Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 15:28:55
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 122
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Draza Mihailovic-izdajnik ili patriota?  (Pročitano 119871 puta)
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Evo malo kako suse to Četnici borili protiv Nemaca,ne samo da su bili pajtaši sa Nemcima nego kad je trebalo bili su i sa Ustašama a bogami i Balistima + slika Daže "heroja"

Četničko Zapovjedništvo zapadne Bosne s više strana je izviješteno o suradnji Đujićevih četnika i Nijemaca, a o tome je izviješten i Draža Mihailović. Riječ je bila o stožerima njemačke 373. legionarske divizije "Tigar" u Bihaću, 114. divizije u Kninu i 264. divizije u Drnišu. Četnici su od Nijemaca dobivali "hranu, odjeću, obuću, cigarete i novac" kao i njemački vojnici i časnici, a od Nijemaca su dobivali i "svo streljivo i oružje", te su po njihovim zapovijedima sudjelovali u osiguravanju prometnice Knin-Bihać-Bosanski Novi, te u borbama protiv partizanskih postrojba To će četnicima jugozapadne Bosne omogućiti ustroj 1. i 2. bosanskog korpusa te Unskoga četničkog odreda u sastavu Dinarske četničke divizije i njihovu redovitu opskrbu koju će osiguravati Nijemci, ali i potpunu suradnju te sudjelovanje s Nijemcima u borbi protiv partizana.(136) O suradnji Đujićevih četnika bili su obaviješteni D. Mihailović, izbjeglička Vlada Kraljevine Jugoslavije i Britanci., izbjeglička je Vlada Kraljevine Jugoslavije u Londonu u prosincu 1943. preko D. Mihailovića odobrila suradnju vojvode Momčila Đujića s Nijemcima.General H. M. Wilson, saveznički vrhovni zapovjednik na Sredozemlju, uputio je Đujićevim četnicima zamjerku zbog njihove suradnje s njemačkim okupatorima, ali to nije utjecalo na daljnju suradnju četnika s Nijemcima. Sastanak predstavnika njemačkog 15. brdskog vojnog zbora i predstavnika Dinarske četničke divizije na čelu s vojvodom M. Đujićem održanje 9. svibnja 1944. u Kosovu kod Knina. Na sastanku je Đujić istaknuo kako on i njegovi četnici vode borbu protiv partizana "punih 8 mjeseci sa osloncem na njemačke oružane snage i u suradnji s njemačkom vojskom u ovdašnjoj okolini" uz tvrdnju "da se korisne posljedice naše suradnje u borbi protiv komunista ni iz daleka nisu pokazale". Istaknuvši kako su i ubuduće četnici i Nijemci "bezuvjetno upućeni na obostranu suradnju", a napose je inzistirao da se njegovim četnicima dodijeli novo oružje i streljivo, te povećaju obroci hrane za još 600 četnika.(139) Nijemci su prihvatili Đujićeve zahtjeve, zadržavši potpun nadzor, tako da se ta četničko-njemačka suradnja produžila sve do povlačenja Nijemaca s tih područja i njihove kapitulacije u svibnju godine 1945. U prosincu 1944., nakon pada Knina u partizanske ruke, Nijemci su omogućili Đujićevim četnicima (uključujući i one iz jugozapadne Bosne), a njemačkim suradnicima (koji nisu htjeli i uz amnestiju stupiti u partizane) da se izvuku na područje Bihaća, zatim preko Like i Hrvatskog primorja prebace u Istru, potom u Sloveniju, odakle su se 5. svibnja 1945. u Palmanovi predali američkim postrojbama.

« Poslednja izmena: 15. Jul 2007, 00:35:47 od rinaka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Time Lord

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11237
Zastava Gallifrey
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
SonyEricsson K800i
 Smile Smile Smile Smile Smile
Rinaka car si!
Otvori im oci!
Stop cetnicko-ustasko-americko-fasistickoj tiraniji!
« Poslednja izmena: 15. Jul 2007, 00:32:26 od Stefan7000 »
IP sačuvana
social share

Rad ubija!
Ne umri mlad!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung S7
@rinaka

Gde je generacija1973 bas da ga cujem sada.Onako kako on kaze "argumentovano"...... Smile
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0

