Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dozvoljena sredstva samoodbrane u Srbiji  (Pročitano 48442 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Nemam nista protiv preciznosti i tacnosti, ali verujem da je vecina ljudi zelela jednostavniji odgovor (da ili ne  Smile)

Људи се деле на људе права и лаике. Очигледно је у којој си ти категорији...   Smile  Smile
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

trt mrt zivot ili smrt?

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1425
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Siemens cx40
Nemam nista protiv preciznosti i tacnosti, ali verujem da je vecina ljudi zelela jednostavniji odgovor (da ili ne  Smile)

Људи се деле на људе права и лаике. Очигледно је у којој си ти категорији...   Smile  Smile

nije valjda da tako delis ljude?

a laik jesam sto se tice prava, pa sam zato i trazio objasnjenje "for dumies"
IP sačuvana
social share
Bug DJ's     trt mrt zivot ili smrt?     Bug DJ's
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
nije valjda da tako delis ljude?

a laik jesam sto se tice prava, pa sam zato i trazio objasnjenje "for dumies"

Не делим, правим комедију од изјава профана са факултета...  Smile   Smile
« Poslednja izmena: 13. Jun 2007, 13:05:50 od dulisha »
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
 ukratko - svaki predmet chija je osnovna namena napad je oruzje . za svako oruzje je potrebna odredjena dozvola koja se dobija od policije .  ukoliko zelite da nosite neki predmet za odbranu bez dozvole ,potrudite se da mu osnovna namena bude neshto drugo - obichno se koriste razne vrste alatki Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

То сам ја.

Zodijak
Pol
Poruke 3256
Zastava
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla
Ako policajac nadje devojci u torbici sprej za samoodbranu, da li moze da joj:
A pise kaznu;
B oduzme isti;
C privede je u stanicu;
D ili nesto cetvrto?

Npr. to bi i mene interesovalo.. ili da nosim čekić?
IP sačuvana
social share
"Ljubav je mnogo vise od običnih osjećanja, ljubav je pozitivan elektroimpuls.
Ne postoji razdaljina koju ljubav ne moze premostiti, ne postoji bolest, koju snažno projektovana ljubav ne moze izlečiti, Ljubav može izvojevati sve pobede. Ona je koncentrisana kinetička energija, najjača sila u Prirodi. I samo kad biste mogli održati ljubav celog života, ne bi bilo sna koji ne biste mogli pretvoriti u stvarnost."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
po zakonu ,trebao bi da je privede jer je noshenje oruzja bez dozvole krivicno delo . u praksi ,moze da se desi da joj progleda kroz prste ... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 431
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung 
Ljudi mislim da sam do detalja objasnio šta spada u oružje a šta ne. Zatim da li je potrebno da se za sprej za ličnu odbranu traži dozvola ili ne. Znam da Vi niste pravnici, ali zakon o oružju i municiji koji je trenutno na snazi upravo je detaljno regulisao tu problematiku, i ja sam taj zakon i ovde postavio. Evo upravo tog dela koji se odnosi na takvo oružje, ne znam šta tu nije jasno.

