Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dokazi o nepostojanju (hriscanskog) Boga  (Pročitano 64971 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.11
mob
HTC One
Kako nisam. Bio sam tamo, imam masu rodbine koji imaju drzavljanstvo... niko ne daje ni dinar/dolar na nista sto nece osim obavezno a to je porez... ni racuni nisu obavezni, samo ostanes bez struje, vode, telefona  Smile
« Poslednja izmena: 02. Sep 2010, 17:33:40 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.61
mob
Samsung Galaxy SII
Citat
2. savrseno dobro bice bi htelo da spreci svako zlo u bilo kom obliku .

BF, bas je glup "dokaz".

Parafraziracu. Silvanus bi znao bolje napisati:
"nije li sposobnija nesreca u kojoj Boga trazimo nego sreca u kojoj se Boga odricemo".

Svi ovi "kvazi teoreticari" nemaju jednu bitnu stvar pa lupaju ove gluposti. Nemaju izgradjenu duhovnost. Jer da imaju, nikada im ne bi pale na pamet ovakve nebuloze.

Osim toga,

"Suffering should be creative, should give birth to something good and lovely"

Citat
dakle ljudi, zajebite 10 bozjih zapovesti, samo treba iskreno da se pokajete i to je to, sve ce vam biti oprosteno sta god radili... 
zar ne primecujes neku nelogicnost u svemu ovome?

Smile

O ovme sam vec pisao. Kajanje nije razumna operacija! Ne mozes ti reci "sada cu praviti sranja, a posle cu se kao kajati"  Smile To je onda interesno, covek ne moze da planira da ce da se kaje Wink

Kajanje je jedan prevashodno emocionalan proces. "stvar srca". Proces koji prociscava dusu, koji spira greh. Desava se UVIDJANJEM stvar, upoznavanjem sebe, upoznavanjem sveta.

Saznavanjem da smo isli pogresnim putem. Mnogo toga radimo misleci da je to u stvari dobro. "Pakao je poplocan najboljim namerama".

Spoznaja da smo isli pogresnim putem i izbor novog puta predstavlja kajanje; emotivno praznjenje.

--> to je ono sto nas najvise ucvrscuje da idemo "pravim putem". Ka samospoznaji i Bogu.

Ne moze se planirati. Ne moze biti iz interesa jer je srce i dalje prljavo.
« Poslednja izmena: 02. Sep 2010, 21:35:48 od ThePhilosopher »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.11
mob
HTC One
Citat
"nije li sposobnija nesreca u kojoj Boga trazimo nego sreca u kojoj se Boga odricemo".

Najbolja je sreca bez traganja za bilo cim.

A navedeno je opet iz ugla vernika pa mi na nista ne ukazuje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.61
mob
Samsung Galaxy SII
Citat
Najbolja je sreca bez traganja za bilo cim.

Ne bih se slozio. Sreca je postulat traganja Smiley Nema trajnije srece bez traganja, bez jednog long journey-a.

Mada, lako je sve ovo sto pisem okrenuti ako se postovi tumace pojedinacno. Ako covek sagleda log file mog pisanja mnoge stvari su jasnije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
Mislim da je sreća rezultat prepoznavanja puta a ne samog traganja po sebi. Traganje može biti ispunjeno i velikim nemirima, sumnjama i brigom kuda idemo.

Ovo zvuči malo taoistički  Smile

Zapravo mislim da je naša moderna misao i razumevanje nauke dovelo do oslobađanja nove vere zasnovane na razumevanju međusobne povezanosti a ne na strahu od otuiđene sile. Zato je danas prilično teško koristiti stare religijske filosofe
« Poslednja izmena: 02. Sep 2010, 22:16:12 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.11
mob
HTC One
Mislim da je najveci zajeb (pretpostavka, jel te) da zivot mora da ima neku svrhu i da bez svrhe zivot ne bi imao smisla. Zivot je sam po sebi i smisao i svrha.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.127
Mislim da je najveci zajeb (pretpostavka, jel te) da zivot mora da ima neku svrhu i da bez svrhe zivot ne bi imao smisla. Zivot je sam po sebi i smisao i svrha.  Smile

Slažem se. Život je smisao sam po sebi. Život je sve što imamo i sve što ćemo ikada imati. Sada, ovde i uvek samo sada i samo ovde, gde god da se nalazi svako od nas i kad god da čita ovo. Istina je prelepa i ne mora da bude unakažena bilo kakvim mitovima. Ako baš mora, mnogo mi je bliža težnja starih grka ka skladu telesnog i duhovnog nego sukob telesnog i duhovnog kome su podložni hrišćani, muslimani i pripadnici sličnih sekti.
IP sačuvana
social share
@nikolajovic "People arguing over gods, religions, and national boundaries, which are absolutely imaginary." - Neil Gaiman

Očekivano, momci sa manjkom pameti i viškom adrenalina su iskorišćeni, ali #BGPride je protekao mirno a čuo sam i da žurka tek počinje. Wink
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
+1
Ljudi su veliki egoisti. Iz tog egoizma proizilazi da sve treba da bude podredjeno njima i da sve ima smisao i svrhu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8

Proveri kako stoji u USA pitanje vere. Moraš da pripadaš nekoj bilo kojoj verskoj organizaciji i da je finansijski pomažeš. Ne možeš da odbiješ da se zakuneš na Bibliji ili da tražiš pravaq ateista.
Koristim svaku priliku da linkujem stand-up komičare, pogotova Hicksa i Carlina (šta ću kad su mi heroji).

Malo skretanje sa teme, ali nije potpuno ni promašena.
« Poslednja izmena: 03. Sep 2010, 01:15:46 od CvijaFaQ »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Bosch ima centrifugu
Mislim da i oni moraju da daju desetak crkvi koju odaberu

Ne tandrljaj bezveze - jedino sto "moras" tamo je da umres i da platis porez
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.