I šta sad,ja lepo kažem,covek izgubljen u vremenu,a on meni šta si mislio,evo šta sam mislio,opet ponavljam da su klali klali su,ako oceš dacu ti još dokaza i to sve sa slikam!
Evo malo vece slike!
« Poslednja izmena: 15. Jul 2007, 00:41:55 od rinaka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Time Lord

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11237
Zastava Gallifrey
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
SonyEricsson K800i
generacija1973 izadji iz rupe i objasni nam sliku!
IP sačuvana
social share

Rad ubija!
Ne umri mlad!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
ista prica kao engleski snimak Hitlera kako "igra". Jeli, sto vi ustaski podmladak provodite vreme po srpskim forumima i pokusavate kao nesto da nas ubedite ? Znate i sami da smo mi oduvek bili slobodarski narod, nikada fasisti kao vi. Mi smo ti koji su dali svetu jednog Teslu, Milankovica, Pupina, Andrica, Selimovica... Vi bolje se pozabavite lecenjem kompleksa (mozda kod psihoterapeuta) a nas se manite. Mihajlovic je odlikovan za svoj doprinos u borbi protiv fasista, i to je ono cime se mi ponosimo, a vasa istorija je tuzna... ustaska i koljacka !
« Poslednja izmena: 15. Jul 2007, 00:48:43 od radulac »
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
SonyEricsson k800i i D820
ista prica kao engleski snimak Hitlera kako "igra". Jeli, sto vi ustaski podmladak provodite vreme po srpskim forumima i pokusavate kao nesto da nas ubedite ? Znate i sami da smo mi oduvek bili slobodarski narod, nikada fasisti kao vi. Mi smo ti koji su dali svetu jednog Teslu, Milankovica, Pupina, Andrica, Selimovica... Vi bolje se pozabavite lecenjem kompleksa (mozda kod psihoterapeuta) a nas se manite. Mihajlovic je odlikovan za svoj doprinos u borbi protiv fasista, i to je ono cime se mi ponosimo, a vasa istorija je tuzna... ustaska i koljacka !

Radulac rinaka nije Hrvat nego cisti Srbin,tako barem da si u pocetku svog posta odma pogrijesio...a to da su Cetnici cisti antifasisti i to nije bas skroz tocno....koliko ja znam Kralj Srpski je se u eksilu distancirao od Draze i njegovih cinova....a ove slike koje je Rinaka postavio, pokazivaju sve...a ima ih jos tona gdje pokazivaju Cetnike zajedno sa Ustasama,Talijanskim vojnicima i naci njemcima....toliko o tome ....

Cetnici nisu cinili zlocine poput Ustasa ali su cinili i nista strasnije od drugih ....
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Izvini, ali to je kao da sada ja tvrdim da sam cisti Eskim. A zlocina je sigurno bilo... nekih... Ali nije ih cinio niko ko je bio pod direktnom komandom Draze Mihajlovica, i nikakve montirane fotografije i falsifikovane i isfabrikovane "istorijske" cinjenice nece me ubediti u to.

A Kralj se ogradio od cetnika jer je bio prisiljen od saveznika
« Poslednja izmena: 15. Jul 2007, 01:39:02 od radulac »
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
SonyEricsson k800i i D820
Izvini, ali to je kao da sada ja tvrdim da sam cisti Eskim. A zlocina je sigurno bilo... nekih... Ali nije ih cinio niko ko je bio pod direktnom komandom Draze Mihajlovica, i nikakve montirane fotografije i falsifikovane i isfabrikovane "istorijske" cinjenice nece me ubediti u to.

A Kralj se ogradio od cetnika jer je bio prisiljen od saveznika

Pa kako to stranicu prije se pise da su priznali saveznici Drazu a onda se kralj po tvome morao odgraditi jer je bio prisiljen,znaci tu nesto nije kako treba...Rinake otac je Srbin bio kao i majka,po tome on je za mene Srbin neznam kako ti njega onda prisvojavas u one koji dolaze na forum i zele da izjednjacavaju Ustase sa Cetnicima..?!

I ovo su po tebi montirane znaci slike ?
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Da ! A cela ta prica oko odnosa kralja i saveznika, kao i mucki izmedju Engleza i komunjara je previse komplikovana za sitne sate, idem da spavam. A taj Rinaka moze da bude i siptar, otkud ja to znam ?
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 122
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 15:28:55
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.