.Ne znam zasto niti me interesuje ali mi je dovoljno kad cujem rec "Cetnik" da mi se zgadi zivot.Ne preferiram ni partizane niti pravdam i njihova dela jedino sto sa njima i protiv njih licno nista nemam.
Дакле десило се некад нешто у Чачку једино што знаш је да су Четници били ту и ништа више нити те занима, али на крају, без обзира што немаш ни мало информација ти ћеш свим Дражиновцима (јер си само о њима чуо да су присутни) залепити етикету негативца? Добар би ти био полицајац код Стаљина, нема шта: за сваки случај би нашао кривца, без обзира дали је заслужено или не.

Ако је то дефинитивно твој приступ Историји, онда се њој немој бавити, јер исто тако ћеш од нпр. неког вијетнамца чути да је за супротни табор од твог ако са њим попричаш о Историји Вијетнама и он ће ти рећи да је његова баба била у ред за клање од стране формације која је за тебе позитивна, неким чудом избегла смрт, зашто и како је дотле дошло га не занима, али се он најежи када од тебе чује да је та формација била позитивна, и завршићете причу на томе и ништа нећете урадити нити напредовати у сазнању и међусобном разумевању. Smile

generacija1970 lep tekst  Smile
Хвала Smile
« Poslednja izmena: 12. Jul 2007, 21:25:37 od generacija1970 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Time Lord

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11237
Zastava Gallifrey
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
SonyEricsson K800i
Stefane covece ne lupaj vishe... Tito je nesto najgore sto se desilo Srbiji i Srbima ikada... Da je bilo po drazinom, Srbija bi bila kao bivsa Juga...

Kakav bre Tito?
Ko je pominjao Tita???
Daleko je Tito od toga da je bio dobar!!!!
Nego samo kazem da od Draze ne moze biti vece govno!!!
Vidim i ti se trudis da znas nesto,samo moras malo vise da se trudis!

@generacija 1970 Cenzura! Vredjanje ucesnika foruma je strogo zabranjeno!  i ti i Draza! Smile
« Poslednja izmena: 12. Jul 2007, 23:05:20 od Livingston »
IP sačuvana
social share

Rad ubija!
Ne umri mlad!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
cemu psovanje Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Нигде ја нисам поменуо да је довољно бити у Дражиновце како би се истог момента стекла вечна слава. Ја причам о покрету као целини, на бази архивских докумената врховних команда која по својој природи не лажу, једном речју: причам о Историји.

Нити сам поменуо моје или нечије претке како би доказао да је цео један покрет лош само зато што је, ето, супруга тече прабабе микиног синовца био зао и припадник тог покрета.

Иначе, како су Дражиновци били војска, а у свакој војсци има војни суд, Дража је осуђивао многе на смрт како би довео до чврсте дисциплине. А ту дисциплину је и сам примењивао чињеницом да његови четници (бар је то било правило, они који су га кршили су били прогнани и осуђивани) никада не отимају од сељака, већ купују од њега, што златом које су имали, што признањима које су требале користити за накнаду од стране државе после рата. (Наравно то комунци нису признавали и чак им је служило за осуђивање сељака код кога су те признанице нађене, да су били четнички јатаци и осуђивали их на смрт)

Дакле, наука Историја, која мора бити објективна по својој природи уколико рад жели бити квалитетан, се темељи на документа свих зараћених формација, из периода који се проучава, а не на лична искуства и обсервација које стварају субјективност и доводи до скретање са истине
A koje tebi išta rekao da si ti pomenuo,kakav to cas iz istorije meni pokušavaš da prodaš?
Ja tebi samo pokušavam da odgovorim na tvoje pitanje postavljeno meni!
A rekao sam da nije bio ni jedno ni drug nego izgubljen u vremenu...
E sad to tebi nije jasno,vidiš meni jeste a i ti sam sa svojim tekstom daješ potvrdu o tome!
U svakom slucaju se radi o kontraverznom coveku,jedni ga hvale drugi kude,jedni smatraju fašistom drugi patriotom,cak su i istorticari u tome podeljeni,a ti ocekuješ da j dam odgovor na ovo vrzino kolo...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 192
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
BlackBerry 8800
Nego samo kazem da od Draze ne moze biti vece govno!!!
@generacija 1970 Cenzura! Vredjanje ucesnika foruma je strogo zabranjeno!  i ti i Draza! Smile
Узалуд покушаваш лечити твоје незнање вређањем, нег осамо доказујеш све више да немаш благе везе.

A koje tebi išta rekao da si ti pomenuo,kakav to cas iz istorije meni pokušavaš da prodaš?
Ја ти покушавам објаснити прво да се Историја не анализира на основу тога какав је био и у који покрет теча твоје прабабе или било ко већ, него се гледа мало шире, у Врховној команди, а друго да је то била легална војска која има обавезу да злочине кажњава као и неправилна поступања.
E sad to tebi nije jasno,vidiš meni jeste a i ti sam sa svojim tekstom daješ potvrdu o tome!
Мени су сасвим јасна дешавања у том периоду, али у праву си, није ми јасно твоја небулоза о "изгубљеним у времену".
U svakom slucaju se radi o kontraverznom coveku,jedni ga hvale drugi kude,jedni smatraju fašistom drugi patriotom,cak su i istorticari u tome podeljeni,a ti ocekuješ da j dam odgovor na ovo vrzino kolo...
Наравно да су историчари подељени: већина званичних Историчара запослени у државне институције који су били комунисти пре но што су били научници тешко да ће признати да деценије њиховог "рада" нема никакву заслугу. Изузетан број историчара, нарочито млађе генерације има образа да гледа најпре науку, непристрасно, па тек онда све остало.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Мени су сасвим јасна дешавања у том периоду, али у праву си, није ми јасно твоја небулоза о "изгубљеним у времену".
E pa onda ti nikada i nece biti jasno,ali što nebuloza,dal sam ja tebi tako što podario!Zar zato što ja imam drugacije mišljenje o necemu govorim nebuloze!
Izgubljen u vremenu za tvoju informaciju nije uvreda,ponovi malo njegovu biografiju,pa ceš videti da je lutao od jedne do druge krajnosti a to mi daje za pravo da je bio izgubljen u vremenu!

Citat
Ја ти покушавам објаснити прво да се Историја не анализира на основу тога какав је био и у који покрет теча твоје прабабе или било ко већ, него се гледа мало шире, у Врховној команди, а друго да је то била легална војска која има обавезу да злочине кажњава као и неправилна поступања.

Da,ali kada neko zakolje dvoje seljaka,moga dedu i babu koje nikada ne upoznah onako cefa radi,izvini ali to su za mene zlocinci,koji eto slucajno behu cetnici a Draža za takve slucajeve kojih je bilo po celoj Srbiji nije znao,ma hajde!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 192
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
BlackBerry 8800
E pa onda ti nikada i nece biti jasno,ali što nebuloza,dal sam ja tebi tako što podario!Zar zato što ja imam drugacije mišljenje o necemu govorim nebuloze!
Izgubljen u vremenu za tvoju informaciju nije uvreda,ponovi malo njegovu biografiju,pa ceš videti da je lutao od jedne do druge krajnosti a to mi daje za pravo da je bio izgubljen u vremenu!
Баш када будеш прочитао његову биографију ћеш видети да твоје "изгубљен у времену" нема никаквог озбиљног значења и одаје да тај који Дражу тако квалификује није обавештен.
Da,ali kada neko zakolje dvoje seljaka,moga dedu i babu koje nikada ne upoznah onako cefa radi,izvini ali to su za mene zlocinci,koji eto slucajno behu cetnici a Draža za takve slucajeve kojih je bilo po celoj Srbiji nije znao,ma hajde!
Како ми се чини ниси служио војску, те не можеш схватити да, уколико војник учини зла нема теорије у дисциплинованој војсци да остане некажњен. Дража није сигурно знао за сваког понаособ, али је добијао извештаје од сваког локалног кломанданта јединица преко официра коме је директно командовао.
Поред тога, иако су појединци који су наводно твоје претке заклали (дакле без разлога) били злочинци, као што једна ласта не чини пролеће, тако и ти наводни злочинци нису слика целог покрета.

Сад пошто не можеш да гледаш тај период хладнокрвно и без емоција, џабе ми о свему томе причамо пошто не говоримо истим језиком: ја помињем покрете у целини на основу документа из врховних команда на основу којих се гради слика тих покрета, ти помињеш појединачна дешавања од којих би да направиш слику за цео покрет.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Da vidiš upravu si negovorimo istim jezikom,ja sam pogrešio u svojoj besedi!
Draža je bio fašista koji je vodio horde zla koji su pobii više Srba od Nemaca,a ti kao kažeš navodni koljaci dabogda im se "navodno"seme zatrlo!
A što se tice vojske,ja sam služio u JNA 15 meseci 1980te A u vojsci rs sam bio oko godinu dana!
« Poslednja izmena: 13. Jul 2007, 23:41:46 od rinaka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3051
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
HTC Bravo
Ovako... Draza Mihailovic je odlikovan od strane americkog predsednika za zasluge u borbi protiv Nemaca, tako da nikako ne moze biti zlocinac. Priznavali su ga i svi ostali saveznici, ukljucujuci cak i Staljina, sve do 1944. To sto je bilo zlocina pocinjenih od strane cetnika, druga je prica - ja u familiji imam i one pobijene od strane cetnika, ali i od strane komunjara, tj. partizana, i pokusavam da objektivno sagledam sve. Konkretno cetnici su(prica mog dede, koji je bio i partizan i cetnik) branili Ibarski Kolasin od Nemaca i siptarskih balista tokom II svetskog rata.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Time Lord

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11237
Zastava Gallifrey
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
SonyEricsson K800i
Ma daleko od toga da su svi cetnici bili zli...
Ali Draza je svakako bio olicenje zla...
IP sačuvana
social share

Rad ubija!
Ne umri mlad!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 122
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 16:29:04
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.