Oružjem, u smislu ovog zakona, smatra se svaka naprava koja je izrađena, prilagođena ili namenjena za izbacivanje projektila, gasa, tečnosti ili druge supstance putem potiska barutnih gasova, vazdušnog pritiska, gasa pod pritiskom ili drugog potisnog sredstva, kao i drugi predmeti čija je osnovna namena vršenje napada.
Oružje, po vrstama, može biti:
1) vatreno oružje, koje izbacuje projektil potiskom barutnih ili drugih gasova nastalih kao proizvod sagorevanja pogonske materije;
2) vazdušno oružje, koje potiskom vazduha ili sabijenog gasa izbacuje projektil (dijabolu, kuglu i dr.);
3) gasno oružje, koje izbacuje ili ispušta gas ili druge supstance štetne za zdravlje;
4) rasprskavajuće oružje, koje se rasprskava pod dejstvom eksplozivnih ili zapaljivih materija;
5) posebno oružje, koje pod pritiskom eksplozivne ili gasne materije izbacuje anestetičko sredstvo ili sredstvo koje proizvodi zvučni ili svetlosni signal;
6) oružje sa tetivom, koje potiskom tetive ili druge elastične materije izbacuje strelu ili drugi projektil;
7) hladno oružje, bokser, bodež, kama, sablja, bajonet i drugi predmeti kojima je osnovna namena napad.
Član 3
Prema nameni i posebnim vrstama, u smislu ovog zakona, oružje se deli na:
1) oružje za ličnu bezbednost, koje čine pištolji i revolveri iz člana 2 stav 2 tačka 1) ovog zakona, kalibra 5,6 mm i većeg kalibra;
2) lovačko oružje, koje čine lovačke puške raznih kalibara sa olučenim i neolučenim cevima;
3) sportsko oružje, koje čine puške, pištolji i revolveri velikog kalibra, podešeni za sportske svrhe, malokalibarske puške i malokalibarski pištolji i revolveri kalibra 5,6 mm, sa ivičnim paljenjem i sa olučenim ili neolučenim cevima, vazdušne puške i vazdušni pištolji i revolveri i oružje sa tetivom;
4) trofejno oružje, koje čine vatreno i hladno oružje, koje se čuva iz ustanaka i oslobodilačkih ratova, ili koje predstavlja lični ili porodični trofej vlasnika;
5) staro oružje, koje čine puške, revolveri, sablje, mačevi i drugo oružje koje više nije u upotrebi, a ima istorijsku ili umetničku vrednost;
6) kombinovano oružje, koje čini oružje sa dve ili više olučenih ili neolučenih cevi različitog kalibra.
Član 4
Delovima za oružje, u smislu ovog zakona, smatraju se:
1) cevi za puške, pištolje i revolvere;
2) ulošci (adapteri) za vatreno oružje;
3) zatvarači za puške i pištolje, cilindri revolvera, navlake pištolja, sanduk ili glava puške.
Municijom, u smislu ovog zakona, smatraju se meci, patrone, čaure sa kapislama, kapisle, zrna, dijabola, kugla, sačma, barut, signalna, anestetička i gasna punjenja.
Član 5
Zabranjen je promet, nabavljanje, držanje, nošenje, popravljanje i prepravljanje vatrenog oružja sa napravama za prigušivanje zvuka, naprava za prigušivanje zvuka, teleskopskih nišana sa svetlosnim snopom, ili sa uređajem za elektronsko pojačavanje svetlosti ili infra-crvenim uređajem, rasprskavajućeg i gasnog oružja, hladnog oružja i naprava koje nisu izrađene i prilagođene kao vatreno oružje.
Fizičkim licima, pored oružja iz stava 1 ovog člana, zabranjeno je i nabavljanje, držanje i nošenje poluautomatskog i kombinovanog dugog vatrenog oružja osim lovačkog, kao i nabavljanje, držanje i nošenje automatskog dugog vatrenog oružja, automatskog i kombinovanog kratkog vatrenog oružja i posebnog oružja, ako ovim zakonom nije drukčije određeno.
Zabranjeno je nošenje oružja za ličnu bezbednost bez dozvole za nošenje.
Zabranjeno je nošenje lovačkog, sportskog i posebnog oružja izvan lovišta, objekata streljačkih organizacija i drugih namenskih objekata.
Član 6
Nadzor u primenjivanju ovog zakona sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ima li još nekih pitanja  Smile

E da umalo da zaboravim. To pitanje šta će pandur da uradi ako nadje devojci u tašni sprej za ličnu odbranu?. Molim vas kažite mi koji to pandur pretresa devojku nasred ulice, osim ako dotična nije nečim izazvala pažnju gosn policajca (ne mislim na njen fizički izgled Smile) Takva devojka može biti pretresena samo od strane ovlašćenog službenog lica isključivo istog pola (policajke) i na zakonom propisan način (da sad negušim zakonom i pravilnicima koji regulišu rad i postupanje policije, posle bi rekli da sam formalista). Ako bi takva devojka pokušala da unese taj sprej u avion ili neki drugi objekat gde se vrši detaljan pretres i lica i stvari onda bi ona morala da ima dozvolu sa dobrim objašnjenje zašto če joj to sredstvo, i kojim povodom ga nosi, u svakom drugom slučaju devojka ili bilo koja žena koja ima strah od mogućeg napada može nositi ne samo sprej nego i bilo koje drugo sredstvo radi odbrane pod uslovom da za to sredstvo ne treba posebna dozvola policije (pročitaj zakon pa ćeš videti za koje oručje je potrebna dozvola, a za sve ostalo što nije nabrojano u zakonu dozvola nije potrebna) i eto tog famoznog odgovora šta su dozvoljena sredstva samoodbrane, a šta nisu. Smile Smile
Mislim da sam napokon rešio dilemu. Ajd pitajte neko drugo pitanje, ja sam rad da vam dam odgovor, ili savet. Smile
« Poslednja izmena: 13. Jun 2007, 18:56:20 od nosstradamus »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

trt mrt zivot ili smrt?

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1425
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Siemens cx40
@nosstradamus: hvala na objasnjenjima, a sto se tice pretresanja torbice ne desava se cesto na ulici, vise sam mislio na ulazak u klubove, na koncerte itd. gde je vrlo cest slucaj da se torbica pregleda.
IP sačuvana
social share
Bug DJ's     trt mrt zivot ili smrt?     Bug DJ's
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

"I always tell the truth. Even when I lie."

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 5530
Zastava Novi Sad - Bar
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung D900
Pa u suštini i treba s obzirom na to šta se danas radi po klubovima i koncertima...
IP sačuvana
social share
Edit by latifovich: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Нострадамус, хвала на исцрпном  објашњењу, већину тога сам знала, али не баш толико детаљно. Smile
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.