Trenutno vreme je: 06. Mar 2021, 02:32:17
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Ovo je forum u kome se postavljaju tekstovi i pesme nasih omiljenih pisaca.
Pre nego sto postavite neki sadrzaj obavezno proverite da li postoji tema sa tim piscem.
Tema: Dobrica Eric (Pročitano 107570 puta)
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije
Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!
Zodijak
Pol
Zastava
Windows XP
Mozilla Firefox 1.5.0.3
Smilje Brižne majke često svuda meću Žuto cveće što donosi sreću: Broš od smilja na kragni kaputa, Stručak smilja upleten u kike, Lančić smilja od kuće do puta, Venac smilja oko drage slike. Svake noći u drugom ćutanju Tebe tvoja majka blagosilja I kiti ti sutrašnju putanju Dukatima smilja i bosilja.
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Veteran foruma
Zodijak
Pol
Zastava
Windows XP
Mozilla Firefox 1.5.0.3
Suncokret Drag mi je k'o brat, Draži nego sve drugo cveće. On, kao i ja, traži nešto što naći neće. Izjutra gleda na istok, čeka sunce i trepće, a lice mu čisto sija od tihe sreće. Udan se vrti u krugu: Hteo bi da prošeta po kukuruznom lugu, ali mu koren smeta. Uveče dugo gleda na zapad sa, bez senke i roni s lica bleda crne suze - semenke. Tako provodi dane žedan i željan svega, A bulke rascvetane prolaze mimo njega.
Veteran foruma
Zodijak
Pol
Zastava
Windows XP
Mozilla Firefox 1.5.0.3
Ladje u polju Ladje u polju Jutro grče kao grlica, livadom blista sto ogrlica! Po jezercetu cveća i trave (sve dok balon sunca ne zadje u krunu bulke) plove krave kao pitome šarene ladje. Oko njih katkad k'o čudotvorac prozvrji obad tromotorac!
Veteran foruma
Zodijak
Pol
Zastava
Windows XP
Mozilla Firefox 1.5.0.3
Slavuj Pčele predu medene žice izmedju voćnjaka i košnice. Svoj prozor širom otvori, čuj da vidiš novu trešnjinu krunu i da ti u sobu doleti slavuj sa ljubičicom pesme u kljunu. Pčelice zatežu medene žice od livada do svoje košnice.
Veteran foruma
Zodijak
Pol
Zastava
Windows XP
Mozilla Firefox 1.5.0.3
Bele ptice U suton, kad dan isprazni pušku, zvezde doleću na moju krušku. Svoj sjaj i cvrkut te ptice bele prospu po mojoj kosi k'o svice pa svu noć sanjam žarke predele, zlatnu jabuku i paunice.... Zorom, kad prhnu u bezmerje, po grančicama ostane perje.
Veteran foruma
Zodijak
Pol
Zastava
Windows XP
Mozilla Firefox 1.5.0.3
Prolete leto I kanu kap vina u cvet i pijan bumbar oblete svet. Svakog jutra kruška istrese pun koš zrelih zvezda iz bluze, pa dan, razdragan i zanesen, brije bradate kukuruze. Prolete leto kao žar-ptica kroz smeh i kosu žetelica.
Veteran foruma
Zodijak
Pol
Zastava
Windows XP
Mozilla Firefox 1.5.0.3
Zimske trešnje pred kućom drhti trešnja belica u kući spava mala Jelica. tutnji peć, žuta k'o zrela dinja u nekoj bašti kraj bistrog jaza. U prozorčića s ružama inja kljucaju gladni detlići mraza. U snu, na dan male Jelice padaju zrele trešnje belice...
Veteran foruma
Zodijak
Pol
Zastava
Windows XP
Mozilla Firefox 1.5.0.3
Bajka o senicama bile dve male sestre senice, pa našle jedno zrno pšenice. Skakutale su i cvrkutale i taman htele da ga podele kad su ih zgrabile dve strašne kandže i odnele...i odnele... Na mestu gde su bile senice ostade samo zrnce pšenice.
Veteran foruma
Zodijak
Pol
Zastava
Windows XP
Mozilla Firefox 1.5.0.3
Prvo rukovanje Ljubičice očiju Tvoje oko je rosni cvet kroz koje srce viri u svet. Dva oka, to su dve ljubičice gde izgrejava mamino lice I de svakog dana svrati po jedan tatin osmeh brkati. Te ljubičice kad bi uvele sve bi nam boje izbledele, A tu, gde su sad tata i mama bilo bi prazno, bila bi tama.
Veteran foruma
Zodijak
Pol
Zastava
Windows XP
Mozilla Firefox 1.5.0.3
Čuo sam Čuo sam kako pčelica zuji kad med iz cveta kroz nju prostruji. Čuo sam kako kišnica pljušti i kako zrela pšenica šušti. Čuo sam kako livade zriču kako žubore i pućpuriču. Čuo sam kako majka plače i krije suze u maramče. Čuo sam kako ona pevuši kada joj sunce sine u duši. Sve sam ja čuo i znam šta znaći kad se otac naoblači. Mada mi svaki nežni zvuk prija, meni je ipak najmilija Starinska svirka majčinog glasa blaga k'o žubor rečnih talasa.
Trenutno vreme je: 06. Mar 2021, 02:32:17
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci. Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori " u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča .