Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dokazi o nepostojanju (hriscanskog) Boga  (Pročitano 65018 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Naravno da ne, al Bog nije covek. Ne mos posmatrati to u istoj ravni. Lepo sam ti rekao da mi ne znamo zbog cega uopste postoje sve te bolesti i kojekakvi uzasi. Al to je manje bitna stvar jer ovaj zivot svakako prodje a ceka nas neki drugi za koje se ovde i sada borimo. Bog postavlja svakakve prepreke a u zavisnosti od toga kako cemo se mi ponasati zavisi i kakva ce nagrada biti na kraju. Apsolutno dobro postoji al je za ljude uskraceno od momenta ubiranja jabuke ljudskom krivicom. Nemamo prava da se bunimo, sami smo krivi i sto je najveca fora i dalje se tako ponasamo. Zato mislim da je novi veliki potop idealno resenje Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6357
OS
Windows 7
Browser
Chrome 5.0.375.127
hoces da kazes da je hitleru sve oprosteno, s obzirom koliki vernik je bio?? 

Otkud ja to znam, nisam ja Bog.

"On, kao savrseno dobar, oprasta i najgnusnija zla uz pravo pokajanje i molbu za oprost"
tvoje reci...

mene zanima tvoje misljenje, ako se hitler stvarno pokajao da li to znaci da mu je apsolutno sve oprosteno i da ce otici u raj?

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Mozda, ne znam, neam pojma iskreno da ti kazem. Mislim da oce.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6357
OS
Windows 7
Browser
Chrome 5.0.375.127
dakle ljudi, zajebite 10 bozjih zapovesti, samo treba iskreno da se pokajete i to je to, sve ce vam biti oprosteno sta god radili...  Smile

zar ne primecujes neku nelogicnost u svemu ovome?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
A gde pise da je tako? To samo ja kazem ovako, a ti uzmi procitaj Bibliju sve ce ti se samo kasti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Bosch ima centrifugu
I sta smo zakljucili - da bog postoji ali da nam nije bas po volji ili da ga bas ne razumemo bas najbolje pa nam je tesko da slepo verujemo u njegova propovedanja.

Stvar je da on nikada nije nameravao da siri propovede. On siri ljubav a na nama je da slusamo njegovo seme u nama samima i da prepoznamo ljubav cak i u prividno uzasnim stvarima kao sto su ubistva. U realnosti nema niceg uzasnog - sve je samo cirkulacija beskonacne energije korz koju treba da naucimo sve sto je moguce nauciti. A u svakoj situaciji i u svakom trenutku Bog od nas trazi samo jedno - da izaberemo izmedju ljubavi i straha. Nista komplikovanije od toga. U svakom trenutku postojanja imamo taj izbor - i to je istinski izbor slobodne volje. Iz njega sve izlazi i u njega se sve vraca.

Ipak izbor postaje strasno lak kada shvatimo da nema razlike izmedju nas i drugih - da smo svi Jedno - jedna istina, jedna ljubav i jedna svetlost i energija. Tu nestaje zbunjenost i konfuzija a korz to nestaje i strah.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
dakle ljudi, zajebite 10 bozjih zapovesti, samo treba iskreno da se pokajete i to je to, sve ce vam biti oprosteno sta god radili...  Smile
Ne moras ni to. Nije bog imun na pare. Par stotki resava sve probleme iliti grehe. Izgleda da su i u raju usvojili kapitalizam.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.61
mob
Nokia 
hoces da kazes da je hitleru sve oprosteno, s obzirom koliki vernik je bio?? 

Otkud ja to znam, nisam ja Bog.

"On, kao savrseno dobar, oprasta i najgnusnija zla uz pravo pokajanje i molbu za oprost"
tvoje reci...

mene zanima tvoje misljenje, ako se hitler stvarno pokajao da li to znaci da mu je apsolutno sve oprosteno i da ce otici u raj?

poenta je da se iskreno pokajes . da u tvom \njegovom srcu prepozna kajanje .

Decko je to lepo rekao ...
Citat
da bog postoji ali da nam nije bas po volji ili da ga bas ne razumemo bas najbolje pa nam je tesko da slepo verujemo u njegova propovedanja.

tesko je poverovati u sve napisano , tesko je bas sve usvojiti , tesko da nas mozak ne prepoznaje neke nelogicnosti a najteze je zadrzati potpunu veru u njega i zahvaliti mu se na svemu . jer iz svega mozemo nesto da naucimo . ali nama to bas ne ide .
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Coolrunner
Ne znam zasto vas kaznjava, ali to sto je Bog ne daje mu nikakvo pravo... osim sto bi mu se prosto moglo, sto se svodi na zezanciju sa njegove strane i pozivanje na silu  Smile

Da je savrsen, ne bi stvorio kvarljivu robu. A ako neko opet potegne slobodnu volju - i bez zla kao takvog ostalo bi i dalje nepregledno more stvari/izbora/postupaka koje bi covek mogao da slobodnom voljom sprovodi za svoga zivota.
"Pravo" je izmislio covek da bi mogao da "vlada". Bog je sila koja je stvorila sve a covek je jedino stvorenje koje
postavlja pitanja o svom stvoritelju.
Sta je "kvarljiva roba" ?
Citat: EmptyClip
Naravno da ne, al Bog nije covek. Ne mos posmatrati to u istoj ravni. Lepo sam ti rekao da mi ne znamo zbog cega uopste postoje sve te bolesti i kojekakvi uzasi. Al to je manje bitna stvar jer ovaj zivot svakako prodje a ceka nas neki drugi za koje se ovde i sada borimo. Bog postavlja svakakve prepreke a u zavisnosti od toga kako cemo se mi ponasati zavisi i kakva ce nagrada biti na kraju. Apsolutno dobro postoji al je za ljude uskraceno od momenta ubiranja jabuke ljudskom krivicom. Nemamo prava da se bunimo, sami smo krivi i sto je najveca fora i dalje se tako ponasamo. Zato mislim da je novi veliki potop idealno resenje Smile
Ti znas sta je Bog, posto tvrdis da nije covek ?
Kako onda objasnjavas da samo sa covekom ima komunikaciju ? ( posto kazes da "coveku postavlja prepreke" )
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Markoi93
Kad već spominješ Hitlera,Boga nema, kazne i nagrade nema i Hitler jednako završi kao i najveći svjetski dobrotvori.Baš pravedno.
O iskrenom pokajanju.Zar misliš da čovjek koji čini veliko zlo ima sposobnost da se tek tako iskrenio pokaje.
To nije deklarativna izjava i gotova stvar.Treba u srcu da se nešto dogodi a to ne ide baš odjedanput.
Razbojnik na križu je istinski se u srcu pokajao i povjerovao je Isusu i zato je bio nagrađen vječnim životom.
Drugi razbojnik je rekao "ako si ...." znači nije potpuno povjerovao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.083 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.