Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dragan u potrazi za roditeljima - Majka me ostavila u grmlju pored Drine  (Pročitano 2392 puta)
30. Maj 2013, 14:26:19
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Safari 536.29.13
mob
Apple 15
Majka me ostavila pored Drine
R. BLANUŠA | 29. maj 2013. 20:58 | Komentara: 4
Dragan Jakovljević (25) iz Diseldorfa, pronađen u grmlju i usvojen kao beba, traži roditelje. Svedoci: Kod brane Perućac u selu koje pripada srebreničkoj opštini, zamotuljak ostavila žena iz kola

Dragan sa devojkom Tanjom Karapandžić

TEK pre nekoliko godina Dragan Jakovljević (25), moler iz Diseldorfa, saznao je da Dragojla i Veselin Jakovljević, s kojima je u ovom nemačkom gradu proveo bezbrižno detinjstvo i stasao u lepo odnegovanog mladića, nisu njegovi biološki roditelji. Šok zbog saznanja da je usvojen bio je manji od onog koji je usledio kada je od Dragojle čuo da ga je kao bebu majka 14. jula 1988. godine ostavila na obali Drine.

- Pronašli su me ribari kod Bajine Bašte. Čuli su plač iz jednog žbuna gde sam ležao uvijen u ćebe. U užičkoj bolnici, gde sam odmah smešten, lekari su me nazvali Marko Trnovac jer sam nađen u šipražju. Pre nego što su me roditelji u novembru iste godine usvojili i odveli u Nemačku dali su mi sadašnje ime i prezime.

- Ovo je u pismu upućenom na adresu našeg dopisništva u Bajinoj Bašti napisao Dragan uz molbu da mu pomognemo da pronađe biološke roditelje. Da sazna, kaže, "od koga je nasledio oči, usta, da li je Srbin, šta se zapravo sa njim sve događalo..."

Brzo smo našli trag. Svoj deo priče o napuštenoj bebi ispričali su nam medicinska sestra Doma zdravlja u Bajinoj Bašti Tatjana Tadić (47) i nekolicina bivših i sadašnjih radnika beogradske "Hidrotehnike" u Perućcu, Stojanka Vimić (64), Živana Bojić (63) i Zoran Filipović (46). Iako je od ovog događaja proteklo četvrt veka, Tatjana Tadić, koju smo zatekli na radnom mestu u Hitnoj službi Doma zdravlja "Evelin Haverfild", dobro se seća gotovo svakog detalja.

Citat
SUSRET SA ŽIVANOM
ŽIVANA Bojić sada živi u okolini Trira u Nemačkoj. Susrela se sa Draganom i ispričala mu svoja sećanja.
- Utrčala sam u kancelariju direktora Vukašina Miloševića i rekla mu da pozove Hitnu pomoć. Nas nekoliko je prešlo branu i na obali pored same vode pronašli smo bebu. Ubrzo su iz ambulante u Perućcu pristigli dr Sarić sa medicinskom sestrom Tanjom - ispričala je Živana.

- Radila sam sa doktorom Stojimirom Sarićem u sektorskoj ambulanti u Perućcu kada su nam javili da je pronađena ostavljena beba na levoj obali Drine, nedaleko od perućačke brane u selu Nogačevići, koje pripada srebreničkoj opštini. Kolima hidroelektrane prešli smo preko brane i uputili se ka mestu gde nas je čekao jedan crn čovek, star oko 35 godina i pokazao na dete koje je ležalo na plavoj muškoj bluzi. Bilo je skroz golo, izgrebano, sa podvezanom pupčanom vrpcom. Stavila sam je u pelene i sa dr Sarićem prenela na desnu obalu reke, potom smo je odvezli u 13 kilometara udaljeno porodilište Doma zdravlja u Bajinoj Bašti, gde su je primili dr Veljko Hrkalović i babica Cana Simić. Posle zbrinjavanja, beba je poslata sanitetom, mislim u Zdravstveni centar Užice - kazala nam je Tatjana Tadić.

Sam čin drame, u kojoj je beba ostavljena na obali, odvijao se bukvalno pred očima Stojanke Vimić (64) i njenog sina Zorana Filipovića (46) iz Bajine Bašte. Oboje su tada bili radnici u "Hidrotehnici" u Perućcu.

- Posmatrali smo sa prozora upravne zgrade i ispred radionice šta se dešava na drugoj obali, na samo stotinak metara od nas. Pre nego što smo začuli dečji plač primetili smo da je iz kola boje trule višnje izašla žena sa nekim zamotuljkom, spustila se do dna obale. Dobro pamtim da je vodostaj bio mali, i da je žena je u jednom udubljenju na obali taj zamotuljak ostavila. Vratila se u kola, koja su potom otišla u pravcu Skelana. Bilo je to negde pred kraj radnog vremena - priseća se Stojanka. Njena koleginica Živana Bojić (63) kaže da je među prvima obavestila policiju i Dom zdravlja u Bajinoj Bašti o napuštenoj bebi.

HVALA DOBRIM LjUDIMA

- ZAHVALAN sam svima koji su mi pomogli i spasili život. Iako me je ostavila, voleo bih da saznam ko je moja biološka majka, ko mi je otac. Neka se jave ako pročitaju ovo. Ne tražim ništa od njih. Moji jedini roditelji su Veselin i Dragojla - poručuje Dragan.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.94
A koj' će ti moj sada?
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Radoznalost...
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

I Am My Own Savior!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 8650
Zastava Vrčin
OS
Windows XP
Browser
Chrome 27.0.1453.94
mob
Alcatel One Touch
A koj' će ti moj sada?
Naprosto želi da zna istinu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
A koj' će ti moj sada?
Citat
- Ovo je u pismu upućenom na adresu našeg dopisništva u Bajinoj Bašti napisao Dragan uz molbu da mu pomognemo da pronađe biološke roditelje. Da sazna, kaže, [b]"od koga je nasledio oči, usta, da li je Srbin, šta se zapravo sa njim sve događalo..."[/b]
Ово би мени било кључно.

IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
materijal za shefa bezbednosti
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Safari 534.30
od sve odece koju poseduje on se slikao za novine i svoju tuznu pricu sa devojkom u majici vajn dajn end siksti najn..

koliki dijasporac moras da budes za tako nesto  Smile

a sto se price tice, ja ne razumem ljude koji traze roditelje koji su ih ostavljali u sumama, pored kontejnera, na djubristu, na grobljima i slicno

za mene licno nema veceg greha pod ovim nebom, pa iako smo svi gresni, to je prosto tu mac
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
MSIE10.0
mob
Nokia 
Još jedna priča iz editorijala Sve za ljubav, nisam ni čitala jer je deža vu. Odreknu te se, ostave te na smetlištu, smucaš se po domovima ili ulici I onda <3--  veliki sam čovjek, sve im praštam, mažite me na leba  Smile

pa to je tako super, aj ne serite  Smile
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Otaku koji jede burek kod Trpkovica

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.94
mob
Sony 
Meni je žao ovih ljudi, i iskreno bi voleo da nađu roditelje... i da im opale šamar što ne znaju da koriste kondom, nego zbrzaju dete, ni krivo ni dužno, u nekom ćošku i onda ga bez savesti bace niz rijeku, i pođu u neki drugi svjet... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Linux
Browser
Opera 12.10
Благо телећа фаца и вајн дајн ен сиксти најн маја... тачно се на километар извали да је човек на озбиљном соул срчинг путу ка исправљању грешака из прошлости...
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.